Избор на джип до 7000 - 8000 лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Избор на джип до 7000 - 8000 лв

Мнение от hell's angel » 07 Сеп 2015, 13:21

Всички гореизброени в сравнение с тоя са като картинги :mrgreen: :mhihi:
Винаги ми се ще да си имам едно такова, като тръгнем с катуна по чуждите морета :
http://www.autoscout24.ch/de/d/ford-%28usa%29-excursion-suv--gelaendewagen-occasion?index=0&make=28&model=928&returnurl=%2fde%2fautos%2fford-%28usa%29--excursion%3fmake%3d28%26model%3d928%26st%3d1%26vehtyp%3d10%26r%3d5&st=1&vehid=3376361&vehtyp=10
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Сеп 2015, 13:49

Форда е екстра ма поне дизела да беше.Тоя 7 литра осмак ще те изпие като магистралка само дето при него няма да минеш с 15 лв. :mhihi:
По добре големия дизел.Верно и там имаш 7.3 матор ма поне на дълго около 14 нафта му дават.
Бензина 16 на 100 ма е малко вероятно и за двата тоя разход де.Разликата обаче в нютоните е 575/3250 оборота за бензина с/у 711/1600 оборота.Някак по добре ми звучи за магистрала и круйзване с много багаж.Ма всеки знае него си де. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 07 Сеп 2015, 16:36

Като сме в гамата на големите батки, мен много ме радва Нисан Патрол, дългата база, около '95-ти набор. Не видях от тези, които имат и надстройка на тавана, което много ме радва, но и така си е повече от достатъчно пространството вътре :) 7-местни и пак им остава място за багаж :)

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3568352676

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3568352676

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 0361919765

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 1567313756
SHARK-а му е майката!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 07 Сеп 2015, 16:57

slatanic написа:.....

Аз под 20 не го виждам, ама като няма пауърстроук, ще го газифицирам :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 07 Сеп 2015, 20:00

Nickelback написа:
stambo_81dg написа:Паджеро спорт, сравнително евтини части и караш истински голям добре изглеждащ джип.

http://www.cars.bg/?go=cars&search=1&ad ... =1&cref=36

Бе не са много евтини частите (оригинали), ама се намират алтернативи. Бая муден е тоя 99-коньовия на два тона купе, ама то не се и очаква повече :dunno: Ако не се опитваш да го караш като спортен болид слушка и не се чупи. Иначе пука глава :mhihi: Бая здраво животно излезе. Но не е от най-истинските джипове според мен, щото няма блокажи по диференциалите :) Иначе просвета е добър и гази доста :yes: Особено с хубави гуми е чук и трябва да си много талантлив да закъсаш "без да искаш" :ok: А че изглежда добре (този преди фейслифта) съм много съгласен, особено като го лъснеш. Само затова го купих навремето без много, много да му знам кусурите :D То пък се оказа, че няма :ok: Отзад може да натовариш слон, толкова място има. Направо става спалня и двама човека си спят без ядове :) А иначе пък ме кефи, че не е от най-големите и сравнително по-маневрен. Ааа да, има торк и къси предавки достатъчни да влачи 5-цата по нанагорно без да я усеща дори :yes: Само не разбрах за 5-6 години вече, що е "Спорт" :mhihi:

Ами съединителя, хубава марка с отстъпка е 180лв не е с демферен маховик което е голям плюс в сравнение с НИСАН ТЕРАНО същите години съединител 600лв.
Ремъците и те не бяха цифра доколкото си спомням около 200лв, шарнирите по 40-50лв броя маи бяха то общо взето това са нещата които се сменят
другото вече е на късмет. 2.5-то не знам но ми хареса как върви за такъв голям кош. 2.8 върви много по добре но са по рядко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 07 Сеп 2015, 22:28

Много приятно човек да ви чете глупостите, само че до тука има само едно попадение- Land Rover Discovery.Тия другите Santa Fe, Pinin, Freelander, CR-Vtec kicked in ya, Grand Cherokee или Волво Хикс Це Седемдесе са далече от думата джип.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 07 Сеп 2015, 23:06

k-hristov написа:Много приятно човек да ви чете глупостите, само че до тука има само едно попадение- Land Rover Discovery.Тия другите Santa Fe, Pinin, Freelander, CR-Vtec kicked in ya, Grand Cherokee или Волво Хикс Це Седемдесе са далече от думата джип.

Човека иска да ходи на зимен курорт и да е по спокоен зимата, не да ходи на CAMEL TROPHY :idea:
Аз миналата година имах Хонда CR-V с 4 нови зимни гуми, ходих по Пампорово по най големите баири, сняг до коляно никои не беше минавал, даже и не пребоксува :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 07 Сеп 2015, 23:28

Пак ви казвам, карам Grand Cherokee за втора кола, че не е удобно БМВ 200 коня със сума ъпгрейди да се кара ежедневно.
Джипа, няма нищо общо с останалите, които изреждате тука. Даже не знам, как не ви е срам да предлагате CRV или Freelander или подобни паркетници .............

Масивен джип с много повече коне, с летни нископрофилни гуми и джанти от новия модел, не съм закъсвал НИКЪДЕ (без да е нарочно) включително и зимата с тях !!!!!!!! Сложат ли се гуми с грайфер, джипа може да си се движи с разните Патроли, Вранглери и т.н без НИКАКЪВ проблем !!!! А на магистрала комфорта е уникален !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Сеп 2015, 23:32

BaDxBoY написа:Пак ви казвам, карам Grand Cherokee за втора кола, че не е удобно БМВ 200 коня със сума ъпгрейди да се кара ежедневно.
Джипа, няма нищо общо с останалите, които изреждате тука. Даже не знам, как не ви е срам да предлагате CRV или Freelander или подобни паркетници .............

Масивен джип с много повече коне, с летни нископрофилни гуми и джанти от новия модел, не съм закъсвал НИКЪДЕ (без да е нарочно) включително и зимата с тях !!!!!!!! Сложат ли се гуми с грайфер, джипа може да си се движи с разните Патроли, Вранглери и т.н без НИКАКЪВ проблем !!!! А на магистрала комфорта е уникален !

зимата с летни гуми :kuku:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 07 Сеп 2015, 23:48

vicho написа:
BaDxBoY написа:Пак ви казвам, карам Grand Cherokee за втора кола, че не е удобно БМВ 200 коня със сума ъпгрейди да се кара ежедневно.

зимата с летни гуми :kuku:

Да ти пусна клипче освен в половин метър сняг какво прави ??? че с бавните скорости и летните гуми, съм спускал баири, които половината джипове, които предлагате, ще бъдат в канавките или ще секат дърветата ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 08 Сеп 2015, 8:08

Grand Cherokee Quadra drive 2 е истински 4х4, при това луксозен. Колегата по-горе явно не е запознат с тази подробност.
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: е60 530d '03

Мнение от strongholder » 08 Сеп 2015, 8:39

Grand Cherokee или Nissan Patrol

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Сеп 2015, 9:00

BaDxBoY написа:Да ти пусна клипче освен в половин метър сняг какво прави ??? че с бавните скорости и летните гуми, съм спускал баири, които половината джипове, които предлагате, ще бъдат в канавките или ще секат дърветата ...

давай да видим, че ми станА интересно :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Сеп 2015, 21:06

vicho написа:
BaDxBoY написа:Да ти пусна клипче освен в половин метър сняг какво прави ??? че с бавните скорости и летните гуми, съм спускал баири, които половината джипове, които предлагате, ще бъдат в канавките или ще секат дърветата ...

давай да видим, че ми станА интересно :ok:

Вичка, сИрьОзно - оста'и детето на мира :!: Джипа му - джип! Гумите му - летни! 200-коньова 28-ца с е*ем ти и ъпгрейдите! Ааа и разхода... под 7 на 100 извънградско го вижда, понеже си го делят с баща му :mhihi:

Какви баири си спускал с летни гуми, бре мен, нали на първия завой си се увъртел като сопол около дървото :mhihi: То ни завива, ни спира бе, па ако искаш на минус девета спускай! Ние от луната падаме тука и доматите с колците ядем :mhihi:
Еййй ше падна, още един превъзбуден тийн :weed: :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 09 Сеп 2015, 7:52

Много ми е любопитно как темата отново се отклони в незнайна посока. Авторът търсеше джип за всекидневно управление извънградско, а в определени случаи и градско. Макар и авторът да не го е изтъкнал се подразбира, че няма да обикаля степи, пустини и да спуска планински склонове. Колегата с джипа с летните гуми не знам как се спуска по заледени наклони, обаче да се твърди, че джипове от порядъка на RAV4, CRV и Freelander са боклуци е направо несериозно. Да, тези возила нямат проходимостта на най- високия клас джипове, но те не са и замислени с тази идея. Те са конструирани точно за града, където при зимни условия осигуряват достатъчно проходимост и същевременно маневреност.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата