Хора, бачкането убива! Пазете си семействата!
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Хора, бачкането убива! Пазете си семействата!
alx написа:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16084184/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3458919/
ама не разваляйте хубавата тема на човека...
Телегонията я беха пратили в езотериката, щом взеха да дълбаят пак - може да има нещо верно

Ubi dubium, ibi libertas
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
пичове, евахте маата на темата на момчето - отворете нова или по преценка на някой мод да премести мненията, включително и тва, което пиша:
за мен религии, вярвания, това трябва, онова не е редно и т.н. са булшит - има над 5 000 бога на нещо си по света, и всеки мисли, че неговият е правилният, и само щото преди 500 години са правили нещо или считали еди-кое си за нередно, не е нужно да се прави и сега. някаква висша сила има, но не съм съгласен тя да ми бъде визуализирана от някой, който също не знае какво точно е. това, че вярва в нещо конкретно, наложено му отнякъде/от някого, не го прави по-близък до тая сила. всичко друго е фантасмагория. за мен по-скоро човека е измислил боговете, отколкото обратното..... хубаво е да се вярва в нещо, но важните и ценни неща са морал, възпитание, норми на поведение и ценностна система, изградена от трезвомислещи хора в правилната среда, а не религиозни истории...
за мен религии, вярвания, това трябва, онова не е редно и т.н. са булшит - има над 5 000 бога на нещо си по света, и всеки мисли, че неговият е правилният, и само щото преди 500 години са правили нещо или считали еди-кое си за нередно, не е нужно да се прави и сега. някаква висша сила има, но не съм съгласен тя да ми бъде визуализирана от някой, който също не знае какво точно е. това, че вярва в нещо конкретно, наложено му отнякъде/от някого, не го прави по-близък до тая сила. всичко друго е фантасмагория. за мен по-скоро човека е измислил боговете, отколкото обратното..... хубаво е да се вярва в нещо, но важните и ценни неща са морал, възпитание, норми на поведение и ценностна система, изградена от трезвомислещи хора в правилната среда, а не религиозни истории...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи колеги. Имам странното чувство, че не четете внимателно това, което пиша или не го разбирате. И като напиша нещо, половината форум ми се качва на главата. Не ми обръщайте толкова внимание, все пак според мнозина тук, говоря глупости.
Казах какво е бракът. Това е "оповестяване" на двама души, които се събират да живеят заедно, пред свидетели. В България е прието да става в зала, с церемония, салтанати и т.н. Тези двамата встъпват в съюз, завет, както искате го наречете и тяхното решение става публично, за да не може никой да ги обвини после, че живеят в блудство. В духа на настоящата тема, аз мисля, че нищо такова не се е случило с автора на темата. Тоест, той е живял с една жена в блудство. Съжалявам, ако не е така, нека ме опровергае, аз стигнах до този извод от неговите думи, но може и да греша. И това, което се случва в момента, е логичния резултат от тези взаимоотношения. Това е моето разбиране. Аз не съдя колегата, даже му казах какво да направи според мен. Но за мен човек, който не си дава сметка за истинското си положение, няма и никаква надежда да се оправи нещо впоследствие и той ще си продължи постарому. Друг е въпроса, че понятието брак, беше успешно изпразнено от съдържание и деградирано само до една празна дума. Днес се виждат плодовете на това успешно "усилие". Не става въпрос за никакъв подпис. Става въпрос за доживотна вярност. Но понеже вие колеги, в голямата си част явно сте блудници, а може би и прелюбодейци, затова сега ме засипвате с насмешка и присмех. Аз разбирам. Моля не виждайте в мое лице съдия. Аз съм никой.
Колкото до разни хора, които са блудници и прелюбодейци, обаче отношенията им са хармонични и добри. Аз бих попитал следното. Един лъжец, добър човек ли е? Един неверен човек, добър ли е? Един лицемер, добър ли е? При тези отношения, лъжата, лицемерието, неискреността и неверността, вървят ръка за ръка, в зависимост от положението. Особено при прелюбодейците. Те са едни неискрени, неверни, тайни лъжци и лицемери. Следователно, как може такива хора да градят добри и истински отношения? Никак. Може ли да лъжеш един, а всъщност да си верен на друг? Това е смешно. Аз също виждам и срещам такива хора, мои познати женени/омъжени, даже пред мен си говорят на "мило", "злато"... Но аз знам какво има зад това "мило", от първа ръка. Така че, не ми ги хвалете тия. Любовта, първо е любов към истината, после всичко останало.
Тук прочетох да вземаме пример от мечките и разни други животни, също и че полигамията е нещо приемливо и напълно в реда на нещата, естествения подбор. Напълно в духа на популярната теория на Дарвин, която ни казва, че сме далечни братовчеди с амебите и зелените еуглении, по натам даже с камъните и дърветата. Е, от тях не можем да вземем пример, но мечките са ни по-близки, от тях може. Аз даже предлагам от маймуните, които са ни братя и сестри, кажи речи.
Нямало смислено решение? Ето ви решение. Мислете, ако мислите да встъпвате в брак, мислете много. Защото от брака отърване няма, освен ако смъртта не вземе единия. А на колегата вече казах какво да направи, няма да се повтарям. И хем ме питате, после като ви отговоря, проповядвам. Ни тъй, ни иначе, странно разбиране. Как да ви отговарям, че да ви харесва, не знам.
Казах какво е бракът. Това е "оповестяване" на двама души, които се събират да живеят заедно, пред свидетели. В България е прието да става в зала, с церемония, салтанати и т.н. Тези двамата встъпват в съюз, завет, както искате го наречете и тяхното решение става публично, за да не може никой да ги обвини после, че живеят в блудство. В духа на настоящата тема, аз мисля, че нищо такова не се е случило с автора на темата. Тоест, той е живял с една жена в блудство. Съжалявам, ако не е така, нека ме опровергае, аз стигнах до този извод от неговите думи, но може и да греша. И това, което се случва в момента, е логичния резултат от тези взаимоотношения. Това е моето разбиране. Аз не съдя колегата, даже му казах какво да направи според мен. Но за мен човек, който не си дава сметка за истинското си положение, няма и никаква надежда да се оправи нещо впоследствие и той ще си продължи постарому. Друг е въпроса, че понятието брак, беше успешно изпразнено от съдържание и деградирано само до една празна дума. Днес се виждат плодовете на това успешно "усилие". Не става въпрос за никакъв подпис. Става въпрос за доживотна вярност. Но понеже вие колеги, в голямата си част явно сте блудници, а може би и прелюбодейци, затова сега ме засипвате с насмешка и присмех. Аз разбирам. Моля не виждайте в мое лице съдия. Аз съм никой.
Колкото до разни хора, които са блудници и прелюбодейци, обаче отношенията им са хармонични и добри. Аз бих попитал следното. Един лъжец, добър човек ли е? Един неверен човек, добър ли е? Един лицемер, добър ли е? При тези отношения, лъжата, лицемерието, неискреността и неверността, вървят ръка за ръка, в зависимост от положението. Особено при прелюбодейците. Те са едни неискрени, неверни, тайни лъжци и лицемери. Следователно, как може такива хора да градят добри и истински отношения? Никак. Може ли да лъжеш един, а всъщност да си верен на друг? Това е смешно. Аз също виждам и срещам такива хора, мои познати женени/омъжени, даже пред мен си говорят на "мило", "злато"... Но аз знам какво има зад това "мило", от първа ръка. Така че, не ми ги хвалете тия. Любовта, първо е любов към истината, после всичко останало.
Тук прочетох да вземаме пример от мечките и разни други животни, също и че полигамията е нещо приемливо и напълно в реда на нещата, естествения подбор. Напълно в духа на популярната теория на Дарвин, която ни казва, че сме далечни братовчеди с амебите и зелените еуглении, по натам даже с камъните и дърветата. Е, от тях не можем да вземем пример, но мечките са ни по-близки, от тях може. Аз даже предлагам от маймуните, които са ни братя и сестри, кажи речи.
Нямало смислено решение? Ето ви решение. Мислете, ако мислите да встъпвате в брак, мислете много. Защото от брака отърване няма, освен ако смъртта не вземе единия. А на колегата вече казах какво да направи, няма да се повтарям. И хем ме питате, после като ви отговоря, проповядвам. Ни тъй, ни иначе, странно разбиране. Как да ви отговарям, че да ви харесва, не знам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
^ За съжаление прочетох горното и това са няколко минути от живота ми,които никой няма да ми върне
П.С. от Богат-Блудник-Беден

П.С. от Богат-Блудник-Беден

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
alx написа:аз не съм съгласен с елизар за ку*вите и ебачите обаче такова изследване и резултати наистина има... гръмна преди няколко месеца. много интересно...
Изследвания бол... Всеки втори пишман учен се опитва да блесне с някакво "проучване"...
Ето тук има доста други интересни "проучвания":
http://list25.com/25-ridiculous-researc ... published/
Все правени от учени от топ университети. Сигурен съм че има огромна маса хора, които вярват и на тези проучвания...
Elesar74 написа:И хем ме питате, после като ви отговоря, проповядвам.
Аз не помня някой нещо да те е питал.
Човекът си изля мъката от раздялата. Останалите започнаха да го окуражават и да му дават съвети от опит.
А ти, девственика и неблудника, който се е оженил за девственица и и се е врекъл доживот, човек който никога не се е разделял с жена и не знае какво му е на автора, започваш да го обвиняваш, че е блудник, че не знае що е то брак, вярност и т.н.. Едва ли не, не знае защо е жив...
Мислиш ли че му помагаш в този тежък за него момент, с твоите проповеди за 10-те божи заповеди и останлите откровени простотии?
Аз толкова глупости, колкото в твоите постове, не съм чувал дори в свещените храмове на глупостта - църквите...
Има нещо много сбъркано в теб. Не знам дали нещо много лошо ти се е случило в миналото или си попаднал на кофти хора в кофти момент от живота си, но определено си поел в грешна посока...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи аз бях един от първите писал по темата и дадох моето мнение. Не съм споменавaл нищо ни за Бог, ни за заповеди в цялата тема. Никъде не съм казал, че съм бил девственик и съм се оженил за девственица. Така че, твоите думи висят във въздуха drago_pavlov.
Колегата, който е бил изоставен, трябва да си дава ясна сметка какво се е случило и то на база на определени принципи, а не на личните, субективни преживявания на някого/някои. Аз просто исках да покажа да покажа стандарт, по който да се сравняваме, метър, с който да се мерим, накриво ли стъпваме или направо. Това исках да кажа. Явно за тебе това са глупости. Добре. Нямам намерение да споря за такива неща.
Колегата, който е бил изоставен, трябва да си дава ясна сметка какво се е случило и то на база на определени принципи, а не на личните, субективни преживявания на някого/някои. Аз просто исках да покажа да покажа стандарт, по който да се сравняваме, метър, с който да се мерим, накриво ли стъпваме или направо. Това исках да кажа. Явно за тебе това са глупости. Добре. Нямам намерение да споря за такива неща.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Elesar74 написа:Значи колеги. Имам странното чувство, че не четете внимателно това, което пиша или не го разбирате. И като напиша нещо, половината форум ми се качва на главата. Не ми обръщайте толкова внимание, все пак според мнозина тук, говоря глупости.
А, не ти ли се струва, че щом мнозинството мислим, че пишеш глупости, вероятно е така ?
Или всички грешим ?

Понякога, като чета твой пост и имам чувството, че или са те малтретирали като малък или си падал многократно от кошарката

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Elesar74 написа:Никъде не съм казал, че съм бил девственик и съм се оженил за девственица. Така че, твоите думи висят във въздуха drago_pavlov.
Е тук съвсем олекна...
Заклейми цялото модерно общество като блудници и прелюбодейци, проповядваш морал и ценности, а се оказа, че ти самият си блудник...
Съвсем ме загуби като читател...
Това твоето малко като попските проповеди - учат стадото да са добри и моралисти, задоволяващи се с малко, а самите те с ролекси в S-класите, целите в златни ланци, и вечер се пердашат в манастира като за последно...
Аман от пишман моралисти...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Колегата "проповедник" просто днес е на различна партида халюциногени и не помни какво е писал предните дни ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Elesar74 написа:Значи аз бях един от първите писал по темата и дадох моето мнение. Не съм споменавaл нищо ни за Бог, ни за заповеди в цялата тема. Никъде не съм казал, че съм бил девственик и съм се оженил за девственица. Така че, твоите думи висят във въздуха drago_pavlov.

Извинявай, само да попитам, след като не си бил девственик, както и съпругата ти... как кореспондират твоите виждания по въпроса в семейството ти...и как откритието че всякакви гени се преплитат в потомството след това, се отразяват на отношението ти към твоето потомство, или на самото потомство?
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
имаше един филм - "Ние сме баща ти" - та колегата може да го е гледал
колега Венко, жив ли си, братче, кажи как е хавата! да вземеш сега да ходиш по църкви и да палиш свещи, след всичко прочетено.... опасно е, щото там дебне баба Гуси
и леля и Гошо

колега Венко, жив ли си, братче, кажи как е хавата! да вземеш сега да ходиш по църкви и да палиш свещи, след всичко прочетено.... опасно е, щото там дебне баба Гуси

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Bogat-Beden
-
-
Ако се пръкне някъде на наша територия "Християнска Държава" ,знам кой ще да е предводителя
Верно,как е колегата,дано да е заровил тАлафоня някъде

Верно,как е колегата,дано да е заровил тАлафоня някъде

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Здравейте хора,
Всяко мнение за мен е полезно и го приемам като съпричастност към положението, в което се озовах. Така че - благодаря на всички ви за това, че оставихте по едно мнение/съвет, това наистина ми помага да се чувствам по-добре. Човек като е част от нещо, било то и форум, и вижда подкрепата - определено вдига глава и се държи по уверено. А това е нещо от което имам нужда сега.
Пишеме си с момата, питам я дали има нужда от нещо и дали мога да й помогна някакси..... държим се като пичове. Без реване и мрънкяне, без рози и пръстени, без молби да се събираме и т.н. Всичко ще си дойде на мястото с времето, дори и това да значи да не се виждаме повече.
От вчера ми прави впечатление, че почвам да си вдигам главата, а като си вдигна малко главата и виждам, че около мен живота кипи. Млад съм, прав и здрав с добра професия и акъл в главата (последното не е 100%
). Жени бол, сложиш едно панталонче, туриш една ризка, па почнат да ти се усмихват.... приказливи са.
До вчера налагах пълен игнор на всички заобикалящи ме жени, защото си имах моя и държа на нея. Вчера обаче осъзнах, че живота, за 6г, е станал много цветен.
Т.е. лятото дойде и аз се питам "къде си ве момче".
Залафих се с де продавачки де сервитьорки де колежки, вечерта отворих няколко бирички, пуснах си музика.... чувствам се малко като матрьошка дето са й отворили капака.
Неделя ще се видим с женицата, беше си забравила някои дрехи и едно зарядно, па да видим.
Може би защото съм отвикнал, знам ли, но живота ми харесва.
Благодаря ви още веднъж хора, и за постовете тук и за ЛС-тата, които получих! Страхотни сте!
Всяко мнение за мен е полезно и го приемам като съпричастност към положението, в което се озовах. Така че - благодаря на всички ви за това, че оставихте по едно мнение/съвет, това наистина ми помага да се чувствам по-добре. Човек като е част от нещо, било то и форум, и вижда подкрепата - определено вдига глава и се държи по уверено. А това е нещо от което имам нужда сега.
Пишеме си с момата, питам я дали има нужда от нещо и дали мога да й помогна някакси..... държим се като пичове. Без реване и мрънкяне, без рози и пръстени, без молби да се събираме и т.н. Всичко ще си дойде на мястото с времето, дори и това да значи да не се виждаме повече.
От вчера ми прави впечатление, че почвам да си вдигам главата, а като си вдигна малко главата и виждам, че около мен живота кипи. Млад съм, прав и здрав с добра професия и акъл в главата (последното не е 100%

До вчера налагах пълен игнор на всички заобикалящи ме жени, защото си имах моя и държа на нея. Вчера обаче осъзнах, че живота, за 6г, е станал много цветен.
Т.е. лятото дойде и аз се питам "къде си ве момче".
Залафих се с де продавачки де сервитьорки де колежки, вечерта отворих няколко бирички, пуснах си музика.... чувствам се малко като матрьошка дето са й отворили капака.
Неделя ще се видим с женицата, беше си забравила някои дрехи и едно зарядно, па да видим.
Може би защото съм отвикнал, знам ли, но живота ми харесва.

Благодаря ви още веднъж хора, и за постовете тук и за ЛС-тата, които получих! Страхотни сте!

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Bogat-Beden
-
-
Аз пък съм го правил ,без произлизащи от това драми,така че не винаги поговорките вАжатVra4anin написа:Само, че това което написа:Venko написа:...Залафих се с ... колежки...
...ако позволиш един съвет от човек направил някога такава грешка - недей ! Има една приказка "там където си вадиш хляба, не си вади оная работа" - повярвай ми, не са хубави тия работи с колежки на работното място. .

P.S. Е ,не във офиса ,разбира се