Избор на гуми за SUV
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
Избор на гуми за SUV
Здравейте колеги! Направо на въпроса баща ми си купи Mazda Tribute 2.0i 4WD 2001' колата не е лоша (смесица от мазда и форд
) но няма да я коментирам тук. Искаме да купим един комплект гуми а не едни летни и едни зимни.... ясно ми е че тази гума ще е компромис и на слънце и на сняг но пък нещо от сорта на А/Т гумите както и тези предназначени за 4х4 автомобили ще свърши работа. Накратко препоръчайте какви гуми да купим с размер 215/70/R16 с който да можем да се движим и зима и лято максимална цена за брой 180лв като с приоритет са по евтините варианти от порядъка на 150лв(ако има такива
)!

Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Re: Избор на гуми за SUV
Goodyear Vector 4 Seasons, но не знам дали ще има този размер 

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Dunlop Grandtrek ,но не знам за цената на този размер, иначе Dunlop са си хубави гуми... 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Да използвам темата, да питам и аз. Относно тези "всесезонни" гуми- голям компромис ли са? Сиреч, голяма ли ще е разликата ако имам едни всесезонни вместо зимни и летни и да ги сменям. Много съм се замислил да сложа и аз едни такива и да не се занимавам повече.
Лятото не ми е проблем, но зимата?
Лятото не ми е проблем, но зимата?

520i написа: Относно тези "всесезонни" гуми- голям компромис ли са? ?
All season гумите са малко всестранни таланти (добрите от тях) но, според мен са продукти за държави с климат различен от нашия. Където няма кой знае какви разлики между хладния и топлия им сезон. Там се представят убедително..
А у нас имаме макар и не дълга - гадна зима, и супер горещо лято -10 зима, и +35 лято. Това си е разлика. А лятото температурата на асфалта е много над тези +35С, и гума със възможности за зимни условия би трябвало да се деформира (изпече) което не знам как ще гарантира задоволително сцепление после на минусови температури.
Сам трябва да прецениш. Има места в БГ където зимата е само дъжд или сух студ. Почти без сняг. Като добавим и това,че има хора които навъртат малко км. на година и карат разумно.. може би all season гумите придобиват някакъв смисъл и могат да бъдат разглеждани като инвестиция. Но те са, и независимо от технологиите ще останат с леко повишен спирачен път особенно при по-гадни зимни условия.
По темата. Гледам хубавите All season гуми започват по 180-190лв в нет-а. Едва ли ще има читави за по 150, от този размер. Dunlop Grtrek Touring, Pirelli Scorpion Verde май са в горният ти диапазон като цена, Vredestein QUATRAC 5 е сериозна all season гума, обаче е доста скъпа.. С разни Maxxis и Nexen не се занимавай, имам приятел който си взе нови ЗИМНИ такива 235/40/18 за почти нова кола, и въпреки системите дето ги има, бяха ужасни гуми, а пролетта им излазоха 2 балона, и имаха цепка по борда. Смятай всезонните им колко ще изкарат..
Т'ва са моите лични наблюдения, успех с избора.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Втора година карам с yokohama geolander и съм доволен води се A/T+S демек си има малко типично за зимна гума ламели.За джипова гума е тиха, лятото естественно никви проблеми,за зимата все пак на повече сняг си пускам 4Х4 иначе няма излизане
пс.виж в офф форума има теми за всесезонните гуми.

пс.виж в офф форума има теми за всесезонните гуми.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
В краина сметка един приятел ми докара от англия 4 нови Toyo Tranpath A14 140лв ми излезе бройката гумите не са точно това което търсех но цената им е добра дано и представянето им е такова 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
c04 написа:Dunlop Grandtrek ,но не знам за цената на този размер, иначе Dunlop са си хубави гуми...
Тази гума с този размер в летен вариант струва 243,96 за бр. Въобще не знам какви ще са тези гуми до 180лв. за SUV, но дано намерят нещо читаво.
ЕДИТ: Видях, че колегата си е намерил гуми от Англия! Честито и със здраве

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
P1tbuL написа:c04 написа:Dunlop Grandtrek ,но не знам за цената на този размер, иначе Dunlop са си хубави гуми...
Тази гума с този размер в летен вариант струва 243,96 за бр. Въобще не знам какви ще са тези гуми до 180лв. за SUV, но дано намерят нещо читаво.
ЕДИТ: Видях, че колегата си е намерил гуми от Англия! Честито и със здраве
Мерси колега но само за справка погледнах в Диана и гумите DUNLOP GRANDTREK AT3 215/70 R16 100T в момента са 187лв

- sachmoto
- Потребител
-
- Кара: 323ти с Кескин кт1
- Мечтае да кара: 996 Turbo'00
- Детайли за колата: Some say its the best Ti ever
Аз да попитам, понеже тук се споменаха А/Т гуми, кое е по удачният избор - all seasons бусови гуми или all terrain джипови.
Карал съм с Hankook Dynapro RF10 на Витара, но я смених с Nissan X-Trail и ми предстои след месец купуване на нови гуми, та чудех кой е по-удачният избор понеже са на горе-долу една и съща цена. 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
AlCapone написа: гумите DUNLOP GRANDTREK AT3 215/70 R16 100T в момента са 187лв![]()
Това е зверска промоция от много много скоро. Когато ти писах горното съобщение цената им беше онази мъничката задрасканата отдолу.

- kiko
- старши ентусиаст
-
sachmoto написа:..
- Код: Избери целия код
колега чудиш се да караш джип с бусови или с джипови гуми ли?

- sachmoto
- Потребител
-
- Кара: 323ти с Кескин кт1
- Мечтае да кара: 996 Turbo'00
- Детайли за колата: Some say its the best Ti ever
Колега, не знам дали аз съм се изразил неправилно или ти нарочно се заяждаш
Ето сега ще обясня: Бусови всесезонни гуми имам в предвид гуми за SUV (лекотоварни автомобили).
All-Terrain гумите са ориентирани за офроуд каране и имат разлика с гумите за SUV/бусови/лекотоварни и това което сгреших (явно) да попитам е дали някой колега има опит от карането с двата вида гуми и да сподели мнение кое е по-добрият вариант за карането в нормални и зимни условия, като фактори за това биха били шума, износването и сцеплението на мокро/сняг.
ето и картинки:
http://www.marathonauto.com/userfiles/i ... _ci2_l.jpg
или
https://www.horsepowerfreaks.com/images ... erATR2.jpg
Както и да е, сигурно пак не успях да се изразя правилно и се извинявам на целия форум за това

Ето сега ще обясня: Бусови всесезонни гуми имам в предвид гуми за SUV (лекотоварни автомобили).

All-Terrain гумите са ориентирани за офроуд каране и имат разлика с гумите за SUV/бусови/лекотоварни и това което сгреших (явно) да попитам е дали някой колега има опит от карането с двата вида гуми и да сподели мнение кое е по-добрият вариант за карането в нормални и зимни условия, като фактори за това биха били шума, износването и сцеплението на мокро/сняг.
ето и картинки:
http://www.marathonauto.com/userfiles/i ... _ci2_l.jpg
или
https://www.horsepowerfreaks.com/images ... erATR2.jpg
Както и да е, сигурно пак не успях да се изразя правилно и се извинявам на целия форум за това

- kiko
- старши ентусиаст
-
ами не се заяждам,ама е хубаво да раграничваваш бусови/лекотоварни/гуми от гуми за джип/сув/ едните нямат нищо общо с другото! А/Т гумите колкото са за офф толкова са и за шосе за това са и най разпространени,за истински офф си има М/Т гуми ама това е друга тема.
та пак казвам като си си взел джип-търсиш джипови гуми,ако толкова ти се кара с бусови гуми
вземи си бус
избора на гума е хубаво да си го съобразиш и с това как и къде караш,особено зимата,в интернет е пълно с клипове на играчи с модерни джипки за сумати пари ама на първия сняг циклят на едно място и стават за смях,точно защото са подценили свойте гуми
та пак казвам като си си взел джип-търсиш джипови гуми,ако толкова ти се кара с бусови гуми

избора на гума е хубаво да си го съобразиш и с това как и къде караш,особено зимата,в интернет е пълно с клипове на играчи с модерни джипки за сумати пари ама на първия сняг циклят на едно място и стават за смях,точно защото са подценили свойте гуми
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2