Нямам приятели

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Нямам приятели

Мнение от Samoten » 31 Авг 2015, 19:21

Здравейте, искам да се извиня за поредната "любовни трепети" тема, но съм вече отчаян и няма към кого да се обърна. Направих си нов акаунт тук, не че познавам някой от вас, но де да знам, срамът си е срам.

Историята е следната: Завърших средно образование в чужбина, после и висше, поработих няколко години и получих много добро предложение за работа от България, а и винаги съм искал да се върна. Всичко беше прекрасно.

Проблемът идва от това, че след толкова време странство, нямам никакви приятели. В пълния смисъл на думата, нито един приятел нямам. Още от Германия си имах приятелка, после заедно бяхме в България, живеехме заедно, всичко беше като в приказките. Бяхме неразделни нон стоп. На кино, на кафе, филми да гледаме, почивки, бг или чужбина, заедно живеехме, нон стоп заедно. Работата ми е такава, че работя от вкъщи. Рядко сме излизали с нейни приятели, даже и на дискотеки и барове само двамата сме си ходили.

Всичко това свърши преди месец, когато изведнъж реши, че ще се разделяме. След почти 8 години заедно, срещна друго момче. Както и да е, болка ми е много, но не за това ви пиша, аз ще си го изтрадам това. Преблемът е, че ми е много самотно сега. Едвам издържам вече. Съвсем сериозно, нямам нито един приятел в живота си. В телефона ми има номерата само на нея, майка ми и една нейна приятелка. Кълна се, колкото и налудничево да ви звъчи, предполагам. Няма с кого една бира да изпия, една дума да си кажа и това ми тежи още повече. Предполагам, че ви звучи смешно, но е факт.

Моля за съвет каква да направя? опитах да се свържа с разни стари другари от детството, но без успех. Намерих двама-трима, но те вече са женени, имат си ангажименти, хич не им е до мен. Айде ще се чуем, ще се чуем и до там. Разбирам ги, никога не съм и бил кой знае колко близък с тях, аз около 12 годишен съм напуснал майка България. Сега съм на 35.

Ходих като някакъв бастун сам на кафета уж да си търся приятели, ама то така става... Прилично изглеждам, имам много високи доходи, ама няма на кого да се обадя да го питам как е. Чудя се къде да намеря някого, не съм от най-притеснителните, но не съм и много отворен. Не мога да отида в някое кафе, да видя някоя девойка и да й кажа айде да се запознаем. Не съм такъв човек, срам ме е. Седи си момичето с някоя приятелка да си говори и някакъв изтърсак самотник да я заговаря, на става. Чудя се в някакъв клуб ли да се запиша де да знам. Там са ебати неудачниците, ама то и аз съм такъв, та май ще си подхождаме. :) Иска ми се да е някъде, където има вероятност да срещна момиче, ама къде е това място? Да имах някой приятел, приятелката, на приятеля, приятелката бла бла бла, да се запозная, става. Ама като нямам абсолютно никого...?

Мисля си на някакви курсове по език да се запиша, не че ми трябва, ама барем там намеря някого. Ходих на кино веднъж, пак сам дееба, докато чаках да започне седнах да изям едно парче пица и две момчета седнаха на моята маса. И аз много се зарадвах и се заприказвахме и си помислих, че може да гледаме филма заедно. То пък тия за сериен убиец ли ме помислиха, за някакъв гей изнасилвач ли, не знам избегаха. Пък и са прави момчетата :D

Темата е съвсем сериозна, ще бъда безкрайно благодарен, ако някой успее да ми даде някакъв съвет. Много ми се иска да срещна някое момиче, да ми излезе малко бившата от главата, че полудях вече. А и не само затова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Нямам приятели

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2015, 20:18

Влизай във форума, ходи на сбирките в четвъртък, ходи на фитнес.. такива работи. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 31 Авг 2015, 20:43

То днешно време е трудно да си намери човек свястно момиче. Голяма част вече гледат само пари, дрехи и коли. Ти си ги имаш тия неща до колкото те разбирам, но пък не търсиш такива момичета.
За мъжка компания според мен по сбирки, събори и също така виж какви са ти интересите и се насочи в тази сфера някаква общност. Например ако те влече офроуда ходи на такива места сбирки запознай се с некви хора. Ако те влече нещо друго, с други. Или пък намери някакво ново хоби, подкрепи го с курсове и ще се запознаеш с нови хора :yes:

Един съвет, тъй като казваш че си самотен от доста време. Когато почнеш да опознаваш някакви хора не бързай, не им изхвърляй всичката си информация която имаш. Изслушвай ги и не бди свръх настоятелен да излизате през ден и тн.

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 31 Авг 2015, 21:03

k.milanov написа:Един съвет, тъй като казваш че си самотен от доста време. Когато почнеш да опознаваш някакви хора не бързай, не им изхвърляй всичката си информация която имаш. Изслушвай ги и не бди свръх настоятелен да излизате през ден и тн.

Абсолютно си прав! Аз и не правя така, не съм толкова залупен. Залупен съм, ама не чак толкова :)

Ходя на фитнес, ама там приятел да си намериш тегава работа. Поздравявам се с някакви хора като ни се засекат погледите, пазиме се взаимно на лежанката, ама до там. То и какво друго да стане, ясно е че няма да си станем най-добри приятели. И на сбирка ходих 2-3 пъти в четвъртък, пак същото. Седя до колата като пукел, каже здрасти на тоя и на оня, кименем си и до там. Са какво да досаждам :)

В момента най-близкия ми приятел е касиерката във Фантастико до нас :) Не я знам как се казва, ама като ходя да пазарувам се знаем. Ама би било много готино, да имаш някого да кажем петък вечер е и да му звъннеш и да кажеш "Кво става? Ае да пием по една бира?", така по фитнеси не става :)

Относно парите, да не останеш с грешно впечатление, не съм някакъв милионер, просто имам доходи доста над средните за България. А ако намеря някоя девойка хич не ми е пари ли иска, любов ли иска. Няма да я върна :)

Ще си трая, ще ходя наляво надясно, пък дано намеря някого. То бавно става, няма как да се запознаеш с някого и изведнъж да започнете да си пиете бирата всяка седмица, да речем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 31 Авг 2015, 21:09

Темата е много интересна и актуална.
Ходи на сбирки, фитнес, разговаряй с хора, бъди естествен, усмихвай се, но не се разкривай напълно и не нахалствай.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 31 Авг 2015, 21:22

Cамо аз ли си мисля, че някой си прави та*ак с тая тема :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2015, 21:26

Явно се е сбъркал народа вече и батките не са по запознанствата. Аз където и да съм ходил на фитнес съм останал с приятели с които сме излизали, ходили сме по морета.. в студентските години даже сме живели по квартири заедно. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 31 Авг 2015, 21:30

Колегите, много добре са те посъветвали. В подобно положение съм. От 2008-ма съм на гурбет, приятели тук имам 1-2-ма, но се виждаме много рядко.Обаче аз съм си с жената. Както при теб и на мен ми липсва мъжкия мохабет и разтухата с приятели. Затова започнах фитнес. .Там е социално място и лесно ще завържеш контакт. А изразходената отрицателна енергия, която си натрупал, ще ти дойде супер.
Избери си и хоби, нещо което е колективна игра(футбол,баскет и подобни)
Има и други хора , като теб , които са изпаднали в подобно положения и са създали много добри теми с проекти и реставриране на коли.
Виж и темата за киномания, последните 3-4 страници има много хубави и зарибителни сериали, за вечерно време.
Също може да прочетеш целия раздел"страхотни истории" Има много зарибителни :)
Кажи поне от къде си, за да се ориентираме, какво, къде да ти препоръчаме, освен седмичните бмв сбирки в големите градове.
И наистина, както ти каза колегата, не споделяй всичко от самото начало и не притискай , новите приятели всекидневно, за да не се получи обратен ефект.

....... Докато напиша поста и вече си отговорил :)
SHARK-а му е майката!!!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 31 Авг 2015, 21:41

Ако ще ти олекне - не си само ти. С тая разлика, че аз не съм мърдал оттук :mhihi: Приятел мога да нарека точно двама човека, от които единия е писал в темата, останалите са просто познати, малка част от които за излизане и то от дъжд на вятър :yes:
Последна промяна In_Memoriam на 31 Авг 2015, 21:41, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2015, 21:41

Другия вариант е щом разполагаш със средства си вземи едно е30 М3. Иди един път на ОМВ в четвъртък и още до 12 през ноща ще имаш поне 200 нови приятели във фейса и 100 реални, които ще ти се обаждат да питаш идния четвъртък дали шак ще идваш :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 31 Авг 2015, 21:44

drago_pavlov написа:Cамо аз ли си мисля, че някой си прави та*ак с тая тема :mhihi:

Не приятел, да де беше. Вярно смешно звучи, ама просто така ми се обърна живота, не съм го мислил. Случва се, то не пита. Едни планове си правиш, то друго става.

Има и други хора , като теб , които са изпаднали в подобно положения и са създали много добри теми с проекти и реставриране на коли.
Виж и темата за киномания, последните 3-4 страници има много хубави и зарибителни сериали, за вечерно време.
Също може да прочетеш целия раздел"страхотни истории" Има много зарибителни :)
Кайи поне от къде си, за да се ориентираме, какво, къде да ти препоръчаме, освен седмичните бмв сбирки в големите градове.
И наистина, както ти каза колегата, не споделяй всичко от самото начало и не притискай , новите приятели всекидневно, за да не се получи обратен ефект.

Коли няма да почвам да реставрирам, пък каквото ще да е. Не съм чак толкова изтрещял :mhihi: Сериали, също не ми се гледат, гледал съм гледал съм, хич не ми е до тях сега.

Иначе съм от София и разбира се, че не споделям. Не съм толкова голямо дърво. Сравнително умен и интелигентен човек съм и никога няма да си позволя да притискам когото и да е било, то това ще е налудничево. Преди около 2 седмици, един юнак се свърза с мен. Продавах една кола и искаше да я види. Та видяхме се, гледа я, не я хареса, ама се заприказвахме. Оказа се, че сме учили навремето заедно в Берлин (ако не ме е вързал де). Та същия герой ми се обади 2 дни по-късно да пием по една бира, видяхме се, почна да ми се оплаква как му били бавили заплатата, а му трябвали спешно някакъв кредит да покрие пари, дадох му 400лв уж назаем и не му видях очите повече :mhihi:

Приятел, щом си близко до моето положение, съвет от мен. Пази си приятелката, купувай й цветя, глези я, че иначе много лошо става.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Авг 2015, 22:24

drago_pavlov написа:Cамо аз ли си мисля, че някой си прави та*ак с тая тема :mhihi:
+1..
И все пак,ако наистина не се ебаваш-почни работа тук,като ти си подбираш фирмата.Ще търсиш голяма естествено,с млад персонал,в сфера където някакво средно ниво поне на интелигентност е естествена бариера.
Аз също съм бил по чужбини на сто места,скъсах всякакви контакти почти с колеги от уни-то( те и се събират вднъж годишно,и както казваш повечето са бракувани,с деца-и/или говорят за работа ,която аз не разбирам :dunno: )
Но близо година откак съм напуснал последната си работа поддържам контакти със всички от отдела ми,с някои колежки (забележи втория възможен заек с един куршум ) :mhihi: също..Имам се и се разбирам с тях повече,отколкото хора с които съм бил в даскало или университета или в чужбина...
А за приятелите-не знам човеко,но и аз като инмемориам мислех,че имам само два,на последния ми рожден ден единия даже не ми звънна,а другия откак се прибра от чужбина забелязвам,че не го познавам,друг човек е...
По залите не съм намирал компания,но на лостове ходех в едно даскало,там завързах контакти с няколко чиляка,къде свестни,къде не..поне за по бира се намира,но за жени там няма шанс :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 31 Авг 2015, 22:25

Samoten написа:
Приятел, щом си близко до моето положение, съвет от мен. Пази си приятелката, купувай й цветя, глези я, че иначе много лошо става.

:yes: Сега август празнувахме 11 години откак сме заедно.
:bchug: Една фраза, която е банална, но в моите очи е истина" След всяко лошо нещо, следва и нещо добро"
SHARK-а му е майката!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 31 Авг 2015, 22:37

Samoten написа:Приятел, щом си близко до моето положение, съвет от мен. Пази си приятелката, купувай й цветя, глези я, че иначе много лошо става.

Ако е решила да хваща пътя особено пък заради друг, ако щеш самолет и подари....

Ако темата е реална мога да кажа само две неща: Едното е ,че ми стана наистина гадно особено като се сетя ,че имам хора с които съм неразделен и близък от 6 годишен и са ми гледали най-големите излагации и успехи и са били с мен в подобни моменти с жените.

Другото е ,че в момента не съм сигурен дали момата не ти липсва повече отколкото приятелите. Просто се чувстваш самотен и се опитваш да го запълниш с нещо. Не отписвай никога нищо, моята 8 годишна бивша взе да реве по телефона изведнъж след 2 месеца.
Ако търсиш просто контакт с хора - колегите са дали добри съвети. Но ако търсиш приятели, то първо трябва да станеш човек с характер, с отличителни черти като личност. И после сами ще се намерят хората които да се завъртят в твоята орбита, без значение от пола и намеренията.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 31 Авг 2015, 22:40

Аз бих започнал със смяна на ник-а.

Следваща

Назад към Извън Темата