Малко за камионите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Малко за камионите...

Мнение от Lenco » 09 Юли 2015, 22:17

Тва наистина е гнусно племе, утайката на асфалта, заедно с бакшишите.
Миналата седмица около 2:00, по нощите се прибирах от Русе към София, и един хубавец от най-големите се движеше със средна скорост 100км/ч, включително, и в населените места. Това продължи по целия участък от Русе до В. Търново. Нямам идея, какви са тия тахографи, но бях решил на първата патрулка да го спра, че ми стана доста интересно, но не срещнах нито една.
Има доста случаи, но като видя огромни машини в населени места с висока скорост :banghead:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Юли 2015, 22:19

Уж щяха да събират тол такси от тировете, ама нашите не включили тази клауза в договора за европейското финансиране и сега нямаме право да събираме такси за ползването на магистралите... Въпреки че и да събирахме пари, идва ли парите щяха да отидат за пътища, ами ще си караме по разбити,хем малко да се друсаме, та да не заспиваме на волана :mhihi:А иначе има много безотговорни шефове, но пък и някой шофьори.Шефовете гледат как да поспестят това е ясно... :bang: Скоро в Господарите имаше някакъв караше си както иска, 90 по планински път, сече завои... :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Юли 2015, 22:20

Lenco написа:Тва наистина е гнусно племе, утайката на асфалта, заедно с бакшишите.
Миналата седмица около 2:00, по нощите се прибирах от Русе към София, и един хубавец от най-големите се движеше със средна скорост 100км/ч, включително, и в населените места. Това продължи по целия участък от Русе до В. Търново. Нямам идея, какви са тия тахографи, но бях решил на първата патрулка да го спра, че ми стана доста интересно, но не срещнах нито една.
Има доста случаи, но като видя огромни машини в населени места с висока скорост :banghead:

А ти защо се мислиш за по-добър шофьор?

ПС За бакшишите съм съгласен.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 09 Юли 2015, 22:26

(bubsa) написа:
Lenco написа:....

Никога не съм се мислил за добър шофьор, даже баща ми от години не иска да се качва при мен, но не си вадя с това хляба и се различавам от тираджиите, бакшишите и мотористите, което ми е достатъчно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Юли 2015, 22:28

Lenco написа:
(bubsa) написа:
Lenco написа:....

Никога не съм се мислил за добър шофьор, даже баща ми от години не иска да се качва при мен, но не си вадя с това хляба и се различавам от тираджиите, бакшишите и мотористите, което ми е достатъчно.

Точно,защото не си вадиш хляба с това не можеш да го разбереш ;)

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 09 Юли 2015, 22:33

С това съм съгласен, но ти се съгласи, че със 100 в населено място и то по тъмно ... тва, като натиснеш спирачката в началото на селото, ще спреш на изхода му.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, Е46 330 XI
Мечтае да кара: X6

Мнение от Sportakus » 09 Юли 2015, 22:35

(bubsa) написа:
Lenco написа:Тва наистина е гнусно племе, утайката на асфалта, заедно с бакшишите.

А, ти колега си съгласен за бакшишите, но за шофьорите не, понеж това работиш ли??? Да, може би ти не си като колегите си, но за съжаление, Вие сами с поведението си, сте създали негативното отношение на другите спрямо Вас!!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юли 2015, 22:38

(bubsa) написа:
Bogat-Beden написа:
(bubsa) написа:.Не е нормално актовете за претоварване да се пишат на шофьора,а не на фирмата...
Абсолютно! То може да си пише всичко на документите,ама какво и как ще натоварят..А и в крайна сметка наистина това не е лично МПС, всичко е от и за сметка на фирмата..

Да,но цялата система е направена винаги да "гори" най-слабото звено.Не искаш да товариш много-чао.Ако закъсняваш,караш на "копче" по повече часове.Нищо,че нямаш вина,че шефовете си поемат невъзможни срокове и т.н.Не им се купуват гуми и караш с галоши претоварен камион и се молиш да не гръмне някоя.И още куп шитни.
Последно имахме разправии с началника за едни дискове на 560 000км,които бяха вече за смяна и му отказах да карам камиона,след поредното "изкарай още малко,че сега има зор" :confused: Резултата беше 2 седмици неплатена и един колега го кара.Ако не бяхме братовчеди можеше и друго да следва.
5 години в тая сфера бях, не мож' ме учуди,как ги навикват и винаги ги изкарват виновни с най-мишкарски номера и всеки си избива комплексите върху тях -от най-големия началник, до последния сдухан диспечер,отвратително е просто :confused: Казвали са ми за случай(не съм го чул или видял лично де,но съм склонен да вярвам)в който при аварирали светлини му казват да кара вечерно време,по магистрала :shock: :shock: . :kuku: :kuku: Нашия разбира си им казва :1: :1:
Като казваш за гума-друг случай-спукана гума на натоварен-аве карай ве :shock: -като така може да се пръсне другата :banghead: :banghead: ит.н. и т.н
Макар че и сред шоферите има страшни главочи,които 5 грама мозък нямат и грам не може да се разчита на тях,но те си отпадат по естествен път постепенно..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Юли 2015, 22:47

Sportakus написа:
(bubsa) написа:

А, ти колега си съгласен за бакшишите, но за шофьорите не, понеж това работиш ли??? Да, може би ти не си като колегите си, но за съжаление, Вие сами с поведението си, сте създали негативното отношение на другите спрямо Вас!!!!

Бакшишите са мангали и бивши и бъдещи престъпници негодни за нищо друго!Или поне 90% от тях.Не казвам,че няма мърша и при шофьорите на тежкотоварни машини,но са много по-малко.А ако говорим за умения и опитност не може да става дума за сравнение.Наглеци има и ще има,дори и с велосипеди.Лично аз се засегнах малко,защото реално на ден виждам много повече некадърни,неориентирани и нагли и т.н. шофьори на коли отколкото на камиони.
Много изместих темата и се извинявам.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Юли 2015, 22:52

Lenco написа:С това съм съгласен, но ти се съгласи, че със 100 в населено място и то по тъмно ... тва, като натиснеш спирачката в началото на селото, ще спреш на изхода му.

Зависи от много работи.Ако не е натоварен няма да ме учуди ако спре по-бързо от повечето коли от среден клас.Това не оправдава подобно поведение все пак.Както казах,във всяко стадо си има мърша.А ако питаш повечето хора ще ти кажат,че изкарваме много пари седейки си по цял ден без да правиме нищо едва ли не.И от там се захващат с тази работа всякакви тъпунгери без капка мозък > подобно мнение за професионалните шофьори.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, Е46 330 XI
Мечтае да кара: X6

Мнение от Sportakus » 09 Юли 2015, 22:58

Това, че караш ТИР не те прави най-перфектния шофер и без да се засягаш защото това не е лично, но все пак и за бакшиш и за тираджия не се изисква висше.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Юли 2015, 23:05

Sportakus написа:Това, че караш ТИР не те прави най-перфектния шофер и без да се засягаш защото това не е лично, но все пак и за бакшиш и за тираджия не се изисква висше.

Аз съм много далече от мисълта,че съм перфектен шофьор и гледам да се уча постоянно ;) Вярно е,че не трябва висше,но си трябва много мислене,защото носиш и голяма отговорност!А и честно да ти кажа имам доста образовани колеги,които са предпочели да работят това,вместо да седят зад бюро.Както се казва-"Шофьор и ку*ва се раждаш,а не ставаш в последствие" :mhihi:
Колегата с е46 компакт даже може да ми благодари,че му спасих живота миналата седмица на подбалканския като се завъртя в насрещното ако чете.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 09 Юли 2015, 23:21

Мен пък ме е возил "бакшиш" завършил атомна физика!Съдба-живеем в BG и всеки намира начин да си изкарва хляба.
Нищо лошо не съм видял от професионалните шофьори на тирове , напротив - само те пускат десен мигач , като имат добра видимост
напред от кабината и помагат при изпреварване!
Не бива да карат обаче по т.н. "първокласна" пътна мрежа Събота , Неделя , по празниците и при висока температура на асфалта!
И понеже карам и мотор- знаете ли какво е да влезеш на мокро в "тираджийски" коловоз на асфалта с пистов мотор?!
Последна промяна dr.peshev на 09 Юли 2015, 23:23, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 09 Юли 2015, 23:23

Аз затова преди много години реших, че пари с волан и гаечен ключ няма да вадя, ще ги ползвам за развлечение, но решил ли си да караш камион, забавата на заден план.
Между другото, набързо погледнах в някакъв американски сайт, та там викат с полуремарке от 100 до 0 - 160метра, не знам дали е вярно, това с реакцията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Юли 2015, 23:55

А замисляли ли сте се колко ПТП-та има с 2 камиона?90% са кола и камион,защото повечето водачи на леки коли си мислят,че могат да се мушкат където и както си поискат :nono: Друго ми е било странно винаги.Ако се движиме в колона 10 коли и камион през еднакво разстояние,защо винаги решавате да изскочите от пряката пред камиона?Също така ме вбесяват блейки,които изпреварват камиони едвам-едвам и даже си се застояват по средата на камиона.Може гума да гръмне,да хвръкне камък и още много все "хубави" възможности.В спускане много малко хора се усещат да реагират адекватно при застигащ ги камион.
Мога да дам доста примери в подкрепа на тезата ми,че шофьорите на коли предизвикват повече опасности по пътищата поради малък опит и НЕ влагането на мисъл докато шофират.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата