Избор на бензиново комби до 10к

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Избор на бензиново комби до 10к

Мнение от Boyadjiev » 23 Авг 2015, 21:50

Като ги препоръчвате тия евтини тоалетни - всичките за под 25 000лв. от рода на Дачия Логан, Шкода Рапид, Октавия и тн скапани коли, карали ли сте изобщо такива?! Всичко, което ново, под 50-60 000лв. е пълен боклук. И пак питам дали сте карали, не че съм таксиджия, но съм карал Октавии, Фабии, Логани, нови Астри на по 6-7 години и ми е много чудно как реално искате да си купувате за лична кола нещо такова. Качеството на сглобката е отвратителна, материалите са гадни, вози и има поведението като на служебната баничарка (пак е чисто нова шкода на 10 000км :kuku: ) и изобщо не виждам какво може да се хванеш за такава тоалетна, с твойте си пари.
А, да и това че 5 години си свиркаш - дообре :mhihi: Литър масло в Шкода е 55лв. Castrol, смените са на 30 000км :wave: Да не започвам и с консумативите, че чак ми става смешно ;)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Авг 2015, 22:17

Демирев написа:Това към кой беше?

Аз съм с Е46 - 1895 сс 118 к.с.....трябва ли да пояснявам че това е бензин...още повече съм писал и Заволи....и Е46 със турбо няма....ваноси имат и то само някои.... :lol: мале-мале-мале.... :lol: Е46 1.9 не е дизел нито пък има турбо и ваноси :lol: :lol: :lol: ужассс!!! в бмв форум сме уж :lol: :lol: :lol:

Майко мило....не ми се беше налагало отдавна да обеснявам че БМВ Е46 1.9 не е дизел :lol: :lol:

Не знам, що имах спомен, че беше купил 320д. На телефона изобщо не се виждат нито профили нито подписи :) За дизелите говоря много ясно и от последните имам предвид Е90, не Е46 че ядат турбота. Другите са прекалено нови още. На бензинов 4 цифрен ремонт си е направо основен ремонт общо взето :) Не знам какво толкова ще има да се сменя... от там може би се подведох.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Авг 2015, 22:42

Винаги ми е било чудно, некой пусне тема 10К комби бенз...и се стига как кола под 50К няма :mhihi:
Некви тъпи излияния как еди кви си коли били кенефи и т.н....

Колега аз имам Е36 комби и е чук, и е на газ от 4г...Харчи 10л/100км до 120..до 160-180 14л/100км..
Ма не бих дал 10К :mhihi:
Друго, ше го смена за Ленд Крузер...може би пак бензин. Шото карам само отпуската, демек тряя си мегдан...а Е36 е леко тесно :mrgreen:

ЗА тия пари ако дадеш още 3-6К ше си намериш крузер. 4.7i на метан е 20лв на /100км..а има къде да товариш и кво да искаш от него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 23 Авг 2015, 22:50

Според мен, за тези пари, най-добрият избор е натоварено е46 330i или е39 530i(може и 540i, ако поддръжката и разхода не са проблем).

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Авг 2015, 22:59

Според мен го предложи тва без да си чел темата :mhihi: :winky:
Съобразявай се малко със динамиката на темата и не си мисли, че като караш 20г комби тия 15г са много по-нови :mhihi:

Последно сме на 7г дизел, а аз и един колега разочарован от немските 15г кенефи се опитваме да го убедим да си вземе Дачия ...
Сваляш и найлоните, пръдваш пръв на долнопробната тапицерия и цял живот живееш с момента :mrgreen:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 23 Авг 2015, 23:03

Оставаше и да съм чел 10 страници локуми :mhihi:

Между другото служебната ми е нов Докер и скока от последните Логани е доста сериозен, в положителна насока.
Може би, защото са взаимствали доста от БМВ :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 23 Авг 2015, 23:35

Въри да ти продам един Вояджър кеф ти возия , кеф ти място гледам, че никой не спомена за американското :mhihi: :mhihi:

П.с: Следя темата и добре, че не ми се налга да купувам бенз комби, че от изписаното май нямаше да закупя засега нищо :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 24 Авг 2015, 16:07

Делян написа:Оставаше и да съм чел 10 страници локуми :mhihi:

Между другото служебната ми е нов Докер и скока от последните Логани е доста сериозен, в положителна насока.
Може би, защото са взаимствали доста от БМВ :)

Преди месец карах нов Докер от Бургас до София... е*ем ти скока :mhihi: :mhihi: :mhihi: 185 гуми и барабани отзад :mhihi: 160 ти се струват като 360 :mhihi: спирането в същото съотношение :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Авг 2015, 19:22

Скока е от предишното поколение Логани, в случай, че не си видял, ще се повторя ;)
Ако го сравняваш с БМВ, ясно, че е в пъти по-зле, но няма и как да очакваш нещо в пъти по-евтино, да е със същото качество.
И не знам дали си карал, но очевидно не са ти направили впечатление някои неща, които лично на мен ми надминаха очаванията.

- Гумите, макар че са са 185, са Континентал, а не някоя Дебица, както се очаква от такъв клас автомобил;
- Окачването е Sachs и се държи добре, дори и в натоварено състояние;
- Музиката фабрично е с флашка, Bluethoot и свири доста качествено(Беше ми неприятно да призная, че се представя доста по-добре от на фейслифтова 39-ка примерно);
- Уредите са доста изчистени, черен циферблат, червени стрелки и светят в амбър, както и плеърът и останалите копчелъци по таблото;
- Борд компютър;
- Ел. пакет;
- Регулиращ се волан;
- Климатик(Работи доста добре и почти няма разлика във вървежа с него или без)
- Някои имат ASC;
- Моторът е добър и върви прилично за 1.5 90кс. дизел., със среден разход 6/100 с климатик и с темпо над средното; Скоростите са дълги, с 2700rpm e със 130км/ч, с 3200rpm e със 150км/ч и си ги поддържа спокойно, без да е шумно и неприятно в купето.

Най-големият недостатък за мен е неудобната седалка и като цяло позицията вътре.

За мен си заслужава парите и е идеалната работна кола. Но не бих я предпочел в никакъв случай, пред БМВ за същите пари, дори и за доста по-малко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 24 Авг 2015, 19:47

Делян написа:Скока е от предишното поколение Логани, в случай, че не си видял, ще се повторя ;)
Ако го сравняваш с БМВ, ясно, че е в пъти по-зле, но няма и как да очакваш нещо в пъти по-евтино, да е със същото качество.
И не знам дали си карал, но очевидно не са ти направили впечатление някои неща, които лично на мен ми надминаха очаванията.

Прав си, друга Дачия не съм карал, за това се изумих колко зле са явно тия Логани... :mhihi:
Тази беше 1.2 турбо бензинка, прилично се движеше... По завой с 50-60, що годе добре окачването... Блутута да кажем, че ние сме идиоти, ама беше бая борба, все едно ядрени глави ще изстрелваме... Музиката беше добра - факт. Климатика работеше - факт :mhihi: Ел. пакет... нямаше ел.огледала :mhihi: Със 130-140 харчеше към 10. Плюсовете, които си изредил не могат да компенсират слабите спирачки и нестабилното поведение. В крайна сметка си е служебен автомобил откъдето и да го погледнеш! На дълго не бих тръгнал с такава кошара, ако не ми се налага ;)

Делян написа:За мен си заслужава парите и е идеалната работна кола.

Работна :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Авг 2015, 20:11

alX3m написа:Със 130-140 харчеше към 10.

Това вече е наистина е зле, щото разхода си е причина но.1 за по-нова кола за мен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 25 Авг 2015, 11:30

Винаги съм се интересувал основно от БМВ. В момента като търся нещо по-различно, не стига, че не мога да харесам, ами и като прочета за проблемите и ми става лошо. Тъкмо ми харесаха Mazda 6 и Ford Mondeo, и изскачат сериозни проблеми в сравнително нови автомобили.

Колегите от Мазда Форума се убеждават, че е нормално да има толкова ръжда по купето на кола произведена през 2009-та година. :shock:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

В тази обява ясно си личи на снимката на коша, какво се случва.

Mazda 6 rujda.PNG

Тя моята е36-ца има по-малко ръжда, че е на 22 години купе.

При Форд форума, питах относно дизеловия агрегат, дали действително дефектира много често (дюзите, до колкото чувам дават фира и са по 6-700лв всяка). Глас в пустиня. Темата седи от вчера и 0 отговора. Ако е Форд, вероятно ще е бензин - поне няма какво да му се чупи толкова, колкото на дизела - EGR, дюзи, турбо.

Сериозно ли е толкова трудно да се избере читава кола с нормална визия и возия?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна u`F`o на 25 Авг 2015, 12:11, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 25 Авг 2015, 11:51

Точно тия мазди дори и малките деца знаят, че гният много, ама като казвам много повече от 20 годишен опел астра. Как само във мазда форума не са го разбрали това, че се опитват да го изкарат нормално. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 25 Авг 2015, 11:53

Дори и по-трудно! Какт оказах аз в момента карам 307SW, доста близък приятел кара Mazda 6 дизел 2007 и не е доволен. Аз от Peugeot-a също не съм доволен. Общо взето след 2002 май всичко почва да става кенеф. От друга страна пък колега кара Focus комби 2006 2-ka дизел, ръчка и до сега не е имал проблеми никакви. Единствено оплакване, че е 195 и зад него няма място.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 25 Авг 2015, 12:08

speeder88 написа:Дори и по-трудно! Какт оказах аз в момента карам 307SW, доста близък приятел кара Mazda 6 дизел 2007 и не е доволен. Аз от Peugeot-a също не съм доволен. Общо взето след 2002 май всичко почва да става кенеф.

Мда, винаги това ме е притеснявало, като реша да сменям колата, какво, аджеба ще купя.

speeder88 написа:От друга страна пък колега кара Focus комби 2006 2-ka дизел, ръчка и до сега не е имал проблеми никакви. Единствено оплакване, че е 195 и зад него няма място.

180см съм и при мен няма да го има този проблем. Този твой приятел, от колко време върти Фокуса. Точно за този мотор казват, че прави проблем с дюзите. По спецификации е перфектен за возене. На колко км е колата?

bioz написа:Точно тия мазди дори и малките деца знаят, че гният много, ама като казвам много повече от 20 годишен опел астра. Как само във мазда форума не са го разбрали това, че се опитват да го изкарат нормално. :mhihi:

:dunno: Нали знаеш, рядко някой ще каже, "абе да преебах се, ама съм щастлив с избора си". Обикновено собствениците на автомобилите са

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата