Гуми от "Диана" ООД - горчиво
Модератор: Общи модератори
Re: Гуми от "Диана" ООД - горчиво
Аз ползвам 32 процента отстъпка там и за цената на гумите нямам забележки.
Питах за ДОТ и ми дадоха в началото на годината супер свежи предни и гуми на половин година задни (крив размер задните), което за мен е приемливо.
Изправяне на джанти - може би се застраховат с изправянето, защото после си е разправия да отидеш и да кажеш - тресе ми, следват разправии, демонтаж, изправяне, монтаж, баланс, което могат да си го спестят на себе си и на вас като ако имат съмнения кажат, че са за изправяне
Монтаж - купих си метални вентили - като ги затягаха изскочиха външните ъплътнителни пръстени, накарах ги да ги монтират внимателно - всичко стана ОК. Сложиха медна грес, затегнаха с динамометричен ключ.
Като време за монтаж, демонтаж, баланс - нямам забележки, нормално.
Виж обаче като бях в Дунев преди няколко седмици за баланс на три джанти, "оптимизация" на една от тях (тоест завъртане на гумата спрямо джантата) и поставяне на метални винтили на две джанти (с отлепяне на гумата по единия ръб) им отне цифром и словом ДВА часа. Време засечено от развиване на първия болт, до завиване на последния. Човек би си казал, че е защото всичко е качествено направено. Да ама не. Нито уплътнителните пръстени на вентилите са ОК, нито сложиха медна грес на болтовете, нито ги затегнаха с динамометричен ключ, въпреки, че попитах за такъв. А цената е по-висока от ДИАНА, доколкото си спомням!?
Дайте ги тея читави гумаджии насам, че нещо кът взеха да стават.
Питах за ДОТ и ми дадоха в началото на годината супер свежи предни и гуми на половин година задни (крив размер задните), което за мен е приемливо.
Изправяне на джанти - може би се застраховат с изправянето, защото после си е разправия да отидеш и да кажеш - тресе ми, следват разправии, демонтаж, изправяне, монтаж, баланс, което могат да си го спестят на себе си и на вас като ако имат съмнения кажат, че са за изправяне
Монтаж - купих си метални вентили - като ги затягаха изскочиха външните ъплътнителни пръстени, накарах ги да ги монтират внимателно - всичко стана ОК. Сложиха медна грес, затегнаха с динамометричен ключ.
Като време за монтаж, демонтаж, баланс - нямам забележки, нормално.
Виж обаче като бях в Дунев преди няколко седмици за баланс на три джанти, "оптимизация" на една от тях (тоест завъртане на гумата спрямо джантата) и поставяне на метални винтили на две джанти (с отлепяне на гумата по единия ръб) им отне цифром и словом ДВА часа. Време засечено от развиване на първия болт, до завиване на последния. Човек би си казал, че е защото всичко е качествено направено. Да ама не. Нито уплътнителните пръстени на вентилите са ОК, нито сложиха медна грес на болтовете, нито ги затегнаха с динамометричен ключ, въпреки, че попитах за такъв. А цената е по-висока от ДИАНА, доколкото си спомням!?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Опре ли въпроса до цена, няма кой да ги. Ие вносигелите. Монтажа се плаща за да си изкара гумаджията заплатата.
Ня а доплащане за да ти дадат по-нови гуми (освен ако момчето дето ги вади от склада не си поиска), май няма ред за раздаване на нови и стари гуми, кой каквото хване от купчината. Масовите размери и бюджетните марки, както и новите модели са все пресни, но пък тогава хората почват да мрънкат за страна на производство та пак няма угодия. Монтажа в диана е трагедия освен ако не си на вип клетката, където хем гумаджията е факир, хем машините са извънземни.
модели.В диана ако искаш да ти проверят дот висиш като изпразнен *** поне час
Съвет: преди да давате пари си направете проучване за новите модели. Интернет е пълен със сайтове с информация за това
Ня а доплащане за да ти дадат по-нови гуми (освен ако момчето дето ги вади от склада не си поиска), май няма ред за раздаване на нови и стари гуми, кой каквото хване от купчината. Масовите размери и бюджетните марки, както и новите модели са все пресни, но пък тогава хората почват да мрънкат за страна на производство та пак няма угодия. Монтажа в диана е трагедия освен ако не си на вип клетката, където хем гумаджията е факир, хем машините са извънземни.
модели.В диана ако искаш да ти проверят дот висиш като изпразнен *** поне час
Съвет: преди да давате пари си направете проучване за новите модели. Интернет е пълен със сайтове с информация за това

Съчувствам на колегата, това е най-големият ми кошмар при покупка на нови гуми. Първо гледам ДОТ и ако не е на няколко месеца или в най-лошия случай същата година директно отказвам. При покупка онлайн - връщам. Предполагам си им оставил не малко пари и да се подиграят по този начин - не мога да го разбера. Тези гуми трябва да са намалени, където и да се продават, а не да се пробутват с нахалство. Никой не може да ме убеди, че са "същите", че може да се карат и т.н. и "по нищо не се различават" от едни нови гуми
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Те си пробват, ако мине.
Всички гумаджии казват ДОТ-а няма значение ... това е някакво масово картелно споразумение
Един даже ми викаше ... и аз карам със стари, и се опитваше да ме убеди как гума дот 2005 нямало проблем за годинките овехтяване, щом имала грайфер.
Търсех едни 2 ръка тогава ... тези хора просто не са човеци
Всички гумаджии казват ДОТ-а няма значение ... това е някакво масово картелно споразумение

Един даже ми викаше ... и аз карам със стари, и се опитваше да ме убеди как гума дот 2005 нямало проблем за годинките овехтяване, щом имала грайфер.
Търсех едни 2 ръка тогава ... тези хора просто не са човеци

Е какво да ви кажат хора с осми, макс 12-ти клас?
Много си има на идея, нали гледа да изкара някой лев, няма да каже "не става тази гума, ще ти я дам на 40% отстъпка, че ми залежа". Докато така и така има хора, на които ги продават
П.С.: И за пълно автокаско е прецаквация със стар дот, почват да се правят на интересни и ако случайно не пазиш фактурата става доста кофти...
Много си има на идея, нали гледа да изкара някой лев, няма да каже "не става тази гума, ще ти я дам на 40% отстъпка, че ми залежа". Докато така и така има хора, на които ги продават

П.С.: И за пълно автокаско е прецаквация със стар дот, почват да се правят на интересни и ако случайно не пазиш фактурата става доста кофти...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А колко хора има, които не знаят какво е ДОТ... Винаги ще се пробутат.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе те и производителите нахитряха, почнаха доста от отдавна да слагат букви, вместо цифри на дота и иди че разбери коя година е произведена гумата, трябва човек да ходи с каталог 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ако от едната страна е с букви, то отдругата почти на 100% го има и в цифри.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
я не се косете за глупости... никой от вас не може да натисне по улиците така, че а усети разлика между чисто нови гуми на 5 години и такива от миналата година примерно
само да кажа. разбирам, че темата е пусната за принципа, но в реалния свят това са некви филми дето не си струва дори да се гледат- камо ли да се вкарваш в тях
само да кажа. разбирам, че темата е пусната за принципа, но в реалния свят това са некви филми дето не си струва дори да се гледат- камо ли да се вкарваш в тях

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Да разясня, че да няма повече драми ! Работя с споменатата фирма, и нямам ядове ! Не сме им корпоративни клиенти, но си имаме оборот към тях !
Изрично е упоменато, че надписът АКЦИЯ е валиден са гуми над 3 години ... Демек до три години нямате основание да ревете да речем !
както каза Ванич - масовите гуми са пресни, няма ядове с тях ... Вече "кривите размери" които я имат внос, я не - са малко под въпрос !
Което не значи че не обясняват и не казват ... Нямам идея какво попадате все на криви гуми, аз нямам оплаквания ! Днес си поръчах две нови за моята кола - 2515 ми каза колегата ... 195/65/15 Нексен ...
Познати няколко имам (вкл. и в нашият сервиз) - т.нар. оптимизация е толкова неблагодарна, че понякога ми става жал за колегата, който му е фиксидея всичко да е наред ... Летните ми гуми ги прави пак около два часа, като размени две балансирани и направени гуми/джанти с двургите две, и после пак обратно ... Не си мисли че е лесно !!!
Грес на болтовете не се слага !!
Може медна смазка на самият ръб на главината, но аз нямам проблеми досега с това
Изрично е упоменато, че надписът АКЦИЯ е валиден са гуми над 3 години ... Демек до три години нямате основание да ревете да речем !
както каза Ванич - масовите гуми са пресни, няма ядове с тях ... Вече "кривите размери" които я имат внос, я не - са малко под въпрос !
Което не значи че не обясняват и не казват ... Нямам идея какво попадате все на криви гуми, аз нямам оплаквания ! Днес си поръчах две нови за моята кола - 2515 ми каза колегата ... 195/65/15 Нексен ...
Хаос написа:Виж обаче като бях в Дунев преди няколко седмици за баланс на три джанти, "оптимизация" на една от тях (тоест завъртане на гумата спрямо джантата) и поставяне на метални винтили на две джанти (с отлепяне на гумата по единия ръб) им отне цифром и словом ДВА часа. Време засечено от развиване на първия болт, до завиване на последния. Човек би си казал, че е защото всичко е качествено направено. Да ама не. Нито уплътнителните пръстени на вентилите са ОК, нито сложиха медна грес на болтовете, нито ги затегнаха с динамометричен ключ, въпреки, че попитах за такъв. А цената е по-висока от ДИАНА, доколкото си спомням!?
Познати няколко имам (вкл. и в нашият сервиз) - т.нар. оптимизация е толкова неблагодарна, че понякога ми става жал за колегата, който му е фиксидея всичко да е наред ... Летните ми гуми ги прави пак около два часа, като размени две балансирани и направени гуми/джанти с двургите две, и после пак обратно ... Не си мисли че е лесно !!!
Грес на болтовете не се слага !!
Може медна смазка на самият ръб на главината, но аз нямам проблеми досега с това

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Аз с Диана до сега не бях има допир,но останах доволен от цената за краен клиент,поръчах 4 гуми 205.65.15 (все пак не са масовият размер...) и написах в "забележки" с какъв ДОТ са...обади ми се след 1 ден една жена и каза,че гумите 100% са дот от 2015...та взех ги.Като дойдоха се оказа,че са 37/15 .... а аз ги поръчах може би 3 седмици преди тази дата....Доволен съм.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
weedminer написа:Здравейте колеги,
Проведох 3 разговора - 2 с продавач-консултанта и 1 с човек представил се за управителя.
В момента пускам жалба до КЗП.
Освен всичко, ми бе обяснено по телефона, че всички гуми, които са поръчали са от 2012 година, в отговор на въпроса ми дали не можем да ги сменим и т.н.
Предложиха ми и бъдеща отстъпка, която не ме топли, защото аз не искам да изкарам пари от това, а да карам сигурна кола и т.н. и т.н., ама това ви е ясно.
Мерси за отговорите.
Все пак се надявам да не забравя да ви кажа какъв е резултата от евентуалното разследване на КЗП.
Колега, не искам да им правя реклама, но специално аз също няколко пъти си купувам гуми от ''диана'' само ,че тук в Пловдив и трябва да ти кажа ,че съм изключително доволен. Това са глупости ,че продават стари гуми . Да, има с по-стар ДОТ от 2 години ,но те са обозначени задължително с ''акция'' ,а и на самият лист,който ти правят преди това момичетата за размера на гумите които си избираш и после с тях отиваш в склада е упоменато,че гумите които продават са с не по-стар ДОТ от 6 месеца. Аз примерно миналата зима ноември си купувах зимни гуми и бяха с ДОТ 41 СЕДМИЦА, т.е. произведени преди по-малко от 20 дни .Така, че специално за тези от ''диана'' адски са точни ,освен това винаги дават изключително голяма остъпка . Аз винаги съм бил доволен от тях и за в бъдеще пак от тях ще си купувам гуми ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
В Бургас като спрасках едната предна гума

познайте къде имаше налични свежи 235/45/17 на следващата сутрин, за да мога да отида до Варна и да си свърша работата?

познайте къде имаше налични свежи 235/45/17 на следващата сутрин, за да мога да отида до Варна и да си свърша работата?

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
ивчо написа:Изрично е упоменато, че надписът АКЦИЯ е валиден са гуми над 3 години ... Демек до три години нямате основание да ревете да речем !
три години е твърде дълъг срок, три години да залежават някъде и аз да ходя да ги купя - мерси. Има достатъчно много фирми онлайн с безплатна доставка и сериозна отстъпка, с проверен дот и монтаж в най-евтината или сигурна за вас гумаджийница, че да се спра на тях.
Колкото до това какво ще усетя на пътя (alx) в повечето случай много от полезните неща за колата пък и за човека са така - нищо не усещаш, но знаеш че не трябва (или трябва) да ги правиш

Е ако си в положението на колегата Хаос, то тогава са много полезни
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Неее, аз не казвам да ги купиш зорлем ... Просто до 3 години се водят "пресни"
Имат си защитен филм, и при тях си се съхраняват правилно !
И нали се сещаш каква е разликата м/у онлине магазините, и най-големият вносител на гуми в БГ ...
М/у другото - няколко от ТИР-овете заминават за Сърбия, въпреки тяхното производство
Сподели де ...

И нали се сещаш каква е разликата м/у онлине магазините, и най-големият вносител на гуми в БГ ...
М/у другото - няколко от ТИР-овете заминават за Сърбия, въпреки тяхното производство

Хаос написа:В Бургас като спрасках едната предна гума
Сподели де ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o