Здравейте, някой да знае унгарски?
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Здравейте, някой да знае унгарски?
Стоя и си слушам Бланк Спейс, чудя се на французите как така забраняват шофирането с хендсфри или слушалки и све що пречи на слуха и си викам - гърците се отърваха май от евросъюза и гледам писъмце от братска Унгария. Направих си веднъж унгарски транзитен номер и в бързината явно не съм догледал, че не съм си платил едномесечният данък от 17000 форинта. и ето идва писмо на унгарски и вътре пише: ебеш бегеш кеш кереш, аз го дървим - ти ядеш. Пише си го само на унгарски и трябва да го платя в алианц уНГАРИЯ. По-надолу пише и един милиард и шестстотин милиона, явно ако не го платя. Няма сметка. Има само някакви кодове. Плащам си данъците на камионите и в Германия и в Холандия и в Белгия и винаги идват писма на най-малко три езика. При тия - не. Обаждам се в Алианц уНгария и там познайте - никой не говори немски, английски или руски. Обаждам се в унгарското посолство и от там ме сиктирдосват. Дайте акъл к'во да прая, щото ше спра някой унгарски камион и ше заколя някой невинен, ма то сред тех невинни няма. Звъннах и на тукашните Алианз и те ме напопържаха. Даже една жена ми вдигна първо и каза "Не", преди да съм я попитал каквото и да е.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Re: Здравейте, някой да знае унгарски?
По унгарска сметка не съм нареждал, но бих предположил, че и там са на IBAN.
Но в други страни има много по-къси сметки и други кодове т.е. няма единен номер като при нас.
Би било трудно постижимо, но все пак има някаква вероятност в обслужващата ти банка да ти помогнат или поне да кажат дали кодовето от писмото са техният еквивалент на сметка.
Първият проблем ще е да накараш служителя да звъни по централите и във валутните отдели и докато това е постижимо някой от централата да се занимава да обеснява и да търси какви са унгарските сметки се съмнявам.
Отделно само номера на сметката не е достатъчен, ако не опишеш в основанието добре глобата е много вероятно да се окаже, че после пак им я дължиш.
Аз бих си платил на преводач да преведе писмото.
Унгарският клон на Алианц call center няма ли ?
В call center на банка да не се говори на английски ми звучи абсурдно
Но и те колко ще са навити да търсят сметките на отдела на който трябва да платиш.... да не говорим за основание за плащане и номер на глоба и т.н.
Но в други страни има много по-къси сметки и други кодове т.е. няма единен номер като при нас.
Би било трудно постижимо, но все пак има някаква вероятност в обслужващата ти банка да ти помогнат или поне да кажат дали кодовето от писмото са техният еквивалент на сметка.
Първият проблем ще е да накараш служителя да звъни по централите и във валутните отдели и докато това е постижимо някой от централата да се занимава да обеснява и да търси какви са унгарските сметки се съмнявам.
Отделно само номера на сметката не е достатъчен, ако не опишеш в основанието добре глобата е много вероятно да се окаже, че после пак им я дължиш.
Аз бих си платил на преводач да преведе писмото.
Унгарският клон на Алианц call center няма ли ?
В call center на банка да не се говори на английски ми звучи абсурдно

Но и те колко ще са навити да търсят сметките на отдела на който трябва да платиш.... да не говорим за основание за плащане и номер на глоба и т.н.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Имам приятел унгарец и ще го питам за съдействие утре, прати ми го ако искаш на лично, ако успея да ти помогна, ще се радвам 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Имам приятел с унгарски, ако искаш ми прати скан на писмото.
Never mistake motion for action...
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте Колеги, благодаря Ви за помощта, ей го и документа. Не е глоба, данък е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Снимай го с телефона и му пусни гугъл транслейт. Аз си превеждам от китайски строителни кодове така и общо взето се разбира за какво става въпрос.

Уважаеми Клиенти!
Моля, имайте предвид, че според нашите данни въз основа на книгите на плащания до 05.26.2015, показва балансът на договора за £ 17,957 недостиг.
Детайли на договора за застраховка в нашите архиви:
Контрактор име: I Bond Референция: AHB850208301 продукта: Задължителна Гражданска номер застраховка за отговорност на регистрация: номер на шасито Z11250: YV2A4DBA7X13223260
Награда подреденост Дата: 05.05.2015 Díjesedékesség: 05.05.2015 Такси Начин на плащане: Кредитна карта Balance: £ 17,957 ставка заплащане на такса: Single
Балансът включва сумата, която покрива такса, която може да бъде платима и размера на аварии е облагаема. Липса на застрахователни договори по следните начини да се справи. • онлайн плащане с кредитна карта в WV "allianz.hu страница или • прехвърлянето на номера на банковата сметка 18100002-00001191-21010017 случай на прехвърляне, се обърнете към (окръг) AHB850208301 броя.
Съгласно условията на договора до 60 дни след датата на падежа, премия на договора и в същото време със застрахователя се прекратява, ако неплатените такси няма да се утаи.
Валиден договор за застраховка (застрахователно покритие) по-горе, в случай на авария, се изисква щети на водача на превозното средство, за да се застъпи за причинените вреди. Тази отговорност след горната граница се определя от 500 милиона HUF като личен щети вредата е 1 милиард 600 милиона HUF материални щети е законът.
Моля, имайте предвид, че дори ако задължението за плащане на крайния срок, посочен не е изпълнено, договорът се прекратява, таксата, дължима от или валидиране на дело да се възстанови. В този случай, разходите за събирането им и съдебни спорове са дължими от вас.
Ако отказът е уреден в същото време, моля да пренебрегне този имейл. Ако levelünkkel, или във връзка с въпросите, предмет на споразумението, посочи страницата www.allianz.hu/ugyfelszolgalat или се свържете с нашия телефонен номер за обслужване на клиенти в бр 06-40-421-421, където служителите са на разположение. През седмицата 08:00 и 18:00 - приемам разговор между - четвъртък, 08:00 и 20:00 часа.
Budapest, 2015 27 май
Поздрави,
Allianz.
абе може да го пуснеш през някоя хубава OCR програма с унгарски и сигурно ще има по-добър превод
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на отзовалите се, ей сега ше им "платя" за тая гражданска на унгарците, веднага ставам и отивам. Барем поне една сметка като хората да бяха подали.
8 мнения
• Страница 1 от 1