Къде има интeрнет на сателти?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Къде има интeрнет на сателти?

Мнение от skimu4ka » 20 Авг 2015, 22:13

Може ли да се използва Интернет от сателит в БГ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Къде има интрнет на сателти?

Мнение от stony1 » 20 Авг 2015, 22:27

skimu4ka написа:Може ли да се използва Интернет от сателит в БГ?

Преди време и аз търсих такава възможнст, но удрих на камък. На практика може, но понеже сме си малко назад във времето всичко се свежда само до това. Да не забравяме, че цената няма да е никак "приятна" за джоба на ползвателя.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 20 Авг 2015, 22:33

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Авг 2015, 23:52

upload-a си е проблем
Преди 5-6 години имах досег до нещо подобно и просто можеше да ти скъса нервите
Сега може и да е по-добре, не знам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 21 Авг 2015, 8:10

Колега не си посочил каква ти е крайната дестинация, която искаш да захраниш с и-нет. На практика сателитът е наистина много краен вариант поради високата цена на оборудването и скъпия и ограничен трафик след това. Има вариант с малки насочени антени да прехвърлиш и-нет с добра скорост на около 30-40 км при условие, че имаш пряка видимост.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Авг 2015, 8:57

тази фирма предлага такава услуга http://visat.bg/ става за бекъп на основното трасе за обекти които са на място до което няма жица.
Изображение

Аватар

Мнение от skimu4ka » 21 Авг 2015, 10:54

Целта е да се огранича от всички видове доставчици в градовете дори тези на мобилни мрежи.
За скорост и трафик се иска нормална ползване, тоест поне 10гб ако е ограничен. Скорост да има поне 1-2мб/с стабилни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Авг 2015, 11:19

По едно време беше потръгнала тая услуга, но лана я уби. Ние преди 15-тина години ползвахме в офиса такава. Помня, че антената по това време беше адски скъпа. Иначе като скорост, щом сме работили 20 човека с тоя Интернет и ни е бил ОК сега би трябвало да е в пъти по-добре.

При тия цени, които имат сега обаче въпроса е дали си струва ако има алтернатива.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 21 Авг 2015, 11:32

Преди години си бях купил сателитен тунер, и с него свалях филми и музика от потоци, които съм прихващал. Скороста беше висока, обаче не можех да ъплоудвам, тоест да изпращам рикуести към сървъри. Това се плащаше (ъплоуда), тук нямаше такава фирма, която да предлага тази услуга тогава, а чуждите бяха скъпи. Така си и отмина.

Мобилен интернет ? Или там няма обхват, за където ще се използва..Виваком имат доста добри скорости, там където обхвата е добър. А и имат обхват на доста места. Там, където с глобул само съм приказвал, сега с виваком имам интернет да гледам и клипове в Youtube.

Аватар

Мнение от skimu4ka » 21 Авг 2015, 18:29

ръб написа:Преди години си бях купил сателитен тунер, и с него свалях филми и музика от потоци, които съм прихващал. Скороста беше висока, обаче не можех да ъплоудвам, тоест да изпращам рикуести към сървъри. Това се плащаше (ъплоуда), тук нямаше такава фирма, която да предлага тази услуга тогава, а чуждите бяха скъпи. Така си и отмина.

Мобилен интернет ? Или там няма обхват, за където ще се използва..Виваком имат доста добри скорости, там където обхвата е добър. А и имат обхват на доста места. Там, където с глобул само съм приказвал, сега с виваком имам интернет да гледам и клипове в Youtube.

М-тел и Виваком имат добри оферти, но не искам да работя с тях или по точно с клетки от града в който ползвам. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 21 Авг 2015, 19:26

Не знам накъде биеш, може и да няма общо мнението ми, но карта на чуждо име + клетка в населено място са много по-трудно проследими от сателитен нет.
Но по темата - Нетера имат такава услуга, виж им сайта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 21 Авг 2015, 19:59

skimu4ka написа:Може ли да се използва Интернет от сателит в БГ?

Преди съм ползвал. Развалеше ли се времето, спираше и интернета. Скоростта беше много ниска нещо от сорта на 3 Мб/с, а ъплоуда беше около 512 кб/с. Сега може да са ги подобрили. Иначе преди имаше една хватка за безплатен интернет (използваше се Turksat2A), който вярно че беше слаб (1 Мб/с 256 кб/с), но беше добре като за без пари :bowdown:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Авг 2015, 20:14

gromovich написа:Колега не си посочил каква ти е крайната дестинация, която искаш да захраниш с и-нет. На практика сателитът е наистина много краен вариант поради високата цена на оборудването и скъпия и ограничен трафик след това. Има вариант с малки насочени антени да прехвърлиш и-нет с добра скорост на около 30-40 км при условие, че имаш пряка видимост.

+1
На времето, едни приятели правиха линк за метеорологичната станция, Черни връх - Стрелча :kuku: и си бачкаше чудесно. Не знам детайлите, но по права линия е около 100-на километра.
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 21 Авг 2015, 20:34

gromovich написа: Има вариант с малки насочени антени да прехвърлиш и-нет с добра скорост на около 30-40 км при условие, че имаш пряка видимост.

Това е принципът на радиорелейните станции.
Колегите от другия батальон постоянно се катереха по върховете и почти винаги бяха пияни защото не ги контролираше никой. :mhihi:
Единият от камионите задължително слизаше в близкото село и срещу услуги им даваха безплатно ракия, вино и домашни колбаси. :lol:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Аватар

Мнение от skimu4ka » 22 Авг 2015, 11:11

Фидел Кастро написа:
gromovich написа: Има вариант с малки насочени антени да прехвърлиш и-нет с добра скорост на около 30-40 км при условие, че имаш пряка видимост.

Това е принципът на радиорелейните станции.
Колегите от другия батальон постоянно се катереха по върховете и почти винаги бяха пияни защото не ги контролираше никой. :mhihi:
Единият от камионите задължително слизаше в близкото село и срещу услуги им даваха безплатно ракия, вино и домашни колбаси. :lol:

Все пак поддържам радио кули и обекти в Бг, знам какво е! хаха...

Назад към Извън Темата