Има ли лесен начин за чистене на засъхнала мазилка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Има ли лесен начин за чистене на засъхнала мазилка?

Мнение от benzin » 01 Авг 2015, 10:00

Здравейте колеги, едни некадърници ни оправяха блока от градушката, запълваха дупките, и са накапали парапети, климатици....всичко, има ли някъв препарат за чистене на петна от засъхнала мазилка или единствено трябва със шпакла да се чегърта? По принцип искам по елегантно да стане, за да не надраскам всичко със шпаклата :help: :help: :help:
www.bmwпрофесори-bg.net

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Re: Има ли лесен начин за чистене на засъхнала мазилка?

Мнение от Flash » 01 Авг 2015, 13:26

Каква точно е мазилката, колега? Пробвай с цикла да ги разлепваш и после с гъба-шкурка 150 да зачистваш дето трябва, но трябва мноооого да внимаваш.
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Авг 2015, 15:08

Тоя, евтиният оцет, по магазините, точно за тая работа го правят :mhihi: Вземи си един стек и действай !
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 01 Авг 2015, 15:17

Наистина един от най-важните фактори е каква е мазилката.По-специално колко е слепващия елемент(най-често цимент разбира се), колко време е престояла по боята ти, самата боя в какво състояние е, дебелина на лака....

Грубо казано, има два варианта-или боята ти е поддържана, пастирана, ваксирана, запечатана добре и чистенето ще е лесно с малки поражения, или пък ще е стара, груба, изгоряла и пораженията от чистенето ще са по-сериозни(на груба стара боя, цимента хваща почти както върху цимент), но пък тя и без това си се нуждае от паста и тн.

При всички случаи не виждам с какво можеш да чистиш мазилка.Аз поне не знам препарат разграждащ цимент и производни освен вода.Ако не е седяла дълго и мазилката е "слаба", мокри обилно и продължително и чисти механично, като започни с по-нежни методи и прогресирай дока се получи хубава дупка на капака:)
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 01 Авг 2015, 15:27

Може ли човек да изпише цял ферман, без дори да прочете какво пита отсрещния. :OT:
Все повече теми взеха да стават такива... Ти го питаш - Какво правиш?, той ти вика - Добре съм.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 01 Авг 2015, 15:52

Eмилио Димитров написа:Може ли човек да изпише цял ферман, без дори да прочете какво пита отсрещния. :OT:
Все повече теми взеха да стават такива... Ти го питаш - Какво правиш?, той ти вика - Добре съм.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :OT:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 01 Авг 2015, 16:03

Eмилио Димитров написа:Може ли човек да изпише цял ферман, без дори да прочете какво пита отсрещния. :OT:

Всъщност все повече теми са последвани от клюкарски коментари на бабите от седянките.Ти самия отговори ли с нещо, предложи ли конкретно разредител, както пита колегата или просто ти се пише и две не виждаш?
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 01 Авг 2015, 16:42

Аз бих действал първо с яко намокряне и с грубата страна на гъба за чинии. Ако не стане, поради по-яки лепила ползвани при замазките и от по-ограничената информация от автора в първото мнение за тях, бих действал нежно с макетен нож и един препарат в бяло шише на А1 за стъклокерамика

:OT: Толкова ми се пишеше, че цял ден чаках точно ти да си постнеш ферманчето :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 01 Авг 2015, 16:50

Мерси много колеги, идея си нямам от мазилки и въобще незнам каква е, що е...... Единственото което знам е че е залепнала супер яко :conf:
www.bmwпрофесори-bg.net

Назад към Извън Темата