Избор на джип до 7000 - 8000 лв
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Избор на джип до 7000 - 8000 лв
Всички гореизброени в сравнение с тоя са като картинги
Винаги ми се ще да си имам едно такова, като тръгнем с катуна по чуждите морета :
http://www.autoscout24.ch/de/d/ford-%28usa%29-excursion-suv--gelaendewagen-occasion?index=0&make=28&model=928&returnurl=%2fde%2fautos%2fford-%28usa%29--excursion%3fmake%3d28%26model%3d928%26st%3d1%26vehtyp%3d10%26r%3d5&st=1&vehid=3376361&vehtyp=10

Винаги ми се ще да си имам едно такова, като тръгнем с катуна по чуждите морета :
http://www.autoscout24.ch/de/d/ford-%28usa%29-excursion-suv--gelaendewagen-occasion?index=0&make=28&model=928&returnurl=%2fde%2fautos%2fford-%28usa%29--excursion%3fmake%3d28%26model%3d928%26st%3d1%26vehtyp%3d10%26r%3d5&st=1&vehid=3376361&vehtyp=10
Ubi dubium, ibi libertas
Форда е екстра ма поне дизела да беше.Тоя 7 литра осмак ще те изпие като магистралка само дето при него няма да минеш с 15 лв.
По добре големия дизел.Верно и там имаш 7.3 матор ма поне на дълго около 14 нафта му дават.
Бензина 16 на 100 ма е малко вероятно и за двата тоя разход де.Разликата обаче в нютоните е 575/3250 оборота за бензина с/у 711/1600 оборота.Някак по добре ми звучи за магистрала и круйзване с много багаж.Ма всеки знае него си де.

По добре големия дизел.Верно и там имаш 7.3 матор ма поне на дълго около 14 нафта му дават.
Бензина 16 на 100 ма е малко вероятно и за двата тоя разход де.Разликата обаче в нютоните е 575/3250 оборота за бензина с/у 711/1600 оборота.Някак по добре ми звучи за магистрала и круйзване с много багаж.Ма всеки знае него си де.

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Като сме в гамата на големите батки, мен много ме радва Нисан Патрол, дългата база, около '95-ти набор. Не видях от тези, които имат и надстройка на тавана, което много ме радва, но и така си е повече от достатъчно пространството вътре
7-местни и пак им остава място за багаж 
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3568352676
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 0361919765
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 1567313756

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 0361919765
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 1567313756
SHARK-а му е майката!!!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
slatanic написа:.....
Аз под 20 не го виждам, ама като няма пауърстроук, ще го газифицирам

Ubi dubium, ibi libertas
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Nickelback написа:stambo_81dg написа:Паджеро спорт, сравнително евтини части и караш истински голям добре изглеждащ джип.
http://www.cars.bg/?go=cars&search=1&ad ... =1&cref=36
Бе не са много евтини частите (оригинали), ама се намират алтернативи. Бая муден е тоя 99-коньовия на два тона купе, ама то не се и очаква повечеАко не се опитваш да го караш като спортен болид слушка и не се чупи. Иначе пука глава
Бая здраво животно излезе. Но не е от най-истинските джипове според мен, щото няма блокажи по диференциалите
Иначе просвета е добър и гази доста
Особено с хубави гуми е чук и трябва да си много талантлив да закъсаш "без да искаш"
А че изглежда добре (този преди фейслифта) съм много съгласен, особено като го лъснеш. Само затова го купих навремето без много, много да му знам кусурите
То пък се оказа, че няма
Отзад може да натовариш слон, толкова място има. Направо става спалня и двама човека си спят без ядове
А иначе пък ме кефи, че не е от най-големите и сравнително по-маневрен. Ааа да, има торк и къси предавки достатъчни да влачи 5-цата по нанагорно без да я усеща дори
Само не разбрах за 5-6 години вече, що е "Спорт"
Ами съединителя, хубава марка с отстъпка е 180лв не е с демферен маховик което е голям плюс в сравнение с НИСАН ТЕРАНО същите години съединител 600лв.
Ремъците и те не бяха цифра доколкото си спомням около 200лв, шарнирите по 40-50лв броя маи бяха то общо взето това са нещата които се сменят
другото вече е на късмет. 2.5-то не знам но ми хареса как върви за такъв голям кош. 2.8 върви много по добре но са по рядко.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Много приятно човек да ви чете глупостите, само че до тука има само едно попадение- Land Rover Discovery.Тия другите Santa Fe, Pinin, Freelander, CR-Vtec kicked in ya, Grand Cherokee или Волво Хикс Це Седемдесе са далече от думата джип.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
k-hristov написа:Много приятно човек да ви чете глупостите, само че до тука има само едно попадение- Land Rover Discovery.Тия другите Santa Fe, Pinin, Freelander, CR-Vtec kicked in ya, Grand Cherokee или Волво Хикс Це Седемдесе са далече от думата джип.
Човека иска да ходи на зимен курорт и да е по спокоен зимата, не да ходи на CAMEL TROPHY

Аз миналата година имах Хонда CR-V с 4 нови зимни гуми, ходих по Пампорово по най големите баири, сняг до коляно никои не беше минавал, даже и не пребоксува

Пак ви казвам, карам Grand Cherokee за втора кола, че не е удобно БМВ 200 коня със сума ъпгрейди да се кара ежедневно.
Джипа, няма нищо общо с останалите, които изреждате тука. Даже не знам, как не ви е срам да предлагате CRV или Freelander или подобни паркетници .............
Масивен джип с много повече коне, с летни нископрофилни гуми и джанти от новия модел, не съм закъсвал НИКЪДЕ (без да е нарочно) включително и зимата с тях !!!!!!!! Сложат ли се гуми с грайфер, джипа може да си се движи с разните Патроли, Вранглери и т.н без НИКАКЪВ проблем !!!! А на магистрала комфорта е уникален !
Джипа, няма нищо общо с останалите, които изреждате тука. Даже не знам, как не ви е срам да предлагате CRV или Freelander или подобни паркетници .............
Масивен джип с много повече коне, с летни нископрофилни гуми и джанти от новия модел, не съм закъсвал НИКЪДЕ (без да е нарочно) включително и зимата с тях !!!!!!!! Сложат ли се гуми с грайфер, джипа може да си се движи с разните Патроли, Вранглери и т.н без НИКАКЪВ проблем !!!! А на магистрала комфорта е уникален !
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
BaDxBoY написа:Пак ви казвам, карам Grand Cherokee за втора кола, че не е удобно БМВ 200 коня със сума ъпгрейди да се кара ежедневно.
зимата с летни гуми

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:BaDxBoY написа:Пак ви казвам, карам Grand Cherokee за втора кола, че не е удобно БМВ 200 коня със сума ъпгрейди да се кара ежедневно.
зимата с летни гуми
Да ти пусна клипче освен в половин метър сняг какво прави ??? че с бавните скорости и летните гуми, съм спускал баири, които половината джипове, които предлагате, ще бъдат в канавките или ще секат дърветата ...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Grand Cherokee Quadra drive 2 е истински 4х4, при това луксозен. Колегата по-горе явно не е запознат с тази подробност.

- strongholder
- Потребител
-
- Кара: е60 530d '03
Grand Cherokee или Nissan Patrol
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
BaDxBoY написа:Да ти пусна клипче освен в половин метър сняг какво прави ??? че с бавните скорости и летните гуми, съм спускал баири, които половината джипове, които предлагате, ще бъдат в канавките или ще секат дърветата ...
давай да видим, че ми станА интересно

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vicho написа:BaDxBoY написа:Да ти пусна клипче освен в половин метър сняг какво прави ??? че с бавните скорости и летните гуми, съм спускал баири, които половината джипове, които предлагате, ще бъдат в канавките или ще секат дърветата ...
давай да видим, че ми станА интересно
Вичка, сИрьОзно - оста'и детето на мира

Какви баири си спускал с летни гуми, бре мен, нали на първия завой си се увъртел като сопол около дървото

Еййй ше падна, още един превъзбуден тийн

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Много ми е любопитно как темата отново се отклони в незнайна посока. Авторът търсеше джип за всекидневно управление извънградско, а в определени случаи и градско. Макар и авторът да не го е изтъкнал се подразбира, че няма да обикаля степи, пустини и да спуска планински склонове. Колегата с джипа с летните гуми не знам как се спуска по заледени наклони, обаче да се твърди, че джипове от порядъка на RAV4, CRV и Freelander са боклуци е направо несериозно. Да, тези возила нямат проходимостта на най- високия клас джипове, но те не са и замислени с тази идея. Те са конструирани точно за града, където при зимни условия осигуряват достатъчно проходимост и същевременно маневреност.
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5