Хора, бачкането убива! Пазете си семействата!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Хора, бачкането убива! Пазете си семействата!

Мнение от alX3m » 09 Юли 2015, 13:10

Хората често казват, че влюбената жена е "най-красива", "сияе", "блести", "цъфти"... Когато един мъж обаче се влюби в неправилната жена е съвсем възможно да стане обратното! Започва бавно да се превръща в развалина, защото дава всичко от себе си, а насреща получава все повече критика и недоволство. Любовта, както нещо много хубаво, така може да бъде и проклятие... Замъглява реалната преценка и започваш да търпиш нетърпимото.

Това го казвам заради тези ти думи:
Venko написа:.... чувствам се малко като матрьошка дето са й отворили капака.

За мен една сериозна връзка трябва да носи предимно наслада и спокойствие! Да, няма как без дразги и скандали, но като теглиш чертата... сеш се ;) Затова моя съвет е сериозно да се замислиш дали не сваляш един товар от плещите си :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Юли 2015, 13:19

Хората често казват, че влюбената жена е "най-красива", "сияе", "блести", "цъфти"... Когато един мъж обаче се влюби в неправилната жена е съвсем възможно да стане обратното! Започва бавно да се превръща в развалина, защото дава всичко от себе си, а насреща получава все повече критика и недоволство. Любовта, както нещо много хубаво, така може да бъде и проклятие... Замъглява реалната преценка и започваш да търпиш нетърпимото.

Мъж влюбен - загубен е приказката И е много вярна.

Браво колега, честно казано добре звучиш като за няколко дена от тежка раздяла. Моето мнение обаче е да си малко по дръпнат от момата. "Да си останем приятели" не е добра идея и с времето не работи особено след дълги връзки. Но това си е мое мнение, ако си ОК така - карай така.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 09 Юли 2015, 13:34

Много житейски насочена тема и една от малкото с такъв характер във форума. Към автора- колега, нека фактът че си трудолюбив и отдаден на това, което правиш не те отчайва или пък обезверява. Може и малко социалистически да звучи, но трудолюбието и уважението към работата си е добродетел. Иначе, ако се разсъждава по- прагматично, както доста колеги вече отбелязаха, семейство се гради със средства и уважение и взаимност. Между другото не мога да разбера колегата Elesar какво се е вглъбил в тази дума "блудство" и я употребява в тази тема сигурно над 20 пъти. Фактическото съжителство между мъж и жена ли се адресира с този, нека го нарека "архаизъм". Защото самата дума "блудство" и съчетанието "живеят в блудство" звучи много грозно за мъж и жена, които са заедно, но просто нямат сключен брак. Генерално в съзнанието на хората разбирането за блудство е тясно свързано с престъпление и едно просто задоволяване на сексуални желания. Дълбоко се съмнявам, че такъв е случаят с двойките, които съжителстват без сключен брак.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 09 Юли 2015, 14:11

Жириновски правилно казва, във всеки един голям град има нужда от лудница само за жени :mhihi:

Жените са сложни създания масово, те самите не се разбират, как очаквате ние да ги разберем :lol: Може да има много причини поради която една жена си тръгва и това че сте нямали деца дори да няма нищо общо. Наскоро гледах това http://www.ted.com/talks/esther_perel_r ... ever_loved та тази обясняваше че много често "изневерите" стават щото човек иска да бъде друг.. добра майка, съпруга, не се е наживяла писнало й е тая роля и решава да види колко може да се промени, да бъде друга, т.е проблема е вътрешен. Нали при теб не говорим за семейна жена, но ти си й дал сигурност, искал си брак, искал си семейство.. и тя си те е чувствала като сигурен вариант.. може би заради тая сигурност вече да не й се струвала толкова интересна идеята за семейство.. или пък семейство с теб.. Само тя знае причините, може би..

Винаги съм бил на мнението че една жена ако си даде сърцето то тя е дала всичко, ако един мъж си даде сърцето, то той е загубил всичко. Не е добре цялото щастие да ти се базира на една жена - днеска я има, утре я няма.. и кво да се самоубиваме? Има дори такъв термин - oneitis, когато слагаш жената на пиедестал и отричаш всички други жени, а те са само още 3.5 млрд :) Aко Адриама Лима те поиска едва ли ще й откажеш :mrgreen: знам че от тези 3.5 млрд искаш точно ТАЗИ, но може би точно такова поведение убива страстта.. обратният вариант когато жената пристава на мъжа е също възможен, дори съм бил в такава ситуация.. еми писва ти когато някой е нон-стоп до теб и живее и диша за теб, всеки човек малко или много иска свобода. Всъщност личното ми мнение че църквата е наложила един много противоестествен модел, хората са полигамни по природа и моногамията изисква доста усилия и пак не винаги работи, затова и статистика за разводите показва огромен % на развели се.. ако този модел работеше, нямаше нещата да стоят по този начин. Любопитното е че пък съжителството на семейни начела (без брак) и броят на "отворените" връзки нараства всяка година.. т.е не само технологиите се промеят, а старите догми също, идват още по-стари.. но може би по-реални.. че в момента "завинаги заедно" звучи някак си измамно като има толкова много вариации.

Разбира се всеки сам си преценя и избира как да живее, но жените генерално са cat person и по-добре е винаги да си имате едно наум, винаги могат да ви полеят със студена вода и поне няма да сте изненадени :smoke: Радвайте се на живота и по-малко драми, че е много, много кратък.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Юли 2015, 14:56

Хубав пост :yes:

acer написа:Не е добре цялото щастие да ти се базира на една жена - днеска я има, утре я няма...

Изобщо не е добре да си фокусиран само върху 1 нещо ...
Дори и с хобитата залитането само към една мания не е добре.
Иначе както забеляза проблема с едиственото нещо води до срив.

Диверсификацията е принцип дето не е измислен случайно :D
И народа е казал - Не слагай всички яйца в една кошница.

acer написа:Всъщност личното ми мнение че църквата е наложила един много противоестествен модел, хората са полигамни по природа и моногамията изисква доста усилия и пак не винаги работи, затова и статистика за разводите показва огромен % на развели се.. ако този модел работеше, нямаше нещата да стоят по този начин.

Църквата е наложила брака не за да му е хубаво на човека, не се заблуждавай.

Единствената причина е контрол и запазване на финанси, имоти и друг ресурс в семейството и яснота при онаследяването им.

Причините както винаги са финансови ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 09 Юли 2015, 15:14

възможно е да бъда окачествен като груб, но
по-яко нещо от секс за край няма, така че изчукайте се като за последно, като едно време,
пък после седнете/легнете да поговорите, и може да се "залепи вазата"
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юли 2015, 17:03

На вниманието на колегите заклети блудници ,ако приятелката ви е на път да улови букета..Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 09 Юли 2015, 17:33

K_Ilkov написа:Единствената причина е контрол и запазване на финанси, имоти и друг ресурс в семейството и яснота при онаследяването им.

Причините както винаги са финансови ;)

Мерси :yes:
Иначе брака го има и преди християнството, в различни форми, но най-ранният от това което съм е чел бил с единствена цел да се знае чие дете на кого е.. жената не е имала никакви права, почти е била роб а мъжа е имал право на повече жени, като отговарял за всички тях, т.е е трябвал да се грижи за тях.. но пак е варирало по различните места. Днеска брака е много изкривен и предимно търсен от жената да се "подсигури" от всички гледни точки.. мъжа трябва да е преуспял, умен, чаровен, забавен, красив, висок и Верен :mrgreen: то щот ако е такъв само 1 ще го иска.. тоест брака днеска пак е робство, но странините са се сменили :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Юли 2015, 17:49

Да, ок, брака под различни форми е съществувал и все още съществува в различни общества по света.
Полигамните бракове също са метод за ограничаване и контрол, които е нужен на всяко общество.

Говорех за църквата, понеже е факт, че модерното общество е организирано основно върху християнските ценности и правила ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 09 Юли 2015, 18:38

Е.Димитров написа:
Elesar74 написа:Значи аз бях един от първите писал по темата и дадох моето мнение. Не съм споменавaл нищо ни за Бог, ни за заповеди в цялата тема. Никъде не съм казал, че съм бил девственик и съм се оженил за девственица. Така че, твоите думи висят във въздуха drago_pavlov.
Колегата, който е бил изоставен, трябва да си дава ясна сметка какво се е случило и то на база на определени принципи, а не на личните, субективни преживявания на някого/някои. Аз просто исках да покажа да покажа стандарт, по който да се сравняваме, метър, с който да се мерим, накриво ли стъпваме или направо. Това исках да кажа. Явно за тебе това са глупости. Добре. Нямам намерение да споря за такива неща.

:OT:
Извинявай, само да попитам, след като не си бил девственик, както и съпругата ти... как кореспондират твоите виждания по въпроса в семейството ти...и как откритието че всякакви гени се преплитат в потомството след това, се отразяват на отношението ти към твоето потомство, или на самото потомство?

Били са бе повече от 1 път Изображение :mhihi: :mhihi: :mhihi:

До автора на темата ,виж как ще се развият нещата с твоята мома щом вече си говорите , но помни че веднъж щом е мината тази граница, едва ли ще е последният път :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Юли 2015, 18:52

Имаше еди филм, доста забавен, казваше се "Сержант Билко" и там имаше една сцена, та един от войниците хвалеше сержанта, колко бил добър и човечен и казваше:
"Аз когато се разделих с моята приятелка, беше ми много тежко, но сержанта ми помогна"
Попитаха го как е станало това, събра те отново с приятелката ти ли?
"-Не-отговори другият-намери ми нова, по-добра" :mhihi:
Така че, неприятно е, гадно е, но това е за около месец, после виждаш че живота продължава, прекрасен е и има много какво да получиш от него (живота)

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 09 Юли 2015, 19:38

лелее колко ми е познат тоя филм :kuku:
и аз го играя същия през последните няколко години
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 09 Юли 2015, 21:41

Venko, поне може да си изприказвате всичко честно без притеснения - да си разберете грешките и кой какво :) да сте наясно да не ги повтаряте :) хората са казали "всяко зло за добро" и аз все си мисля, че са прави. Или поне ми се иска да е така :)
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 10 Юли 2015, 22:13

Здравейте хора :wave:

живота е хубав, мама му стара! Както спомена един колега по-горе - по-малко драма, животът е твърде кратък за това.
Много истини, наистина много истини прочетох тук. Също страхотни съвети и споделен житейски опит, които ми помагат да премислям минали ситуации/разговори и да намирам пропуските си в нашата връзка. Смело искам да кажа, че тази тема беше и е критична за мен в последните няколко дни. Тук намерих подкрепа, различно мнение, съвет и непознати хора, с които просто мога да разисквам ситуацията - това ми даде възможност да структурирам отправна точка за анализ на ситуацията и да извлека колкото мога повече истини за всичко случило се през последните 6г. Също така ме научихте, че трябва да се гледа напред. Живота е супер кратък, за да го прекарваме в циврене или убеждаване на когото и да било в правотата си/му.

За това, като резултат от написаното в тази тема, аз се осмелих да вдигна глава и да се огледам около мен. Да потърся цел, нова връзка, друго бъдеще, поглед от друг ъгъл към проблема - това е нещото, което ми помага да превъзмогвам нещата към днешна дата.

В крайна сметка виждам, че всички губим от създалата се ситуация, но не мисля този път да вадя колата от калта сам, а за момента получавам мълчание в iMessage.
Па добре, аз самия не виждам защо трябва да пречупвам принципите си и да приемам обратно човек, на който му е ясно, че ако нещата веднъж се преебат на такова ниво връщане назад няма. Дано не изглежда като приказката за киселото грозде, но аз наистина мисля това, което казвам.

Млади сме хора, аз все още деца нямам, нямам никакви усложнения от тази раздяла. Ако тази жена не може да живее с амбициозен мъж с твърд характер - добре, нека потърси оптималния за нея.

От скоро се запознах с едно много приятно и леко неуверено момиче - все още се опитвам да намеря общ език, за да разбера дали ще си паснеме въобще. :driving:

ПП: Твърди се, че жените са сложни и т.н., аз започвам да си мисля, че жените са доста приятни партньори докато са наясно за себе си как искат/трябва да присъстват във връзка. Загубят ли този момент, почват да се лутат м/у неясни роли и ако ние не ги приемем се изнервят и почват драмите.
ПП2: От 4-5 месеца обикалям Беша на Витошка като сборджия за лъжица и гледам събмаринерите. Дали не е дошло време :idea: .
Последна промяна Venko на 10 Юли 2015, 22:52, променена общо 1 път
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 10 Юли 2015, 22:48

Колега,дано да е полезно и моето мнение:като те чета какво пишеш си мисля,че си някакъв скучен мъж и супер дребнав мрънкач,който задълбава излишно в детайлите,филмира се и драматизира стандартни случки от житието и битието на всеки човек,което принципно е черта на жените.Освен това нямаш стабилна среда от приятели, с които да се напиеш и да ти помогнат да преодолееш тази случка в живота ти.А и не си добър в свалките, че да забиеш 2-3 мацки за 1 седмица и да се пооспокоиш.И не на последно място си въобразяваш, че като си изкарал пари за плазма и лаптоп всяка жена трябва да си мечтае за теб. Е уелкъм ту София 2015 - 90% от населението 25-45 год изкарваме хубави пари...Да пари трябват и са важни,но за жените ВИНАГИ най-важно е било чисто и просто да си изкарват готино и весело и да имат СТАБИЛЕН мъж до себе си,на който могат да се опрат в т.нар. трудни моменти в живота им и който да ги чука яко и колкото по-често, по-добре. Така или иначе съм сигурен,че ще събереш с тази женица в най-скоро време, но поне следващия път като събереш колосалната сума от 4 к отидете на почивка в Дубай или някаква екзотика:Малдиви,Мавриций(там 4к не стигат, но нали си паралия...) Пиша всичко с най-добри мисли за теб и с идеята да ти перна един виртуален шамар зад врата и да си рестартираш малко черепната кутия...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата