Да празнувам ли ставам на 40 години
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Да празнувам ли ставам на 40 години
Здравейте,колеги,повод за да Ви пиша,че след някоя и друга седмица чуквам 40 лазарника и както обикновенно като за кръгла годишнина се готвя за голям купон. Онзи ден обаче надеждите ми бяха попарени,защото с който и да говоря ми казват че не се празнувал 40 -тият рожден ден. В интернета също пише,че не се празнува. Уж са се опитали да обяснят нещо,ама съвсем лекичко са загатнали и в крайна сметка не става ясно точно защо да не се празнува. По-скоро някакви суеверия може би или наистина числото 40 е специално.. СПОДЕЛЕТЕ ВИЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ. Предварително Ви благодаря!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: Да празнувам ли ставам на 40 години
Виж си подписа.
За 40 години би трябвало да имаш изградено отношение към суеверията - или ги приемащ или не, и действаш в съответствие с това.
За 40 години би трябвало да имаш изградено отношение към суеверията - или ги приемащ или не, и действаш в съответствие с това.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз не го празнувах, повечето ми приятели и те. Пийнете по едно в тясна компания, без много иху-аху и т'ва е. На 50-така ще се отчетеш 

Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Така е, не е прието да се празнува 40-тата годишнина. Наистина е някакво суеверие, свързано най-вече с помена (панахидата), който се прави 40 дни след смъртта на човек. Но в края на крайщата - ти си решаваш...
Ето, обяснено е - 40 било някакво зловещо число и т.н. ...
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1740086
Ето, обяснено е - 40 било някакво зловещо число и т.н. ...
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1740086
Excellent! Steven is my name!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Суеверията ни влияят точно толкова, колкото им позволим. Не че напълно съм се отърсил от тях (баба ми вярваше във всякакви глупости и ме е облъчила явно като малък), но не бъркайте съдба, бог и суеверия... Или поне изберете в кое от всичките да вярвате.
Never mistake motion for action...
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Въпрос на личен избор, за мен това са бабини дивотии.. Ако имаш желание вдигни квартала във въздуха.
Жив и здрав бъди и весело изкарване
А това да ти е подарък за юбилея !

Жив и здрав бъди и весело изкарване

А това да ти е подарък за юбилея !

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Leon написа:Суеверията ни влияят точно толкова, колкото им позволим. Не че напълно съм се отърсил от тях (баба ми вярваше във всякакви глупости и ме е облъчила явно като малък), но не бъркайте съдба, бог и суеверия... Или поне изберете в кое от всичките да вярвате.
Е това е самата истина и за мен. Вярно е това, в което ти вярваш. Ако ти е кеф, празнувай си, все пак имаш рожден ден

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Leon написа:Суеверията ни влияят точно толкова, колкото им позволим. Не че напълно съм се отърсил от тях (баба ми вярваше във всякакви глупости и ме е облъчила явно като малък), но не бъркайте съдба, бог и суеверия... Или поне изберете в кое от всичките да вярвате.
+1
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
skimu4ka написа:В този раздел, нали се пускаха теми който не касаят лично някой?!
Да няма поле защо съм пуснал нещо...!

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Съгласен съм донякъде с Лъва, че ни влияят толкова колкото позволим. Всички тези суеверия и ритуали имат окултни корени. Повечето ни влияят толкова колкото им позволим - т.е. ако не вярваш и не знаеш няма как да те засегне, но други и да не вярваш все тая - пак ще гризнеш дръвцето.
Отностно 40-ката теории много, едно е заради помена, друго е заради бог Кър и т.н.
Вуйчо ми като ставаше на 40 не си спомням много точно в крайна сметка празнува ли го точно на деня или на патерица, но си спомням, че нямаше да го празнува и после пък негови приятели църковни служители му казали, че може и т.н. не знам, много е шантава цялата работа с тия 40-ти рожденни дни.
Според мен празнувай ако ти се празнува, но колкото и шантаво да е принеси курбан там някакво пиле заколи примерно сам или подобно
Отностно 40-ката теории много, едно е заради помена, друго е заради бог Кър и т.н.
Вуйчо ми като ставаше на 40 не си спомням много точно в крайна сметка празнува ли го точно на деня или на патерица, но си спомням, че нямаше да го празнува и после пък негови приятели църковни служители му казали, че може и т.н. не знам, много е шантава цялата работа с тия 40-ти рожденни дни.
Според мен празнувай ако ти се празнува, но колкото и шантаво да е принеси курбан там някакво пиле заколи примерно сам или подобно

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако ти се празнума и не си суеверен си го празнувай
За мен това е най-обикновенно суеверие ... нищо повече ...
Познавам хора дето не ги притесняват такива неща и си го празнуваха
Скрибу4ка стига скрибуца бе приятелю ...
Ако толкова ти е важно да бъдеш забелязан запиши се за Х-фактор или там нещо такова
да ти мине и се успокой, че то на теб ти влияе тая работа зле ... мани ни нас ...

За мен това е най-обикновенно суеверие ... нищо повече ...
Познавам хора дето не ги притесняват такива неща и си го празнуваха

skimu4ka написа:В този раздел, нали се пускаха теми който не касаят лично някой?!
Да няма поле защо съм пуснал нещо...!
Скрибу4ка стига скрибуца бе приятелю ...
Ако толкова ти е важно да бъдеш забелязан запиши се за Х-фактор или там нещо такова
да ти мине и се успокой, че то на теб ти влияе тая работа зле ... мани ни нас ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Leon написа:Суеверията ни влияят точно толкова, колкото им позволим. ...
Да, с повечето суеверия е така. Има обаче някои суеверия, които имат рационални и логични обяснения. С други думи - тези суеверия някога са били практични и полезни в живота, после обаче причината е изчезнала и е останало... суеверието.
Такова нещо четох за поверието, че е на нещастие трима човека да палят цигара от една клечка. Било възникнало в окопите на Първата световна война. Предаването на горящата клечка от един на друг давало възможност на противниковия снайперист да се прицели... Разбира се, сега такава опасност няма, но поверието е останало.
Числото 13 (дяволската дузина) се смята за фатално поради Тайната вечеря (12 апостоли и Христос), а също и някакъв погром над християните имаще май на такава дата... Солта пък била много ценна в древността, затова било нещастие да я разсипеш. Имаше и още нещо, свързано с конските подкови, но не се сещам в момента...
Excellent! Steven is my name!
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
спрях и аз с това
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
13 мнения
• Страница 1 от 1