Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Здравейте, колебая се между 330и и 320д. Знам, че между двете няма нищо общо, но дилемата ми породена от причината, че няма достатъчно 330и на пазара. Колата ще я карам около година. Търся нещо максималнл близо до 330и като вървеж, но също така държа да е фул екстри(кожа, ксенон, навигация, HiFi музика по-конкретно). Какво мислите по въпроса? Спрял съм се на 320д тъй като има най голям избор и като чета мненията изглежда горе долу читав избор. Ще се кара 90% градско. До сега имах пежо 307 и знам, че и двете ще са голям скок като мощност и бързина. Приемам мнения кой е най удачния избор, като не се ограничавам само с 320д и 330и. Също така колко гори не е от голямо значение. Благодаря предварително за мненията ! 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
tiptop написа:Здравейте, колебая се между 330и и 320д. Знам, че между двете няма нищо общо, но дилемата ми породена от причината, че няма достатъчно 330и на пазара. Колата ще я карам около година. Търся нещо максималнл близо до 330и като вървеж, но също така държа да е фул екстри(кожа, ксенон, навигация, HiFi музика по-конкретно). Какво мислите по въпроса? Спрял съм се на 320д тъй като има най голям избор и като чета мненията изглежда горе долу читав избор. Ще се кара 90% градско. До сега имах пежо 307 и знам, че и двете ще са голям скок като мощност и бързина. Приемам мнения кой е най удачния избор, като не се ограничавам само с 320д и 330и. Също така колко гори не е от голямо значение. Благодаря предварително за мненията !
Не се обиждай,но си се спрял на 320д защото ,цената между двете е сериозна...човек,който иска 330и и не го бърка разхода ,който е х2 на 320д не гледа 320д.
Не само,че нямат нищо общо,ами са коренно различни коли - ако беше 320/330д да,но 320д срещу 330и

После - няма 330и за 15к за това,мога да ти предложа сервизна 330и с доста екстри,покриващи изискванията ти но цената не е 15к а е над 20к(на колега от форума)
320д има доста плюсове,но за да годиш 330и трябва да гледаш поне 177 или по-скоро 184кс фейслифт и пак не си на масовата цена.
320д
+ нисък разход
+ достатъчно приятно ускорение (а след ремап още по-добре)
+ с екстри си е една приятна за шофиране достатъчно пъргава кола за градско условие
- трудно се намират истински здрави
- почи няма на малко километри,не се заблуждавайте,че за 12 000 ще вземете кола с фул екстри + сервизна история + малко километри или да кажем под 200 000
- имат си детски болести и често след покупката се почват дюзи,маховици,демпферни шайби и т.н - защото те просто имат ресурс
330I
+ достатъчно мощна кола,но определено не е за 90% градско шофиране,защото града не е писта и потенцяла на тази кола ще си остане полу скрит,освен ако не се гониш с хората на правите
+ по това,което съм чел и повечето мнения - здрав мотор
+ консумативите като масла и филтри са на нормални цени
- има си детски болести и тя и цифрите не са малки в последствие
- при спортно окачване ,цените на аморт са сериозни,при Х също
Дискове,накладки - х2 на 320д,гумите почваш от 17 нагоре ,данъка е х2
Каквото и да си коментираме не можеш да сравняваш 4цил дизел с 6цилиндров бензинов мотор...
Незнам и градското ти какво градско е ,но на къси разстояния отиваш около 16/100 при бензина
При автомат и при двете не е ли сменян филтъра и маслото си иска смяна - цената е еднаква и е около 700+
Така,че определи какво искаш - защото така написано определено незнаеш какво е

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aibpp3
някой тази да я гледал ?
някой тази да я гледал ?
Здравейте колеги,
Какво мислите за следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6246949473
Мисля днес/утре да отида да я видя на място. Можете ли да ме насочите към това какво да гледам/питам - неща специфични за този модел?
Как ви се струва цената? От това което гледам с този мотор и тези екстри се въртят по-скоро около 16к.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Никола Бойчев
Какво мислите за следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6246949473
Мисля днес/утре да отида да я видя на място. Можете ли да ме насочите към това какво да гледам/питам - неща специфични за този модел?
Как ви се струва цената? От това което гледам с този мотор и тези екстри се въртят по-скоро около 16к.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Никола Бойчев
Gqbriel написа:tiptop написа:Здравейте, колебая се между 330и и 320д. Знам, че между двете няма нищо общо, но дилемата ми породена от причината, че няма достатъчно 330и на пазара. Колата ще я карам около година. Търся нещо максималнл близо до 330и като вървеж, но също така държа да е фул екстри(кожа, ксенон, навигация, HiFi музика по-конкретно). Какво мислите по въпроса? Спрял съм се на 320д тъй като има най голям избор и като чета мненията изглежда горе долу читав избор. Ще се кара 90% градско. До сега имах пежо 307 и знам, че и двете ще са голям скок като мощност и бързина. Приемам мнения кой е най удачния избор, като не се ограничавам само с 320д и 330и. Също така колко гори не е от голямо значение. Благодаря предварително за мненията !
Не се обиждай,но си се спрял на 320д защото ,цената между двете е сериозна...човек,който иска 330и и не го бърка разхода ,който е х2 на 320д не гледа 320д.
Не само,че нямат нищо общо,ами са коренно различни коли - ако беше 320/330д да,но 320д срещу 330и![]()
После - няма 330и за 15к за това,мога да ти предложа сервизна 330и с доста екстри,покриващи изискванията ти но цената не е 15к а е над 20к(на колега от форума)
320д има доста плюсове,но за да годиш 330и трябва да гледаш поне 177 или по-скоро 184кс фейслифт и пак не си на масовата цена.
320д
+ нисък разход
+ достатъчно приятно ускорение (а след ремап още по-добре)
+ с екстри си е една приятна за шофиране достатъчно пъргава кола за градско условие
- трудно се намират истински здрави
- почи няма на малко километри,не се заблуждавайте,че за 12 000 ще вземете кола с фул екстри + сервизна история + малко километри или да кажем под 200 000
- имат си детски болести и често след покупката се почват дюзи,маховици,демпферни шайби и т.н - защото те просто имат ресурс
330I
+ достатъчно мощна кола,но определено не е за 90% градско шофиране,защото града не е писта и потенцяла на тази кола ще си остане полу скрит,освен ако не се гониш с хората на правите
+ по това,което съм чел и повечето мнения - здрав мотор
+ консумативите като масла и филтри са на нормални цени
- има си детски болести и тя и цифрите не са малки в последствие
- при спортно окачване ,цените на аморт са сериозни,при Х също
Дискове,накладки - х2 на 320д,гумите почваш от 17 нагоре ,данъка е х2
Каквото и да си коментираме не можеш да сравняваш 4цил дизел с 6цилиндров бензинов мотор...
Незнам и градското ти какво градско е ,но на къси разстояния отиваш около 16/100 при бензина
При автомат и при двете не е ли сменян филтъра и маслото си иска смяна - цената е еднаква и е около 700+
Така,че определи какво искаш - защото така написано определено незнаеш какво еили бюджета ,който си приготвил не го позволява ,не е "няма 330" има - ноо
Ами бюджета е около 17-18к лева, Не мога да кажа, че съм се спрял на 320д(просто пример), просто ми се струва най-масов и лесно ще попадна на такъв със всички екстри, които искам. 330ки има 2-3 в мобилето. Също така искам да е ръчка. И единственото, което ме спира от 320 е вървежа, и може би че е дизел, не знам на бмв дизелите как са, но на пежо 307 въобще не ми харесва.
Последна промяна tiptop на 06 Сеп 2015, 19:40, променена общо 1 път
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
NBoychev написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително!
Поздрави,
Никола Бойчев
Ако я вземеш и джантите ти идват големи, звънни

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
beycannn написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11441095206147160&slink=aibpp3
някой тази да я гледал ?
Аз обмислям да я видя тия дни...Пиши как е колата ако я видиш.
Някой гладал ли е тези, и според вас коя е по-добра от двете?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6755065873
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 0946183245
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
tiptop написа:Някой гладал ли е тези, и според вас коя е по-добра от двете?
Warning! IRONY IS COMING!
Супер са, изкупувай докато някой не те е предварил!

16.5к за 320д БЕЗ М ПАКЕТ!!!

това не е сериозно, наистина
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
tiptop написа:Ами бюджета е около 17-18к лева, Не мога да кажа, че съм се спрял на 320д(просто пример), просто ми се струва най-масов и лесно ще попадна на такъв със всички екстри, които искам. 330ки има 2-3 в мобилето. Също така искам да е ръчка. И единственото, което ме спира от 320 е вървежа, и може би че е дизел, не знам на бмв дизелите как са, но на пежо 307 въобще не ми харесва.
Ами в този бюджет,ако искаш наистина запазена кола с екстри - 320д ,не че не изкачат 330и ...
Ако успееш да намериш читава 320д - 184кс пежото ще ти се струва спряло определено,да не говорим след софтуерна намеса,която не е хиляди левове колата минава 200кс с разход 4.5 извън града,което при 330и никога няма да се случи...
Градско тези 400НМ и евентуално отгоре си казват тяхното и дърпа доста сериозно ,320д не трябва да се подценява въобще,отделно разхода на гориво също е фактор,че не те притеснява е ок,но от друга страна дали не е по-добре 10 срещу 16/100?
Цена спрямо поддържка спрямо вървеж - 320д за мен е пред 330и и то с много...
По евтино окачване,по евтина спирачна система,по-голям избор на размер гуми най-малкото,по-малък данък,по-малко каско...въпреки,че страшно харесвам 330 (аз съм с 330и) не мога да отрека доста плюсове на дизела,единственото ,което би ме спряло да се замисля дали пак да мина в бъдеще на 2.0 е че малко ме дразни шума на дизела вече,това е ....(5 години почти карах 320д в Е46)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
В Е90 дизеловият мотор е доста по-добре обезшумен. Е, не е като да не трака, но това си е индивидуално въприятие. Дори с автомат върви много добре, нищо общо с пежо, рено и т.н. автомобили по сто малко к.с. и наполовина въртящ момент. С 330 няма да го сравнявам, защото освен еднаквото купе, друго общо нямат. Не мисля, че на 320 поддръжката е по-евтина (даже съм готов да споря за обратното), но откъм данъци, застраховки и гуми има предимство.
Never mistake motion for action...
Leon написа:В Е90 дизеловият мотор е доста по-добре обезшумен. Е, не е като да не трака, но това си е индивидуално въприятие. Дори с автомат върви много добре, нищо общо с пежо, рено и т.н. автомобили по сто малко к.с. и наполовина въртящ момент. С 330 няма да го сравнявам, защото освен еднаквото купе, друго общо нямат. Не мисля, че на 320 поддръжката е по-евтина (даже съм готов да споря за обратното), но откъм данъци, застраховки и гуми има предимство.
Подкрепям Leon тук, и аз карам бензин и ако бензиновата е читава може да е по-евтина, данък 120лв разлика (http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html) , застраховки според затрахователя и премията но гражданската е 45лв повече, гумите разликата е само ако дизела е със 16ки, на бензин 330 минималните са 17ки, в пари не мисля че е повече от 200-250лв, на моята 325i влизат 16ки и си карам

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Andrey_86
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: s65b40
tiptop написа:Здравейте, колебая се между 330и и 320д. Знам, че между двете няма нищо общо, но дилемата ми породена от причината, че няма достатъчно 330и на пазара. Колата ще я карам около година. Търся нещо максималнл близо до 330и като вървеж, но също така държа да е фул екстри(кожа, ксенон, навигация, HiFi музика по-конкретно). Какво мислите по въпроса? Спрял съм се на 320д тъй като има най голям избор и като чета мненията изглежда горе долу читав избор. Ще се кара 90% градско. До сега имах пежо 307 и знам, че и двете ще са голям скок като мощност и бързина. Приемам мнения кой е най удачния избор, като не се ограничавам само с 320д и 330и. Също така колко гори не е от голямо значение. Благодаря предварително за мненията !
Ако имаш възможност и намериш читав екземпляр, скачай на бензиново BMW. 325i 328i 330i и трите не са бързи заради наднорменото им тегло, но има един тънък момент след 5000rpm дето си заслужава.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
330д е доста по добре .. с чип върви повече ,харчи значително по малко .. освен това върви и на ниски обороти
поддръжката е според екземпляра .. и N52 може да ти скъса нервите ако е изтормозен

- Andrey_86
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: s65b40
Alexi написа:330д е доста по добре .. с чип върви повече ,харчи значително по малко .. освен това върви и на ниски оборотиподдръжката е според екземпляра .. и N52 може да ти скъса нервите ако е изтормозен
330d с чип върви повече, така е спор няма. Но начина по който n52 доставя мощността за мен е по тръпка.
Но не мога да се съглася с поддръжката. Да речем, че 330д и 330и са по на 300к километра и имат нужда от основен ремонт на всичко по агрегата. То тогава основния ремонт на N52, ще бъде с пъти, пъти по евтин.
Единствено трябва да се знае, че н52 н53 не са добри за модване, заради олекотения алуминиев блок, но и няма смисъл когато имаш на пазара н54 н55.