Пушите ли цигари?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пушите ли цигари?

Да, от години
65
35%
Преди да, но ги спрях
43
23%
Опитвал съм, но не ми харесват
39
21%
Не знам как да ги откажа
2
1%
Не, не съм опитвал никога и нямам и желание
37
20%

Общо гласове : 186
ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Пушите ли цигари?

Мнение от doomy525 » 11 Юли 2015, 22:07

Здравейте колеги,
заглавието само по себе си дава достатъчно светлина по въпроса :lol:
Какви цигари пушите? По колко кутии на ден? Мислели ли сте са ги спирате? От колко години пушите?
Ще е хубаво и тези, които са ги спрели да споделят техният начин за този резултат.
Да започна пръв - пуша от 11 години и чесно да си кажа не знам защо започнах, но сега просто ми е хубаво да запаля една цигара..не защото имам нужда, а защото ми е хубаво..
Познавам хора, които бяха дългогодишни пушачи и след прочитане на някаква книга ги спряха изведнъж.. :shock:
Та как стои въпроса при вас?

edit: как ще реагирате, ако разберете, че детето ви пуши?
Последна промяна doomy525 на 11 Юли 2015, 23:06, променена общо 2 пъти
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Пушите ли цигари?

Мнение от vladi_a_i » 11 Юли 2015, 22:13

Пушех 17 години,но от 5 години не пуша.Без медикаменти,всичко е в главата :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 11 Юли 2015, 22:17

По една кутия на ден от 12-13 години . До скоро бях на виктори, щото от тях уж най-малко кашлям, ама нещо май-почнаха да правят далавери, щото на 2 дръпки и цигарата изфиряса, та от 1 месец съм на ротманс :mhihi: Честно казано, преди цигарите си имах някакъв специфичен вкус, са всички са ми еднакви - не знам в моя телевизор ли е проблема :dunno:
Кат бях по-млад правих некакви опити да ги спирам - табекс, никотинови дъвки - точно по 2-3 дена издържах :mhihi: Сега нямам въобще никакви намерения да ги спирам, пафкам си и ми е кеф :smoke:
Не Мы такие, Жизнь такая

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 11 Юли 2015, 22:32

Твърдо не :D дърпал съм ама не ми харесва :mhihi:
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 11 Юли 2015, 22:33

А отговор не, не съм опитвал никога може ли да се добави или темата е само към пушачите ориентирана :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Юли 2015, 22:39

In_Memoriam написа:А отговор не, не съм опитвал никога може ли да се добави или темата е само към пушачите ориентирана :)

И аз това щях да питам...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 11 Юли 2015, 22:44

Една красива докторка ми каза ,че трябва да ги спра.Аз спрях.Пушене от 09.1990 до 05.2004година.Още малко и ще се изравнят годините на пушене ,с тези след това.Започнах с,, Родопи,, с дълъг филтър.Фемина,феникс,кентон,мелник,малборо,JPS,честърфилд,асос,купър и много други знайни и незнайни Ужаси!!
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 11 Юли 2015, 23:01

Пуших докато бях ученик 8-ми клас и малко в университета. Започнах ги чисто и просто от лапетия и интерес. Спрях ги изведнъж. Малко на пияна глава, с един много голям мой приятел и БМВ фен бяхме в къщата му на село. Вечерта, седнали сме на тераската и си гледаме и говорим, мечтаем, студена бира. Аз си дърпах по кутийка на ден тогава. И тръгвам да паля поредната цигарка (пушачите и бившите такива знаят колко сладко влиза с бира/кафе +цигарка) и той ме спря (той не пуши) и се заговорихме колко пари троша на месец за тия цигари. Веднага го обърнахме в части/спестени пари за първото БМВ :mhihi: От тогава си казах че допушвам текущата кутия и няма да си купувам повече. Това беше 17.09.2011, наистина не съм си купувал от тогава. Пробвах 2 пъти на пияна глава да пуша, но я изгасих след 2 дръпки :mrgreen:
Според мен всичко е до внушение, желание и нагласа. Ако човек иска, може да постигне много неща. Не че спестих хиляди левове бъдейки непушач, но намирам по-приятно приложение.
Не ми пречат, нямам против пушачите, в нас се пуши, не карам гостите ми да пушат на терасата :mhihi: смятам че това е въпрос на личен избор

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Юли 2015, 23:10

Добавен е :) Мислех, че съм го добавил ама явно в бързината не съм видял.
Аз пуша по около 2/3 от кутията на ден /имам 5-6 цигари на следващата сутрин/ - или син дънхил или парламент 100 пуша..в краен случай карелия 100 синя :mrgreen:
Явно не само аз ги усещам като едни и същи всичките..обмислям варианта да ги спра одма ама..не знам просто ми харесва да пуша не, че се нуждая.

п.с - заради добавения отговор анкетата се анулира ама сега смятам, че повече ще вземат участие.
п.с 2 - какво ви е мнението за пушачите? Пречат ли ви, ако запалят цигара или ви е все тая?
п.с 3 - по повод спестените пари от цигари :mhihi:

- Пушиш ли?
- Да.
- По колко кутии на ден?
- 3.
- Колко струва 1 кутия?
-10 долара.
- И от колко години пушиш?
- От 15 години.
- Значи, ако една кутия струва 10 долара, а ти пушиш по 3 кутии на ден, харчиш по около 900 долара на месец .За година се получават около 10 800 долара, нали така?
- Така е.
- Тоест за последните 15 години си похарчил над 162 000 долара за цигари?
- Явно е така.
- А замислял ли си се, че при правилно вложение на спестените пари сега можеше да си купиш Ферари?
- A ти пушиш ли?
- Не.
- И къде ти е шибаното Ферари?
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Юли 2015, 23:29

Като цяло съм пробвал, ми донякъде изглежда тарикатско, допада ми, но нямам нужда да пуша.Тук се намесват двата основни фактора, който водят до отговора: Не пуша...
1.Не виждам смисъла да си вредя на здравето с цигари и не ми се дават пари за цигари :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 11 Юли 2015, 23:35

Пуша от 20 години като първите 5 години по 1 кутия на седмица,а сега по 1 кутия на ден! Понякога повече от кутия,понякога по малко-зависи кога съм станал от сън и какво върша през деня :mhihi: Преди пушех Виктори,но ги развалиха и от 3-4 години съм на бяло боро :mhihi: Все си мисля,че когато реша мога да ги откажа,но не съм си го поставил за цел! Когато нямам цигари,друга цигара от тези които пуша не запалвам, и понякога не съм пушил по цял ден,не ми прави впечатление! Пуша,не пия,по жени ходя,не съм женен-значи само пушенето ме трови за сега! :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 11 Юли 2015, 23:38

Пуших ги 7 години и ги спрях от раз, един месец си носех останалите цигари от кутията (7 :D ) и аз не знам защо, ако нещо много ми се допуши и да запаля ли, не знам :dunno: спрял съм ги от около 8 месеца и сега пуша само когато пия, но на сутринта не мога да ги гледам, което е супер :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316ti
Мечтае да кара: 325ti

Мнение от da_ne » 11 Юли 2015, 23:53

21 години пушех, като последните 10 години по 1,5 до 2 кутии на ден. От 5 години не съм пипнал цигара. Отказах ги с Табекс.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 12 Юли 2015, 0:13

Не, никога не съм пробвал. От най-близките ми - да кажем 17 човека, пуши един.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Юли 2015, 8:03

Започнах 5-и клас от келешлък и пуших 16г. докато не ги отказах преди 3г.
Пушех поне по кутия на ден, като излизам вечер по 2. Беше ми голям кеф да пуша и ги отказах адски трудно.
Трябва доста силна воля, на мен ми помогна пиенето на Табекс(точно както е по листовката) и дъвченето на дъвка всеки път когато ми се припуши зверски(през 30 мин). Зора беше първите 40-50 дни., след това около 3-тия/4-ия месец имаше отново период от около 1 седмица, в който бях на косъм от запалване. Чак имаше вечери, в които сънувах как започвам да пуша в различни ситуации и все реалистични :mhihi:
От тогава не съм имал никога мерак да запаля отново.
Отказването им е едно най-хубавите неща, които човек може да направи за себе си :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата