Зимни гуми
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Зимни гуми
Здравейте колеги,тъй като имам 2 комплекта джанти (за зимата и за лятото) съм решил още сега да си купя зимни гуми да си ги монтирам на зимните джанти и другия месец да не чакам с часове по гумаджийниците,а направо да си ги сложа сам.Не искам да се изхвърлям за Мишелин и т.н. спрял съм се на 2 марки Nokian и Nexen.Като цена са почти еднакви Нокиана е по скъп с 10лева,но Нексена има индекси като на първокласна гуми.За икономия на гориво С,а за сцепление на мокро В,докато на Нокиана са по-лоши индексите,но съм чувал много хубави работи за тях.Нексена ще го взимам от Диана,а Нокиана от един приятел.Какво бихте ме посъветвали ?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Зимни гуми
Mamar4o написа:Здравейте колеги,тъй като имам 2 комплекта джанти (за зимата и за лятото) съм решил още сега да си купя зимни гуми да си ги монтирам на зимните джанти и другия месец да не чакам с часове по гумаджийниците,а направо да си ги сложа сам.Не искам да се изхвърлям за Мишелин и т.н. спрял съм се на 2 марки Nokian и Nexen.Като цена са почти еднакви Нокиана е по скъп с 10лева,но Нексена има индекси като на първокласна гуми.За икономия на гориво С,а за сцепление на мокро В,докато на Нокиана са по-лоши индексите,но съм чувал много хубави работи за тях.Нексена ще го взимам от Диана,а Нокиана от един приятел.Какво бихте ме посъветвали ?
Аз съм три зими с нокиан wr d3. Супер доволен. Не забравяйте къде се произвежда. Финландия.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Шума не ме интересува,искам да е проходима зимата,именно за това съм си взел и джанти 15ки за зимата.Гумите ще са 205/65/15 интересуват ме първите два индекса,на 1вия не държа да е от А до С,но вторият задължително.Ако някой може да предложи нещо друго среден клас.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз сега ще съм втори сезон с Пирели Сотозеро 3 - карал съм много марки гуми, но тези са топ класа определено. В размер 225/55/16 ги има по около 200 лева за брой.
Карал съм и Нокиан WR A3 - и те са много добри, но Пирели по- ми допада...
Карал съм и Нокиан WR A3 - и те са много добри, но Пирели по- ми допада...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
интересно, всички караме с чисто нови зимни гуми, които се сменят всеки сезон, а като изляза лятото пред блока 60% от колите са със зимните гуми на 35 градуса околна температура
и теми за зимни гуми през 2 дена
иначе: сигурен съм, че няма да усетиш НИКАКВА разлика, ама никаква

и теми за зимни гуми през 2 дена
иначе: сигурен съм, че няма да усетиш НИКАКВА разлика, ама никаква

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не гледайте тия индекси, а мнението на ползващите конкретния продукт. Аз сега ако се разровя за идексите на моите гуми със сигурност няма са А А А, но нямам никакви забележки към тях.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Nokian е доказана марка,а тия Nexen дори за 1 път ги чух като отидох днес в Дианата.Там ползвам големи отстъпки,но за жалост нямат Нокиан там.Тях един приятел ми ги предага с 25% отстъпка,но не разбрах А3,Д3 или Д4 ще му се обадя утре че стана късно и ще пиша 

- ustrem
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
- Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015
От NOKIAN не се отказвай колега.Аз ще си купя NOKIAN WR D4 която тази година започна да се произвежда и е първата зимна гума А клас относно спирачният път.
www.auto-press.net/a:Nokian-WRD4
www.auto-press.net/a:Nokian-WRD4
Последна промяна ustrem на 27 Сеп 2015, 14:43, променена общо 1 път
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада !

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Nexen карам сефте таз година летни ... Ами говорете си там за Мишлен и а-у !
Вече догодина ще кажа впечатление, но е факт че за сефте таз година АБС-а го чувам само като тръгна от паркинга
Не са китайски, а корейски !
А Нокиан ако е Д4, мисля че няма място за чудене ! Имат доста голям завод в СССР, и като цяло няколко познати са ми казвали че там доста ги уважават !
Аз въпреки това м/у двете бих заложил на Нокиан, но само ако е Д4 ! Впрочен - ти кои модели гледаш ?!
Сега загледах евентуалните заподозрени - Д4 е един клас нагоре !
Вече догодина ще кажа впечатление, но е факт че за сефте таз година АБС-а го чувам само като тръгна от паркинга

Не са китайски, а корейски !
А Нокиан ако е Д4, мисля че няма място за чудене ! Имат доста голям завод в СССР, и като цяло няколко познати са ми казвали че там доста ги уважават !
Аз въпреки това м/у двете бих заложил на Нокиан, но само ако е Д4 ! Впрочен - ти кои модели гледаш ?!
Сега загледах евентуалните заподозрени - Д4 е един клас нагоре !

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
cherepa83 написа:Ктайчетата казват били добри нексен-а , виж гиславед има ги в диана.
Имат завод в Китай, но са Корейски гуми и въобще не са лоши, това лято на едни такива Nexen N8000 им врътнах 25000км и нямам забележка, като гледам спокойно ще избутат още един сезон, много добро съотношение цена-качество

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3