Качество на излъчваните радиа в България.
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Качество на излъчваните радиа в България.
Демирев написа:По източното черноморие извън големите населени места няма никакво радио! +
Като се тръгне от Варна до Шабла още на излизане от Златни Пясъци всякакво БГ радио изчезва и почват турските и румънските.
То всъщност дори във жк. Виница и пътя над Евксиноград изчезват половината радиа и съскат.
А иначе радио Витоша има удивително добър бас. Само дето много бърборят и пускат малко музика и също извън град Варна изчезва веднага.
Нормално е казах, че за радиа губещи сигнал извън населеното си място, не може да се очаква! Тя просто нямат законно покритие в дру близки обекти и да се търси право защо не ловите дадено радио в друг близък град или местност е толкова не редно колко да питате защо в Ловеч се ловят Плевенските радиа примерно.
За радио Витоша нещата са колкото добре с звука толкова и зле. Баса е ниво до някъде - ок, но динамиката в останалия честотен спектър е зле.
За формат музика, предавания са според мен номер едн о в БГ сред радиата от такъв формат а именно: Фреш, Сити, Н-Жой, НРЖ... няма място за сравнение.
Изобщо е горят много, сутрин 3ката е супер, вечер Стоян и Петър също.
Музиката им е в много богата фонотека, макар че не пускат всичко което имат.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз не разбрах, некой ще оправи ли З-рока или само си хабиме копчетата?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Аз не разбрах, некой ще оправи ли З-рока или само си хабиме копчетата?
Ако ми отговориш пълноценно може и да го оправи

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:skimu4ka написа:KPETEH написа:Искам да ми оправите З-рок да си го слушам постоянно, а не ту го има ту го нема... Засилете там квото трябва...
Моля те опиши проблема точно и конкретно, аз лично ще проверя как работят съоръженията!
Конкретно е, че се хваща добре по цариградско, а некъде из околите ту го има ама не се слуша, ту дори и търсачката не го хваща. На излизане от София посока Перник, направо изчезва още преди Владая. Отделно в нас треа да си некъв факир да го нагласиш, че да се слуша без смущения. Честотата му все едно няма никъв толеранс. Слаб ли е сигнала, не знам. Всички други радиа, връткаш и го намираш, тфа го целя, все едно вдявам конец... Понякога докато го слушам и хоп само се сменя, тоест неква друга станция го заглушава... Прави ми впечатление и по магистралата, че не е постоянно налично, понякога ако се изгуби и после не можеш да го намериш... Не знам дали съм достатъчно конкретен. Подобно нещо на другите станции не съм забелязъл, не че ги слушам де, но примерно Радио 1 Рок, не е по тоя начин - несравнимо по-стабилно е, ма ми е мноо леко
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Моля провери как е положението със сигнала на:
100:30 фреш
94:90 ФМ+
Хотел Копитото там са предавателите им където е и на Зрок. Мощността на Зрок ори по-висока. Сподели как е положението с тях.
Хотел Копитото там са предавателите им където е и на Зрок. Мощността на Зрок ори по-висока. Сподели как е положението с тях.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:По източното черноморие
Братле, а по западното черноморие дали нещо се фаща

Зарана ли е Зорана ли е - в дружба никва я няма.
зрок в горубляне яко смущения
в общи линии тръгна ли на път извън софия - само N Joy го има
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Защо си мисля, че не видяхте какво написах. Извън населеното място НЕ се носи отговорност ако ще нищо да не се лови!
Пак казвам обсъждайте качеството на аудио сигнала, ако искате да съберем глас и да има ефект към СЕМ!
Аз рок не слушам, но защо не казахте че Зрок звучи зле, много деформирано като Н-жой.
Пак казвам обсъждайте качеството на аудио сигнала, ако искате да съберем глас и да има ефект към СЕМ!
Аз рок не слушам, но защо не казахте че Зрок звучи зле, много деформирано като Н-жой.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
skimu4ka написа:Моля провери как е положението със сигнала на:
Ще проверя, макар че местоположението им направо ми отговаря на въпроса. Към Перник и Панчарево - Витоша пречи...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
В Търговище няма нищо, освен БНР, Хр. Ботев, Дарик и Фокус. Общо взето, това е. Качеството на сигнала е последния проблем, въпроса е дали изобщо хващаш нещо. Излизаш от града и се хващат Енерджи, Енджой, БГ радио, ама като покараш малко в западна посока и те изчезват. По пътя към Попово се губят дори националните радиа. Положението с радиата в България, според мен е ужасно. Скоро ходих до Сапарева баня, минах 400 км. в едната посока и едно свястно приемано радио не чух, дори в София ми се губеха някои станции. Заради това радио смених антенния усилвател на колата, но ефекта е почти нулев. На път съм да зачеркна слушането на радио в колата. Говорих с местния собственик на локалното радио в Попово, според него проблема е, че е има голяма корупция в сектора, не се дават честоти и това скоро няма да се промени.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Говорих с местния собственик на локалното радио в Попово, според него проблема е, че е има голяма корупция в сектора, не се дават честоти и това скоро няма да се промени.
Значни такова нещо няма. Честотите са дадени от СЕМ, след това в дадения град, ако имат проблеми ова не е причина по корупция, а по техническа безотговорност.
Тези честоти се избират с конкурс и не може на някой от другите радио станции понеже им е конкурент да забранят излъчването им. Ако това се прави умишлено е наказуеми и глобите са солени. Никой не би го направил.
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 22:45, променена общо 1 път
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
в зарата като навлезеш в града и витоша изчезва
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
V8ka написа:В Ловеч няма половината радиа които в Плевен ги има.
Това е зависи от мен. Няма дадени честоти от СЕМ. Сега водя преговори за Витоша в Ловеч но едва ли. Алфата беше добро но вече го няма.
В Ловеч само Сити е до някъде а ниво но много ограничена фонотека.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Демирев написа:По източното черноморие извън големите населени места няма никакво радио! +
Като се тръгне от Варна до Шабла още на излизане от Златни Пясъци всякакво БГ радио изчезва и почват турските и румънските.
То всъщност дори във жк. Виница и пътя над Евксиноград изчезват половината радиа и съскат.
А иначе радио Витоша има удивително добър бас. Само дето много бърборят и пускат малко музика и също извън град Варна изчезва веднага.
Да това наистина е голям проблем. Налага ми се всеки ден да пътувам до шабла и ми е писнало от румънски радиа, добре, че радио 1 се хваща чат пат.
Защо бе, Румънските с класи над нашите в Бг. Пак добре, че се лови нещо а щом е чуждо още по-добре.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3