Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Модератор: Общи модератори
- ocean_wave
- Потребител
-
Re: Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
DaGa написа:Здравейте,
тази година ще почиваме в Аспровалта / с туроператор, транспорт с автобус/ понеже за първи път ще сме там и изобщо в Гърция ще се радвам някой ако е бил там или е чул мнения да сподели какво да очакваме.
Също така разбрах,че има Лидл, но на около 7-8км / което е малък проблем понеже както написах вече ще сме с автобус,а не с личнен транспорт./ Има ли в Аспровалта магазин подобен на Лидл ? Така да се кажа с народни цени Също така какви са цените по заведенията /нормални ресторантчета,кафета и т.н./ Плажът как е ? Много ли е каменист или е поносимо ? За чадърите и шезлонгите си е ясно - 3-5 евро за фрапенце или кафе с вода и за цял ден са твои. /поне се надявам да е така/. Ако има и свободни зони още по-добре, ще си боднем нашият чадър.
И не на последно място някой ако е отсядал тук Hotel Karatsis - и си сподели впечатлението ще е екстра.
Колега, randity има право, от опит го казва!

Почивам всяка година, по 2 месеца, в Аспровалта, вилното селище Порто Фино, точно 2 км от центъра.
Лични сведения - хотел Каратдзис е на около 10 минути пеша от центъра на Аспровалта, има малки магазинчета, с всичко необходимо, Маринополус 5 е удобен, точно в началото на градчето, има всичко, но цените са доста завишени в сравнение с Лидл.. Другите удобни магазани са Дискаунт и Машутис, точно след края на градчето, доста евтини. По крайбрежната алея може да стигнете до Неа Врасна, страхотни барове и кафенета има. Кристално море по това време на годината, централният плаж миналата година беше почистен от камъни, но ако те притесняват, си приготви аква обувки. Наблизо, предполагам че ще ви закарат да се разходите, е Ставрос. Има пристанище, но нищо особено, пак магазини и магазини.
Задължително пари в КЕШ, и това е в общи линии, надявам се да ти хареса! Ако имаш някакви въпроси, питай, ще помагам! За заведения и купон, питай! Поздрави, весело и да се похвалиш!!

П.С. Ако ще водиш и дете/деца, е добре да вземеш и акт за раждане, ако нямаш брак, тъй като на границата се създават проблеми.. Успех!
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
© написа:Дайте някой хотел за една две вечери в Тасос?
Abbacy Katiana's Castelleti независимо дали 1 или 2 и двата са добри лично аз бях началото на април в апартамент на две нива и беше уникално
П.С. нямам нищо общо с хотела
ocean_wave написа:DaGa написа:Здравейте,
Лични сведения - хотел Каратдзис е на около 10 минути пеша от центъра на Аспровалта...
Абе явно всички сте бързоходци - от няколко ми казаха около 10 минути,но ние под 20 с нормално ходене не успяхме да свалим
Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Водата е идеална, дори след вчерашния дъжд
. Интернет е бавен но за без пари толкова

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
В средата на юни бяхме в Йерисо - това е още около 60 км след Аспровалта на полуостров Атон.
За въпросните 5 евра получаваш 2 шезлонга, чадър, 2 кафета или фрапета плюс шишенце минерална вода. Ако искаш бира доплащаш. Всичко ти се носи на масичката на чадъра. ЗА ЦЯЛ ДЕН!!!
В услугата можеше да седнеш и в бара на удобен стол и да ползваш скоростен интернет без никакво доплащане.
С паркирането нямаше никакъв проблем, но в последният град Уранопули преди приказните манастири е проблемно по улиците, но има и голям платен паркинг.
За въпросните 5 евра получаваш 2 шезлонга, чадър, 2 кафета или фрапета плюс шишенце минерална вода. Ако искаш бира доплащаш. Всичко ти се носи на масичката на чадъра. ЗА ЦЯЛ ДЕН!!!
В услугата можеше да седнеш и в бара на удобен стол и да ползваш скоростен интернет без никакво доплащане.
С паркирането нямаше никакъв проблем, но в последният град Уранопули преди приказните манастири е проблемно по улиците, но има и голям платен паркинг.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Водата ок, ама плажа не е много май.
Прилича ми на офринио или там как се казва.
Едни малки плажчета, едно нагъчкано и яко фраш народ.
Пробвай на неа перамос или точно на юг под него.
Плажа и водата са уникални.
Прилича ми на офринио или там как се казва.
Едни малки плажчета, едно нагъчкано и яко фраш народ.
Пробвай на неа перамос или точно на юг под него.
Плажа и водата са уникални.

Amolofi Beach до Неа Перамос- там е мястото в Северна Гърция(изключая Халкидики) Потърсете в гугъл. А за спане- където ви падне в градчетата до плажа.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Точно там 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Моята снимка е от Фанари - най-близкия плаж след Маказа - 40-50км след границата. Плажната ивица от е толкова дълга, че ми се струва невъзможно да се напълни. Ситен бял пясък, с пясъчно море.Разбира се всички се бутат на шезлонгите, където срещу 2-3 евро седят цял ден и съответно около обяд, като дойдат гърците празни чадъри се откриват все по-трудно. Все пак може би 80% са българи 
Освен българите другият недостатък, ако оставате вечер са комарите
Днес много ми хареса, ако имах време бих ходил най-малко всеки уикенд, но за съжаление това няма как да се случи.

Освен българите другият недостатък, ако оставате вечер са комарите
Днес много ми хареса, ако имах време бих ходил най-малко всеки уикенд, но за съжаление това няма как да се случи.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Много кОмари имаше и аз като бях миналата година. Излизат по точно определено време. За един час те изяждат жив и после като команда изчезват.
Иначе за който е с деца истината е каравана на първа линия. Няма да носиш басейни, топки, чадъри, пояси, кофички, лопатки като олигофрен. Хвърляш всичко отпред и за 1 мин си на плажа. На обяд за 10 секунди си се прибрал. Барбекюто зад караваната и всичко е жик-так. Ако трябва да се нарамя като магаре с всичките тия неща и да ходя 20 минути до плажа и 20 обратно по-скоро не бих ходил на море.
Иначе за който е с деца истината е каравана на първа линия. Няма да носиш басейни, топки, чадъри, пояси, кофички, лопатки като олигофрен. Хвърляш всичко отпред и за 1 мин си на плажа. На обяд за 10 секунди си се прибрал. Барбекюто зад караваната и всичко е жик-так. Ако трябва да се нарамя като магаре с всичките тия неща и да ходя 20 минути до плажа и 20 обратно по-скоро не бих ходил на море.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Много кОмари имаше и аз като бях миналата година
Преди 25-40 години имаше много български дървосекачи в Република Коми - Русия.
Нарицателното им беше "комаджии", но имаше и второ "команчи".

Пътувал съм с тях и с влак и самолет и ми разправяха, че там са някакви ужасни комарите по блатата и единственото спасение е един разтвор с доста неприятна миризма. В противен случай си нахапан жестоко.
Казаха, че тук разтворът действа денонощие, но с уговорката за гадния мирис.
Не знам може ли да се намери или поръча?

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
bum_bum написа:Много кОмари имаше и аз като бях миналата година. Излизат по точно определено време. За един час те изяждат жив и после като команда изчезват.
И на хотел да отидеш, ако не си на първа линия по някое време ще се чудиш дали въобще си дошъл за почивка. То и на първа да си, пак е трудно пък представям си да си някъде далече
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Фидел Кастро написа:Пътувал съм с тях и с влак и самолет и ми разправяха, че там са някакви ужасни комарите по блатата и единственото спасение е един разтвор с доста неприятна миризма. В противен случай си нахапан жестоко.
Мда, мен са ме яли много зли комари до река Дон. Малки са като винени мушички, но са адски много и хапят брутално лоши.
Относно спасението с мазане, има доста мазила понастоящем и всичките доколкото знам са много ефективни. А аз може и да съм прост, но предпочитам да се облека и ръкомахам за известно време, отколкото да се мажа с отрова. в общи линии имам едно правило, че нищо което не бих ял не бих си мазал върху косата, кожата или в устата.