Кои мебели да избера?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Кои мебели да избера?
Родителите ми взимаха някакви евтини дивани за по 700-800лв. От тогава съм си казал, че компромис с това не се прави. Преди 7г. като обзавеждахме с жена ми новата ни къща купихме по скъп - беше 3 500лв на някаква промоция, италианско производство. И до сега не е мръднал и като седнеш в него, просто може да седиш цял ден.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
adovet написа:Родителите ми взимаха някакви евтини дивани за по 700-800лв. От тогава съм си казал, че компромис с това не се прави. Преди 7г. като обзавеждахме с жена ми новата ни къща купихме по скъп - беше 3 500лв на някаква промоция, италианско производство. И до сега не е мръднал и като седнеш в него, просто може да седиш цял ден.
така е, даваш 1 път 3.5к и ти е мирна главата
3 години по 120лв на месец, не е много

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Както във всички свери в България,когато взимаш нещо евтино може да имаш късмета да получиш добро качество или лошо...Така и ако вземеш нещо скъпо да излезе боклук или вечно....
Та колега vicho специално за Виденов и дивана,който си дал...той не е произведен от Виденов,а е модел на Ретроуют-Аксага....Виденов работи с тях и още 5 фирми от страната,имат си договори иска модел от фирмите,с техни материали,слага си малка надценка и по този начин има по-голямо разнообразие на артикули...Та твоя модел и разни други не произведени от него предимно стават....Тук не споря.....
Моя диван ми е струвал 1400лв...Като съм си занесъл материалите аз във фирмата и съм си платил само труда....реално колко струва,ако го взема директно от магазин или си го поръчам някъде....няма смисъл да казвам...важното е че все едно вчера доставен в къщи,макар и след 3 години ползване вече,при положение че имам дете,което му спира тока със скачане,мятане,бутане и изсипване на какви ли не неща.....
Всеки си решава сам и според възможностите си.....И пак се стига до това,че е на късмет....
Само да вметна,че имам секция на Виденов на около 5години е,ама е взимана по времето когато целите му бяха малко,но верни клиенти....Не е мръднала при положение,че три пъти е разглобявана...
Та колега vicho специално за Виденов и дивана,който си дал...той не е произведен от Виденов,а е модел на Ретроуют-Аксага....Виденов работи с тях и още 5 фирми от страната,имат си договори иска модел от фирмите,с техни материали,слага си малка надценка и по този начин има по-голямо разнообразие на артикули...Та твоя модел и разни други не произведени от него предимно стават....Тук не споря.....
Моя диван ми е струвал 1400лв...Като съм си занесъл материалите аз във фирмата и съм си платил само труда....реално колко струва,ако го взема директно от магазин или си го поръчам някъде....няма смисъл да казвам...важното е че все едно вчера доставен в къщи,макар и след 3 години ползване вече,при положение че имам дете,което му спира тока със скачане,мятане,бутане и изсипване на какви ли не неща.....
Всеки си решава сам и според възможностите си.....И пак се стига до това,че е на късмет....
Само да вметна,че имам секция на Виденов на около 5години е,ама е взимана по времето когато целите му бяха малко,но верни клиенти....Не е мръднала при положение,че три пъти е разглобявана...

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Само още нещо искам да добавя...с цел ако е полезно на някого...
Всички големи вериги магазини за мебели работят със БГ-производители и внос от Китай,Полша,Румъния и Италия(което не е 100% от там)Не че няма и внос от други държави,но това е масово....
Арон внася от Румъния,Полша и Китай...БГ-производител Велга Ловеч(като тази фирма прави и износ за Дания)
Айко внася от Румъния и Китай предимно...БГ-Прозводители Екомебел Плевен;Ретроуют(прави износ за Германия и Дания)Ергодизайн Русе;Стефани Стил Русе;Руди ан Варна и т.н.
Моббо не знам вноса от къде е ...БГ-производители Екомебел;Томпс Ямбол;Ирим Русе;Ергодизайн и т.н.
Няма да пиша и други,защото предимно тези фирми са из големите вериги......
Поздрави на всички колеги и успех на автора на темата...
Лек ден...
Всички големи вериги магазини за мебели работят със БГ-производители и внос от Китай,Полша,Румъния и Италия(което не е 100% от там)Не че няма и внос от други държави,но това е масово....
Арон внася от Румъния,Полша и Китай...БГ-производител Велга Ловеч(като тази фирма прави и износ за Дания)
Айко внася от Румъния и Китай предимно...БГ-Прозводители Екомебел Плевен;Ретроуют(прави износ за Германия и Дания)Ергодизайн Русе;Стефани Стил Русе;Руди ан Варна и т.н.
Моббо не знам вноса от къде е ...БГ-производители Екомебел;Томпс Ямбол;Ирим Русе;Ергодизайн и т.н.
Няма да пиша и други,защото предимно тези фирми са из големите вериги......
Поздрави на всички колеги и успех на автора на темата...
Лек ден...

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
И да добавя и още един куриоз сега се сетих. Един колега си взе някакъв диван за в къщи от местна фирма дето правят мебели по поръчка. Изръси се около 700лв. Интересното в случая е че колегата е около 130кг. и ги беше предупредил изрично да е здрав дивана. Счупи се още първия ден като седна на него, изпука и клекна на една страна. Разправии дойдоха взеха го правиха го уж подсилен не знам си кво. Накараха го колегата да си плати 30лв. за превоза. След една седмица пак същата работа - дивана клекна. Почнаха се едни разправии и в крайна сметка не го взеха за ремонт. Колегата си го разглоби сам и го отремонтира( пада си малко майсторче). От тогава не е мръднал 

- vicho
- старши ентусиаст
-
кичоне написа:Както във всички свери в България,когато взимаш нещо евтино може да имаш късмета да получиш добро качество или лошо...Така и ако вземеш нещо скъпо да излезе боклук или вечно....
това вече е друго нещо

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Относно мебелите на виденов, аз съм много доволен преди 2 години и половина взех от тях спалня с матрак, 2 нощни шкафчета, скрин и огледало за малко под 600лв и не са мръднали. Преди 2 месеца си взех диван от тях и за сега съм супер доволен, мой приятел взе същия диван преди около година всеки ден спи на него и механизми всичко си му е ок. Лично за мен виденов нямат конкуренция цена/качество.
Sent from my E2105 using Tapatalk
Sent from my E2105 using Tapatalk
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
adovet написа: Колегата си го разглоби сам и го отремонтира( пада си малко майсторче). От тогава не е мръднал
В нас повечето мебели, особенно спалните

Масово се продават боклуци.
А както каза и един колега в една друга тема, в България колкото и да платиш все взимаш боклук

Сигурно има изключения, обаче е рядко.

- vicho
- старши ентусиаст
-
barty написа:В нас повечето мебели, особенно спалнитеса "тунинговани" допълнително
![]()
Масово се продават боклуци.
по-скоро не са предвидили, че някой евентуално може би някой ден ще прави секс на тях

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Гледам тука и спални се намесиха - ще вметна, че такава мебел именно заради еб@нето е редно да е от масив.
Понеже съм по-едричък си направих едната спалня от бук и нито веднъж не е проскърцала па камо ли да мръдне. Лошото е, че не може да я буташ напред назад из стаята, защото тежи около 300-350кг
Понеже съм по-едричък си направих едната спалня от бук и нито веднъж не е проскърцала па камо ли да мръдне. Лошото е, че не може да я буташ напред назад из стаята, защото тежи около 300-350кг
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Mario Pankov написа:Купих ИКЕА защото рамката и някои допълнителни елементи са от ест. дърво, макар и иглолистна дървесина ( самите елементи са доста по-дебели от буковите на Cotta ) и на модела, който купих, имаше достатъчно укрепване с метални планки. Като удобство ми харесаха най-много и след година и половина експлоатация, все още съм убеден, че са с най-високо съотношение цена/качество в България. И тук, обаче, не мина без проблеми. Мебелите ми бяха произведени в Румъния. След около година ползване диванът се разскърца, помислих, че не съм завил нещо достатъчно - разглобих го и го огледах - дървените елементи, които трябва да подпират плоскостите от ПДЧ, са рязани без някой да си сметне фирата на циркуляра, или е бързал много - от едната страна имаше луфт от около 5мм и реално ПДЧ плоскостта висеше и скърцаше. Звъннах им да им върна дивана да го поправят, казаха ми, че ги оправят на място, леших да не се занимавам и да си го оправя аз. Набих парчета дърво и HDF и сега е ок, но все си мисля, че моята намеса не биваше да се изисква. Самата сглобка има много луфтове поради голям толеранс при рязането на дължините и това е сериозен минус за мен лично. Освен това, един от калъфите направи топчета след около година ползване. Въпреки тези забележки, този модел е проектиран много добре и е доста удобен ( Ektorp ), трябва да си подобрят контрола в производството и то доста.
Взех и една табуретка, нея не оглеждах в магазина. Цялата е от ламинирано ПДЧ 18мм, не бяха пробили правилно отворите за шведските сглобки и се мъчих много докато я напасна. Долният гръб е от 3мм фазер...Тази табуретка не ви я препоръчвам, според мен е много некачествена като проект и изработка, а и цената и беше около 300лв тогава, което е скъпо в предвид, че има материали за 50-на лева. Модела и е по-долу.
Ако знаеш какви са поддоставчиците (и служителите им) на икеа хич няма да се учудваш защо така се получава.
Един от големите им поддоставчици в България има около 1300 служители, 90% от тях са шоколадови, работят за 200-300 лв/месец и ги сменят като носни кърпички...
Самата им политика на подвъзлагане е тотално сбъркана според мен - ориентирана е единствено и само към възможно най-ниска цена за даден артикул...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
За мен ИКЕА е луксозен магазин за 1лев ...
Имат попадения на тема дизайн и функционалност, но генерално водещото е цената, което веднага рефлектира върху качеството ...
Има и хубави неща, но определено не са евтини, особенно ако човек се постарае да потърси.
За мебели ако не се търсят бюджетни решения бих препоръчал изработка по поръчка ...
Всичко по магазините генерално е шит ...
ПРеди готини правих доста неща в Евростил Беко - нямам оплаквания ...
Диван български от Белкаро имам - много доволен, кате се има предвид, че живеем на тоя диван ...
Не правя реклама, а и не поемам отговорност щото мина време и не знам как са сега, но от тези съм доволен
Разни дребни неща от тук, там дето съм купувал са в повечето пъти зле ...
Имат попадения на тема дизайн и функционалност, но генерално водещото е цената, което веднага рефлектира върху качеството ...
Има и хубави неща, но определено не са евтини, особенно ако човек се постарае да потърси.
За мебели ако не се търсят бюджетни решения бих препоръчал изработка по поръчка ...
Всичко по магазините генерално е шит ...
ПРеди готини правих доста неща в Евростил Беко - нямам оплаквания ...
Диван български от Белкаро имам - много доволен, кате се има предвид, че живеем на тоя диван ...
Не правя реклама, а и не поемам отговорност щото мина време и не знам как са сега, но от тези съм доволен

Разни дребни неща от тук, там дето съм купувал са в повечето пъти зле ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз мога да кажа, че сбъркахме преди 7г с фирма Начеви и препоръчвам на всички да бягат от тях. Дадохме 2000лв за диван, който на втория СЕЗОН вече изглеждаше със захабена тапицерия и взе да се деформира (при все, че се ползва по 2 часа на вечер и семейството не сме мърлячи). Все още сме с него, но дивана е префасониран! От оригинала остана само един подлакътник и дървените елементи.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Понеже виждам дискутирате дивани, ще споделя моя опит.
След ремонта с жената решихме, че ще купуваме диван, но имайки предвид наличието на котка за домашен любимец, изискванията ни бяха високи, особено откъм здравина на тапицерията. След известно проучване се спряхме на Feydom. Македонска е фирмата и предлагат модулни дивани - от тея дето може да си ги сглобяваш. В крайна сметка си харесахме един комплект, който е много приятен, има ракли в дивана и тн и тн. За година и половина няма нито протрито, нито захабено, нито пропадания на дунапрена и тн. Даже котката не може да го нарани с ноктите си. Момчетата ми обясниха, че ползват някаква технология с многослойна дамаска така че даже вино може да се изчисти с мокър парцал (стига да не се оставя да изсъхне). Цената беше под 2000 лева за доста голям диван и като цяло горещо препоръчвам фирмата. Вярно, не говориме за супер лукс изпълнение с естествена кожа, но дивана си е готин и ми харесва, че е раздвижен - можеш да си променяш конфигурацията.
След ремонта с жената решихме, че ще купуваме диван, но имайки предвид наличието на котка за домашен любимец, изискванията ни бяха високи, особено откъм здравина на тапицерията. След известно проучване се спряхме на Feydom. Македонска е фирмата и предлагат модулни дивани - от тея дето може да си ги сглобяваш. В крайна сметка си харесахме един комплект, който е много приятен, има ракли в дивана и тн и тн. За година и половина няма нито протрито, нито захабено, нито пропадания на дунапрена и тн. Даже котката не може да го нарани с ноктите си. Момчетата ми обясниха, че ползват някаква технология с многослойна дамаска така че даже вино може да се изчисти с мокър парцал (стига да не се оставя да изсъхне). Цената беше под 2000 лева за доста голям диван и като цяло горещо препоръчвам фирмата. Вярно, не говориме за супер лукс изпълнение с естествена кожа, но дивана си е готин и ми харесва, че е раздвижен - можеш да си променяш конфигурацията.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
От бюджетните магазини съм най-доволен от Айко. Доста места за под наем съм обзавел с кухни и мебели оттам и за целта си са супер. Явор също.
Ако човек може да даде парите по-поръчка от масив или поне рамка масив. Но и там има голяма опасност да дадеш повече пари за боклук защото масово не се подбира дървесината. Слагат се едни мокри летви с чепове по тях, бият се винтове накриво и през жилите и без пилотна дупка, гадни слепки без чужди парчета и файда никаква. Масива малко е изгубен арт, така че който иска качествен такъв да приготви сериозни пари.
Ако човек може да даде парите по-поръчка от масив или поне рамка масив. Но и там има голяма опасност да дадеш повече пари за боклук защото масово не се подбира дървесината. Слагат се едни мокри летви с чепове по тях, бият се винтове накриво и през жилите и без пилотна дупка, гадни слепки без чужди парчета и файда никаква. Масива малко е изгубен арт, така че който иска качествен такъв да приготви сериозни пари.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2