Кисело мляко избор на качествено такова?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Кисело мляко избор на качествено такова?

Мнение от Leon » 29 Юли 2015, 17:48

Офисът ми е наблизо, но не се сещам. Ще потърся и ще тествам.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 29 Юли 2015, 18:00

Leon написа:Офисът ми е наблизо, но не се сещам. Ще потърся и ще тествам.

Лъвчо, от Каблешков тръгваш по Суворов към околовръстното.
На първата пряка, която е след около 200 метра завиваш вдясно и 2 СОУ ти е вляво. След около 200 метра веднага след оградата на училището има 2-етажна бяла сграда, но вдясно, която не е жилищна. Преди нея са едни полянки.
Долу има даже заведение за хранене и ако искаш пробвай - не готвят лошо.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 10 Авг 2015, 19:04

Всичко вече е един голУем бълвоч! Едно време какво мляко имаше .......
За тези които хвалят много Боженци.....и аз много го харесвах докато един френд ми вика: "че то правено от сухо мляко бе..." Чак тогава се зачетох в етикета и си го пише. Домлян червения не е лошо. Верея е пълен шит...... Общо взето от всички ме боли корем ( имам ХУХК заболяване на дебелото черво и ми е адски чувствителен корема)....Та от Боженци не ме боли (но пък то не е кисело мляко ) и от Домлян-а за сега!
Най-добре е да си купувате прясно (истинско от някоя баба) и ако има кой да го кваси в къщи. Е т'ва е вече кисело мляко. Всичко вече е изкуственяк....Е-та ,боклуци.........после що има толкова болни хора ?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 10 Авг 2015, 19:17

blackrider написа:Всичко вече е един голУем бълвоч! Едно време какво мляко имаше .......
За тези които хвалят много Боженци.....и аз много го харесвах докато един френд ми вика: "че то правено от сухо мляко бе..." Чак тогава се зачетох в етикета и си го пише. Домлян червения не е лошо. Верея е пълен шит...... Общо взето от всички ме боли корем ( имам ХУХК заболяване на дебелото черво и ми е адски чувствителен корема)....Та от Боженци не ме боли (но пък то не е кисело мляко ) и от Домлян-а за сега!
Най-добре е да си купувате прясно (истинско от някоя баба) и ако има кой да го кваси в къщи. Е т'ва е вече кисело мляко. Всичко вече е изкуственяк....Е-та ,боклуци.........после що има толкова болни хора ?

Не всички хора могат да разграждат млечни продукти. В нета точно тезни дни четох, че около 70% от човечеството имат непоносимост към лактоза. По малък е процентът в Европа защото сме мутирали :mhihi: от това, че вече много поколения се приемат млечни продукти.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 10 Авг 2015, 19:26

С какво точно да го заквасвате ?!
Надявам се не точно с купено прясно мляко ? :conf:
Затова чакам с нетърпение да отскоча до село - истинско кисело мляко, истински зеленчуци, истински мекици (човече с течащи лиги :mhihi: ) ! Цяла година чакам тези месеци за да мога да се насладя на истински био както е модерно да се казва зеленчуци !
Иначе - няма нужда да ми хвалите каквото и да било "купешко" мляко ! В извънгалактическа орбита е от домашното :mhihi: :evil: !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Авг 2015, 21:14

Гледам пуснали в магазина от който купуваме млечни продукти са пуснали тези двете.Като цяло трябва да кажа, че ми допадат, а пък и се надявам, че наистина има нещо истинско в тях...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 10 Авг 2015, 23:10

c04 написа:Гледам пуснали в магазина от който купуваме млечни продукти са пуснали тези двете.Като цяло трябва да кажа, че ми допадат, а пък и се надявам, че наистина има нещо истинско в тях...
Изображение
Изображение

Точно за Родопчанка говорих че вътре има всичко друго но не и истинско мляко .

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Авг 2015, 14:08

Откъде знаеш, ако може да споделиш...Точно реших, че има надежда за истинско мляко... :conf:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 11 Авг 2015, 14:13

c04 написа:

Откъде знаеш, ако може да споделиш...Точно реших, че има надежда за истинско мляко... :conf:

Ами да ти кажа по-принцип се води че се произвежда в родопите да ама не адреса е Пловдив бул.България 4 това не е проблем ,проблема се състои в това че там се разботи изцяло със суровина която е сухо мляко и няма нищо общо със това което се пише на опаковката.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 11 Авг 2015, 14:27

Разбира се, че домашните или купените от млекарници са най-добър вариант.. Но съвсем наскоро получих интересна информация, която ще ви споделя - на един приятел техните работят като микробиолози в един химически завод и заради вредните условия на труд всеки ден им раздават кисели млека... Но понеже са идиоти и са биолози, са решили да ги изследват и от тези, които са пробвали, само във Верея, Елби и На Дядо (не на баба) ;д, бактериите са били живи, в някои от другите изобщо е нямало, а в повечето е имало, но не са били живи и така си губели качествата...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Авг 2015, 17:27

"На баба" е Данон, там е ясно. В ЕлБи ако няма живи бактерии трябва да затворят, все пак са най-големия производител и износител на щамове. За Верея не съм чувал добри неща, но млякото им става като няма друго. Интересна информация :yes:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Авг 2015, 20:51

Моя съвет е да си купувате закваска на ЛБ да си правете у вас с проверено мляко. Има си уреди за кисело мляко вече дори. Другото е на късмет като цяло.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 11 Авг 2015, 23:20

Ама с какво да го заквасват бре човек ?! С UHT Млякото ли ?! :mhihi: :banghead:
Това питах и по-нагоре ?! Като ще е истинско - нека да е истинско ...
Аз съм на този принцип - домати не ям цяла година, чакам си тези от градината ... Ябълки, пипер, краставици ... Въобще ми е през емблемата че има на пазара и някой си мисли че като ги плати на 14 стотинки за кг, може да ги продава за 3 и нагоре лв ...
Последно вчера се смях на момата, като я питах какви са тия странни ябълки които яде ... Тя ме погледна странно и каза че не били ябълки, а праскови ... И хрупа кат кобила :mhihi: Съответно кофата и толкова с това ...
Опитайте се да ограничите прием на всякакви такива боклуци и разните им производни, до колкото се може по-малко !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Авг 2015, 23:45

ggb написа:
c04 написа:

Ами да ти кажа по-принцип се води че се произвежда в родопите да ама не адреса е Пловдив бул.България 4 това не е проблем ,проблема се състои в това че там се разботи изцяло със суровина която е сухо мляко и няма нищо общо със това което се пише на опаковката.

Имат или имаха мандра в с. Бял извор, общ. Ардино - т.е. баш в Родопите си е, едно време познавах собственика им Радо, но това беше много отдавна. Сега наистина не знам къде се произвежда и дали сега използват вносни суровини, но аз купувам същото и ми харесва. Дори се вкисва след някое време :mhihi:
Жълтуша е съседно село, то по принцип там мандрите са много - Алада, Родопчанка, Жълтуша, Свети Илия, Родопея /но те май се преместиха в Смолян/ - все марки от тези села
Последна промяна © на 12 Авг 2015, 9:18, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Авг 2015, 0:00

ивчо написа:Аз съм на този принцип - домати не ям цяла година, чакам си тези от градината ... Ябълки, пипер, краставици ...

Ся ше кажеш , че си имаш малка свинефермичка и всяка седмица колиш по нещо свежо , а в поляната отсреща няколко агънца за Май месец :mhihi:
Сериозно наистина е хубаво да консумираш само прясна и гарантирана храна , но в днешно време е почти невъзможно. Хубавата шопска салата в къщи си я ям още от Априм Май месец , то по тая логика разните му там кръчмета не са за припарване :mhihi:
Не виждам защо трябва да се ограничавам от зеленчуци и плодове само , защото били от пазара и не знаеш с какво са ги поливали :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата