Зелена карта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 Е39 525dA Touring

Зелена карта

Мнение от aivanov99 » 09 Юли 2015, 8:39

Предстои ми пътуване за Черна гора и вчера ходих до застрахователя да си извадя зелена карта. Гражданската ми е на вноски, като съм платил само първа и втора вноска. Това, което ми предложи застрахователя е да доплатя останалите 2 вноски и още 90 лв. за зелена карта. Това нормално ли е или тези ме мятат по върбите. При положение че някои застрахователни компании я издават безплатно ако платиш цялата сума на вноската... Застраховката е към Б*лИнс.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Зелена карта

Мнение от Е.Димитров » 09 Юли 2015, 8:42

Ти смятай:
Моята гражданска е 156 лева, като получавам безплатна целогодишна зелена карта за цяла европа+ ако ми се прище да отида и в турция, там също важи, както и за сърбия, македония и тн.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 09 Юли 2015, 8:47

Изваждал съм си поне 3 пъти за последните 2 години и не съм плащал. Чувал съм разни хора да плащат 10-15лв за нея. В Черна Гора полицаите са с калашници. Препоръчвам ти, да пътуваш с бронежилетка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 09 Юли 2015, 9:17

Зелените карти за държави в ЕС не отпаднаха ли ? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 09 Юли 2015, 9:29

При пътуване в държави извън ЕС, ЕИП и страните от МС се издава сертификат Зелена карта, който е безплатен или е на цена от 1,00 до 51,00 лева, в зависимост от застрахователната компания.

КАКВО ВСЪЩНОСТ Е СЕРТИФИКАТ ЗЕЛЕНА КАРТА?

Зелената карта е международен сертификат към Гражданската отговорност, който удостоверява дали МПС има валидна Гражданска отговорност и дали полицата покрива територията на съответната държава.

КОГА Е НЕОБХОДИМ СЕРТИФИКАТ ЗЕЛЕНА КАРТА?

За страните, членки на Европейски съюз, Европейското икономическо пространство и тези, подписали Многостранното споразумение, сертификатът НЕ е необходим. Няма граничен контрол и не се изисква при влизане на територията на съответната държава. Държавите в които е валидна застраховката са: Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша,Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия Франция Холандия, Чехия, Швеция плюс Андора, Хърватска и Швейцария.

Сертификат зелена карта Е задължителен при пътуване във всички други страни, членки на споразумението Зелена карта - Албания, Босна и Херцеговина, Беларус, Македония, Израел, Иран, Молдова, Мароко, Русия, Тунис, Турция, Украйна и Черна гора.
Документът ще бъде изискан при преминаване на границата, при пътна проверка или при ПТП.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Потребител
Аватар
Кара: e60

Мнение от rolerbol » 09 Юли 2015, 9:35

При твоя случай - застраховка на вноски, ако си изкараш зелена карта ще е валидна докато е валидна текущата актуално платена вноска. Предполагам за това и са ти предложили да платиш останалите вноски за да има по дълъг валиден срок зелената карта. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 09 Юли 2015, 10:59

Някои компании правеха сериозна отстъпка ако кажеш, че няма да искаш зелена карта. Ако е такъв случая, може тия 90лв просто да покриват отстъпката.
Но в подобна ситуация, бих потърсил директно оферти от други компании
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 09 Юли 2015, 12:27

На мен ми "изиграха" номер... Дадоха ми "Зелена карта" но само за страните от ЕС. Смених застрахователя и сега съм в друга компания, там ми издават Зелена карта за 10 лв със срок 45 дни за където поискам... Би трябвало и другите да имат такива опции.
П.П. и аз съм на вноски!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aivanov99 » 09 Юли 2015, 17:11

То май нямам друга опция освен да си плащам. Поне вече ще знам - този застраховател никога повече!

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 09 Юли 2015, 23:04

@aivanov99: трябва да ти издадът зелена карта до датата, до която си платил.

:OT: при ПТП в страна от ЕС, където не се изисква зелената карта, какво се представя на полицията?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aivanov99 » 10 Юли 2015, 6:56

Казаха ме могат да издадат до датата, за която съм платил само зелена карта за пътуване в страни членки на ЕС. Извън ЕС не можело.

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 28 Юли 2015, 12:14

Колеги да си вадя ли зелена карта за пътуване в Румъния ? Едни казват да, други - не и накрая не знам да вадя или не. Вадело се, ако се пътуване/преминава през страни извън ЕС. Иначе цената на която ми я обявиха е 1,63лв :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 28 Юли 2015, 13:10

doomy525 написа:Колеги да си вадя ли зелена карта за пътуване в Румъния ? цената на която ми я обявиха е 1,63лв :mrgreen:

Моят съвет е да си извадиш!!!
1.63 лв е смехотворна сума, но при произшествие това е международно признатият документ.
Къса се единият отрязък и си готов и дано не сте пострадали! :|
Важи и за Сърбия, Швейцария и още 2-3 държави
Говорим за Зелена карта, която е невалидна за Черна Гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина,Турция и още няколко държави от бившия СССР. :lol:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aivanov99 » 28 Юли 2015, 14:56

Извадих си аз зелена карта. Пътувах, върнах се. 90 кинта ми струва удоволствието. И за да ми е още по-гадно на границата с Косово ти казват "ааа тая не важи" :kuku: и си купуваш отделна за Косово - 15 евра за 15 дни. Луда работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 28 Юли 2015, 16:12

aivanov99 написа:. 90 кинта ми струва удоволствието. И за да ми е още по-гадно на границата с Косово ти казват "ааа тая не важи" :kuku: и си купуваш отделна за Косово - 15 евра за 15 дни. Луда работа.

Вероятно си доплатил за Зелена карта с пълно покритие. :roll:
С Косово нещата са така и нищо не можеш да направиш. Те са територия с особен статут.
Аз съм към Булстрад и нищо не доплатих в офиса на SDI, но не важи в споменатите от мен държави плюс Иран, Израел, Тунис и Мароко.
1.63 лв е таксата на Лев Инс и важи до края на платената вече вноска. ;)
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Следваща

Назад към Извън Темата