Избор на бензиново комби до 10к
Модератор: Общи модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Избор на бензиново комби до 10к
In_Memoriam написа:Само аз ли гледам далеч по-важни неща от годините при избор на автомобилНапример екстри, двигател/звук, цялостна визия и техническо състояние. Да вземеш 5 години по-нов Мерцедес, който с компресора вие на умряло куче и не прилича на нищо само защото е по-нов... а пък Хонда не искам да ги коментирам изобщо.
П.С. 540-ката дава 10/11 л. извънградско преспокойно. С газта ще е пак там някъде. Като се обърне в пари не мисля, че гори като змей.
+1

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Bavarcho написа:skipper написа:Вярно, че Е39-ката е хубава кола, но да не забравяме, че вече е 2015-та година и остават още 4 месеца до 2016. 12 бона за кола, която е на близо 18 години и гори като змей - не благодаряАко ще се взема Е39/Е46 поне да са от последните произведени. Като възможности до 10 хиляди - E класа след 2003-та (само трябва да се има предвид проблема с SBC-то), Subaru Legacy/ Honda Accord след 2004-та
![]()
п.с. Щом пътувате по 4 човека и с много багаж, защо не погледжеш нещо по-голямо като Mercedes Vito/ VW Transporter T5
До 10к лева Т5 читав няма къде да го намери. (седалков) Вито ще вземе старото дето си е Испански кенеф и най-вече гнилоч. А и колегата търси бензин доколкото разбирам, а Вито и Т5 бензинови..
Търси 39-ка от последните години с цел по-малък пробег. Ако намериш М62 с приличен пробег ще е хубаво, понеже повечето вече са на доста километри, а колкото и здрав мотор да е си има слаби места. Малко по-скъпо обслужване и газифициране ще имаш при М62 спрямо да кажем М52Б28 или М54Б30. Задължително автоматик, не си представям кола за пътуване ръчка. Също така бих търсил комби фабрично без възглавници - един проблем по-малко, според мен и по-добра возия спрямо комбитата на възглавници.
Когато си прав, си прав

In_Memoriam написа:Само аз ли гледам далеч по-важни неща от годините при избор на автомобилНапример екстри, двигател/звук, цялостна визия и техническо състояние. Да вземеш 5 години по-нов Мерцедес, който с компресора вие на умряло куче и не прилича на нищо само защото е по-нов... а пък Хонда не искам да ги коментирам изобщо.
П.С. 540-ката дава 10/11 л. извънградско преспокойно. С газта ще е пак там някъде. Като се обърне в пари не мисля, че гори като змей.
Разни хора разни идеали. Да не забравяме, че все пак в тези коли возим семействата си. Ако за теб е по-добре да си закупиш кола, която е на 20 години и проектирана преди 25, когато безопасността е била на заден план -добре. Отделно имаш и стареене на материала, което не трябва да се подценява.
edit2:
Е36-цата вярно ще се купи за без пари, но тя е далеч от безопастна кола. Недайси боже при една катастрофа не бих желал да съм в кола, която е с две звезди на краш тестовете, като втората звезда даже е задраскана. Да не говорим, че при катастрофа клетката се деформира изключително много. http://www.euroncap.com/en/results/bmw/3-series/15459
Последна промяна skipper на 16 Авг 2015, 12:31, променена общо 2 пъти
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Здравей колега, аз сериозно бих се замислил за нещо такова ако ми трябва голяма и комфортна кола за дълги пътувания :
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=acb01q
Тази който давам като пример е дизел но пък е много приятна за каране и разхода и извън градско с около 100-120 км/ч е около 5-6 л./100 км., нямам опит със бензиновите мотори на този модел ако толкова държиш да е бензин вярвам че няма да е толкова трудно да се намери,нека някой колега който има информация да сподели.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=acb01q
Тази който давам като пример е дизел но пък е много приятна за каране и разхода и извън градско с около 100-120 км/ч е около 5-6 л./100 км., нямам опит със бензиновите мотори на този модел ако толкова държиш да е бензин вярвам че няма да е толкова трудно да се намери,нека някой колега който има информация да сподели.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
skipper написа:In_Memoriam написа:Само аз ли гледам далеч по-важни неща от годините при избор на автомобилНапример екстри, двигател/звук, цялостна визия и техническо състояние. Да вземеш 5 години по-нов Мерцедес, който с компресора вие на умряло куче и не прилича на нищо само защото е по-нов... а пък Хонда не искам да ги коментирам изобщо.
Разни хора разни идеали. Да не забравяме, че все пак в тези коли возим семействата си. Ако за теб е по-добре да си закупиш кола, която е на 20 години и проектирана преди 25, когато безопасността е била на заден план -добре. Отделно имаш и стареене на материала, което не трябва да се подценява.
edit2:
Е36-цата вярно ще се купи за без пари, но тя е далеч от безопастна кола. Недайси боже при една катастрофа не бих желал да съм в кола, която е с две звезди на краш тестовете, като втората звезда даже е задраскана. Да не говорим, че при катастрофа клетката се деформира изключително много. http://www.euroncap.com/en/results/bmw/3-series/15459
Първо ако толкова търсиш безопасност няма да си купиш кола, a SUV или истински джип

http://www.autozine.org/Archive/BMW/cla ... r_E39.html
"E39 could handle and ride so well because of several reasons. Firstly, its chassis was made immensely strong - 80 percent stiffer in torsion than its predecessor ! this was by far the stiffest car then. So stiff that BMW found it unnecessary to raise chassis rigidity anymore in the subsequent E60. The chassis was also much safer under crash. You might think it must be very heavy, don't you? Wrong. The chassis needed just 10 extra kilograms to achieve the vast improvement of rigidity and crash worthiness. To scare you more, the whole car actually weighed LESS than the old generation, thanks to the use of all-alloy engine, aluminum transmission case and aluminum suspensions. Take a 528i for instance, BMW claimed it was 35 kg lighter than the old 525i."

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Bavarcho написа:Задължително автоматик, не си представям кола за пътуване ръчка.

Какво и е на ръчката за пътуване? Като си перкаш 1000-1500 км по магистрали ти е все тая дали си с ръчка или автоматик...
То си зависи и къде пътуваш де... Преди 3-4 дни бях в Истанбул с ръчка и не е много приятно, но за един път не е болка за умиране...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Е39-ката е горе долу толкова сигурна колкото е60-ката. В е60 няма кой знае какви промени в тази насока.
http://www.euroncap.com/en/results/bmw/5-series/15480
http://www.euroncap.com/en/results/bmw/5-series/15634
e36 е всичко друго, но не и сигурна.
passat b6 е най-калпавия пасат произвеждан някога. Ужасен и много проблемен.
Аз бих заложил на 530и е39.
http://www.euroncap.com/en/results/bmw/5-series/15480
http://www.euroncap.com/en/results/bmw/5-series/15634
e36 е всичко друго, но не и сигурна.
passat b6 е най-калпавия пасат произвеждан някога. Ужасен и много проблемен.
Аз бих заложил на 530и е39.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Верно, к'во се оказа... точките от краштеста на Акорд модел '03+ колкото на Е39 модел '96 
Авторът да мисли в посока оффроуд, че не се знае знае ли се в близките години на какво ще ни приличат пътищата

Авторът да мисли в посока оффроуд, че не се знае знае ли се в близките години на какво ще ни приличат пътищата

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
skipper написа:Bavarcho написа:
До 10к лева Т5 читав няма къде да го намери. (седалков) Вито ще вземе старото дето си е Испански кенеф и най-вече гнилоч. А и колегата търси бензин доколкото разбирам, а Вито и Т5 бензинови..
Когато си прав, си правТрудно ще се намери бензиново Вито след 2004-та, имайки предвид, че всеки купува дизел.В крайна сметка е по-вероятно да се намери Viano, отколкото Vito. Иначе гледам в чужбина има няколко Т5-ци бензинови между 4500 - 5500 евро .
Виано.. е чудестно, но много далеч от 10к лева. Много комфортен салон особено моделите с отделни седалки отзад. + 2.2 цди 150к.с.
Т5 държи високи цени и ще си ги държи още дълго просто гермаанците много го харесват и карат. + 50% от резаняците по-европа го предпочитат.
drago_pavlov написа:Какво и е на ръчката за пътуване? Като си перкаш 1000-1500 км по магистрали ти е все тая дали си с ръчка или автоматик...
Надали ще се кара само по магистрала...
п.с. Е36 е далеч от комфортна кола за дълги пътувания.

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Тъкмо се бях накефил на е36-цата, че е на много читава цена и като се сетих за краш-тестовете и ...
... по-добре не.
Е39 ми изглежда чудесен автомобил, от към визия, екстри, возия - обаче му липсва това, което има е36 - усещането за спортен автомобил. Карах 540i, 6-степенна ръчка на един приятел. Макар без много екстри - чудесен автомобил! В ускорението до (и над) 200км/ч виждах само една стрелка, която прескача километрите през 20 и не спира
Обаче вътре беше една тишина, седалката нежно те поглъща и чуваш един глухо бучащ звук. На М-техник окачване с 18ки джанти, никакво усещане за пътя. Навивам волана и се усеща, сякаш карам Мерцедес Е-класа (от 2003-та съм карал) - колата помръдва лекичко в желаната посока. Естествено, сравнвам усещането с е36 с полиуретан, койли и нископрофилни гуми. Нищо от това, което съм свикнал да усещам като чуя БМВ. Просто един нормален, бърз семеен седан.
За Мерцедес Е-класа съм по-навит от 5-та серия - просто защото, от Е-класата няма да очаквам спортното усещане. С тази уговорка, че като цяло предпочитам следващият автомобил да е от последните си години на производство, вместо от първите. Чудесно изглежда (този след 2003-та специално). W210 (до 2002-ра) също става. Не е най-красивата кола, ама на конкурс по красота няма да я водя.
Бус - супер изглеждат. Все пак не съм семеен още и бих ги пропуснал за момента. Може би след 5-8 години ще са перфектния вариант. Не носим обемист багаж, просто на купето с газова ми идва малко обема.
Японките ми харесват, Акордът ми допада като визия - комбито е доста грозновато. Никаква идея нямам от към поддръжка как ще са
Волвото - отвън чудесно, отвътре централната конзола е малко натруфена. Не съм сигурен, кой им произвежда двигателите? Форд, май? Ще върши работа, със сигурност.
Субару - освен, че имат проблеми със скоростите и са с бокстер мотори - нищо не знам за тях. Даже не знам кой прави бокстерови двигатели. Т.е. кой сервиз ще търся...
За Тойотите - никой нищо не каза. Авенсис комби?
За Пежата, хубав дизайн имат, панорамният покрив е чудесна екстра, обаче ако се счупи, не искаш да го купуваш
И така, ако ще е БМВ, ще е трета серия. По-вероятно е46.
За Мердецедес - компресорът не ме притеснява как вие, а как се поддръжа. Ако искам турбо/компресор под капака ми се струва по-логично да взема дизел.
Другите марки - бих търсил най-изгодното по-скоро.
... по-добре не.
Е39 ми изглежда чудесен автомобил, от към визия, екстри, возия - обаче му липсва това, което има е36 - усещането за спортен автомобил. Карах 540i, 6-степенна ръчка на един приятел. Макар без много екстри - чудесен автомобил! В ускорението до (и над) 200км/ч виждах само една стрелка, която прескача километрите през 20 и не спира

За Мерцедес Е-класа съм по-навит от 5-та серия - просто защото, от Е-класата няма да очаквам спортното усещане. С тази уговорка, че като цяло предпочитам следващият автомобил да е от последните си години на производство, вместо от първите. Чудесно изглежда (този след 2003-та специално). W210 (до 2002-ра) също става. Не е най-красивата кола, ама на конкурс по красота няма да я водя.
Бус - супер изглеждат. Все пак не съм семеен още и бих ги пропуснал за момента. Може би след 5-8 години ще са перфектния вариант. Не носим обемист багаж, просто на купето с газова ми идва малко обема.
Японките ми харесват, Акордът ми допада като визия - комбито е доста грозновато. Никаква идея нямам от към поддръжка как ще са

Волвото - отвън чудесно, отвътре централната конзола е малко натруфена. Не съм сигурен, кой им произвежда двигателите? Форд, май? Ще върши работа, със сигурност.
Субару - освен, че имат проблеми със скоростите и са с бокстер мотори - нищо не знам за тях. Даже не знам кой прави бокстерови двигатели. Т.е. кой сервиз ще търся...
За Тойотите - никой нищо не каза. Авенсис комби?
За Пежата, хубав дизайн имат, панорамният покрив е чудесна екстра, обаче ако се счупи, не искаш да го купуваш

И така, ако ще е БМВ, ще е трета серия. По-вероятно е46.
За Мердецедес - компресорът не ме притеснява как вие, а как се поддръжа. Ако искам турбо/компресор под капака ми се струва по-логично да взема дизел.
Другите марки - бих търсил най-изгодното по-скоро.
Хаха компресора на Мерцедес виел като умряло куче 
Доста взехте да си вярвате нещо , качете се на C200 kompressor после на някое Е39 с 2ка мотор ама задължително с М паркетче
И после пак говорете , че мерцедеса виел и возел като каручка
Като минус на Мерцедеса мога само да споделя за завишения разход , иначе откъм возия и динамика с тоя мотор по никакъв начин не може да се сравнява с Е39

Доста взехте да си вярвате нещо , качете се на C200 kompressor после на някое Е39 с 2ка мотор ама задължително с М паркетче

Като минус на Мерцедеса мога само да споделя за завишения разход , иначе откъм возия и динамика с тоя мотор по никакъв начин не може да се сравнява с Е39

2-ka компресор с 2.0 не може, но с 2.8 или 3.0
. Все пак единия мотор е атмосферен.
Имам двама колеги с 2.0 и 2.3 компресори, на други купета, ама май същите мотори. Няма нищо общо със 6-така. Ама си вървят де.

Имам двама колеги с 2.0 и 2.3 компресори, на други купета, ама май същите мотори. Няма нищо общо със 6-така. Ама си вървят де.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ааа то и спорт трябвало да има... Комби и спорт... Спорт и комби...
Покарай някой тулуп А6 и еквивалентните преднячки дето ги изброи и дай пак да си говорим за спорт
Ше да е некой самолет Мергела викаш

Покарай някой тулуп А6 и еквивалентните преднячки дето ги изброи и дай пак да си говорим за спорт

don_gori написа:Хаха компресора на Мерцедес виел като умряло куче
Доста взехте да си вярвате нещо , качете се на C200 kompressor после на някое Е39 с 2ка мотор ама задължително с М паркетчеИ после пак говорете , че мерцедеса виел и возел като каручка
![]()
Ше да е некой самолет Мергела викаш

Последна промяна Nickelback на 16 Авг 2015, 19:55, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Като си повярвам още повече може би прахосмукачка е по-правилното сравнение.
А защо Е39 с 2.0 като по-големите мотори имат същия извънградски разход, а правят 100 с 2-3 сек по-бързо?
За возене нищо не съм казал, обаче по-грозно комби не знам дали е правено:

Спорт и комби... разгледай RS6 и M5 E60
А защо Е39 с 2.0 като по-големите мотори имат същия извънградски разход, а правят 100 с 2-3 сек по-бързо?
За возене нищо не съм казал, обаче по-грозно комби не знам дали е правено:

Спорт и комби... разгледай RS6 и M5 E60

Е как така сравнявате 2.0 на Мерцедеса с 3.0 на BMW
Още малко и ще кажете , че 190-ката изглеждала като куцо магаре спрямо Е46 М3
Сравнявам 2.0 kompressor 163 коня с 2.2 170 коня и двата мотора са с горе долу един и същ обем , както и мощност.
Отделно човека иска кола главно за извънградско , да е комфортна голяма и удобна. Къде пак намесвате визията

Сравнявам 2.0 kompressor 163 коня с 2.2 170 коня и двата мотора са с горе долу един и същ обем , както и мощност.
Отделно човека иска кола главно за извънградско , да е комфортна голяма и удобна. Къде пак намесвате визията