Данък вредни храни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

данък

за
34
38%
против
49
54%
не ме интересува
7
8%

Общо гласове : 90
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Данък вредни храни

Мнение от steeN » 21 Окт 2015, 0:55

bum_bum написа:То тоя здравословен данък не е ли също един вид ДДС, независимо как го наричат. Пак диференцирано и то как.

Иначе баси хода. Намериха как да вдигнат данъците и да ни изтръскат няколко стотин милиона от джобчетата под предлог, че ги е много грижа за здравето ни. Що като са толкова загрижени не намалят цените на "здравословните" храни?

Технически е sales tax, а не VAT, но заключението е същото, мда. Имах предвид, че е еднакво лоша идея. Виж да се намали данъка на абсолютно всичко :ok:

Намалянето на цените на "здравословните" храни, ще точно толкова лошо пак. Никой не може да каже кои са те реално, не се знае какви странични ефекти... сам знаеш какви пагубни резултати има войната срещу мазнините. Кво прайм ако вегетарианец е министър на здравеопазването примерно... и т.н.

п.с. верно реформаторите се оказаха най-големите комунисти от всички :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Окт 2015, 8:15

Тези хора не са добре. Данък вредни храни? Ами данък въздух, кога ще имаме? Може ли, чрез данъци да вкараш някой в правия път? То бива лицемерие, ама такова като тяхното няма никъде. Абе я си вижте течовете във вашата система, тази която вие управлявате, а не да занимавате обикновения потребител с вашите измислени налози. Най-лесно е да им прехвърлим проблема. Какво правим за корупцията, кражбите с фиктивни болни и каквото се сетиш още? Абе то където да бутнеш по болниците става въпрос за пари :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2015, 8:51

Както каза колега по-горе, след като има данък "вредни храни", да се намали данъка на полезните храни реципрочно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 21 Окт 2015, 9:34

bum_bum написа:Данък "уикенд", данък "вредни храни".. май бюджета за 2016-та нещо куца сериозно.

Как няма да куца братче, ти гледа ли по нова какви велоалеи са изтряскали из Плевен. Проект на стойност 800 000 лева, изпълнен от трима циганина и блажна боя за 100 лева! И после що куца бюджета? Бюджета куца, ама децата не куцат - децата бръмчат на 6 серия гранд купе и на 6.3 мотора... И това са хиляди проекти за милиони левове в цялата страна. Хора с криминално минало вече най-нагло и без да се притесняват се кандидатират за общински съветници, политици бият полицаи и кво ли не още ... отплеснах се, при това не по темата. Минавам към нея...

Не съм диетолог, но ми писна да ни правят на луди. Чипса и кафето са вредни в големи количества след злоупотреба с години с тях. Ако изпиете 5 кафета днес няма да ви стане нищо, но ако изпиете 1 блистер аспирин ви гарантирам, че ще ви стане! Всичко е няква извратена политика в нашата държава, диктувана от личните желания на този или онзи. И родителите са пряко отговорни за наднорменото тегло на децата си, а родителите са пълнолетни хора и могат да преценят какво да дават на децата си! Моите дъщери обожават желирани бонбони и на комшията са така, но моите ядат по 3-4 меченца на ден, а на съседа по цял пакет всяко! Трябва родителски контрол, а не данък "вредни храни"... :banghead:

И не с данъци ще се формира култура на хранене и поведение на българина, а със съвсем друга политика, ама те нашите не са толкова напред... умствено!
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Окт 2015, 10:07

Данъкът може да има някакъв ефект, може и да няма. Обаче нелепото е, че обхваща съдържание на захар, сол и кофеин. А това май са най-безвредните съставки на преработените храни :mhihi:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 21 Окт 2015, 10:34

Е,аз сега докато съм ял тези храни без данък,спечелил ли съм или съм загубил? :mhihi: Вредни били! Значи умишлено не са ме предупреждавали и са ме убивали :D
Няма безвредна храна в момента в българия,всичко е пълно менте! А колко болести се получават от такава храна,не е истина! Млека и сирена без мляко. Сирене не узряло или узряло по химичен начин. Месо без месо! Хляб от менте брашно! Още не са измислили данъка за домашните храни,не знам как :dunno: Да дойдат да ми притеглят прасето или агнето или ярето и да им го платя,че съм си го гледал аз :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 21 Окт 2015, 10:56

Stoqnov_1979 написа:Е,аз сега докато съм ял тези храни без данък,спечелил ли съм или съм загубил? :mhihi: Вредни били! Значи умишлено не са ме предупреждавали и са ме убивали :D
Няма безвредна храна в момента в българия,всичко е пълно менте! А колко болести се получават от такава храна,не е истина! Млека и сирена без мляко. Сирене не узряло или узряло по химичен начин. Месо без месо! Хляб от менте брашно! Още не са измислили данъка за домашните храни,не знам как :dunno: Да дойдат да ми притеглят прасето или агнето или ярето и да им го платя,че съм си го гледал аз :dummy:

А като колиш прасето, 10 мин. прези това хвърляш ли му гумена играчка да си цвръка да не е под стрес :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 21 Окт 2015, 11:10

Haddess написа:
Stoqnov_1979 написа:Е,аз сега докато съм ял тези храни без данък,спечелил ли съм или съм загубил? :mhihi: Вредни били! Значи умишлено не са ме предупреждавали и са ме убивали :D

А като колиш прасето, 10 мин. прези това хвърляш ли му гумена играчка да си цвръка да не е под стрес :mhihi:

А в кланиците дали им хвърлят? Мислех да му хвърлям някой депутат,но ме достраша да не би касапите да се объркат и да го гътнат вместо прасето :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 21 Окт 2015, 11:13

Още няколко години и данък въздух.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 21 Окт 2015, 11:33

16 човека са гласували със "ЗА" ? Интересни са ми техните доводи.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Окт 2015, 12:03

Аз съм един от тях.
Доводът ми е, че трябва да се плаща повече за неща, които вредят повече на обществото. Не само храни, а и цигари, алкохол и т.н.
Тези "неща" носят повече вреди за обществото, повече болести и повече тежести за здравеопазването, затова и трябва да се облагат с повече данъци, а тези приходи да се инвестират в съответните области - здравеопазване например.

Това, че тия допълнителни пари ще потънат някъде другаде е съвсем отделен въпрос. Самото облагане с по-високи данъци е правилно. Това, което се случава с допълнителните приходи не е правилно.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 21 Окт 2015, 12:04

Stahlblau написа:16 човека са гласували със "ЗА" ? Интересни са ми техните доводи.

Ами и аз гласувах ЗА, щото не прочетох, че плана бил на д-р Менгеле :mhihi: Ей това "саламче" виждали ли сте го Изображение ? Струва 85ст за 300грама. "Обвивката е негодна за консумация" - а съдържанието дали е ? :dunno: Ако се сложи данък на тези боклуци, но се премахне или поне драстично намали ДДСто на полезните храни, много хора ще започнат да се замислят какво да купуват.

1кг от това нещо 2,83, ако му се сложи данък 20% става около 3,40
1кг свинско месо има и по 4.5 замръзено - като му се махне ДДСто става 3,75.

Демек за почти същите пари ядеш чисто истинско месо, а не някакви Ета и химии
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 21 Окт 2015, 12:46

stefanoff написа:
Stahlblau написа:16 човека са гласували със "ЗА" ? Интересни са ми техните доводи.

Ами и аз гласувах ЗА, щото не прочетох, че плана бил на д-р Менгеле :mhihi: Ей това "саламче" виждали ли сте го Изображение ? Струва 85ст за 300грама. "Обвивката е негодна за консумация" - а съдържанието дали е ? :dunno: Ако се сложи данък на тези боклуци, но се премахне или поне драстично намали ДДСто на полезните храни, много хора ще започнат да се замислят какво да купуват.

1кг от това нещо 2,83, ако му се сложи данък 20% става около 3,40
1кг свинско месо има и по 4.5 замръзено - като му се махне ДДСто става 3,75.

Демек за почти същите пари ядеш чисто истинско месо, а не някакви Ета и химии

Това е отличен пример за ограничено мислене. "Чистото месо" в 99% е пълно с протеини, антибиотици, агенти и т.н. за да не е жилаво и вкусно. Ако месото не е от баба на село и му се направи проба за всички тези "подобрители" много ще изберат да си купят соя. Москов и компания карат по най-популисткия начин. Нищо от неговите разчети не са се сбъднали и няма да се сбъднат. Няма такова нещо като вредни храни. Ако са вредни трябва да не се продават изобщо. Проблема е че младите не се движат, не спортуват. Но да увлечеш някой да спортува е доста по-сложно отколкото да ръсиш глупости по телевизията. Та така, виж как Москов се е загрижил да мойто здраве. Москов пие и пуши като комин ебаси карикатурата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2015, 12:48

Както казах:
bum_bum написа:Сега ще се напълни със специалисти диетолози. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2015, 13:07

Спокойно, сега, въз основа на този данък, автоматично ще се качат и цените на "другите полезни" храни :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата