Премахват синия талон. Връчват актовете в нета от 3 януари
Модератор: Общи модератори
Re: Премахват синия талон. Връчват актовете в нета от 3 януа
Vanqu1sh написа:...Наказателна отговорност ще се носи за превишаване на позволената на пътя скорост с над 60 км/ч, като в такъв случай ще предвижда затвор от 1 до 3 години. Наказанието за участниците и организаторите в гонки ще бъдат едни и същи – от 1 до 6 години лишаване от свобода и налагане на глоба.Така на практика, ако има възмутени граждани и съседи от вдигане на шум чрез автомобил, водачът може да бъде даден на съд. Наказанията ще важат за участниците в гонките, организаторите и дори тези, които снимат гонките с цел да публикуват записите. Ако участник в гонка обаче доброволно разкаже, че е участвал, то тогава той няма да носи наказателна отговорност. Дрифтът и пиленето на гуми също ще се квалифицират като престъпления...
http://www.economic.bg/bg/news/5/iskat- ... gonki.html
Аз предлагам, ако някой кара бързо, направо да го застрелят в главата.![]()
Явно всички престъпления са разкрити и единствените останали са уличните състезатели.
Винаги съм смятал, че няма как да измислят по-големи глупости с всяка една промяна, но с предложените "мерки" вдигнаха летвата. Силно се надявам да не изглупеят още повече и да вземат да ги приемат... Тогава трябва много да се внимава за скрити в храстите знаци "30" на 4 лентов прав път... Все пак си мисля, че за пореден път се вдига малко повече шум от необходимо. Да не говорим, че частта с възмутените граждани и рейсъра-доброволец звучат, все едно ги е измислило 5 годишно дете по време на игра на ластик. Предполагам, че няма да има съществено правно основание да те вкарат в затвора за скорост, освен ако не си участвал в птп, в което си причинил телесна повреда/смърт. За алкохол съм съгласен, че трябва да има сериозни санкции, сваляне на номера, конфискуване на кола и дори затвор. Но и там нещата са доста сложни, преди време имаше тема, където се обсъждаше по-пиян ли си ако караш с 0.51 промила, вместо с 0.50.... Да не говорим, че трафикът на доста места е станал буквално невъзможен, няма как да не стават инциденти. Инфраструктура общо взето няма, имаме няколко нови булеварда, нацепени през 20м със светофари, една цяла магистрала до морето, която е в ремонти всяка година, изобщо всички основни артерии в държавата в момента просто не могат да поемат трафика. И основният проблем в дъното на всичко - голямо количество глупави, необразовани и неадекватни хора на пътя. Ванове по 70 коня с 8 човека вътре и багаж до горе, изпреварващи през Кресненското дефиле.... Рацери с рязани ауспуси, за да докарат звук от Бързи и яростни на Пежо 60 коня.... За каква скорост говорим, за какво чудо... Та то на повечето места вече не можеш да се движиш с повече от 80.. Пък и, както е казал Джереми - скоростта не убива, убива рязкото спиране до 0км/ч

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Споко хора, Цацата каза, че няма да стане номера, че по тая логика трябвало и каруците да криминализират 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
mangini написа: И основният проблем в дъното на всичко - голямо количество глупави, необразовани и неадекватни хора на пътя.
Още от курсовете трябва да има промяна, а не в глобите. И все си мисля, че не е толкова до шофьорски умения. Просто хората масово са много глупави.

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Don_Diego написа:..
Абе в случая ме дразни лицемерието на управляващите дето са седнали да ги говорят тези глупости. Като искат да се борят с войната по пътищата е редно да дадат пример, а не да си правят каквото искат защото имат специален режим на движение. Отделно не съм юрист, но този закон ми звучи много противоречив и неясен и едва ли ще успеят да го гласуват. В крайна сметка много шум за нищо.
И докато ни занимават с небивалици гледайте какво идиотии сториха в квартала ми. Живея на Марагидик и вече половината улици не мога да ги ползвам. За да си стигна до блока през квартала ако не искам да съм в забранена трябва да слезна до Подуяне.

http://clubz.bg/28673-kolko_znaka_zabra ... chna_ulica
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TNT написа:mangini написа: И основният проблем в дъното на всичко - голямо количество глупави, необразовани и неадекватни хора на пътя.
Още от курсовете трябва да има промяна, а не в глобите. И все си мисля, че не е толкова до шофьорски умения. Просто хората масово са много глупави.
И аз това разправям, че майстроството няма нищо общо. Ама не мисля, и че са "глупави". То не е необходимо акъл или майсторство за да спреш като видиш червено или знак стоп или като идва кола от дясно и т.н. След като си минал теорията, не знам какво повече може да се направи на курса. Очевидно знаеш правилата. Освен задължително да ти прожектират клипове с последици от истински катастрофи и аз не знам

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
steeN написа:Ама не мисля, и че са "глупави". То не е необходимо акъл или майсторство за да спреш като видиш червено или знак стоп или като идва кола от дясно и т.н. След като си минал теорията, не знам какво повече може да се направи на курса. Очевидно знаеш правилата.
Глупави са и то много! И не говорим за средностатистическия шофьор, а говорим за тези дето нямат и 8-ми клас, но са взели книжка - незнайно как...
Има хора, които не са стъпвали на изпит по теория, но имат книжка... Камери, микрофони, глупости на търкалета...
Да не говорим за тези, дето никога не са имали книжка, но си карат от години...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Нещата са прости, пичове. Три лесни стъпки и всичко ще е приказка.
1. Да не може хора с основно образование да карат курсовете и да се явяват на изпити за книжка.
2. Да нямаш право да си купиш кола без да имаш книжка.
3. Да нямаш право първата ти кола да е по-мощна от 101 к.с.
И новобранците и малоумниците са неутрализирани!
За състезателите:
1. Да се направят повече места на които да може да се кара свободно, включително и нощем.
2. Кварталните да не се драпат по макарите ами да си следят хората. Всеки знае, кой е "рацера" в квартала, само кварталните не знаят... Отива се прави се проверка за модификации и се кара колата на принудителен технически преглед. Там като се установи суап на мотора - БАМ - акт - 2 бона да му дойде акъла!
3. МВР спокойно може да следи профилите в социалните мрежи, защото там най-често се организират срещи. Те така или иначе ги следят де... ама за глупости!
Според мене 2-ра точка е от особена важност. Причината: не може някой бай ... /вероятно Иван/ да ти насади някъв мотор и ти да си го караш по улиците без да има гаранция че той е безопасен. Всичко се случва. Хората грешат и така... и не може да си суапнеш двигател и да караш с окачването и спирачките от 1.8. Това е безотговорно. Ако се направи това нещо последиците ще са в две направления. Първо, хората които са сменяли двигател или ще се принудят да платят 600 лева за технотест и пререгистрация или ще трябва да карат само на определените места посочени в точка 1. И Второ, ще има превантивен ефект. Хората ще се замислят преди да почнат "проекти" от скрапа.
1. Да не може хора с основно образование да карат курсовете и да се явяват на изпити за книжка.
2. Да нямаш право да си купиш кола без да имаш книжка.
3. Да нямаш право първата ти кола да е по-мощна от 101 к.с.
И новобранците и малоумниците са неутрализирани!
За състезателите:
1. Да се направят повече места на които да може да се кара свободно, включително и нощем.
2. Кварталните да не се драпат по макарите ами да си следят хората. Всеки знае, кой е "рацера" в квартала, само кварталните не знаят... Отива се прави се проверка за модификации и се кара колата на принудителен технически преглед. Там като се установи суап на мотора - БАМ - акт - 2 бона да му дойде акъла!
3. МВР спокойно може да следи профилите в социалните мрежи, защото там най-често се организират срещи. Те така или иначе ги следят де... ама за глупости!

Според мене 2-ра точка е от особена важност. Причината: не може някой бай ... /вероятно Иван/ да ти насади някъв мотор и ти да си го караш по улиците без да има гаранция че той е безопасен. Всичко се случва. Хората грешат и така... и не може да си суапнеш двигател и да караш с окачването и спирачките от 1.8. Това е безотговорно. Ако се направи това нещо последиците ще са в две направления. Първо, хората които са сменяли двигател или ще се принудят да платят 600 лева за технотест и пререгистрация или ще трябва да карат само на определените места посочени в точка 1. И Второ, ще има превантивен ефект. Хората ще се замислят преди да почнат "проекти" от скрапа.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Stahlblau написа:Нещата са прости, пичове.
Прости са да - просто трябва да се спазват законите, и да са валидни за всички.
Ако се спазват сегашните закони всичко ще е в пъти по-добре... Ама е по-лесно всички да си драпат макарите и да взимат държавна заплата...
На челните места сме по полицаи на глава от населението, а по кварталите не можеш да видиш една патрулка денем...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
drago_pavlov написа:Stahlblau написа:Нещата са прости, пичове.
Прости са да - просто трябва да се спазват законите, и да са валидни за всички.
Ако се спазват сегашните закони всичко ще е в пъти по-добре... Ама е по-лесно всички да си драпат макарите и да взимат държавна заплата...
На челните места сме по полицаи на глава от населението, а по кварталите не можеш да видиш една патрулка денем...
Де да беше само денем

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
„Защо е нужно сключването на застраховка „Гражданска отговорност" да се удостоверява със стикер на колата?", поиска да разбере и депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров. „Реформаторът" изчисли, че след като един такъв стикер струва 1,40 лева, то разходите за стикери са в размер на 70 млн. лева, което е излишно. „Дали един автомобил е сключил отговорност може да се разбере с проверка на номера му", обясни още Димитров.
„Трябва да има стикери", отсече в отговор депутатът от ПФ Емил Димитров-Ревизоро и даде пример с това, че както има бандероли, така има и стикери.
някой има държавна поръчка за стикери...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
steeN написа:... Мартин Димитров. „Реформаторът" изчисли, че след като един такъв стикер струва 1,40 лева, то разходите за стикери са в размер на 70 млн. лева, което е излишно.
Не знам кой какви поръчки има, но тоя реформатор е страшно тъпо парче... Как ги изчисли тия 70 млн. само той си знае...
В България има регистрирани около 2 800 000 автомобила. Ако всеки автомобил си прави минималната по продължителност ГО (1 месец) значи ползва 12 стикера годишно, т.е. 33 600 000 стикера. Умножено по 1,40 лв. се получават 47 млн., като това е максимумът. Минималната сума би била под 4 млн. ако всеки си прави годишна ГО. Та истината е някъде там - между 4 и 40, но в никакъв случай 70 млн...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
drago_pavlov написа:но тоя реформатор е страшно тъпо парче...
то да беше само тоя така, те 90% са с коефициент на интелигентност колкото на след-трениран гибон

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Vanqu1sh написа:Don_Diego написа:..
Абе в случая ме дразни лицемерието на управляващите дето са седнали да ги говорят тези глупости. Като искат да се борят с войната по пътищата е редно да дадат пример, а не да си правят каквото искат защото имат специален режим на движение. Отделно не съм юрист, но този закон ми звучи много противоречив и неясен и едва ли ще успеят да го гласуват. В крайна сметка много шум за нищо.
И докато ни занимават с небивалици гледайте какво идиотии сториха в квартала ми. Живея на Марагидик и вече половината улици не мога да ги ползвам. За да си стигна до блока през квартала ако не искам да съм в забранена трябва да слезна до Подуяне.![]()
Отделно и главната улица през Редута я направиха еднопосочна за две преки, като там дори не се разминават рейсовете на градския.
http://clubz.bg/28673-kolko_znaka_zabra ... chna_ulica
Явно сме съседи, но според мен еднопосочните улици (то реално няма улици, само дупки) са единственото решение на колосалния запек в този иначе хубав квартал. И за да не съм извън темата - във времето на технологиите подобни проблеми с талони, застраховки и т.н. имат елементарни решения. Просто не са изгодни, защото от едната страна потокът от пари нагоре по веригата ще намалее, от друга ще излязат доста безобразия на "наши" хора. Защо мислите, че свързването на КАТ с общините се отложи с 4-5години?
Never mistake motion for action...
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
drago_pavlov написа:steeN написа:... Мартин Димитров. „Реформаторът" изчисли, че след като един такъв стикер струва 1,40 лева, то разходите за стикери са в размер на 70 млн. лева, което е излишно.
Не знам кой какви поръчки има, но тоя реформатор е страшно тъпо парче... Как ги изчисли тия 70 млн. само той си знае...
В България има регистрирани около 2 800 000 автомобила. Ако всеки автомобил си прави минималната по продължителност ГО (1 месец) значи ползва 12 стикера годишно, т.е. 33 600 000 стикера. Умножено по 1,40 лв. се получават 47 млн., като това е максимумът. Минималната сума би била под 4 млн. ако всеки си прави годишна ГО. Та истината е някъде там - между 4 и 40, но в никакъв случай 70 млн...
Но като изключим тази неточност идеята да нямаме никакви стикери на предното стъкло освен stanceworks ме влече много

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
То и идеята за електронно правителство и свързаност на системите ни влече много, но тоя филм няма да го гледаме скоро... Leon обясни защо...