Актове от кат
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Актове от кат
Здравейте, имам рових доста, но всеки казва различно и вече започнах да се обърквам. Значи получих едни честитки от кат за превишена скорост на магистрала, та единият ми въпрос е понеже имам честитки от ноември миналата година и от февруари тази година, актовете нямат ли някакъв срок за получаване, че това са 7,8 месеца закъснение. Другият ми въпрос е нямам снимки към актовете и по тази логика как ще ми докажат, че аз съм карал и не плащам чужди актове, не е ли задължителна снимката, при положение, че актовете са без доказателства не мога ли да ги съдя?
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Re: Актове от кат
Срок за връчване няма. Има срок за издаване и той е 6 месеца.
Ако не ти дадат снимка, би трябвало да те извикат на место да видиш записа и да се подпишеш.
Ако няма нито снимка, нито те извикат - жалиш в съда и си готов.
Ако не ти дадат снимка, би трябвало да те извикат на место да видиш записа и да се подпишеш.
Ако няма нито снимка, нито те извикат - жалиш в съда и си готов.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
Доста голям е срока за получаване след като имаш засечено нарушение . Но аз за пръв път чувам за такъв акт след като не са те спрели фактически и не могат да докажат ( щом няма снимки) че иде реч за твойто возило . Кажи им че не си бил на това място от 10-на години
та не може да са те засекли , ай да ти доказват . Така или иначе попитай ги как са установили нарушението и си подай жалбата в едноседмичния срок (ако ти покажат някакъв документ като доказателство) , иначе гориш може би , ако изпуснеш срокове за жалене .

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Mario Pankov написа: За да мине номера с "не съм карал аз" трябва някой друг да отиде и да каже, че той е карал, иначе е виновен собственика на колата по презумция.
Това не го ли отмениха или още е в сила ?
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Не съм сигурен дали давността е 2 или 3 години, но като изтече 1 година, наказателните се дават на НАП за събиране. НАП от своя страна започва да ти пише писма, които рестартират давността, като освен всичко текат и лихви. Да не се окаже в един момент, че за акт от 200 лева имаш да даваш колкото да ти вземат колата или нещо друго. В момента събираемостта е много актуална тема, така че неплащането на актове не е рентабилно за нарушителите...
Отделно такива честитки за скорост имат 30% отстъпка, ако се платят в едноседмичен срок от получаване на постановлението... 

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
AGT написа:Mario Pankov написа: За да мине номера с "не съм карал аз" трябва някой друг да отиде и да каже, че той е карал, иначе е виновен собственика на колата по презумция.
Това не го ли отмениха или още е в сила ?
Да и аз така разбрах от бащата на един приятел, той преди правел така, но сега не можело.
А имам такъв въпрос, ако майка ми даде нейните данни, а тя е със златен талон ще има ли намаление в цената.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
Mario Pankov написа:Ако си получил само акт, трай си. Ако е наказателно - виж отбелязали ли са дата на връчване или дали са правили опит, това е важно за давността. Снимки може да не са прикрепили, но щом са ти пратили акт, значи имат, като отидеш най-вероятно ще ти ги покажат. За да мине номера с "не съм карал аз" трябва някой друг да отиде и да каже, че той е карал, иначе е виновен собственика на колата по презумция.
Единствения ти вариант е да не приемаш и не подписвай наказателно, така ще изчакаш още година и можеш да го обжалваш за давност. Ако по някакъв начин въздействаш върху процеса с наказателното, закона е формулиран така, че реално давността се подновява от момента, в който направиш действие.
Също, виж за каква скорост става въпрос, много от радарите са с толеранс по спецификация от +/- 10%. Ако си бил със 100 на място, където е 90, може и да падне в съда.
Интересното е, че ограничението е 80, а аз съм минал със 103 примерно, но проблема е там ,че колата в изнанагорно повече от 90 не може да вдигне, нито с връщане на скорости, нито нищо, обаче след тунела е наклон и там има 2-ри ред камери, а колата точно там от инерцията се засилва и точно там са ме засекли...

8 мнения
• Страница 1 от 1