Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви
Модератор: Общи модератори
- T.Dumanov
- Потребител
-
- Кара: e91 2.0d
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви
http://vbox7.com/play:69f77ea78b
Всеки сам може да си прави изводите. Според мен наистина има нещо разлято на асфалта.
Всеки сам може да си прави изводите. Според мен наистина има нещо разлято на асфалта.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari брат, ///M-power е тя !
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
аз съм участвал в ПТП в бяла държава /Австрия/
Чета тук 5 страници нито едно нещо което се случи там тук не се и спомена,това за мен е проблем
Там също има тунели някои дълги по 7-9километра верижни катастрофи също стават.
Няма да пиша гръмки думи,няма да върна нещата назад.Ще кажа че там всеки си плаща за гяволъка и се мисли преди да се направи нещо.
Ще кажа,че ме удари австриец 55-60г и първото което направи е да звъни на тяхното 112 и да уведоми властите за ПТП после от една бензиностанция взе метла и почна да мете платното!
Дойде полицията и едно от първите неща бяха ГУМИТЕ на двете ППС сезон и грайфер беше сухо.
п.с.За дрифта бая се говори,ще дам пример пак:
Купувам мотор 1000куб. качвам му се да му дам целата газ...вдигам предна гума после спирам и австриеца прибра мотора и вика сега ако някой е звънал на полицията ми конфискуват мотора!!!
Чета тук 5 страници нито едно нещо което се случи там тук не се и спомена,това за мен е проблем

Там също има тунели някои дълги по 7-9километра верижни катастрофи също стават.
Няма да пиша гръмки думи,няма да върна нещата назад.Ще кажа че там всеки си плаща за гяволъка и се мисли преди да се направи нещо.
Ще кажа,че ме удари австриец 55-60г и първото което направи е да звъни на тяхното 112 и да уведоми властите за ПТП после от една бензиностанция взе метла и почна да мете платното!
Дойде полицията и едно от първите неща бяха ГУМИТЕ на двете ППС сезон и грайфер беше сухо.
п.с.За дрифта бая се говори,ще дам пример пак:
Купувам мотор 1000куб. качвам му се да му дам целата газ...вдигам предна гума после спирам и австриеца прибра мотора и вика сега ако някой е звънал на полицията ми конфискуват мотора!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
http://vbox7.com/play:69f77ea78b&start=4
опааааааааааааааааааааааа

някой май е бил в насрещното, а? Нафта, масла и кво още не се изръси като глупост!
Какво казвахте за обозначенията за ремонти, че не ми се рови назад?
опааааааааааааааааааааааа

някой май е бил в насрещното, а? Нафта, масла и кво още не се изръси като глупост!
Какво казвахте за обозначенията за ремонти, че не ми се рови назад?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В насрещното или просто това са завъртяли се коли на обратно, които са спряли, а този изобщо не намали въпреки, че фаровете му светеха в очите толкова време...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Мисля, че нямаше никой в насрещното, просто от удара някои са се завъртели.
От момента на влизане в тунела до момента на удара на автомобила с камерата изминаха 20-21 сек при това в последните метри видимо скоростта намаля. Не съм сигурен за дължината на тунела, но в медиите се спрягаше цифрата 1100 метра. Ако приемем, че катастрофата се случва около половината, а според мен тя се случи след половината на тунела това прави 550 метра за 20 сек или инче казано около 99 км/ч без да броим намаляването в последните метри преди удара. Чудно ли му е на някой, че при ниска температура, влага и типичния за есенния сезон прах спирането по наклонен надолу път е повече от 100 метра?
От момента на влизане в тунела до момента на удара на автомобила с камерата изминаха 20-21 сек при това в последните метри видимо скоростта намаля. Не съм сигурен за дължината на тунела, но в медиите се спрягаше цифрата 1100 метра. Ако приемем, че катастрофата се случва около половината, а според мен тя се случи след половината на тунела това прави 550 метра за 20 сек или инче казано около 99 км/ч без да броим намаляването в последните метри преди удара. Чудно ли му е на някой, че при ниска температура, влага и типичния за есенния сезон прах спирането по наклонен надолу път е повече от 100 метра?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Много филми се гледат - нафтата тече нагоре, коли в насрещното... Повечето карат по магистралата като тоя на клипа, гледа напред до бронята на предната кола и т'ва е - нататък не го грее ... верно, че трябва малко време да свикнат очите, ама можеше поне да върне газта. Добре, че не стана тая беля, като си тръгват фитипалдитата за селата в петък да речем, че щеше да е още по-трагично.
Ubi dubium, ibi libertas
Преди да се влезе в тунела, посока София, ремонта свършва на 50 метра преди да влезеш в тунела и до преди това се кара в насрещното /двете платна са разделени/. Там където попринцип чакат КАТ с радар /вляво като се излезе посока Варна/ има сложени 6 броя табелки /сложени през доволно разстояние/ с посочващо да се премине в другата част на платното.
enjoy life and drink cold beer

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
От клипчето ясно се вижда че шофьорът закъснява с намаляването в продължение на 10 секудни. Трябва на 0:21 вече да е започнал да намалява!!! А той продължава със същата скорост (гледайте осевата линия) въпреки че стоповете пред него светят за спиране. Има предостатъчно дистанция пред него и ако беше започнал от 0:21 да намалява, без проблем, каквото и да има на асфалта, от 80 може да се спре преди да се натресеш в другия. Той реално почва да намалява от 0:31 когато вече има не повече от 50-60 метра от вече катастрофиралите коли. Естествено че няма да спре.
Разлятите течности които е имало със сигурност СЛЕД започналата верижна катастрофа нямаше да изиграят такъв голям фактор ако беше започнал да намалява от рано, а имаше цялото време на света!!!
Другото което ми направи впечатление, и което е неписан закон по принцип, е че винаги трябва ако можеш да избегнеш челния сблъсък. Това можеше да го направи подпирайки гумата в бордюра или съответно цялата кола в стената забавяйки колата механично щом няма сцепление. По-добре помляна цяла дясна страна на колата отколкото да се натресеш челно в другия, а той направи точно обратното!
Нулева....абсолютно нулева култура на каране.
Разлятите течности които е имало със сигурност СЛЕД започналата верижна катастрофа нямаше да изиграят такъв голям фактор ако беше започнал да намалява от рано, а имаше цялото време на света!!!
Другото което ми направи впечатление, и което е неписан закон по принцип, е че винаги трябва ако можеш да избегнеш челния сблъсък. Това можеше да го направи подпирайки гумата в бордюра или съответно цялата кола в стената забавяйки колата механично щом няма сцепление. По-добре помляна цяла дясна страна на колата отколкото да се натресеш челно в другия, а той направи точно обратното!
Нулева....абсолютно нулева култура на каране.
Още един детайл: пред колата снимаща клипа има друг лек автомобил и ТИР. От момента в който лекият автомобил отпред натиска спирачки, до момента в който ТИР-аджията натиска спирачки изминават 5-6 сек. Самоуверено, но защо да не е като както писах още преди да излезе клипа няма пострадали тираджии... пък тия другите би ги у м*мата и помияри... Сега преди да е свършило досъдебното производство и съдебното (ако има такова) пак мога да се хвана на бас, че въпросния самоуверен тираджия няма да бъде наказан по никакъв начин...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Смъкнват на 70 кm/h ограничението на тунела Витиня.
Ще бъдат монтирани камери на входа и изхода и чрез компютър ще се засича средна скорост при която минава всяко мпс.
Новото ограничение 70 на Витиня ще бъде факт до две седмици обещават от пътна агенция.
Ще бъдат монтирани камери на входа и изхода и чрез компютър ще се засича средна скорост при която минава всяко мпс.
Новото ограничение 70 на Витиня ще бъде факт до две седмици обещават от пътна агенция.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
doomy525 написа:Преди да се влезе в тунела, посока София, ремонта свършва на 50 метра преди да влезеш в тунела и до преди това се кара в насрещното /двете платна са разделени/. Там където попринцип чакат КАТ с радар /вляво като се излезе посока Варна/ има сложени 6 броя табелки /сложени през доволно разстояние/ с посочващо да се премине в другата част на платното.
Има нещо вярно ... сума ти хора затриха с тия непрестанни ремонти по никое време, стеснения, прехвърляния от едното в другото платно в мъглата и т.н. Пък и взе да им става навик.

И все пак, колата не е да влезеш вътре и да чакаш някой друг да ти каже с колко да караш

Ubi dubium, ibi libertas
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Сега гледах клипа. Този не му ли дойде на акъла,че нещо става напред щом още с влизането в тунела,на колата пред него и светват стоповете и то не моментно,а светят постоянно докато не се натресе до нея!? 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Просто хората масово не могат да карат
Проблема не е нито в скоростите, нито в пътищата, нито в старите автомобили. Както всеки е забелязал на клипа, човека спокойно можеше да си спре, ако беше направил навременна реакция.

Някой случайно дали знае в измисленото приложение струващо близо 1 млн. - ЛИМА на агенция пътна инфраструктура дали този инцидент е бил отразен?
Новини от преди 4 години. Иначе казано повечето хора карат в тунелите така, че наложи ли се да спират виждат нафта.
Поне статистиката показва повишаване хитростта на участващите - вече имат оправдание.
http://vbox7.com/play:a87c7ca4d8?p=grou ... order=rate
Поне статистиката показва повишаване хитростта на участващите - вече имат оправдание.
http://vbox7.com/play:a87c7ca4d8?p=grou ... order=rate