Борба с плевели.
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Борба с плевели.
Аз пръскам с Раунд ъп павирания участък в двора пред гаражите - нищо не расте, дори мъх между паветата, където се е разнесло в страни от тях също всичко съхне 

Аз когато природата ме издразни плевелно в някое кътче взимам два чувала с морска сол и ръся яко.Екологично и чисто,и държи дълго.Иначе съм пробвал с опесъчаване и котките вършат останалата част от работата.Това с котките е доста силно,че веднъж и една праскова даде фира.Кокошките са може би най силният хербицид,който съм срещал.Направи си курник на това място и гледай с кеф как за около месец буквално ще изорат местото.Дълго време нищо няма да се покаже на това място.Това от мен.Успех!
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Аз като малко по ,,вещ,, относно препаратите за растителна защита ,мога да ви кажа че тази химия е една от най големите злини измисляни някога от човек.Такива са лоши там нещата че ви е ,,бедна,,фантазията.Аз от години не ям гъби/без значение кой е производителя/,череши само от много добре проверени производители,гроздето,ябълките,всичко е бъкано с отрови.Купуват препарати първа група пръскат и на следващият ден са на пазара в София.Нещата са толкова сериозни че не ми се говори,но това с гъбите е ,,TOП,,.Ako има някой журналист да разрови нещата и да пусне едни гъби за изследване за наличие на пестициди,може и да се вдигне малко шум и да се стреснат производителите.Относно въпроса на колегата ,ако държи да премахне тревата и не иска отрови,бих му препоръчал в началото на вегетация на растенията рано на пролет да разреди амониева селитра в по висока концентрация и в топло време да полива с лейката върху тревите или да си купи една хербицидна мотика и да маже с нея по плевелите.Това е може би най щадящият за здравето начин. А най лесният, и най ефективен ,и най вреден с един вид хербицид който е на зърна разхвърля се на определена площ и всичко що поникне и се опре на тези зърна ,,заминава,,.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2