Акт - постановлението се бави 4 месеца

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Акт - постановлението се бави 4 месеца

Мнение от doomy525 » 25 Юни 2015, 14:05

Не.
Единствено могат да ти вземат книжката за скорост вече само ако те лепнат с 50 или над 50km/h в градски условия.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 25 Юни 2015, 14:45

За превишаване на разрешената максимална скорост с над 50 km/h в населено място се отнемат 12 контролни точки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 25 Юни 2015, 18:53

doomy525 написа:таман оня ден получих фиш от Тракия - при ограничение 140 съм минал с 198km/h :lol: платих го в срок и от 130лв, платих 80 кинта заради %-тото намаление :bchug:

съвет - ако ви спрат и усетите, че сте в нарушение не си давайте синия талон ;)

п.с - къде е тази камера? (от снимката доколкото разбрах е на околовръсното посока софия-пловдив на моста) :roll:

Мисля, че нещо си се объркал за някои неща... първо за такова нарушение глобата няма да е 130 лв., не само че няма глоба точно в такъв размер, а и за това превишение е доста повече...

после при проста сметка относно процентите намаление, то законово те са 70 % от глобата , а 70 % от 130 не е равно на 80

относно мястото на камерата, то едва ли е на моста на околовръстното, защото знака за магистрала е след него...

И имам един въпрос- какво ще помогне на някого, ако при спиране за нарушение не представи синия талон ?
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 25 Юни 2015, 19:25

Не знам за глобите колега - казвам това, което платих и снимката е от 2013та :bchug: просто при подновяването на личната карта и шоф. книжка излезнаха и не искаха да ми дадат новите :)
относно синия талон - просто ще си е в тебе и като ти излезе НП го плащаш и няма да има дупки :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 25 Юни 2015, 19:43

doomy525 написа:Не знам за глобите колега - казвам това, което платих и снимката е от 2013та :bchug: просто при подновяването на личната карта и шоф. книжка излезнаха и не искаха да ми дадат новите :)
относно синия талон - просто ще си е в тебе и като ти излезе НП го плащаш и няма да има дупки :yes:

Последните изменения в глобите за скорост са от 2011г., и ми се се струва най-меко казано нереалистично да са ти издали подобен електронен фиш. Е, ти не казваш дали е такъв, но щом имаш и снимка... в тази връзка ако го пазиш, би ли го снимал и постнал тук ? Без личните данни, разбира се, те не са от значение...
Иначе за талона- ако не е в теб, рискуваш още една глоба според практиката, прилагана от органите на КАТ, а за дупките - дано да имаш предвид само тези от телбода :roll:...
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 25 Юни 2015, 19:57

извинявам се..при ограничение 140 съм преминал с 178km/h :oops: чак сега видях че съм написал 198 :bchug:

за снимката няма проблеми, но само да си я взема тъй като е в друга област нарушението и изпращат само глобата или поне така ми обясниха..като имам път натам скоро ще мина да си я взема и ще я пусна тук, нямаш ягоди :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 25 Юни 2015, 20:09

doomy525 написа:извинявам се..при ограничение 140 съм преминал с 178km/h :oops: чак сега видях че съм написал 198 :bchug:

за снимката няма проблеми, но само да си я взема тъй като е в друга област нарушението и изпращат само глобата или поне така ми обясниха..като имам път натам скоро ще мина да си я взема и ще я пусна тук, нямаш ягоди :yes:

Добре, значи имам още въпроси- освен, че сметките отново не излизат, при положение че глобата трябва да е 150 лв. точно, а не 130, допълнително си питам имаш ли документ за тази глоба, който да ти е връчен ? Защото ако е електронен фиш, /но тук пък трябва да попитам как видя снимката и скоростта ?/, то той се връчва срещу обратна разписка за разлика от наказателното постановление... демек - ЕФ ли е или НП ? Снимката как ти я показаха, снимка ли беше или клип ?

В общ интерес е да се знае как точно се установяват нарушенията и как точно се събират глобите... за това те питам тия неща :confused:
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 25 Юни 2015, 20:17

Колега ще ме накараш да запаля колата утре и да ида на почивка в софето за през уикенда и ще гледам преди 17h да съм в KAT да си взема въпросната снимка. ;)
Казвам, че за да ми дадат новите документи ми искаха да платя 130 кинта и чак тогава ще си ги получа..Електронен фиш беше глобата, но без снимка и ми казаха, че ако искам да видя снимката ще трябва да ида до съответното РПУ (тоест София), че да ми я покажат и да я видя тъй като била в друга област и пращали само глобата в областа, която пребивава нарушителя. Нямам полза да лъжа и казвам нещата така, както са. Нави ме при следващото ми посещение да отида до КАТ да я взема и ще я снимам специално за теб за да видиш и ти, че при превишение с 38км съм платил 130 коня - сега дали в тази сума е имало и други нарушение не знам, но за да си получа новите документи ми изискаха да заплатя въпросната сума.

edit : за уточнение ще кажа, че в моите сметки при това нарушение излиза, че глобата от магистралата е 80 лева, но реално платих 130 за да си взема документите. Не знам какво влиза в тая сума и не съм се занимавал тъй като беше важно да си взема новите документи :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 25 Юни 2015, 20:38

doomy525 написа:Колега ще ме накараш да запаля колата утре и да ида на почивка в софето за през уикенда и ще гледам преди 17h да съм в KAT да си взема въпросната снимка. ;)
Казвам, че за да ми дадат новите документи ми искаха да платя 130 кинта и чак тогава ще си ги получа..Електронен фиш беше глобата, но без снимка и ми казаха, че ако искам да видя снимката ще трябва да ида до съответното РПУ (тоест София), че да ми я покажат и да я видя тъй като била в друга област и пращали само глобата в областа, която пребивава нарушителя. Нямам полза да лъжа и казвам нещата така, както са. Нави ме при следващото ми посещение да отида до КАТ да я взема и ще я снимам специално за теб за да видиш и ти, че при превишение с 38км съм платил 130 коня - сега дали в тази сума е имало и други нарушение не знам, но за да си получа новите документи ми изискаха да заплатя въпросната сума.

Не те карам да правиш нищо, но определено има несъответствия между написаното от теб и законовите изисквания относно това... не казвам, че лъжеш в никакъв случай ! Не искам да правиш нищо специално за мен, пак ще подчертая че това ще е от полза за всички, четящи форума...
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 26 Юни 2015, 0:40

doomy525 написа:Колега ще ме накараш да запаля колата утре и да ида на почивка в софето за през уикенда и ще гледам преди 17h да съм в KAT да си взема въпросната снимка. ;)

edit : за уточнение ще кажа, че в моите сметки при това нарушение излиза, че глобата от магистралата е 80 лева, но реално платих 130 за да си взема документите. Не знам какво влиза в тая сума и не съм се занимавал тъй като беше важно да си взема новите документи :yes:

Колега, от кога в кат приемат еднокопитни животни вместо пари ? :ok: :lol: :mhihi:

А аз все още си чакам търпеливо първото дело за един акт от 31.07.2014 за на червено
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата