Проблем на на автоматична скоростна кутия на БМВ 530д 2003г
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем на на автоматична скоростна кутия на БМВ 530д 2003г
здравейте имам проблем със автоматична скоростна кутия на бмв 530д 2003г.Не знам на какво се дължи като потегля на след 100-200м скоростите изключват или като спра на светофар после не мога да продължа,трябва да угася двигателяза около минута и после потегля пак.В момента се намирам в Германия Оснабрук ходих в сервиз на БМВ не съм на ти със немския ,имаше работник руснак направиха ми тест ,2 теста защото след първия не можаха да ми кажат нищо и след 2 също просто мо казаха че трябжа да се ремонтира и ремонта струва 5000 евро
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Проблем на на автоматична скоростна кутия на БМВ 530д 20
Така е, трябва да се ремонтира кутията ти. Вероятно има проблем с фрикционния съединител, вследствие на което приплъзва между 1-ва и 2-ра скорост. След това, като спреш на светофар примерно, автоматът потегля от 2-ра скорост, освен ако не си минал през неутрална след спирането. От което също следва, че имаш проблем с 2-ра скорост. Може и да не е съединител, може да е някой клапан, а може и да са няколко проблемите - за по-голяма точност е нужна поне диагностика, а най-сигурно сваляне на кутията и разглобяване от специалист. Но при всички случай ще ти е по-евтино да си докараш колата в Бг - тук ремонтът на тези кутии е около 2500 лева макс, а можеш и да си вземеш направо втора ръка кутия, като така ремонтът със смяна на масло и филтър ще ти стъпи към 1300 лева макс.
Във всеки случай 10000 лева за тази кола с тази кутия е прекалено...
П.С. - това за проблемите важи в случай, че в кутията ти най-напред има достатъчно масло...
Във всеки случай 10000 лева за тази кола с тази кутия е прекалено...

П.С. - това за проблемите важи в случай, че в кутията ти най-напред има достатъчно масло...

Благодаря за отговора и съвета искам само да те попитам .Консултирах се с 3-4 майстори и ми казаха да рискувам около 200-250евро и първо да си сменя маслото в скоростната кутия,защотото ако не е било достатъчно или филтъра е бил запушен можело да се появи същият проблем.Възможно ли е това.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
dino56 написа:....първо да си сменя маслото в скоростната кутия, защотото ако не е било достатъчно или филтъра е бил запушен можело да се появи същият проблем. Възможно ли е това?
Да възможно е.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
gentata написа:dino56 написа:....първо да си сменя маслото в скоростната кутия, защотото ако не е било достатъчно или филтъра е бил запушен можело да се появи същият проблем. Възможно ли е това?
Да възможно е.

Но това ще го установят още при източване на старото масло и сваляне на филтъра. Дали ще те набутат с безсмислена смяна за 250 евро, зависи от майсторите...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Автоматите във форума взеха да раждат нещо май.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Като гледам тези майстори тези 2500-3000 лв за ремонт ги нямат за нищо
Тя цялата кола струва толкова,колега взимаш една друга кола за 4000 лв ,сваляш кутията ,другото за части и скраб и си на далавера 2000 лв 

Нищо лично ,Просто бизнес !
Искам също да попитам колко литра масло събира скоростната кутия и какво масло е наи добре да се сложи
- aligator89
- Потребител
-
- Кара: E39
- Детайли за колата: 530D 193 hp automat 02'
чети за моя проблем горе долу е същия viewtopic.php?f=35&t=398994
9 мнения
• Страница 1 от 1