Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от nikolae » 31 Юли 2015, 9:18

blagovest_dimitrov написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11435904505253818&slink=a7pw4v

Колеги, какво Ви е мнението за тази кола? Наистина ли харчат масло? Хареса ми много. Попринцип търся 330хд, но тази наистина ми хареса, а и подръжката ми се струва, че ще е по-евтина от на дизела, за сметка на разхода?

Защо да харчат?
Аз имах 330и за 10 000км съм долял 1л - много ли е?
Караше се с 0w30 slx

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 31 Юли 2015, 10:10

blagovest_dimitrov написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11435904505253818&slink=a7pw4v

Колеги, какво Ви е мнението за тази кола? Наистина ли харчат масло? Хареса ми много. Попринцип търся 330хд, но тази наистина ми хареса, а и подръжката ми се струва, че ще е по-евтина от на дизела, за сметка на разхода?

Значи по принцип и си прав и не - дизела ако е читав има много малко неща, които да се скапят и се правят веднъж докато притежаваш колата, бензините също си имат своите болежки, които са малко по-евтини, но понякога по-чести. Защо си прав- читав дизел се намира трудно и обикновено е във високия ценови спектър. Има тема за харченето на масло къде кога и защо се проявява.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 31 Юли 2015, 11:28

Taruno написа:..дизела ако е читав има много малко неща, които да се скапят и се правят веднъж докато притежаваш колата, бензините също си имат своите болежки, които са малко по-евтини, но понякога по-чести. Защо си прав- читав дизел се намира трудно и обикновено е във високия ценови спектър...

Нека споделя лично мнение. 3 пъти ме е оставяла кола - и 3-те пъти е била дизел, и 3-те пъти беше перфектно поддържана и всичко сменяно според предписанията. Не ме познавате, но колите си ги гледам много и не оставям неща `тръгнали`. Всичко се сменя и не се пестят пари.
За 35к км (2 години) на 320д-то съм спестил точно 2500 лв от разход за гориво (7,5 среден на 10 среден съм сравявал). Напролет ми се натрупаха ремонти, които направих за около 1500 лв и всичките бяха породени и специфични за дизела (колата си беше на реални 120К и си беше много читава). Реално файда от икономията е малка. Явно не карам много.. Дизелчето си е за извънградско. Да си се кротне и да яде километри и магистрали.
За мен дизелът има `гадни` вибрации, които разбиват и износват всичко по-бързо от бензина (ролки, семеринги, гарнитури, тампони и др.). Също така въртящият момент идва рязко (което е и много яко, разбира се), но това отново износва по-бързо драйвтрейна.
Не съм казал, че няма да си взема дизел вбъдеще. Хубаво е да караш и да караш, а стрелката да си седи на фул. :mhihi: Ама и това си има цена. Или я плащаш предварително като купуваш колата (нова) и е по-скъпа, или след това в ремонти и по-скъпа поддръжка - няма как. Безплатен обяд няма. Аз дизел бих си взел само с история и под 100К км и то ако главно карам извънградско. В града си се мъчат, търгни спри, пререди се, дай рязко газ. Яко е, но си има цена.
За 6-така е малко друга приказка, защото е доста по-балансиран, но там запазени излизат доста рядко. Но пак си е за извънградско.
Лошото е, че и новите бензини са мега капризни и чупливи. За мен спират при N52... От там насетне с директното впръскване - по-добре дизел, а и по-здраво. :banghead:
Не ангажирам никого, това просто си е моето мнение и опит.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Юли 2015, 12:08

nikolae написа:

Защо да харчат?
Аз имах 330и за 10 000км съм долял 1л - много ли е?
Караше се с 0w30 slx

То–по–спецификация-е-повече-маслото-което-харчи...при-мен-е-поне-2лтр...аз-не-разбирам-ккакъв-е-проблема-с-харченето-на-масло?Дори-и-2лтр-да-е?

пс:нямам-space-на-клавиатурата :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 31 Юли 2015, 13:21

Bexim написа:
Taruno написа:..дизела ако е читав има много малко неща, които да се скапят и се правят веднъж докато притежаваш колата, бензините също си имат своите болежки, които са малко по-евтини, но понякога по-чести. Защо си прав- читав дизел се намира трудно и обикновено е във високия ценови спектър...

Нека споделя лично мнение. 3 пъти ме е оставяла кола - и 3-те пъти е била дизел, и 3-те пъти беше перфектно поддържана и всичко сменяно според предписанията. Не ме познавате, но колите си ги гледам много и не оставям неща `тръгнали`. Всичко се сменя и не се пестят пари.
За 35к км (2 години) на 320д-то съм спестил точно 2500 лв от разход за гориво (7,5 среден на 10 среден съм сравявал). Напролет ми се натрупаха ремонти, които направих за около 1500 лв и всичките бяха породени и специфични за дизела (колата си беше на реални 120К и си беше много читава). Реално файда от икономията е малка. Явно не карам много.. Дизелчето си е за извънградско. Да си се кротне и да яде километри и магистрали.
За мен дизелът има `гадни` вибрации, които разбиват и износват всичко по-бързо от бензина (ролки, семеринги, гарнитури, тампони и др.). Също така въртящият момент идва рязко (което е и много яко, разбира се), но това отново износва по-бързо драйвтрейна.
Не съм казал, че няма да си взема дизел вбъдеще. Хубаво е да караш и да караш, а стрелката да си седи на фул. :mhihi: Ама и това си има цена. Или я плащаш предварително като купуваш колата (нова) и е по-скъпа, или след това в ремонти и по-скъпа поддръжка - няма как. Безплатен обяд няма. Аз дизел бих си взел само с история и под 100К км и то ако главно карам извънградско. В града си се мъчат, търгни спри, пререди се, дай рязко газ. Яко е, но си има цена.
За 6-така е малко друга приказка, защото е доста по-балансиран, но там запазени излизат доста рядко. Но пак си е за извънградско.
Лошото е, че и новите бензини са мега капризни и чупливи. За мен спират при N52... От там насетне с директното впръскване - по-добре дизел, а и по-здраво. :banghead:
Не ангажирам никого, това просто си е моето мнение и опит.

Горе долу съм съгласен ако карах по-малко щях да си взема бензин особено ако се върти предимно градско, но при 35-50к на година и среден разход 6.1 и факта, че за последните 50к не съм правил ремонти никакви(от 97к до 153к) може би скоро може да клекне демферната шайба ама пак е бял кахър. На Е60тката 530хd положението беше подобно, нищо драматично, виж на Пасат 2.0 tdi 2006та година купуван нов, 1 година след гаранция бях натрупал към 9к в ремонти :D

Потребител
Аватар

Мнение от blagovest_dimitrov » 31 Юли 2015, 13:26

Не е много, но темата, която четох, се споменаваше нещо от рода на 1-2л. на 2-3000 км. Иначе карам около 15 - 20 000 км. на година и просто се замислям заслужава ли си скъпата поддръжка на дизела. Но това БМВ конкретно много ми хареса. Цената обаче ми се вижда малко височка, както и км. май са въртяни :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Юли 2015, 16:25

blagovest_dimitrov написа:Не е много, но темата, която четох, се споменаваше нещо от рода на 1-2л. на 2-3000 км. Иначе карам около 15 - 20 000 км. на година и просто се замислям заслужава ли си скъпата поддръжка на дизела. Но това БМВ конкретно много ми хареса. Цената обаче ми се вижда малко височка, както и км. май са въртяни :lol:

От опит - не си заслужава, но всеки знае себе си.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: M54B30

Мнение от Shmatko » 31 Юли 2015, 16:30

Гецата написа:
Shmatko написа:
rAd000 написа:За какви пари гледаш е90-ки 184коня, защото аз виждам и на по 80к км но цените са като за 3 италианки.Лично мое мнение е да гледаш да е с навигация.За информация ако е немска значи има сервизна информация.Преди да си им проверил вин номера за да ги разгадаваш търси да имат подгряващи седалки(Sitz Heitzung).99% от италианките нямат.

Аз гледам е91 м/у 10 и 12 хил. евра. Единственото нещо на което държа е навигацията. А тези подгряващи седалки ги имах и на е46 и съм ги ползвал 1 път за да проверя дали работят така че може и без тях. Яд ме е, че изтървах една с Harmon/Kardon аудио :)
Лично не виждам смисъл да се дават 5 хиляди евра повече за кола на около 70 - 100 000 км . А повечето са със сервизна история понеже са 4-5 годишни коли от 1 собственик и той е бил длъжен в рамките на гаранционния срок да посещава оторизираните сервизи.

имам Е91 LCI 320d 184 коня 2010г за продаване внос от Германия със сервизна история
Харман/Про Нави/Би ксенон/Автомат/ Преден и заден Парктроник/Подгрев седалки/М пакет предна/задна броня/джанти и волан и още и още........
но цената е 15к евра :oops:

lol Колега по описанието ти машинката ти е много добра и със сигурност ще си заслужава парите ;) , но ми е извън бюджета а и в момента живея в Германия и от тук ще търся кола. А я кажи как се държи автоматичната кутия не съм карал никога автоматична кутия на BMW . Тези дни си продадах моето е46 330ci SMG, но знам че SMGто няма нищо общо с автомата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 31 Юли 2015, 20:50

От опит - не си заслужава, но всеки знае себе си.

Подкрепям напълно,предишната ми кола бе дизел,от както съм с бензиново BMW се родих,карам малко и предимно градско и въпреки,че бензиновата гори малко повече-около 30% ,на мен лично много ми пасва ,въпреки/или точно защото е малка кубатура,единственото,което не ми харесва е сравнително високата температура на работа на двигателя и произтичащите от това проблеми,ама пълен кеф няма както знаем :lol: ,колегата по-горе пита за 325i,чета много в руските форуми и там го водят,става въпрос за N52B25,като един от най-слабите т.е.проблемни бензинови двигатели монтирани на E90,кашкавалени сегменти и недобре измислени бутала, които в N52B30 са съвсем различни и като производител(сегментите) и като конструкция(буталата),съответно двигателя е станал много,ама много добър.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: М3 Е92 ръчка
Детайли за колата: е36 325, 550 330 320 530

Мнение от hun7er_ » 01 Авг 2015, 21:01

Някой виждал ли е тази кола на живо http://www.cars.bg/c1029379 ?
'Auto racing, bull fighting and mountain climbing are the only real sports.... all others are games." - Ernest Hemingway

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 02 Авг 2015, 12:28

hun7er_ написа:Някой виждал ли е тази кола на живо http://www.cars.bg/c1029379 ?

диагностициране само на място ... :nono:

Аватар
Кара: E90 335D LCI

Мнение от misho968 » 02 Авг 2015, 13:29

Здравейте,
може ли мнение за http://www.cars.bg/c1246491 все още се двоумя между е46 и е90, поради простата причина, че е46 запазено с 6ск и екстри се доближава до цената на новия модел .... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 02 Авг 2015, 19:11

hun7er_ написа:Някой виждал ли е тази кола на живо http://www.cars.bg/c1029379 ?

тая кола е най-много февруари 2007ма, защото август трябва да е с новиялост, новия айдрайв и сензорните бутони на двд-то

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 02 Авг 2015, 19:43

Taruno написа:

тая кола е най-много февруари 2007ма, защото август трябва да е с новиялост, новия айдрайв и сензорните бутони на двд-то

Това да и е проблема :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от yassst » 03 Авг 2015, 11:54

Привет,

Преди всичко да кажа, че имам бюджет между 15000 - 20000лв (надявайки се да намеря нещо под 20к, за да мога да си поема каквото трябва по колата). Тъй като в момента чета и се запознавам с БМВ малко по-сериозно отколкото преди, ще се радвам ако някой каже към какво да се насоча (3та серия). Нямам претенции дизел - бензин. Предимно в града карам (София) /да кажем 70% от времето/.

Няколко на външен вид ми хващат окото по нашите сайтове.

1. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=a8ljtk

2. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=a8lky3

Мнения, хора :help: :help: :help: :help: :help: :help: :D

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93