Коя професия трябваШЕ да изберете?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Коя професия трябваШЕ да изберете?

Мнение от nqmam_bmw » 05 Сеп 2015, 8:30

Здраавейте,

Наскоро се замислям дали съм направил правилен избор на професия, но при мен май е криза на средната възраст :mhihi: Интересно ми е, има ли хора, които считат че е трябвало да учат нещо друго или да вземат друг занаят, когато му е било времето :lol:

Не че не може да се почне нещо от 0-та и на дърти години, но и някой неща опират до възраст :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Коя професия трябваШЕ да изберете?

Мнение от gromovich » 05 Сеп 2015, 9:23

На времето майка ми ми хвърлила пъпа в медицинския университет в Плевен да стана доктор. Да ама аз се развих е съвсем друга област. Иначе сега щях да помпам цици и джуки и да щракам с пръсти. На практика сега :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Сеп 2015, 9:28

Точно това ме мъчи от 1-2 години и мен.Лошото е,че като си се отдал на някаква професия над 10 години е трудно да се преориентираш.Аз миналата година зарязах моята и няколко месеца умувах какво друго да захвана и се опитах,но без успех.Обаждаха ми се от няколко фирми,без аз да търся работа в тази сфера и накрая пак се върнах към същото...Единственото което ме радва е,че явно съм се доказал щом ме търсят.Тъпото е,че вече тази работа не ми доставя удоволствие,както преди.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 05 Сеп 2015, 11:44

От около година си свалих това клипче на телефона и като ми стане тъпо си го пускам.

http://vbox7.com/play:f7d451f741
Що-годе е в тематката...
Сега ще ми ревнат доста хора че това са американски простотии и че тук няма как да стане - Всеки си има право на мнение.
Винаги и навсякъде има "как да стане" - въпроса е че на различните места ще се наложи да жертваш различни места.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 05 Сеп 2015, 12:28

Трябваше да избера тази....която избрах и никоя друга!:)На всички сърдечно желая да заработят това, което харесват, а още по-добре хобито си. :bchug: Живи и здрави!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Сеп 2015, 12:35

Миналия век,когато кандидатствах в уни,бях приет в СУ психология и финанси в Унес,записах второто като "по-перспективно" и с по-голям потенциал за доходи.А ме влечеше повече първото :roll: .
Така и не завърших тия тъпи финанси-за мен си остава едно търгашество,прикрито зад някоя и друга формулка и по-купешка терминология...
Все си мисля,че психологията щеше да ми е интересно и може би даже щях да завърша :lol:
Късно е либе за китка... :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 05 Сеп 2015, 13:49

Аз се занимавам с фотография и видеозаснемане вече от десет години, не съжалявам и смятам, че съм направил правилният избор!!! Дано повече хора, някой ден, като теглят чертата и погледнат назад, не осъзнаят, че са правили нещо, което всъщност не е призванието им!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 05 Сеп 2015, 14:43

"намери си работа,която ще работиш с удоволствие,и няма да ти се налага да работиш цял живот".............
винаги съм харесвал тази мисъл.много отдавна съм направил тази стъпка,и все още се радвам на избора си.

А Рокфелер пък казва така-ако постоянно си на работа,няма да ти остане време да изкарваш пари.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 05 Сеп 2015, 15:52

Трябваше да стана ИТ, но не ме приеха навремето компютърни системи и се записах във УАСГ и си провалих живота, общо взето си се обрекох на нищета. А като малки такава любов беше към хардуера, имах правец 8 след това 16, Pentium na 166Mhz след това Pentium3 na 450Mhz и.н, може би една от първите връзки със сериен кабел в Бг осъществихме навремето, имах модем още на Правеца. Толкова любов към компютрите а сега ми се налага да командвам човекоподобни по обектите за 1000 и няколко лева на месец.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Сеп 2015, 16:33

Аз пък исках с друго да се занимавам (еволюцията от дете към тийнеджър -> космонавт, пилот на изтребител, инженер по електроника), а то какво стана :mhihi: Но не съжалявам за избора си :yes: Съчетах полезното с приятното и до голяма част запазих и съвместих изначалната си страст към хардуера със софтуера. Даже леееко вече ми се вижда скучен, но е нормално, човек се променя с годините, променя и мисленето си... :)

Nukem написа:Трябваше да стана ИТ, но не ме приеха навремето компютърни системи и се записах във УАСГ и си провалих живота, общо взето си се обрекох на нищета. А като малки такава любов беше към хардуера, имах правец 8 след това 16, Pentium na 166Mhz след това Pentium3 na 450Mhz и.н, може би една от първите връзки със сериен кабел в Бг осъществихме навремето, имах модем още на Правеца. Толкова любов към компютрите а сега ми се налага да командвам човекоподобни по обектите за 1000 и няколко лева на месец.

Това за неприемането КСТ ми се вижда нелепо :roll: При "толкова любов към компютрите" си е чисто оправдание, човече... А и ако си разчитал да се научиш на ИТ в КСТ на ТУ (ако за там говориш) сегашната ти "нищета" може да ти се види като почивка на Малдивите :mhihi: Човек ако няма интерес и не си движи сам нещата никой не може да му налее с фуния... Имал съм колеги със средно образование от гимназия, които слагат в малкия си джоб всякакви високопарни отворковци с по едно-две технически висши (+някакво друго) от гледна точна на знания, опит и компетенции като цяло... :dunno:
А и това със "серийния" кабел и "една от първите в БГ" ми е малко несъвместимо и не го разбрах много... Какво точно сте направили? :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Сеп 2015, 17:16

(bubsa) написа:Лошото е,че като си се отдал на някаква професия над 10 години е трудно да се преориентираш.Аз миналата година зарязах моята и няколко месеца умувах какво друго да захвана и се опитах,но без успех
И това е много вярно, от 5 години съм в един сектор,който не ми харесва,не е за мен.И сега като се оглеждам,виждам ,че няма много други неща,които мога да правя,освен в туризЪма,където пък парите недостигат за физическото оцеляване на сам човек,нежели със семейство :help:
Последно Одих на интервю за обаждачески център,защото знам не само английски,но там баш барбалеата като му казах каква начална заплата очаквам така ме погледна и се нацупи,сякаш на майка го напсувах ,публично,няколко пъти и на сръбски :lol:
Да казвам ли дали въобще се чухме отново :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 05 Сеп 2015, 17:28

все още я търся ...
Последна промяна barabqga на 05 Сеп 2015, 17:56, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 05 Сеп 2015, 17:47

Човек може да бъде всичко, което поиска, достатъчно е да си постави определена цел и да повярва в себе си.
И никога не е късно за промяна.

"Без значение дали си мислите, че можете или че не можете – и в двата случая сте прави."
Хенри Форд

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 05 Сеп 2015, 17:49

Делян написа:...И никога не е късно за промяна....
Хенри Форд

:mhihi:

И аз така си мислих и се цаних за една работа, уж всичко ОК, ма съм бил дРът вече, та така.... :winky:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 318и M43TU B19
Мечтае да кара: БМВ 750

Мнение от itan75 » 05 Сеп 2015, 18:11

Трябваше да уча полувисше навремето и да стана автоинструктор.Така пак можеш да пипаш всичко женско без да се налага да си пластичен хирург :D .Но си останах шофьор къде на автобуси,къде камиони,линейки,маршрутки даже и кораби по специалността си в средното си образование.
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

Следваща

Назад към Извън Темата