Каналопочистваща техника
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Каналопочистваща техника
Здравейте колеги, търсим да си закупим машина за почистване на канали от този тип ЛИНК като идеята нали не е да се занимаваме професионално, а просто за обекта да си я ползваме, че често имаме проблеми с каналите. Някой занимавал ли се е, има ли впечатления от дадена марка и дали ще може да предложите някоя за по-разумни пари нещо от сорта на 1300-1700 лв.
Намерих няколко в тоя диапазон или ги нямат, или с някакъв проблем и така 

- bolreflex
- Потребител
-
- Кара: бмв е39 99`
Re: Каналопочистваща техника
Колега, Ротенбергера е професионална машина и съответно върши добра работа.Не знам за какви канали говориш, но с жилна машина обикновено се отпушват канали ф50-ф110.На по голямо фи става неефективна.Имай и предвид, че с тази машина можеш да отпушиш даден канал, но не и да го почистиш.За почистването се използват тъй наречените по български ВОМИ или камиони , оборудвани със съответните системи ( помпа за високо налягане , с която става промиването и вакуум помпа, която пък съответно да изведе отпадъка от канализационната система.).Ако имаш други въпроси казвай.
П.С Представителство на Ротенбергер за България има в близост до Ромънското посолство на бул.Ситнияково.
П.С Представителство на Ротенбергер за България има в близост до Ромънското посолство на бул.Ситнияково.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Не ми трябва професионална машина, а някоя алтернатива в горе споменатите пари, с която да си поддържаме каналите в обекта, че често попадат боклуци, пък може и района да е такъв и викаме някакъв пич с подобна машина, е предполагам струваща много повече пари и за тия 2 пъти, които идва в месеца, за два месеца, три ще си избием една машина 

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Тези машинки вършат работа за запушванията на тръби до ф110.От там нататък,(ако съм разбрал правилно става въпрос за голям обект) фекалката ти е единствения избор за отстраняване на запушване на по-голяма тръба.Като превантивни мерки- сменяне на перилните препарати и другите химии които се ползват.Отпадъците от храна в кутии и на шофьора на фекалката като бакшиш.Мазнините във бидони-прецеждане и за гориво на служебната дизелова трошка.
Ако запушването е бяло-жълто и прилича на камък това са ти съставките-Перилни препарати мазнина и помия.
Иначе основните причинители са ти перачки и миячки дето ги мързи да гледат.Обяснете им на жените ако са по-малогабаритни и могат да се сместят в канала,че ще ги пуснете в шахтата да си чистят помиите от тръбите и проблема ще се реши...
Няма да ти казвам миналото лято като техн.отговорник на един обект колко пъти съм влизал по шахтите и колко майни отнесоха миячките по тоя въпрос.
Решението са цедки по сифоните- да се запушват ежедневно ама мивките,а не ежемесечно главните канализационни тръби.А и да е трудно да се бутат вилици и лъжици по тръбите ,че те действат като арматура на сместта ,като след това и фекалката нема да те спаси.
Все пак нямам идея за какъв обект става въпрос.Но ако съм успял да те насоча ще се радвам.
Ако запушването е бяло-жълто и прилича на камък това са ти съставките-Перилни препарати мазнина и помия.
Иначе основните причинители са ти перачки и миячки дето ги мързи да гледат.Обяснете им на жените ако са по-малогабаритни и могат да се сместят в канала,че ще ги пуснете в шахтата да си чистят помиите от тръбите и проблема ще се реши...

Няма да ти казвам миналото лято като техн.отговорник на един обект колко пъти съм влизал по шахтите и колко майни отнесоха миячките по тоя въпрос.
Решението са цедки по сифоните- да се запушват ежедневно ама мивките,а не ежемесечно главните канализационни тръби.А и да е трудно да се бутат вилици и лъжици по тръбите ,че те действат като арматура на сместта ,като след това и фекалката нема да те спаси.
Все пак нямам идея за какъв обект става въпрос.Но ако съм успял да те насоча ще се радвам.
И аз имах подобен проблем, всеки месец или през месец идваше един да отпушва с някакъв камион. Нищо друго не помогна, докато общината не се сети да оправи уличната канализация и от тогава съм му изтрил номера на този с камиончето
5 мнения
• Страница 1 от 1