Бий за да те уважават?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Бий за да те уважават?

Мнение от benzin » 16 Сеп 2015, 18:39

Важи ли тази поговорка за вас? Аз си мисля че в БГ това е начина за решаване на проблеми, колкото пъти съм се опитал културно да се разбера с отсрещната страна, получавам нагъл тон и държание все едно е сега ще ме набият (които са гледали Биг Брадър, видяха какво се случи с барманчето Пламен ) :mhihi: Един ме ядоса преди малко по телефона дето ни ме знае ни ме е виждал и мисля че заглавието на темата ще ми реши проблема с него, вие как постъпвате в такива ситуаций?
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Re: Бий за да те уважават?

Мнение от Vanqu1sh » 16 Сеп 2015, 18:52

Не беше ли мачкай за да те уважават. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 16 Сеп 2015, 18:58

Vanqu1sh написа:Не беше ли мачкай за да те уважават. :mhihi:

Ами то същото ама с други думи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Като се има в предвид, че културата в България е на нивото на някои племена от преди хиляди години, нормално е тук нещата да се оправят само с бой !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Сеп 2015, 19:08

За съжаление е вярно
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 16 Сеп 2015, 19:11

Бой и ебaне не се връщат.
Важното е да си първи и в двете,защото рано или късно и на теб ще ти се случи.
Който нож вади,от нож умира.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Сеп 2015, 19:28

Мноооого внимателно трябва да се преценява ситуацията, че има некви невзрачни нинджи и...
да не се окаже, че на финала на боя вместо да спечелиш уважение си се сдобил с резил :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 16 Сеп 2015, 19:34

Няма да ги биеш само ще ги стреляш! :bang: :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Сеп 2015, 19:57

Аз съм го чул във вариант: "Мачкай, за да не те мачкат". И действително има хора, които са възприели тази философия - опитват се да те смачкат още при първия ви контакт. Само че така се задейства ответната реакция и не се знае кой кого... Аз лично не обичам конфронтациите и когато е възможно ги избягвам. Случвало се е да отстъпя пред някой наглец, само за да не влизам в безсмислени конфликти. Не съм агресивен, но има една граница, след която вече не ми пука от нищо и няма връщане. Предполагам, че с всички хора е така, само границата на всеки е различна.

Относно боя - отдавна не е единствения и най-сигурен начин да "смачкаш" някого, да демонстрираш превъзходство. Може да направиш противника си смешен и жалък само с няколко думи, дори с един презрителен и подигравателен поглед. А дали ще си спечелиш уважение с това? За съжаление - да. Тълпата харесва победителите. Вижте Бойко Борисов, например. Нищо съществено не е направил, само гледа мрачно, говори тежко (в повечето случай - глупости), държи се авторитетно, от време на време пуска по някоя дебелашка шега и ... ами това е. Но хората му се кефят и вече два мандата е премиер. Докато поддържа имиджа си на мрачния и силен мъжкар - няма да има проблеми, може и трети мандат да му се порадваме...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 16 Сеп 2015, 20:48

Не е за предпочитане, но боя помага. Който съм поканил(разбира се не без причина) после ме,или поне се прави че ме слуша.както казва колегата по назад,по добре да съм първи.........

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Сеп 2015, 21:14

Бий за да те уважават?

Абсолютно... И все пак по добре да ги стреляш де, какво ще се мориш и удряш... :bang:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Сеп 2015, 21:19

jorsenbmw написа:Който нож вади,от нож умира.

Точно.И както Зазо каза,надценяването може да ти изиграе много лоша шега(меко казано)
Гледах интервю с Федор Емеляненко,в което каза,че не се бие/бил на улицата -знам какво ще кажете,него го познават..Много известни бойци ги познават също,но не им пречи да правят такива глупости..Някой даже жените си помилат от кютек,напраУ евала :clap:
Да деградира ситуацията дотам стигаш до бой ,за да убедиш някого в нещо,или да покажеш превъзходство,някъде отдалеч си сбъркал сериозно
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 16 Сеп 2015, 21:49

За съжаление, много голяма прослойка от обществото само от дърво разбира - примерно мангалите... Българите с манталитет на мангали също.

Това не е хубаво като цяло. Също съм забелязал, че колкото по-добър и разбран си, колкото повече компромиси правиш, толкова повече ти се качва на главата същата тази прослойка.

Иначе с нормалните и възпитани хора, уважението е по дефолт.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 16 Сеп 2015, 22:08

netmurder написа:

Ами аз по различен начин го разбирам това, явно не толкова буквално. Ако скачаш на бой на всеки срещнат едва ли ще стигнеш далеч в живота.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 16 Сеп 2015, 22:16

Vanqu1sh написа:
netmurder написа:

Ами аз по различен начин го разбирам това, явно не толкова буквално. Ако скачаш на бой на всеки срещнат едва ли ще стигнеш далеч в живота.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти ме преби с думи :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Сеп 2015, 22:17

Интелигентните хора не се бият, за да си решават проблемите, понеже са осъзнали, че не е това начина. Тези, които са го направили, чрез собствен опит, дори са разбрали, че дори да набиеш този, който заслужава, удовлетворение няма, а остават само негативните последици по съвестта и много често по джоба.

Тези, които имат нещо в главата и същевременно умеят да се бият(визирайки професионални спортисти и трениращи бойни изкуства), не го правят по улиците, първо от възпитание, второ - понеже им е под достойноството да се бият с доста по-слаби. Все едно средностатистически мъж, да влезе в някое училище и да бие всеки срещнат третокласник, защото му се е изплезил.

А тези, които са пробвали и са ударили греда с някоя нинджа, помнят урока най-добре :mhihi: .

За жалост, в БГ нивото на културата е доста ниско и по улиците е пълно с трагикокомични ситуации.

Следваща

Назад към Извън Темата