Шоферите от Лесидрен......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Шоферите от Лесидрен......

Мнение от skoti79 » 14 Авг 2015, 20:17

Гледах ги по новините преди малко и ми стана интересно дали се подвизават тук.
Гледах ги и се чудя, как могат да са толкова нагли....
Нормално ли е тези копеленца да отнемат живота на две деца, третото да е в болница и да дават интервюта, да обясняват
кви са карачи и т.н.
Всички участници в тая безумна история са за панделата .
Имам дъщеря на близка възраст с загиналите деца, ейй издивях като ги гледах тия звезди :bang: :bang: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Re: Шоферите от Лесидрен......

Мнение от FuRoRR » 14 Авг 2015, 20:34

Вчера постнах едни драсканици по темата във Facebook.Ще си спестя труда и ще ги копирам тук...
Е36 клуба пак си взе дозата лош имидж.
Ако аз утре карам в някой чукар с ограничение 90кмч и след сляп завой се окаже ,че има човек на пътя ,който да направя на кайма, излиза че е по добре да си събера колата и да избягам.
Общо взето при липсата на свидетели ще се оттърва от следните 4 мъчения.
-Разпъване на кръст от медии и близки на каймата
-Затвор
-Силната ръка на натъжения народ
-Съсипване на семейство и приятели заради 3те тиренца по-горе
Защо при всяко ПТП с жертва шофьора е ВИНОВЕН до доказване на противното?
Каймата до преди ПТП-то е имала глава на раменете си, а логичното за едно стадно животно е да бяга от опасност...
За същата кайма в закона има определени алинеи, с които е задължена да се движи по едно определено място от пътното платно.Със сигурност това място не е осевата линия между двете ленти за движение.
Не винаги шофьора е виновен за смъртта на неориентиран пешеходец...

Като продължение ще попитам следното...Ти, колега ,твоята дъщеря,по тъмното би ли я пуснал да върви по средата на извънградски път?
Ако и след отговора ти на този въпрос си на мнението ,че веднага след сляп завой (без ABS) би реагирал по какъвто и да е друг начин от показания по телевизията ти казвам едно евала...
Спрете да си мислите ,че тоя пич с М52то дето бил карал там със 170 е на светлинни години зад вас...Или пък ,че щом е хвърлил 1-2 чифта гуми на селския площад ,в момента на катастрофата е карал като селянин...

Тука ще прозвуча грубо, но ако някоя такава 16 годишна торба с хормони ми изкочи на междуградски път ,и я помеля.След като ми е ясно какво ще се случи с мен в последствие, няма да намаля изобщо, а направо с 200 в някой стълб....за да не търпя последствията от това ,че без вина съм минал през нечий роднина...

П.С. Колко време чакам някой да я пусне тая тема...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 14 Авг 2015, 21:23

В бг не съществува такъв завой,в който ако можеш да влезеш с 90,след това да не можеш да реагираш на препятствие на пътя.Пожелавам ти най-искренно някой ден да имаш отгледана такава "торба" с хормони и някой мангал да я размаже,щото карал с 90 в сляп завой.

П.П.Имам две дечица,по-голямото е момиче което предстои да стане "торба" с хормони,не дай си боже ако се случи нещо с тях от някой такъв като теб "колега",ще го обеся на червата му,ако ще да е карал с 20!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 14 Авг 2015, 21:41

МИТАКА1654 написа:,не дай си боже ако се случи нещо с тях от някой такъв като теб "колега",ще го обеся на червата му,ако ще да е карал с 20!!!

Изключително си прав!! :yes: :bowdown: :bowdown:
Тъста и тъщата живеят на вилата си целогодишно и всички внимават денем и нощем, карат бавно защото има пешеходци, пияници и пр.
Досега слава Богу няма инцидент.
Гонки не се правят защото пътят е с много завои!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 14 Авг 2015, 21:51

Ти, като баща на тази "торба" имаш задължението да и обясниш ,че не си господ, и тя не е котка с 9 живота...
Ти,като шофьор имаш задължението да спазваш законите.
Ти, като страничен наблюдател имаш правото да имаш позиция по обществените въпроси.
Ти,като форумен потребител нямаш правото да се изказваш по подобен начин за мен, или за "колеги като мен"

Когато на торбата и е обяснено,шофъора е спазил закона,бащата не е обесил шофьора, а форумния потребител не отправя заплахи, и все пак трагедията е факт.Това е точно нещото ,което се е случило...Чиста трагедия ...

Всяка вечер заспивам с картинката на майка и дете пресичащи в дъждовна вечер,неосветен 6-лентов булевард с черни дрехи.И ми е ясно как бе възможно някой вече да ме е обесил на червата ми,поради простата причина ,че не съм врачка.
Подлез имаше точно под мястото където пресичаха.
В случая ме спаси само и единствено това , че същия ден грабнах ключовете за грешния автомобил...имащ повече възможности за спиране.

И още нещо, обзалагам се че 99% от хората тук са имали подобна случка.Ще е крайно тъжно да няма човек който да не подкрепя дори и част от казаното от мен в тия два поста...

Някой ден,когато и аз си направя една торба с хормони,бих се замислил за ония електрошокови каишки, да може да я бие ток като се доближи до път.Не за друго, ами да ми спести опита за предумишлено убийство на човека който е сгафил...

Предлагам ви пък по вашия подход , да ви дам името си и адреса, за да ме обесите предварително.Да спестите на медиите едно ЕВЕНТУАЛНО отразяване на ПТП трагедия...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 14 Авг 2015, 22:08

FuRoRR - казваш тоя пич , наричаш починало дете “ торба с хормони “.............
Ясно ми е ,че нямаш деца.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Авг 2015, 22:29

То и това девойче в Пловдив на автобусната спирка не са ли и казали да стои по далече ами му пречеше на оня гръцки студент :banghead: Някои сте толкова зелени на по тия 20 години.
ВИНАГИ шофьора е този който се съобразява и пази пешеходците! Като не можеш да реагираш няма да караш с 90 ами с 30! Добрия шофьор винаги се съобразява че след завоя може да има пясък, каруца, човек, животно и се съобразява и ги пази като най голям, най тежък и най способен да отнеме живот! Не говоря за това да си караш и някой да скочи пред теб. Пък и тия с тия гонки там...само не ми ги давай за примерни шофери! За затвора са ама така че да са пример за всички! Днес един такъв къде ме изпревари не е истина при положение че след 50 м има прав участък 300 м!!! Идиоти за разстрел!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 14 Авг 2015, 22:50

Ivo_Borisov ако някъде си прочел да говоря за конкретната ситуация с гръка ,спирката и нисана ще съм ти благодарен да ми го посочиш...
И моля абстрахирайте се от факта , че не съм на 40.Човекът който смятате че съм,нямаше да си прави труда да пише толкова много в подобна тема.

В момента,в който видиш подобна катастрофа на пътя ,нещо в теб щраква.Започваш да гледаш на хората като на предмети...Дано не ви се случва.
Подкрепям идеята всеки участник в такава катастрофа да не пипа волан до края на живота си, щото е перманентна травма.
Нямам деца, но разбирам връзката дете-родител.Разберете, че ако вие не си ги контролирате, няма кой друг.
Не подкрепям обаче , при всяка катастрофа,всяка леля на загиналия,да сочи с пръст и да вика -"Смърт!" или "До живот!"
Не осъждайте хората преди да им е доказана вината.Ако е пиян- да виси 200 години в затвора, ако е дрогиран 400, ако е карал на "джихад"-600...ама ако не е виновен?

За да няма сърдити- тва долу е малко по-скрито.
торба с хормони наричам всяка бъдеща човешка кайма,била тя от мъжки или женски род, която не си е знаела мястото на пътя.(независимо дали управлява кола ,или е извън нея)(при израстване се замества от "'чувал с месо")
Антисоциалният начин на мислене е единствения шанс да си обективен в случай като този.
Ако не ви понася ,явно въпреки възрастовата разлика не сте достатъчно израстнали ,за да го приемете.

(В такъв случай се извинявам на всеки приел изразите "торба с хормони" , "кайма" и "чувал с месо" като обидни.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 14 Авг 2015, 22:59

Миналата година се прибирах от София и един циганен на един десен завой с ограничена видимост, беше решил да върви върху мантинелата, опитвайки се да пази равновесие, карах с ниска скорост заради камион пред мен,който ограничаваше видимостта допълнително и поради тази причина видях мангала в последния момент. Представете си, че залита и пада пред мен,аз нямаше да има начин да реагирам по никакъв начин и щях да го сгазя 100%. Каква вина щях да имам аз като шофьор в случая, че съм прегазил гнусния циганен. Не оправдавам никого просто казвам, какво ми се случи на мен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 14 Авг 2015, 23:15

Ами аз не съм гледал новините и какво е казал шофьора, но понякога и аз се замислям как може да се ходи по тъмни и неосветени селски пътища без нищо светлоотразително.
Преди време пътувах много редовно от Пловдив до Търново и главно вечер. Едната от вечерите на пътя от Гурково в посока Мъглиж ме спряха полицаи и ме отбиха по един заобиколен път, защото някой беше блъснал неосветена каруца. Пътя е прав, вечер карах с 120-130 там, тъй като почти няма завой, а беше оправен и с хубав асфалт. Ако бях тръгнал малко по-рано можеше и аз да съм отнесъл каруцата или да съм се забил някъде, като се пробвам да я заобиколя. Не мисля, че е редно хора или неосветени превозни средства, колела и тн да се движат по междуградски пътища.
В случая не искам да оправдавам някой или да казвам кой е виновен, тъй като винаги има различни гледни точки, а пък и не бих дал мнение без да имам реалните данни за такова деяние.
И не забравяйте, че дори да се движиш с 90, колкото е ограничението или със 120, 130, понякога няма значение, когато имаш нещо точно след завой. И в двата случая едва ли ще успееш да спреш навреме.
Един колега беше споменал за майка с дете и тъмни дрехи в дъжд. Като ги видя такива и ми иде да я плесна зад врата и да я питам защо. Като иска да се трепе тя, като и е толкоз акъла, но защо и детето. Не е редно, като имаш светофар наблизо и да пресечеш през дупката в оградата, защото ти е 6 метра по-близо...
Иначе жалко за младите хора. За разлика от колегите не пожелавам на никой да му се случва, независимо на коя от двете страни да е :cry:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 15 Авг 2015, 0:08

За съжаление 99% от шофьорите в България реално не би трябвало да са правоспособни. Простотията и безнаказаността се ширят навсякъде. Полицията не е активна, недееспособна, корумпирана и некадърна. Тиквата днес каза по телевизията дори, че родителите били виновни и полицията не можела да стои и да пази състезателите. Интересно, по цяла Европа има гонки с коли, но няма такива жертви. В 7 милионна България миналата година са загинали 36 деца, а в над 100-милионната Германия само 19. При условие, че в Германия живеят над 10 милиона назадничави турци и араби. Обаче в града при ограничение 30км в час всички карат с точно 30. Приемете, че сме проста некадърна нация и затова има такива трагедии при нас. А забележете, че и доста често са замесени цигани, ясно ли ви е тия хора още колко по-прости са и от нас. Ако се съмнявате, излезте около 17:00 и покарайте от Младост до китайския квартал Ляолин. Ако не ви направи впечатление, значи написаното няма смисъл и значение за вас, споко тия дни започва биг брадър. Много е важно и дрехите ви да са черни, мутренско е и прикрива комплекса за малоценност и страха от другите мутри. В цяла Европа хората носят светлоотразителни дрехи, шарени, красиви, виждат се отдалеч, навсякъде е осветено, в Белгия дори и магистралите и второстепенните и третостепенните пътища са осветени открай докрай, ама ние това не го знаем, не го приемаме, не го разбираме, за нас са важни шротовете, дето ги купуваме от там. Тука и в Румъния нощно време пешеходците са като хлебарки - тихи, черни и бързи. Много още може да се каже, но острите думи дремят в тъпите уши, Хамлет добре го е казал.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Авг 2015, 6:29

Мордахей, мисля, че си го написал много хубаво.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Авг 2015, 6:50

Забележете, че в 99% от случаите водачите на тия автомобили са сравнително млади и неинтелигентни хора. В БГ е пълно с такива "гъзета", щото е станало мода. Има го момента с възпитанието, както каза Бойко вчера. Ама пък не може майка му на този, дето е на 28, да го дебне какво прави всяка секунда. Решили да карат малко по-бързо, излезли и карали. И сега ще си понесат отговорността. Само че аз също като втория колега, писал в темата, не съм убеден до колко само момчето е виновно (макар следите от гуми да сочат към банкета). Тия деца в днешно време нямат грам инстинкт как трябва да се движи един пешаходец. Мен ми се случи преди година да мина през пещаходна пътека с легнал полицай - намалям си аз и една девойка пресича, гледайки си телефона и със слушалките в ушите. За миг не си завъртя главата да види какво става около нея. Бях изумен... Да не говорим в тъмните часове на денонощието как се шматкат по неосветени улички във възможно най-тъмните дрехи, които имат и т.н. Нещастни случаи стават не само по вина на водача. Тук мисленето ни е такова, щото законите не действат. Вчера началника на пътна полиция като каза, че дори пътен патрул да беше спряла колата няма на какво основание да я санкционира.... Ми че той направо си им рекна "Карайте на воля, няма страшно". В САЩ като някой полицай застреля неизвестно лице при съмнение за лична опасност за живота какво - скача една шепа хора, но до там. Законът им е такъв и се спазва. Да, този някой е роднина на някой друг, но... всеки говори за правата на човека, а никой за неговите задължения.

Това ми се върти в главата и не смятам всички тия репортажи да трябва да ми говорят нещо и да играят образователна цел едва ли не. Човек когато мисли с главата и преценява трезво шанса за проблем рязко намалява. Аз като ходя по тротоар се оглеждам през 2 секунди във всички посоки, както в колата гледам огледалата. Ако е създадена такава култура в пешаходците няма да има такива простотии през 5 дни.

Да почиват в мир двете деца и съболезнования на близките.

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Авг 2015, 8:16

Доста цинични изказвания, имайте малко морал и поне не пишете, първото нещо, което ви идва на ум за загинали деца.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Авг 2015, 10:00

Ами дайте да не излиза никой по улиците, защото ви пречи да се състезавате. Кви са тия колоездачи, пешеходци и некви с некви мижави коли без никакъв тунинг. Пешеходците с черни дрехи, неебаващите полицаи и колоездачите без отразители са от една порода с рацерите с тунинговани за 50 кинта 10 годишни кенефи. Тоест каквото повикало, такова се обадило. Докато размишлявате така, средната работна заплата в страната ще бъде 700 лева.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата