Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви

Мнение от Borymeckata » 08 Окт 2015, 18:15

Гледам новините - катастрофа и на магистрала Тракия с двама загинали. Голяма касапница днес... Чудя се дали да не сложа зимните гуми още утре?
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 08 Окт 2015, 18:24

ares2 написа:няма да се лъжем, че всеки втори в българия кара като идиот...
вчера за 1ч. на Е79 щяха да ме блъснат на 6 места... то не са изправарвания с голФове то не беше чудо..
хората са прости,, колите са стари.. пътищата са ужасни.. аа да . полицията спи дълбок сън, нищо че се правят на много строги по новините.

Проблемът не е само във високите скорости. В повечето случаи, катастрофите предизвикани от шофиране с висока скорост не са повече от 10-15% от всички катастрофи. Масово се отнема предимство и се говори по GSMа, което си е чиста проба невнимание и е в основата за катастрофите.
Днес един пич реши, че ще кара по осевата линия по пътя между Созопол и Бургас. Кара си и не му пука, че съм с включен мигач и искам да го изпреваря, кара и си говори по телефона. Святкаха с фаровете, свирих с клаксона, но реакция няма. Като се случи един такъв дето говори по телефона и блее, дори и с 40 км/ч да кара, ако колата пред него рязко спре, резултатът ще е същия като днес на Витиня.

Хора, като карате не си отвличайте вниманието с други занимания!!! Аз лично видях как при скорост от 80 км/ч и масло по асфалта, колата е неуправляема.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 08 Окт 2015, 18:30

Borymeckata написа: Чудя се дали да не сложа зимните гуми още утре?

И какво биха те спасили те на мократа настилка ?! Имаше тестове, че при "гранични" режими, зимната издиша на мокра настилка :yes:
Колкото и да ми се иска да кажа че сме идиоти, колкото и наистина да сме такива - за последните 5+ години в тунелите повечето карат с или под ограничението от 80 км/ч ! :yes: Което и мен ме изненада, но е факт че рядко някой минава с повече от 90 там ...
Друг е самият върпос че тази скорост при тези условия е да не кажа максималната ...
Там тунелът е с намалена видимост - левият завой е доста широк и не се вижда !
И няколко въпроса имам към АПИ да речем - там има светофарна система за сигнализация ?! Била ли е задействана ?!
Има трафик камери - защо никой не е забелязал че коли влизат, а нито една не излиза ?!
И съответно въпрос към Вас колеги - съблюдавате ли тази сигнализация ?! :roll:
Както каза колегата преди мен - радвайте се че някоя газова колица не се е запалила, че щеше да стане ад ... Там нито аварийни изходи работят, нито вентилация, нито спешните телефони ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 08 Окт 2015, 19:19

Само да се уточни, че първоначалната информация за разлятата нафта е грешна - първия инциден е заради засякъл тир от там има разлята нафта от катастрофата и са се набили колите.

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Окт 2015, 20:26

ивчо написа:
Borymeckata написа: Чудя се дали да не сложа зимните гуми още утре?

за последните 5+ години в тунелите повечето карат с или под ограничението от 80 км/ч ! :yes: Което и мен ме изненада, но е факт че рядко някой минава с повече от 90 там ...

глупости!
дори тировете не намаляват до 80 като минават през тунелите там, какво остава за леките коли...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 08 Окт 2015, 20:28

То беше ясно че няма такива глупости - само не разбирам колко такива ТИР шОфери трябва да се застрелят, че да карат нормално и с акъл :evil: :bang:
Ами нямалят ... И на мен не ми се вярва, но ще направя клипче, да се види ... Повечето карат съвестно там .. Ясно е че след тунелите става "Пази се да мина", но вътре е спокойно :roll:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 08 Окт 2015, 20:30

Минах и аз през участька един час преди катастрофата.... Незнам каква е причината за птп,но знам че имаше голяма мьгла,пьтя бе мокьр, карах с 80 даже и сьс тази скорост не се чуствах сигурен че мога да реагирам адекватно при препятствие,а олигофрените профучаваха покрай мен...незнайно пред кой искат да се докажат..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Окт 2015, 20:59

То затова се казва несъобразена с пътните условия скорост. Веднъж един тъпак ме вози по стечение на обстоятелствата в реки от дъжд по АМ Тракия със 180 :banghead: Жалко за загиналите...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 08 Окт 2015, 21:13

ивчо написа:То беше ясно че няма такива глупости - само не разбирам колко такива ТИР шОфери трябва да се застрелят, че да карат нормално и с акъл :evil: :bang:
Ами нямалят ... И на мен не ми се вярва, но ще направя клипче, да се види ... Повечето карат съвестно там .. Ясно е че след тунелите става "Пази се да мина", но вътре е спокойно :roll:

Ееее като почнете така :no: Болшинството некадърници по пътищата са водачите на леки коли :idea:Има и слаби професионални шофьори и има голям шанс този с камиона да е от тях.
Така като гледам от снимките,най-вероятно шофьора на камиона е дръпнал ретардера и благодарение на хлъзгавия асфалт се е сгънал така.Дали някой без да погледне в огледалото му е набил спирачки като е видял мъглата или има друга причина може само да гадаем.Факт е,че масата шофьори карат все едно са сами на пътя и не се съобразяват със нищо.
ПС.
А колкото и да не ви харесва причината за повечето касапници по пътищата,наистина е НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ!!!Не мога да си го обясня как миналата седмица на АМ Тракия за 20-30км имаше 7 коли с гумите нагоре покрай пътя и от Ихтиман до София аз си карах със 100-110,а доста коли ме изпреварваха като спрял в дъжда :dunno: Просто човек не трябва да се надценява,както себеси,така и възможностите на автомобила си.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Окт 2015, 21:33

Е какво е като не е скоростта? Като е лош пътя, караш бавно. Като караш бавно, няма начин да се нанижеш така. Факт. И най-шибаното в такива ситуации е, че дори ти да внимаваш... отзад идват още идиоти и става мазало...

То на Тракия като завали малко дъжд и почват да се мятат в канавките винаги... сами! Но не, не е от скоростта... От кво е тогава...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Окт 2015, 22:06

Само искам и аз да не се съглася, че в тунелите се кара бавно и внимателно. Аз лично карам със 130 на магистралата, в тунела влизам и карам с 80. Обаче идиотите зад мен, дето не ме изпреварват като карам със 130, виждат чудесната възможност за това, да го направят в тунела, въпреки, че в тунел изпреварванията са забранени. И не един или два пъти ми се е случвало. И аз питам, ако не е несъобразената с пътните условия скорост, какво е тогава? Може да има много причини,но винаги има една голяма и основна, а другите само я допълват. И това е несъобразената с пътните условия скорост. Може да е клише, изтъркано, но е истина.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 08 Окт 2015, 22:11

steeN написа:Е какво е като не е скоростта? Като е лош пътя, караш бавно. Като караш бавно, няма начин да се нанижеш така. Факт. И най-шибаното в такива ситуации е, че дори ти да внимаваш... отзад идват още идиоти и става мазало...

То на Тракия като завали малко дъжд и почват да се мятат в канавките винаги... сами! Но не, не е от скоростта... От кво е тогава...

Проблемът на АМ Тракия колега, е от лошия дренаж, слабото отводнаване и локвите, които се образуват. Това е на първо място, а като добавим и скорост над 90км/ч час = аквапланинг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 08 Окт 2015, 22:49

Според мен колегата Бубса е абсолютно прав, още докато гледах снимките и аз си го помислих. Шофьорът на камиона е допуснал фатална грешка да дръпне рязко ретардера (допълнителна спирачка на скоростната кутия, действаща само на диференцияла), веднага след това ремаркето го е избутало и влекачът се е завъртял. Резервоарът от едната страна се е ударил в краката или мантинелата на ремаркето и е потекло гориво. Това е първопричината за катастрофата. После другите участници или са се ударили поради несъобразена скорост или горивото се е стекло назад и са се изпързаляли един в друг. Много шофьори и на камиони и на леки коли са неподготвени за такива ситуации и товасе дължи на инструкторите, опита и манталитета.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Окт 2015, 23:26

MMG написа:...

iliew написа:Минах и аз през участька един час преди катастрофата.... Незнам каква е причината за птп,но знам че имаше голяма мьгла,пьтя бе мокьр, карах с 80 даже и сьс тази скорост не се чуствах сигурен че мога да реагирам адекватно при препятствие,а олигофрените профучаваха покрай мен...незнайно пред кой искат да се докажат..

мисля, че човека го е казал перфектно.
Последна промяна steeN на 08 Окт 2015, 23:42, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Окт 2015, 6:25

toni2222 написа:За съжаление и един наш колега от форума и приятел си отиде днес след тежка катастрофа с неговата е30-ка..... http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1511633
Почивай в мир докторе...

кое е момчето?явно не е от популярните,никой не обръща внимание...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата