Въпрос за банкови услуги и правата ни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Въпрос за банкови услуги и правата ни

Мнение от c7aH4eB » 13 Юли 2015, 14:16

Здравейте, имам едно леко питане, то може и малко смешно да прозвучи, но все пак и на друг ако се е случвало та така: дебитната ми карта беше валидна до края на месец Юни, по средата на юни бях получил смс, че карата ми изтича да се свържа със сътрудник, както и направих. Жената ми обесни картите се преиздават автоматично само към края на месеца елате да си я вземете. Та влезна юли месец звъня, ходих, колежката от фирмата, като има работа с тях ги пита, картата не е готова. Та в сметката има пари, аз немога да изтегля и понеже сега работя в селище сезонно и няма банки немога и оттам да изтегля немога. Най-близката банка, на която ми е картата е около 25 км, по насам има друга банка обаче незнам дали ще ми дадат да тегля там, та оправил съм се финансово, идеята на питането ми е дали съм в право да се заяждам нещо с тях, аре то обезщетение или до съд няма да тръгна, понеже незнам дали и мога, ми принципно питам. То защото много лесно да ми кажат ми елате в клон да ви дадем на ръка, да ама имам ли време нямам ли, с представата, че 21 век банкомати, карти и т.н. Целта на темата ми е информативна, понеже и на всеки може да се случи(ако не се е вече на някой), а не да издребнявам или, че не съм предвидил подобна ситуация, та споделете мнение. :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Въпрос за банкови услуги и правата ни

Мнение от TNT » 13 Юли 2015, 14:43

Нормалното преиздаване е до 5 работни дни (има и експресно) :dunno: :dunno: :dunno: Коя е тази дебилна банка?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 13 Юли 2015, 14:48

TNT написа:Нормалното преиздаване е до 5 работни дни (има и експресно) :dunno: :dunno: :dunno: Коя е тази дебилна банка?

Уникредит Булбанк, попринцип не съм имал дертове досега, не че и ми се е налагало кой знай какво, но все пак :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 13 Юли 2015, 14:49

Проблемът според мен е в картовия отдел на клона, в който си подписал договора. Преиздаването на карта е нещо толкова елементарно, че се учудвам къде точно са успели да се объркат, че да нямаш карта навреме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Юли 2015, 15:01

Като цяло всичките банки до една са пълни зле-та. В 21-ви век по два дни да чакам превод... бааси...
Картата при мен стана за седмица и половина.
Изобщо не се очудвам, а мога и книга да напиша.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 13 Юли 2015, 15:07

Не знам защо се е получило така! Имам 2 карти към различни банки и досега не ми се е случвало да чакам за преиздаване! Ако картата например ми изтича юни отивам на 1 юли и си вземам новата“ :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 13 Юли 2015, 15:10

Stoqnov_1979 написа:Не знам защо се е получило така! Имам 2 карти към различни банки и досега не ми се е случвало да чакам за преиздаване! Ако картата например ми изтича юни отивам на 1 юли и си вземам новата“ :dunno:

Явно ще се окаже, че работата е до самия клон, е тука дойдоха нови колеги, нямаха карти, издадоха им после се оказа, че не са биле активирани :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 13 Юли 2015, 17:04

След като са се свързали с теб предварително - ОК, вероятно това е централизираният им картов център. А самият клон издател на сегашната пластика нещо си е бъркал по дупките и не си е свършил работата.....
А по принцип можеш да поискаш новата пластика да пристигне в друг техен офис (който ти е най-удобен) и от там да си я вземеш.
Не разбрах много от писанието, но в който и да е офис на Булбанк можеш да си теглиш, нареждаш от сметката по която ти е дебитната карта и без да е при теб новата...там какъв е проблема....
Разбира се, че можеш да ги навреш където им е мястото, предварително ти се обаждат, демонстрират загриженост и после...... :dunno:
Заслужават да ги подредиш с едно писъмце до големия им (арменеца) и да искаш да ти отговори кой персонално е виновен за създадените ти главоболия и какви мерки са предприети за недопускане на подобни...
Успех
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 13 Юли 2015, 17:39

Всяка една банка /или поне нормалните/ преиздават автоматично новите карти и уведомяват притежателя им кога ще бъде готова.

Друг въпрос имам - толкова ли се изхитриха банките, че вместо поръчител вече въведоха новият феномен на кредитния пазар - съдлъжник?
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 13 Юли 2015, 17:49

doomy525 написа:Всяка една банка /или поне нормалните/ преиздават автоматично новите карти и уведомяват притежателя им кога ще бъде готова.

Друг въпрос имам - толкова ли се изхитриха банките, че вместо поръчител вече въведоха новият феномен на кредитния пазар - съдлъжник?

На мен ми казаха, че до края на месеца (нали тогава още беше юни) ще е готова и примерно поне на 1ви юли или по-късно за сигурно да ходя, а не още на 30, та по това разбрах, че няма да се обадят като е готова ми да ходя направо, обаче нямаа :bang:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 13 Юли 2015, 18:15

c7aH4eB написа:
TNT написа:Нормалното преиздаване е до 5 работни дни (има и експресно) :dunno: :dunno: :dunno: Коя е тази дебилна банка?

Уникредит Булбанк, попринцип не съм имал дертове досега...

Ние купихме самолетни билети за Америка и резервирахме няколко хотела. Отидохме в Америка, наехме си кола със същата кредитна карта и кретените от Уникредит решиха, че транзакцията е неправомерна (т.е. някой друг ползва картата) и я спряха. В Америка, бяхме оставили колата на паркинг когато разбрахме и не можехме да излезем без нея. Няма кеш-меш, дебитни и т.н. Само кредитна карта се признава. След разговор за наша сметка до България, картата беше отключена. Разговорът струваше 70лв!

Уникредит вие сте кретени! Искам всички да го знаят!

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 13 Юли 2015, 20:33

MORSKIa написа:Не разбрах много от писанието, но в който и да е офис на Булбанк можеш да си теглиш, нареждаш от сметката по която ти е дебитната карта и без да е при теб новата...там какъв е проблема....

Успех

Аз не разбрах сметката на която се води картата на чие име е. :dunno:
Ако сметката е на друго име май по друг начин стоят нещата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Юли 2015, 22:44

c7aH4eB написа:Здравейте, имам едно леко питане, то може и малко смешно да прозвучи, но все пак и на друг ако се е случвало та така: дебитната ми карта беше валидна до края на месец Юни, по средата на юни бях получил смс, че карата ми изтича да се свържа със сътрудник, както и направих. Жената ми обесни картите се преиздават автоматично само към края на месеца елате да си я вземете. Та влезна юли месец звъня, ходих, колежката от фирмата, като има работа с тях ги пита, картата не е готова. Та в сметката има пари, аз немога да изтегля и понеже сега работя в селище сезонно и няма банки немога и оттам да изтегля немога. Най-близката банка, на която ми е картата е около 25 км, по насам има друга банка обаче незнам дали ще ми дадат да тегля там, та оправил съм се финансово, идеята на питането ми е дали съм в право да се заяждам нещо с тях, аре то обезщетение или до съд няма да тръгна, понеже незнам дали и мога, ми принципно питам. То защото много лесно да ми кажат ми елате в клон да ви дадем на ръка, да ама имам ли време нямам ли, с представата, че 21 век банкомати, карти и т.н. Целта на темата ми е информативна, понеже и на всеки може да се случи(ако не се е вече на някой), а не да издребнявам или, че не съм предвидил подобна ситуация, та споделете мнение. :paranoid:

Почти нищо не разбрах от писаниците, но все пак.....

Ако картата изтича в края на Юни и ти си питал на 28 Юни примерно дали ти е готова картата и не е била готова има проблем и си в правото си да си недоволен.
Служителите нямат право да дават информация на колежката ти за твоята карта!
Предаването на картата може да стане само в клон и само на теб (освен ако изрично не си упълномощил друг да го направи).Това да ти кажат ела в клон да си я получиш е напълно нормално.

Ние купихме самолетни билети за Америка и резервирахме няколко хотела. Отидохме в Америка, наехме си кола със същата кредитна карта и кретените от Уникредит решиха, че транзакцията е неправомерна (т.е. някой друг ползва картата) и я спряха. В Америка, бяхме оставили колата на паркинг когато разбрахме и не можехме да излезем без нея. Няма кеш-меш, дебитни и т.н. Само кредитна карта се признава. След разговор за наша сметка до България, картата беше отключена. Разговорът струваше 70лв!

Ситуацията е неприятна и се случва, но системата работи успешно и подобни грешки са простими на фона на това което предотвратява.
Ако банката държи да е коректна с клиентите си след подаване на жалба би трябвало да Ви компенсира за загубите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 13 Юли 2015, 23:06

doomy525 написа:Всяка една банка /или поне нормалните/ преиздават автоматично новите карти и уведомяват притежателя им кога ще бъде готова.

Oт поне 9-10 години има такава практика в поне 1 банка (от опит го казвам) да се търси/изисква/налага съдлъжник когато има някакви съмнения, нов клиент, недостатъчна кредитоспособност, или за по-сигурно по отношение на кредитния риск
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 14 Юли 2015, 2:00

В Тайланд като бяхме, ДСК само ми звъннаха да попитат аз ли съм теглил и като потвърдих повече не е имало драми. Мисля, че 5 лв. ми е струвало входящото обаждане. Това щото Теленорци са гладни, а не щото банката е искала да плащам 5лв., така че изобщо не го и коментирам.
По темата - за това , че не ти е готова картата можеш да се заядеш, ама не знам каква е ползата.
За това, че искат да си я вземеш от клон - съвсем нормално е, обаче е и нормално да ти я пратят в който клон поискаш и не би трябвало нищо да струва.
Ама от банка до банка, а и от моя опит - от клон до клон - можеш да случиш на всякакви настроения и всякаква развръзка.
Едно обаче е сигурно - допълнителните текстове и общите условия са такива и толкова много, че да обезсмислят занимавката да си търсиш правата в такива ситуации. Аз последния път (Прокредит банк) когато усетих, че ме цакат директно им направих чао. В последствие това което загубиха те, то бълха ги ухапала де, си пресметнах че беше към 90 пъти повече от колкото спечелиха от келешлъка си. Ма тяхна си работа ,де.

Следваща

Назад към Извън Темата