Камери на КАТ в България !!!
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: КАМЕРИ НА КАТ В БЪЛГАРИЯ !!!
С тези светкавици и разположение се съмнявам да броят трафик.
Never mistake motion for action...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
На мен това голямото отдолу по-скоро ми прилича на слънчев панел, ама не съм се взирал, чак толкова.
Рядко го има придатъка...

Ubi dubium, ibi libertas
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Да ви кажа и аз се интересувам от тези камери. Пред тях няма знак за камера, тъй че искрено се надявам да не снимат, че на 1-2-3 пъти може да съм минал и малко над ограниченията през тях. Иначе ми се струват бая големи за трафик камери и се чудя дали не са за скорост и просто още да не са вкарани в експлоатация.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
По всеобщо мнение ще са за средна скорост..
Но кога и как влизат в действие не се знае...

Но кога и как влизат в действие не се знае...

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
Не са за скорост, а за нещо по-скъпо, мнооого по-скъпо ... за всички, които ще пътуват по републиканската пътна мрежа - електронна винетка е името му
Камерите са на Пътна инфраструктура и са на всички ключови места, т.е. ако реши някой да пътува без да плаща да няма шанс да го направи. На първо време ще се ползват за анализи.
Изглежда, че за момента не са вкарани в експлоатация.

Камерите са на Пътна инфраструктура и са на всички ключови места, т.е. ако реши някой да пътува без да плаща да няма шанс да го направи. На първо време ще се ползват за анализи.
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Loopix написа:Не са за скорост, а за нещо по-скъпо, мнооого по-скъпо ... за всички, които ще пътуват по републиканската пътна мрежа - електронна винетка е името му![]()
Ами ако са затова мисля, че е ок. Даже съм за да се следи и за гражданска и преглед дали е минала колата. Аз като човек, който си ги плащам тези неща смятам, че всички трябва да си ги плащат. После почваме да се надяваме и винетки и данък да отиде нещо за пътната инфраструктура и да не ни блъскат хора без гражданска.
Иначе последно време гледам, че освен тези неизвестните са сложили и бая за автоматично преброяване на трафика. Малко стил БигБрадър става, само където не ми е ясно кой ги гледа и за какво.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Засега са САМО преброяващи. Това на 100%-та го гарантирам.
После уж ще са за средна според думите на всички г-да в синьо и началствата им. Но...кой знае какво ще стане.
После уж ще са за средна според думите на всички г-да в синьо и началствата им. Но...кой знае какво ще стане.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
И като почнат да снимат за средна скорост,ми е много интересно как ще ми наложат наказателно постановление/ел фиш,като мога да съм карал 30сек с 300km/h или през цялото време между двете камери с 10 km/h над разрешеното! Е как и с колко ще ме глобят като няма нормативна уредба чо казуса?!!!
Последна промяна dr.peshev на 16 Сеп 2015, 21:14, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това с винетките е интересна теория... Да снимат колкото искат. Но ако ще засичат средна скорост става неприятно.
Never mistake motion for action...
Миналата седмица се прибирах от морето и аз ги забелязах тези камери по магистралата. Даже слагаха и на входа на Бургас от към южното черноморие.
Та тези на магистралата, които забелязах бяха на мостовете сложени и бяха съответно на: 205-ти, 130-ти и 76-ти километър. Незнам дали има и в обратната посока (към Бургас).
Честно казано и на мен не ми приличат на камери за скорост, поне аз видях само обектив и светкавица (без друго "око" за радар). Но може и да бъркам и да са някакви модерни.
Та тези на магистралата, които забелязах бяха на мостовете сложени и бяха съответно на: 205-ти, 130-ти и 76-ти километър. Незнам дали има и в обратната посока (към Бургас).
Честно казано и на мен не ми приличат на камери за скорост, поне аз видях само обектив и светкавица (без друго "око" за радар). Но може и да бъркам и да са някакви модерни.
http://kanal3.bg/news/bulgaria/zakonire ... sertifikat

“Камерите ще се използват само за статистика за преброяване на трафика и отчитане на метеорологичните условия по пътищата. Данните, които ще събираме не могат да издържат в съда, защото камерите ни не са сертифицирани, въпреки че могат да отчитат средната скорост“, каза инж. Доброслав Симеонов
12:07 | 17 Септември 2015 г.

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
doomy525 написа:http://kanal3.bg/news/bulgaria/zakonired/15608-Posledno:-Trafik-kamerite-nyama-da-shtrakat-za-skorost,-nyamat-sertifikat“Камерите ще се използват само за статистика за преброяване на трафика и отчитане на метеорологичните условия по пътищата. Данните, които ще събираме не могат да издържат в съда, защото камерите ни не са сертифицирани, въпреки че могат да отчитат средната скорост“, каза инж. Доброслав Симеонов
12:07 | 17 Септември 2015 г.
Хм...доста интересна статия, явно с този проект доста ресурс са смъкнали от ЕС, че като гледам темповете с които монтират стълбовете.....
За сведение Бургас го обрамчват с такива нови технологични чудеса и малко преди летището от към Сл.бряг и преди колелото на Изгрев пак се гласят да слагат.........
а какво ще мерят - времето ще покаже

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Някой знае ли дали новите камери на кръстовището на Семинарията са само за трафик или следят и за минаване на червено, престрояване ?
- TonnyTheDogg
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Bmw e36 с много коне
Здравейте искам да попитам за камери на бул.Сливница в София ,особено в тунелчето
под лъвов мост минавал съм оттам с 100 някъде в късните часове и един приятел ме шашна че има камера за скорост там но колата я продадох и сега незнам
само да попитам 
под лъвов мост минавал съм оттам с 100 някъде в късните часове и един приятел ме шашна че има камера за скорост там но колата я продадох и сега незнам

Всяка права Драг , Всеки завой Дрифт
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
TonnyTheDogg написа:Здравейте искам да попитам за камери на бул.Сливница в София ,особено в тунелчето
под лъвов мост минавал съм оттам с 100 някъде в късните часове и един приятел ме шашна че има камера за скорост там но колата я продадох и сега незнам![]()
само да попитам
Камерата в тунела не е за скорост. По сливница в момента няма стационарни камери.