Парното духа слабо
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Парното духа слабо
Здравейте колеги от скоро имам 525д до вчера колата си имаше парно и всичко беше на 6 от днес обаче самото парно духа много слабо даже бих казал че почти го няма колата е загряла нормално стрелката е на средата натискам да духа на макс но нъцки супер слабо забелязах че като дам малко газ до 2000-2500 оборота и покарам така тоест малко ръчка и започва да духа малко по силно както спра на светофара и пак намалява почти на мин а съм го оставил на макс и на 32 градуса, някакви идеи като гледам казанчето ми се струва че антифриза е достатъчно
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Парното духа слабо
Таралежа май.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Засилва като караш, защото вкарва повече въздух отвън, който да обдухва радиатора на парното. За мен най-вероятно проблемът е в таралежа...
Това, ако под парното го няма, имаш предвид, че струята на духане е слаба, дори и на макс от управлението.

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
точно това имам предвид струята на духане е слаба а от управлението е на макс и около 2000-2500 оборота засилва и като спра на светофара примерно пак става слаба утре като на 1-во време ще проверя антифриза и ще видя дали има нужда от доливане, този таралеж каква му е точно функцията?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
waterboy написа:точно това имам предвид струята на духане е слаба а от управлението е на макс и около 2000-2500 оборота засилва и като спра на светофара примерно пак става слаба утре като на 1-во време ще проверя антифриза и ще видя дали има нужда от доливане, този таралеж каква му е точно функцията?
Проблема ти е в таралежа , както вече колегите казаха , има много теми във форума за него , достатъчно е да напишеш "таралеж" в търсачката и ще ти изле огромен обем от информация именно за този проблем .....
Таралежа управлява вентилатора , който вкарва въздух в купето , често срещан проблем е да има напукани спойки вътре в него или транзистори пред пробив и изгорели .... в резултат се случва или това , което се случва при теб - слаба въздушна струя , или изобщо липса на такава , или променлива - ту силна , ту слаба струя ....
Таралежа се ремонтира успешно , има теми и за това ... отделно освен мен има колеги , които предлагат тази услуга ....
Новите афтърмаркет таралежи не са особено надеждни в сравнение със старите класически модели , за това препоръчително е да се възстановяват оригиналните таралежи (живота им след ремонт е много по -дълъг в сравнение с афтърмаркет нови ).....
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
да поразрових се и разбрах че е явно срещан проблем при е39 ще проверя утре все пак антифриза как е ако не ще се насоча към въпросния таралеж дано само да не е самия вентилатор че тогава май сложна става системата 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
waterboy написа:дано само да не е самия вентилатор че тогава май сложна става системата
Не е изключено но е сравнително рядко като проблем ...... освен това проявата е типична като за проблем с таралеж ...
9 мнения
• Страница 1 от 1