Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от b00st » 30 Юли 2015, 8:50

Надали на някой в щатите му дреме много, като има мрежа от суперчарджинг пистолети, където зареждат с по 270 мили/час. Дори има и някви още по-мощни с по 400+ мили пробег/час.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Юли 2015, 9:01

steeN написа:Обективно мнение на джордана според мен...

:yes:

Само дето отрича развитието на батериите ... :dunno:
Аз лично не виждам логика да не се развиват и да стават все по-добри ...

drago_pavlov написа:
K_Ilkov написа:НА колегата по-горе шефа и той сигурно у тубата я кара неговата :mhihi:

На колегата шефа ако е като фрау и хер Тесла от предните страници може и да го докара до 300 км.
Но няма нормален човек, който да я кара тази кола като баба... А почнеш ли да я настъпваш, нещата драматично се променят...

Значи тук опираме до въпроса знаеш ли какво купуваш и за какво ти е ...
Електромобилите имат свойте ограничения, смятам е ясно за всички!
А таргет групата им едва ли е точно петрол хедс дето настъпват и се газират по светофарите ...

Нормален, ненормален незнам ама и в Норвегия и в Щатите така хубаво ще те наложат като настъпваш,
че ще ти мине много бързо рацинг вълната :mhihi:
И няма да минаваш 300 ами и по 400 ще почнеш да правиш :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Юли 2015, 9:19

От място се изстрелва теслата да, но на скорост не ме впепатли особено. Просто съм карал други бензинови с толкова и повече коне. Както и да е, това са си субективни оценки в крайна сметка.

разрових се малко за 4х4 теслата, щото дори не съм я виждал, но там още повече си личи как пада по лице на магистрални скорости...
уж е 700 коня без никакви механични загуби... а Ауди-то е 560 с идиотските загуби от 4х4.

https://www.youtube.com/watch?v=ABic0vQtgwc
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 31 Юли 2015, 18:10

Ами за по маломощните няма да коментирам, но Teslata може и да има бъдеще.И все пак електрическите автомобили не идват никак евтини...В заключение- ако направят мощни,добре изглеждащи и с достатъчен пробег с едно зареждане(500-1000) километра, имат бъдеще...звука обаче на теслата къде е, къде са v8-v12 :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 31 Юли 2015, 20:40

другия петък взимам рено зое за тест за целия ден и ще споделя.оказа се обаче,че и киа имат електричка,която си е с гаранция 7 години или 150к км срещу 5г/100к км на реното.кията обаче и дават малко по малко пробег на книга. и нея ще я проуча и ще споделя.ако се окаже ,че и двете са на един и същ реален пробег ще спечели киата. и пак да кажа ,че ако го взема реното ще ми излиза на същите пари като сегашната ми кола и то ако се има предвид ,че не излизат ремонти по нея, а тя си е на 13 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Авг 2015, 1:18

Няма ли тест драйв на toyota mirai ?
https://www.youtube.com/watch?v=n4Adlw-kM5o
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 01 Авг 2015, 2:24

Пускат я първо септември в Англия,Германия и Дания. За Норвегия няма дата,ама и да има цената и е около 66к евро плюс ддс.ше пропусна на тоя етап :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Авг 2015, 8:49

Тя и тесла P85D 85 kWh Performance версията е 87000 долара .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 01 Авг 2015, 16:38

Jordana написа:Тя и тесла P85D 85 kWh Performance версията е 87000 долара .

е аз затва някъде назад писах ,че ми е безмислена тая кола.За мен цялата идея,освен да не замърсявам, е и да ми е евтино.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Авг 2015, 22:54

То хубаво тва с водородната Тойота ама за момента въпроса със зареждането не знам как е уреден и на какви цени :dunno:

Чел съм че е скъпо, в клипа се говори, че не те чарджат ... странно ...
Като оставим настрана Калифорния сигурно ще е супер ограничено зареждането за момента ...

Дано се развие технологията! Един плъг ин водороден хибрид ще е дъ бест оф еко МПС :yes:

Само едно остава загадка за мен - дизайна :no:
Сигурно е цедка за тези, който наистина искат да карат тая кола :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Авг 2015, 23:48

DeLorean - и те се пробват с електромобилчета - един вид, завръщане в бъдещето - отново :mrgreen: :mhihi:
И тук - други, подплатени играчи от бъдещето ...
Ubi dubium, ibi libertas

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Авг 2015, 9:59

http://www.rimac-automobili.com/concept ... cations-10

тва как би го квалифицирал като си говорим за екзотики и изгъзици :lol:

Аз лично не намирам приложение на електрификацията в подобни суперспортисти,
но явно хората си ги влече и се опитват да ги правят и пробутват ...
Фискера специално беше пълно недоразумение както и да го гледаш.

c04 написа:Ами за по маломощните няма да коментирам, но Teslata може и да има бъдеще.И все пак електрическите автомобили не идват никак евтини...В заключение- ако направят мощни,добре изглеждащи и с достатъчен пробег с едно зареждане(500-1000) километра, имат бъдеще...звука обаче на теслата къде е, къде са v8-v12 :driving:

Човек ще каже, че малолитражките в ежедневието не се ползват
и всеки е сложил по 500коня на асвалта да може да се придвижва барем :mhihi:
Изображение

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 07 Авг 2015, 22:19

взех да тествам реното и като цяло съм доволен.карах го 70км днес и утре ще поджиткам малко с него.при скорости над 100 тока пада осезаемо.при нормално каране би трябвало да мине към 170км.осеща се доста бързо и спира добре.идва с навигация на том том от ,която не съм очарован,но върши работа.отпред е удобно,но отзад не е за възрастни на дълъг път.за хора над 180см си е проблемно направо. всичко е доста лесно и разбираемо.колата идва в две версии,като базовия модел няма подгрев на седалките,което тук иначе си е стандартна екстра от много време насам. базовия модел няма и опция за дистанционно подгряване,което си е кофти зимата. Другия модел,който идва с дистанционния подгрев е с 30к крони по скъп :| Може би най-тъпото е ,че нито един от двата модела няма опция за кожен салон,което за хора с деца е голям минус,поне според мен.
Като цяло за тия пари (179к кр за базовия модел) в момента няма по-добра оферта.единствено киа соул се доближава.тя ще е и следващата ,която ще тествам
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 07 Авг 2015, 22:38

ъъъм..някой може ли да ми разясни.влезнах в сайта на киа БГ да видя дали имат тая електрическата киа и изтръпнах.има оперативен лизинг от 711 евро на месец :shock: ето условията

*Условия: Месечната вноска е калкулирана за период от 48 месеца и общ пробег от 80 000 км, Такса за допълнителен пробег на километър: 0.07 EUR
Месечната вноска включва: Регистрация; Данък МПС; Годишен Технически Преглед; Гражданска отговорност; Застраховка на местата в автомобила и Пълно Автокаско.
Гаранционен депозит в размер на 3 месечни вноски с ДДС и еднократна административна такса в размер на 150,00 Евро без ДДС.
Всички цени в настоящата оферта са в Евро и не вкючват ДДС. Плащанията се извършват в лева по фиксинга на БНБ към деня.
Условията в настоящата оферта са предварителни и подлежат на допълнително одобрение непосредствено преди подписване на договора.

Някой може ли да обясни от де идва тая цена :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Авг 2015, 23:16

Е ,ти кола на лизинг от БГ дилър не си ли вземал досега ? :mhihi:
Всичко си е написано .Цената идва от бруталното пълно каско и дебелата ГО , отделно преглед и други дребни но скъпи бонуси които получаваш доброзорно .Не виждам обаче да има първоначална вноска ,което е практика при повечето лизинги и вероятно това е вдигнало още месечната вноска .
А мислиш ли колко е месечната вноска по лизинга на тия с Х5 , в пъти е над тая така че дори е евтино .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата