Гуми от "Диана" ООД - горчиво

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Гуми от "Диана" ООД - горчиво

Мнение от benzin » 13 Окт 2015, 11:13

Колеги, гумите му може да са перфектни и неразличими от чисто нови, но въпроса е принципен! Плащаш си за нещо чисто ново и си плащаш цена като за чисто ново а те цакат с гуми на няколко години, за съжаление така ни цакат навсякъде, както в магазините за техника ни пробутват редовно мостри на нормалната ненамалена цена, аз диана отдавна съм ги зачеркнал, там и с чисто нови джанти да отидеш пак ще изкарат някоя крива :shock: :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 13 Окт 2015, 11:31

в диана за над 10 смени, по-малко от 3 джанти за изправяне съм нямал :mhihi: :mhihi:
няма такива дребни тарикати, въртят бизнес за милиони левове, а се циганят като въшкари :dummy:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 13 Окт 2015, 11:33

Интересно ми е какво те кара да се връщаш при тях? Като казваш над 10 смени, това са може би 5г. Аз един път ги пробвах по принуда в София и един път в Пловдив, че моя гумаджия затваря рано и не работи в неделя. Повече те за мен не съществуват!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 13 Окт 2015, 11:39

И аз да споделя за Диана - миналата година си поръчах през сайта им 4 броя Дънлоп спорт макс тт в размер 225/55/16. Никъде не бе отбелязано на сайта, че въпросните гуми са със стар ДОТ, нито пък бяха намалени - единствено пишеше, че са налични само 4 броя. В разговорите с операторките също никой не спомена стари гуми. Като дойдоха, не ги погледнах веднага, понеже не се бях усъмнил. Като отидох да ги слагам, ДОТ-а беше от средата на 2012 г. Също съм съгласен, че пропускът си е донякъде мой, но определено въпросните господа и госпожи са некоректни, за да не кажа измамници.
В резултат гумите са почти невъзможни за баланс, все има някаква минимална вибрация във волана, която със зимните ми гуми липсва. Сега свалям въпросните гуми и повече не мисля да ги полвам, както и услугите на Диана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Окт 2015, 11:43

И в друга подобна тема бях писал, на околовръстното , в център Диана си купувам 2 чистак нови гуми, някакви и разбира се искам монтаж.
Колата е малка (Пежо307) и нямам претенции за гумите, освен да са нови и с добър дот, както си и беше.
Но след като поставиха гумите, започна колата да дърпа на една страна, след 2 дена се връщам, защото тогава нямах време, и ми обясняват че САМО тези, които са ми поставили гумите (механиците) могат да направят рекламация, а те в този ден не били на работа.
Естествено, аз обясних че не познавам ТЕЗИ , дето са ми поставили гумите, а идвам в магазина, от който съм ги закупил и където са ми поставени.
По никакъв начин не приеха нещата за смяна на гумите или нещо друго.
Така че, от Диана не искам повече нищо да купувам...А гумите-имам си ги още :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Окт 2015, 11:56

^ ей тая истори си я спомням и беше една от причините да размисля относно ползването на техни услуги. Голям ъпсурд.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 13 Окт 2015, 12:04

Аз от много време си купувам гуми само от Диана и съм доволен от цените и гумите.Преди години си купих гуми на 4 години от там 235/40/17 за по 80лв/бр и докато ги карах(задни)се представяха перфектно.Тогава си бяха намалени и то много.Иначе никога не са ми се падали стари гуми.Който държи на възможно най-нови гуми може да си избере срещу допълнително заплащане.
Монтаж на съм правил никога там и не мисля да правя.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Окт 2015, 12:59

Диана са страшни парцали, казвам го от позицията на човек работил доста време с тях. Винаги ще намерят вариант да те прецакат. Мен ми е интересно като ще давате солидни суми за гуми не проверявате ли кои са най-новите модели за вашия размер на различните марки? Така щеше да видиш, че лм80 е вече стар модел и да ти е ясно, че и дота ще е стар в повечето случаи. Гумите ги маркират с акция като станат на 4+ години
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 13 Окт 2015, 13:04

Мене също ме прекараха преди 2 години си взех две нови зимни гуми едната беше с дот 12 другата 11, но сам съм си виновен защото тогава изобщо не се сетих да погледна видях ги чак като си бях в къщи и не съм се и връщал повече. Предполагам че ако искаш да ги видиш гумите и предварително попиташ с какъв дот са ще ти кажат и казваш взимаш или не.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 13 Окт 2015, 13:11

(bubsa) предполагам че се шегуваш за допълнително, заплащане за да получиш пресни гуми. :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Окт 2015, 13:12

(bubsa) написа:Който държи на възможно най-нови гуми може да си избере срещу допълнително заплащане.
Монтаж на съм правил никога там и не мисля да правя.

Глупости са това,3 чифта имам от тях,последните летни взех Март 4броя Дънлоп 225/45/17 SportMaxx RT - и ДОТ-а е 2 седмици преди покупката,нито съм доплащал нито нищо ..ама не отивам да давам пари преди да се провери какъв ДОТ са ...ако сме 2015 началото на пролетта си иска ДОТ 15 (следвам тази логика,не умирам за 1 месец да изчакам то така и стана навсякъде бяха 3614,4014 е да бе ама аз си искам да си пише 15 :mhihi: дебил човек )
Едни 4х225/45/17 Фулди миналата година пак ДОТ 14 преди това зимния сезон Континентал 205/55/16 ДОТ 14 взех ги Януари - нито за единия комплект не съм платил повече нито някой ми е искал,когато съм държал на ДОТ-а и да видя гумите.
В моето право си е ,да видя стоката която ще купувам - специално за гумите,не че е гаранция че са перфектни ,като са с ново производство,но това ми е едно наум...
сега се сетих,че и тъст ми в Бургас му бяха пробутали "нови" летни миналата годиан с ДОТ11 ама ....

Та въпроса е ,че те са некоректни ,като продавачи ,после няма законово упоменато какво е НОВА гума,няма никъде информация з ДОТ-а в сайт или на място - питайте ,изисквайте...
То е малко като да си пазаруваме яйца мляко и тн без да гледаме срока на годност - като работил в магазин преди много години,знам че практиката е по-старото отпред и затова не веднъж съм връщал какви ли не стоки на управител или каса ,защото са с изтекъл срок на годност...така свикнах.

Та - надявам се да отреагират правилно,защото и те носят виня но и колегата до някаква степен.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 13 Окт 2015, 13:16

barty написа:(bubsa) предполагам че се шегуваш за допълнително, заплащане за да получиш пресни гуми. :mhihi:

Не се шегувам.Мисля,че беше 20лв да си избереш с най-пресния ДОТ.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Окт 2015, 13:29

Toва не е първата тема за Диана тук и без да съм стъпвал там знам,че няма и да стъпя :lol:
Общо 8 нови гуми съм пазарувал последните 3 години и всички от една малка и невзрачна гумаджийница,с безплатен монтаж ,като всички бяха на макс 3 месеца и добри цени :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 13 Окт 2015, 13:35

stocky написа:Интересно ми е какво те кара да се връщаш при тях? Като казваш над 10 смени, това са може би 5г. Аз един път ги пробвах по принуда в София и един път в Пловдив, че моя гумаджия затваря рано и не работи в неделя. Повече те за мен не съществуват!

То не е задължително да си изправяш джантите като им научиш номерата :mhihi: , а между другото лоши и стари гуми от тях съм нямал.
даже гледам тук се споменава за стар дънлоп, на мен също ми докараха едни от бургас и всичко беше точно.
също и отстъпките са доста добри.
един път се направиха на тарикати и 2 пъти ги карах до младост да гледат дали тресе волана :), докато не я балансираха "прецизно" - разбира се безплатно :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 13 Окт 2015, 14:43

Bogat-Beden написа:Toва не е първата тема за Диана тук и без да съм стъпвал там знам,че няма и да стъпя :lol:
Общо 8 нови гуми съм пазарувал последните 3 години и всички от една малка и невзрачна гумаджийница,с безплатен монтаж ,като всички бяха на макс 3 месеца и добри цени :dunno:

+1

Не знам защо се блъскате при "големите" като нито цените им са ок, нито очевидно обслужването и качеството :dunno:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата