Добавки за дизел?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Добавки за дизел?

Мнение от (bubsa) » 29 Сеп 2015, 17:50

Здравейте.
Имам няколко питанки относно добавките при нафтата.
Използвам основно бардал БДЦ и кастрол ТДА при всяко зареждане,обаче онзи ден видях някаква дизел пауър,която вдигала цетановото число с от 5 до 7 пункта.Налях от нея и допълних със шел в-пауър нафта до горе.Даже сипах малко повече добавка от предписаното,но разлика във вървенето не виждам.
Интересно ми е тези добавки само обикновената нафта ли засилват?Примерно при бензина,ако сипеш 95 го прави на 102 октана,тогава 100 октановия ще стане ли 107?
Също може да споделите от коя добавка сте най-доволни.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Re: Добавки за дизел?

Мнение от M3 E92 » 29 Сеп 2015, 18:13

Аз съм използвал единствено Bardahl за почистване на двигателя на 1-чката. Според предписанието 1 флакон върши работа за следващите 3000км пробег. Още със сипването двигателят започна да работи по-твърдо и някъде след около 3 месеца се задръсти DPF-ът и моторът утихна, явно си е свършила работата. Сега ще трябва да правя регенерация на DPF-а, за да го изчистя от натрупаните боклуци.
Нафтата, която сипвам, е Shell V-Power Nitro+ Diesel - дава ми най-добър разход, заедно с Rompetrol-ската - около 720км с 1 цял резервоар от 53л :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 30 Сеп 2015, 7:55

С добавки мощност не се вдига . Особено на турбо-дизелов двг не можеш да го усетиш чисто сетивно заради начина на проява на въртящия момент. При атмосферен двг бензинов най-вече е по-вероятно да се усети нещо като подобрение заради плавното разгръщане на мощността.Използването на добавка за прочистване горивната система и нещо за увеличение смазочността на нафтата е достатъчно за добрата грижа .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Сеп 2015, 10:11

С тази цел и аз слагам, макар и рядко. Последно слагах на Protec за почистване.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 30 Сеп 2015, 10:38

Само аз ли мисля ( съмнявам ) че тия добавки са пълен фуш , преди 1 седмица сложих добавка на бардал за дизел прочистване и пълен резервоар само защото колата е нова ( и ми е мерак все още :mhihi: ) ама въпреки това съм скептично настроен . Като избирах каква да взема ми предлагаха 2312412 хиляди и на повечето за 20лв " получаваш " еба*и ефекта прочиства , смазва , подобрява намаля разхода и какво ли не :kuku:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Сеп 2015, 10:58

Имах проблемна дюза, на която ме притесниха стойностите на диагностика. След добавката стойностите влязоха в норма, ама като че ли взе повече да пуши. Ефект има, вече дали положителен или отрицателен, друг въпрос, но хич да не действат, няма такова нещо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Сеп 2015, 18:31

И аз ръгам и протек и тда и синтетично двутактово и не съм сигурен дали с тая шибана нафта въпрки подобренията се доближавам изобщо до стандарта за дизелово гориво. :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Сеп 2015, 20:48

Някои добавки работят. Аз преди години на тдс-а с 12лв за две флакончета Лики Моли си реших проблем причинен от лошо гориво (Лукойл) за който при диагностики в Дару, Супер Дизел и един сервиз в Орландовци ми искаха суми от порядъка на 3000лв за да ми сменят помпата.

От тогава карам само и единствено с Шел в пауър дизел и никога не съм имал проблем с палене, помпи, пушене и т.н. и разхода е доста приличен като бонус.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 30 Сеп 2015, 22:04

Ползвам Liqui Moly 5160 Speed Diesel Zusatz, от представителството им тук, до нашия магазин, 47-8 лева беше по спомен. И ТДА също от време на време.
Не знам каква е файдата, колата си върви така или иначе, но ми е по-спокойно някак си :mhihi: .

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 01 Окт 2015, 9:50

Владо написа:Ползвам Liqui Moly 5160 Speed Diesel Zusatz, от представителството им тук, до нашия магазин, 47-8 лева беше по спомен. И ТДА също от време на време.
Не знам каква е файдата, колата си върви така или иначе, но ми е по-спокойно някак си :mhihi: .

bum_bum написа:Някои добавки работят. Аз преди години на тдс-а с 12лв за две флакончета Лики Моли си реших проблем причинен от лошо гориво (Лукойл) за който при диагностики в Дару, Супер Дизел и един сервиз в Орландовци ми искаха суми от порядъка на 3000лв за да ми сменят помпата.

От тогава карам само и единствено с Шел в пауър дизел и никога не съм имал проблем с палене, помпи, пушене и т.н. и разхода е доста приличен като бонус.

явно ползвате 1 , може ли линк към сайта им или от къде ги взимате и аз да тествам :mhihi:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Окт 2015, 13:20

По бензиностанциите ги имаше преди. Не съм слагал добавки вече 7-8 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 01 Окт 2015, 14:04

Аз мога да дам прмер с моята кола. чист дизел с ел. помпа. Не я бяхме карали близо година, като през това време съм я палил 5-6 пъти за по 10-20 минути. Нафта не бях доливал. Решаваме да я караме и почна да гасне както си седи на празен ход, бутнах малко ГНП, почна да гасне в движение. В крайна сметка и мен ме посъветваха да търся друго ГНП, но по скоро бих я разчастил отколкото да давам пари за тоя спрел дизел. Накрая 250мл. хидравлично масло в 12.5 литра нафта и на втория ден вече спря да гасне. Трети месец я карам и всичко е ок. Според мен различните нафти оставят различни боклуци по пътищата и дюзите и си трябва профилактика. Другата кола дето е рено дци сипвам само и единствено на омв и драми не съм имал. Докато работи, не сипвам нищо друго освен нафта!!!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Окт 2015, 19:43

А някой знае ли кога добавките вдигат цетановото число?Ако сипя шел в-пауър + добавка ще има ли ефект,както при обикновена нафта + добавка?Сега съм с пълен резервоар шел в-пауър със добавка "дизел пауър" и ми се струва,че колата върви по-малко отколкото само с хубавата нафта без добавка :dunno:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 01 Окт 2015, 22:28

Различна е моята добавка на Лики Моли... Посочената цена е за литър, в моя случай, и се добавя по около 40мл на резервоар, 60-70л. Ползвам я година сигурно, понеже я редувам с тда. Никога в колата не съм слагал от специалните нафти, независимо от бензиностанцията. Така или иначе зареждам само от един Лукойл в София, само обикновена нафта.
Не виждам много смисъл да ползвам специалните нафти и да слагам добавка. По тази логика може да се сложат 2, или даже 3 различни добавки, кой да ти каже какъв ще е ефекта.
На специалните нафти би трябвало да са сложени добавки, или една добавка, никой не казва какво е, само рекламират разни ефекти. Аз предпочитам да слагам обикновена, и да контролирам добавката, според случая. Сега като застуди, ТДА ще е по-подходящата :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Окт 2015, 23:29

Тя добавката винаги вдига цетановото число. Нормалнитe дизели в Европа са 49-51, а премиума на места 60. У нас .... :mrgreen: Над 60 като се вдигне - ефекта е обратен. И все пак цетановото число не е панацея. От него моторетката работи по меко и тихо и пали по-лесно в студа, ама колата няма да вдига предница. На'ща нафта - доста повече вреди фракционния състав, отколкото цетановото число...
Ubi dubium, ibi libertas

Следваща

Назад към Извън Темата