Въпрос за банкови услуги и правата ни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Въпрос за банкови услуги и правата ни

Мнение от Bogat-Beden » 12 Авг 2015, 11:20

Оооо,съгласен съм ,рибата се вмирисва откъм главата :yes:
Но поне отношението зависи от служителя,когато влезеш като клиент и поздравиш,държиш се човешки възпитано и любезно,поне това ти дължат :dunno:
А конкуренцията у нас е леко привидна,реално в повечето сектори ситуацията по-прилича на олигопол и картелно споразумение ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 12 Авг 2015, 12:15

Bogat-Beden написа:Оооо,съгласен съм ,рибата се вмирисва откъм главата :yes:
Но поне отношението зависи от служителя,когато влезеш като клиент и поздравиш,държиш се човешки възпитано и любезно,поне това ти дължат :dunno:
А конкуренцията у нас е леко привидна,реално в повечето сектори ситуацията по-прилича на олигопол и картелно споразумение ..

Дали е олигопол или картел, има макар и привидна конкуренция, верно е, че са като скачени съдове, но в сравнение с крепостничеството при ТЕЦ, газ..... :banghead:
Дори теоретичната либерализация на пазара на ток....е само на думи...там потребителите са почти крепостни. При банките не е така, за наша радост и именно това ми е мнението, че като не ни харесва отношението, тарифата, няма какво да чакаме, а си търсим друга която по-ни допада, ако не с тарифа, то поне с вежливо отношение и професионализъм. А като започнат да си тръгват клиентите и това се отрази на резултатите на клона - за шефа следва :dummy:
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 12 Авг 2015, 22:54

Аз така и не разбрах от 3 страници спор за стотинки... каква, аджеба, е разликата между "аз обменям" и "аз внасям"? Нали и в двата случая лелята трябва да преброи 7-800 броя монети. После дали ще извади 3 стотака и ще ти ги подаде или ще изсипе стотинките в чекмеджето - все е тая.
А и в крайна сметка не виждам никакъв смисъл да спорим това правилно ли е или не е. Има си тарифа, ти си подписал общи условия при откриването на сметката, в които се казва, че се съгласяваш с тая тарифа - точка. Ама трябвало да се чете...
То е като да спорим редно ли е да е такава жега вече два месеца. И да е, и да не е - слънцето си пече. Не можем да си сменим сезона.
Ами с банките не е така. Като не ти харесва - прав ти път, търси си късмета другаде.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 17 Авг 2015, 18:41

Брей май теб съм чакал да ме упътиш. Може ли малко по прибрано да се обаждаш, че нещо май си превъзбуден. :banghead: :banghead: :banghead:
Никога не съм си позволявал коментар на потребител за толкова години дето съм тук, но ми идваш повечко малко с тона.
Тъкмо прегледах договора си заради поредния банков служител явно и в него никъде не пише, че ще бъда таксуван при захранване на сметката си, ако захранването е с нещо различно от банкноти. За мен темата отдавна е приключена защото никога не са ми вземали и няма да ми вземат пари за това че си внасям парите при тях. Отново се извинявам на всички за своеволието да се допитам дали има разилика в това да се броят банкноти от два лева (докато не са минали на монети и те) или монети от един лев.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 18 Авг 2015, 14:39

Мен ми е интересно, ако отидеш примерно да теглиш 1к и какичката ти ги изсипе на по 1лв как ще реагирате? :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Авг 2015, 14:59

K_Ilkov написа:Пробвал ли си някъде да платиш сметка 300лв със стотинки?
В ресторант, магазин или квото и да се сетиш друго ...

Аз съм пробвал. Не бяха 300, а 100 и няколко. И не бяха по 50 ст. и 1 лв., а само жълти - около 13-14 кг. :mhihi:
Голямо броене падна - 3 девойки за около 25 мин. ги преброиха, но едната ползваше жокер монетник :mhihi:
Дори не попитаха защо така, явно са свикнали.
Действието се развива във Виваком, в мола на бул. България.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 18 Авг 2015, 15:08

doomy525 написа:Мен ми е интересно, ако отидеш примерно да теглиш 1к и какичката ти ги изсипе на по 1лв как ще реагирате? :mrgreen:

Стига да са точни взимам ги, оттам на някое квартално магазинче и си ги обръщам в банкноти :D

Веднъж за да не се бавя на банкомат дръпнах няколко к вътре от банката и служителката ми казва само по 20 са ми, не беше много голямо удоволствие ма кво да прайш :D
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Авг 2015, 17:42

doomy525 написа:Мен ми е интересно, ако отидеш примерно да теглиш 1к и какичката ти ги изсипе на по 1лв как ще реагирате? :mrgreen:

ше й ги Остава бакшиш :mrgreen:
Но реално това няма как да се случи
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 19 Авг 2015, 22:41

Включвам се с прясна случка от Райфайзен.
До тука за последната една година на жена ми:
- един път й объркаха телефона и пращаха СМС-и на някой друг , когато се теглят пари от картата. Три ходения в офис и над 5 обаждания, докато да го оправят.
- един път и издадоха картата с грешно име. Няколко разговори по тел. и ходене до офис, и накрая в половината от системата им излизаше с едно име, в другата половина - с друго...
- един път и пратиха картата в грешен офис
- и прясната случка. Тя от години си внася вноската по кредитната карта на 15-то число, всизко е ОК. Те обаче нещо си променили в системата, така и не разбрах какво, и последната й вноска по картата я отчели като захранване , а не като погашение някакво.
По тоя повод сега й искат двойна вноска, за миналия и за този месец, плюс , че без да знам това дали е вярно, се оказва ,че това й се отразява в кредитното досие :conf:

До тук сигурно над час разговори по телефон и никакъв резултат. Все едно говори на стената, не знам в тоя кол център какво се случва. Според тях, трябвало да се разкарва до някой от клоновете им, за да пише жалба и после да чака отговор и тн. Все тая, направи го. Отговорът, какъвто и да е, за мен няма особено значение, след подобна случка.

Та реално то е ясно, че местиме сметките й в друга банка, ама по-тъпото е ,че аз имах някаква скрита идея за корпоративна сметка там, което по никъв повод не бих направил сега, след тая случка.

Да си имате на ум. :bchug:

Предишна

Назад към Извън Темата