Зимни гуми
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Re: Зимни гуми
bum_bum написа:Къде, къде?
Град Всеволжск, Ленинградска област.
https://www.nokiantyres.ru/o-nokian-tyres/kontakty/
Понятието СССР престана да съществува преди около 25 години.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
И аз гледам разни реклами на новите Nokian WR D4, но още не намирам реални сравнения с други марки.
Аз се колебая между Continental TS 850, Goodyear UG 9 и Nokian WR D4 в размер 195/65/15. Разликата в цените е около 5-10 лв на гума, което в случая не е фактор при избора.
Аз се колебая между Continental TS 850, Goodyear UG 9 и Nokian WR D4 в размер 195/65/15. Разликата в цените е около 5-10 лв на гума, което в случая не е фактор при избора.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Имам личен опит с Nokian WR A3 17' и WR D3 16'. Гумите според мен са повече от излключителни. Не знам китайските или корейски алтернативи как са, но при положение, че цената е 10 лева на гума, въобще не бих се замислял. В крайна сметка, едните имат тест фасилити, в което няма нужда да симулират зимни условия, то си е все зима
. 16ките бяха производство Финландия, 17ките бяха от Русия. Като цяло финландските имаха много добър външен вид, руските бяха малко неугледни - стърчи мустаче тука там, където се е затварял калъпа, но на пипане и като поведение гумите нямат разлика. С малките баща ми бръмчеше с един Авенсис от 2004, а 330ката ми с шпера и асиметричния Нокиян гребе като танк.

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Благодаря колеги,за WR D3 става въпрос Нокиан дават ми ги на 97лв бройката ДОТ 3015.
BTW вече ги поръчах
BTW вече ги поръчах

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Ще останеш доволен
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Мога да дам добри отзиви за тази гума http://prntscr.com/8l4sbe
Спрямо цена и качество за мен е добра

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
TS850 са ми на е39ката, Made in Germany пише на тая. Купих си ги като излезе модела в България. Реално съм ги карал само 1 зима цялата и беше доста прилично. Като се отчете факта, че колата е автоматик и е голяма боза ASC-то.
General Tires са ми на е30ската, може би двойно по-нисък клас гума, ама там пък шпера помага и имам чувството, че карам трактор ЮМЗ.
General Tires са ми на е30ската, може би двойно по-нисък клас гума, ама там пък шпера помага и имам чувството, че карам трактор ЮМЗ.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
\MITETO\ DSB написа:Мога да дам добри отзиви за тази гума http://prntscr.com/8l4sbe
Колега я кажи нещо по-подробно за тия Dayton, че нещо бая народ ми ги хвали, а и цената им не без значение

- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
dmxl написа:\MITETO\ DSB написа:Мога да дам добри отзиви за тази гума http://prntscr.com/8l4sbe
Колега я кажи нещо по-подробно за тия Dayton, че нещо бая народ ми ги хвали, а и цената им не без значение
Мой приятел купи такива за голф 3. То новата гума първите 2 зими винаги е перфектна. Единствено на допир осетих разлика с моя континентал тс-850 като дейтън-а е една идея по-твърд, поне така ми се струва. Като проходимост пак казвам нова гума е и ходеше навсякъде без проблем и все пак са със същата шарка като на континентала. И цената от 75 лева за 15-ска е идеална.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
dynalias написа:dmxl написа:\MITETO\ DSB написа:Мога да дам добри отзиви за тази гума http://prntscr.com/8l4sbe
Мой приятел купи такива за голф 3. То новата гума първите 2 зими винаги е перфектна. Единствено на допир осетих разлика с моя континентал тс-850 като дейтън-а е една идея по-твърд, поне така ми се струва. Като проходимост пак казвам нова гума е и ходеше навсякъде без проблем и все пак са със същата шарка като на континентала. И цената от 75 лева за 15-ска е идеална.
Като гледам в Дианата моя размер 215/60/16 са около 100 кинта броя, за тия пари май по-добро няма

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
dmxl написа:\MITETO\ DSB написа:Мога да дам добри отзиви за тази гума http://prntscr.com/8l4sbe
Спокойно караш 3 зими и ги мяташ на боклука за мен за тия пари е доста добра.
Аз ги взимам от Маргел но сега погледах че нямат в наличност цената и дота там бяха най добри последния път.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Този Dayton копира 1:1 шарката на Nokian Hakkapelitta, които купувах... 2001 за Е30-ката. Това е най-яката зимна гума, дето съм пипал
След това Hakkapelitta ги спряха от внос, щото били за по-зимно време, отколкото ние имаме тук
.
Почти единствения параметър дето гледам на зимна гума е колко е мека смеската. И взимам най-меката. Последните години и на двете коли зимните са Firestone Winterhawk 2 Evo.
Независимо от евото, бяха много меки. Гледам има вече вариант 3, ще ги погледна.
Относно коефицентите, ако гумата е мека, няма как да е икономична... Икономиката не ме интересува

След това Hakkapelitta ги спряха от внос, щото били за по-зимно време, отколкото ние имаме тук

Почти единствения параметър дето гледам на зимна гума е колко е мека смеската. И взимам най-меката. Последните години и на двете коли зимните са Firestone Winterhawk 2 Evo.
Независимо от евото, бяха много меки. Гледам има вече вариант 3, ще ги погледна.
Относно коефицентите, ако гумата е мека, няма как да е икономична... Икономиката не ме интересува

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Владо написа:Почти единствения параметър дето гледам на зимна гума е колко е мека смеската. И взимам най-меката.
Има един зимен модел на Kelly, дето е толкова мек, че колата към 100ина почва да сее от тях.

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
А каква е разликата между един и същ модел,но единия е EVO ,а другия не? Иначе и аз си купих Dayton-а 205/65/15 по 85лв от Дияна,живея на доста високо и непроходимо място та определено има къде да ги тествам...иначе за колегата който е намерил Нокиан на 97лв броя,аз нямаше да се чудя изобщо
. Дота ми от Дияна е ~3515 буквално на няколко седмици бяха като дойдоха.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Дейтъна е всичко друго,но не и добра гума
Имам 2,които бяха на зимния комплект джанти когато купих колата и ги махам веднага щом стане време за зимните.Много са тежки,голям процент са си и фабрично криви,а на мокро са кръгла нула.

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3