Проблем с водния радиатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Adrian9101
- Потребител
-
Проблем с водния радиатор
Здравейте колеги.Нов съм в форума.Интересува ме скоро си купих бмв е39 и от скоро виждам че на водния радиатор има някакъв болт от горе дето е за обезваздушаване.Помогнете ми дали може да навреди нещо колата до сега не е прегрявала поне при мен карам я вече около 800 км няма проблеми сменена е водната помпа.Благодаря ви за мненията предварително.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Проблем с водния радиатор
Колега, хубаво си нов, но така малко повече информация за кажеш за колата си, дизел/бензин например, година на регистрация/ производство.... такива неща.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Нещо не ти разбрах въпроса
Пластмасовия болт (пробка) с нищо неможе да ти навреди...не хапе и не бие 

- Adrian9101
- Потребител
-
Здравейте колеги.Извинявам се че не съм уточнил модела е 523 бензин 1996г сега ще кача снимка да погледнете.Аз на това място съм виждал пласмасово крагло нещо а тук е залепен болт ? Това ме интересува.Благодаря ви.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Селската работа е свършена.Отиваш в близкия магазин за авточасти и си взимаш пробка за обезвъздушаване ( към 3-4 лева я взех аз,защото се скъса) и си я навиваш,освен ако не са уголемили резбата де....
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Пробикте правят проблеми особедно като станат на по 20 години и някой си е решил проблема така .... 

- Adrian9101
- Потребител
-
Ясно на мен ми е мисалта ако е раширено да речеме с този болт мога ли да продължа да карам ако не подлежи да се сложи пробка.
Найстина е селска и затова се зачудих какво е.Ако е раширена какво следва?Ако карам така дали ще има проблем с охладителната система?Благодаря ти за бързия отговор.
Найстина е селска и затова се зачудих какво е.Ако е раширена какво следва?Ако карам така дали ще има проблем с охладителната система?Благодаря ти за бързия отговор.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Зависи как е направено. Проблем ще има ако е хлабава резбовата връзка. Колкото и да я уплатняваш(затягаш) все ще протече. Иначе варианти много - нов разширител, втора употреба, преправяне на този към по-голям размер. Аз си мисля, че е хубаво да бъда пластмасов винта, не за друго, ами да се свива и разширява еднакво с останалата пластмаса, в която се завива.
- Adrian9101
- Потребител
-
Когато мина над 100 километра и има много малък теч.Вижда се че е текло.Сълзяло така да го нарека.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Бреййй,много ме дразнят такива свободно-български съчинения,,,,право пита колегата дали така може,,сега и аз се замислих!!! 

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
Adrian9101 написа:Когато мина над 100 километра и има много малък теч.Вижда се че е текло.Сълзяло така да го нарека.
Колега... ходи си купи от бмв една пробка и махни този болт... Предишният собственик е бил голфаджия!
- Adrian9101
- Потребител
-
Това ще направя.Или нов радиатор.Но ако болта е бил по широк от пробката.Какво ще стане тогава?Иначе ако продалжава да е така по този начин с болта какви са последиците.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Колега...
Махни тая бурма и сложи нормална пластмасова пробка
.Ако резбата е по-широка си смени само разширителния съд(не целия радиатор) и си готов.Дано да нямаш повече еднакви въпроси от типа какво ще стане и как ще стане ...Дано да съм помогнал 

- Adrian9101
- Потребител
-
Мерси колега.Това ще направя. 

- Minchev8802
- Потребител
-
- Кара: Бмв 523i
Здравейте колеги днес сменях термостат на бавареца 523 бензин
Въпросът ми е малко неуместен защото всеки втори шофьор може да си обезвъздуши колата но моята е автоматик и ми е много трудно
Ако някой колега ми каже стъпка по стъпка начина ще съм много благодарен защото карал съм много други коли но несъм имал такъв проблем за обезвъздушаване
Накратко отворих двете пробки и започнах да наливам антифриз първо се напълни пробката до термостата и я затворих после налях още течност и се напълни и пробката на радиатора и я затворих затворих капачката и покарах да загрее,има парно но усещам по работата на мотора че има въздух още в системата
Моля помагай те за да реша проблема благодаря
Въпросът ми е малко неуместен защото всеки втори шофьор може да си обезвъздуши колата но моята е автоматик и ми е много трудно
Ако някой колега ми каже стъпка по стъпка начина ще съм много благодарен защото карал съм много други коли но несъм имал такъв проблем за обезвъздушаване
Накратко отворих двете пробки и започнах да наливам антифриз първо се напълни пробката до термостата и я затворих после налях още течност и се напълни и пробката на радиатора и я затворих затворих капачката и покарах да загрее,има парно но усещам по работата на мотора че има въздух още в системата
Моля помагай те за да реша проблема благодаря
15 мнения
• Страница 1 от 1