Windows 10
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Windows 10
Leon написа:Направо ме отказвате да ъпгрейдвам...
На служебния компир, който е с 8.1, направо спрях процеса GWX и изтрих после папката с файловете от System32. Вече не стои нищо в трея и нямам подкана да инсталирам 10. Както каза и Jordana, вие давате доброволен контрол над вашите комуникации и информационни тайни, да бъдат разкрити, обработени и съхранени и използвани с комерсиална и дори нечиста цел. Дори да може да се спрат видимите услуги и приложения в Windows 10, до които операционната система дава достъп, кой може да гарантира, че няма скрити такива, които тайно и незабелязано да крадат информация, нещо като rootkit? Също както каза Jordana, нещата започват още на ниво BIOS. E, трябва ли ние да се радваме днес, че имаме нещо ново, свежо и лъскаво, което в замяна обаче иска нашата сигурност, лична информация, тайни, изобщо неща, които не са за казване и показване, а в един момент те стават достояние на трети лица, в чиято почтеност и честност имаме всички основания да се съмняваме. Да не говоря за възможността разни служби да се възползват от всичката тази информация. Въобще, аз смятам, че под предлог и добре звучащи думи, като сигурност, загриженост, ангажимент, ще бъдат внедрени неща като технологии и практики, които ще ни направят едни зависими крепостни селяни към системата, повече, откогато и да било някога. Windows 10 е само следващата крачка. Началото беше положено с Facebook и разните социални мрежи. Тоталния контрол и следене, ще е такъв, че времето на Гестапо ще ни се стори като игра на криеница. И всичко това става с шумното одобрение и радост, от страна на робите, които се радват на загубата на свободата си.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ОС е супер, ама някак общите условия ме отказаха, рагледах го, с локален акаунт рабира се, няма как...но определено немога да се съглася доброволно да ми събират инфо за всичко.
Не че има какво да крия, просто, някак си не е готино да нямаш право на избор...
МАК ОС-ите отдавна събират тази информация, но там не се пише въобще по въпроса.
Не че има какво да крия, просто, някак си не е готино да нямаш право на избор...
МАК ОС-ите отдавна събират тази информация, но там не се пише въобще по въпроса.
Последна промяна vld на 01 Сеп 2015, 11:51, променена общо 1 път

И аз от известно време си мисля по този въпрос...
Чудя се кое е по-зле.
Някаква неизвестна общност да ти събира личните данни (Cyanogen, темподобните вариации на Android, всякаквите Linux дистрибуции и т.н.)
... или корпорации като Microsoft и Apple.
Колкото и да бях противник на "протестантските" ОС-и, почвам сериозно да се замислям за тях.
Microsoft до скоро не залитаха по допирателната, но с 10... просто ме разбиват.
Monthly subscription за MS Office, да бе...
Всичките ми документи в облака... мхм...
Напълно съгласен съм с поста на Jordana.
Чудя се кое е по-зле.
Някаква неизвестна общност да ти събира личните данни (Cyanogen, темподобните вариации на Android, всякаквите Linux дистрибуции и т.н.)
... или корпорации като Microsoft и Apple.
Колкото и да бях противник на "протестантските" ОС-и, почвам сериозно да се замислям за тях.
Microsoft до скоро не залитаха по допирателната, но с 10... просто ме разбиват.
Monthly subscription за MS Office, да бе...
Всичките ми документи в облака... мхм...
Напълно съгласен съм с поста на Jordana.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ето така съм решил проблемите си до тук

Реално не виждам причина да премина на 10-ка, при положение, че нито желязото ми го изисква, нито аз имам някаква необходимост.

Реално не виждам причина да премина на 10-ка, при положение, че нито желязото ми го изисква, нито аз имам някаква необходимост.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Не, не... е такава се решават всички проблеми 
Съветвам всички да изчакат поне SP1 на 10-тката за да нямат проблеми
.
Всяка нова версия на OS Идва с проблеми независимо Windows,Linux,OS X,iOS,Android и тн. чака се ъпдейт винаги (е все пак мнението си е мое).

Съветвам всички да изчакат поне SP1 на 10-тката за да нямат проблеми

Всяка нова версия на OS Идва с проблеми независимо Windows,Linux,OS X,iOS,Android и тн. чака се ъпдейт винаги (е все пак мнението си е мое).
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз се засилих да ъпгрейдвам на 10, защото 7-та е изключително бъгава и неприятна за работа, сравнено с XP. Като XP-то ми беше на доста стара машина, а 7-та е лицензирано копие на i5 процесор с 6гб рам. 8 не искам да слагам, защото жена ми ще изхвърли лаптопа през прозореца, а и аз не съм очарован.
Never mistake motion for action...
- vld
- Старши ентусиаст
-
Leon написа:Аз се засилих да ъпгрейдвам на 10, защото 7-та е изключително бъгава и неприятна за работа, сравнено с XP. Като XP-то ми беше на доста стара машина, а 7-та е лицензирано копие на i5 процесор с 6гб рам. 8 не искам да слагам, защото жена ми ще изхвърли лаптопа през прозореца, а и аз не съм очарован.
На тези параметри Windows 7 върви доста прилично, за да казваш че е бъгава в сравнение с ХР, причината може да е само една => този който го е инсталирал не го е конфигурирал като хората.

- Leon
- старши ентусиаст
-
Освен да гушна лаптопа и да се видим някъде да го конфигурираш, аз каквото можах, направих 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Leon написа:Освен да гушна лаптопа и да се видим някъде да го конфигурираш, аз каквото можах, направих
ако се съмняваш че си приказвам просто ей така, не е проблем

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Не е лоша новата ОС. Като изключим, че има неща който не работят на 100% е доста добре. А това със следенето, ако си мислите, че и под 8 и предходни версий немогат да ви следят сте в много дълбока заблуда! 

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Интересното за мен е, че в 10-ката няма опция да не се ъпдейтва ОС или ти да решиш кога това да стане
Избираш ъпдейт на ОС/или и на всички приложения на Майкрософт

Избираш ъпдейт на ОС/или и на всички приложения на Майкрософт

- Leon
- старши ентусиаст
-
Вчера попаднах на програма, която деактивира всички опции за следене на 10-та, писана от някакъв ентусиаст. Не смея да я ползвам, че не се знае какво друго прави, но вероятно ще се нароят подбни контра-мерки.
- strongholder
- Потребител
-
- Кара: е60 530d '03
И аз съм на мнение, че в предните ОС можеха съвсем спокойно да следят всеки както е и с телефоните и почти всички технологични джаджи в нашето време.
Драсни я, да я видим на какво прилича поне 

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5