Мнения за хоризонтален бойлер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнения за хоризонтален бойлер

Мнение от Е.Димитров » 23 Окт 2015, 18:39

Здравейте колеги,
В момента имам такъв на Дипломат, 80 литра хоризонтален.
Проблема е че е на над повече от 6 години и вече му нямам доверие.
Докато беше в гаранция, му смениха нагревателя, след като му свърши гаранцията, аз му смених термостата че нещо се опитваше да не изключва на време и два пъти му сменявам онзи вентил, дето се намира под бойлера и работи като клапа.
В момента си бачка, загрява бързо, но аз смятам че си е изпял песента и не ми се иска да стане нещо и чак тогава да търся друг.
Вероятно ще бъде подарен на някой в последствие.
Та питането ми е такова.
Моля за мнения, кой бойлер с капацитет 80 литра и хоризонтално разположение е най-добрият според вас.
Четох мнения в други форуми, но нищо толкова полезно, което да ми е от помощ.

п/п
Говорим само за хоризонтален, знам предимствата на вертикалните, но мястото за поставяне е такова, че друг бойлер освен хоризонтален не мога да сложа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Мнения за хоризонтален бойлер

Мнение от barty » 23 Окт 2015, 18:43

В И-нет много хвалят бойлерите на "Светльо Шишков", взимал съм такъв и работеше добре, цените им са двойни на Дипломат и другите от този род.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 23 Окт 2015, 18:49

Като човек ползвал Tesy-та бих ти препоръчал такъв. Имам два 80 литров на поне 6г. и 60 литров на около две. Като цяло бачкат безгрешно, веднъж докато беше гаранционен големия му сменяха термостат, че както постепенно нагряваше до по-малко градуси един ден просто спря и веднъж му се включи защитата. :yes: Междодругото моите са си вертикални, но не мисля че това играе чак такава роля, би трябвало начина на изработка да си е сходен.

П.п.: не съм запознат чак толкова с устройствата на бойлерите, но съвременните дори и при дозагряване или нещо такова не би ли трябвало да изключи я самия бойлер, я бушона направо? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 23 Окт 2015, 19:19

Имам магазин строителни материали,от 10 влезнали човека търсещи части за бойлер -7 души търсят резервни части за Tesy :mhihi:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2015, 20:16

Парите като не са проблем Стибел е по-скоро марката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Мнение от Дидо ди » 23 Окт 2015, 20:19

mfandakov написа:Имам магазин строителни материали,от 10 влезнали човека търсещи части за бойлер -7 души търсят резервни части за Tesy :mhihi:

аз имам аптека и от 9 влезнали човека 8 търсят части за дипломат :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 23 Окт 2015, 20:19

От българските :arrow: http://www.eldominvest.com Като купувахме нашия, тази марка ни беше препоръчана в магазина :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Окт 2015, 20:33

bum_bum написа:Парите като не са проблем Стибел е по-скоро марката.

Благодаря колега, парите не са проблем и веднага насочих вниманието си към тази марка бойлери.
Не видях в сайта им хоризонтален бойлер, но почти веднага попаднах на следната статия
http://www.nekorektno.bg/2013/07/31/%D0 ... %BA%D1%81/

Забелязах няколко неща, които са неприемливи.
Да започна от това, че трябва да ги викам на обслужване, което е доста неприятно и ангажиращо, подобно на климатиците в къщи.
И основното е, че всъщност е показал дефект този бойлер и то по думите на автора сериозен, с възможни последици, от каквато съществуваща възможност аз искам да заменя съществуващият бойлер.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Окт 2015, 20:51

Каквото и да вземеш май в момента е както и винаги е било е въпрос на късмет.
Аз имам 2 хоризонтални по 80литра неръждаеми на елдом на около и над 10 години.
Имам и 300литров дето е на поне 30 години.Пак неръждаем естествено.Правен с 3 външни нагревателя по 4 киловата сухички всеки.И серпентина на 1 1/2.На ток не го ползвам. :mhihi:
Последно пролетта си взех един вертикален 80 литра на елдом уж неръждаем ма ич не ми се вярва щото вече ги правят с 5на5 години гаранция за водосъдържателя и електрото.
Преди бяха 10 на 5 което ме води на мисълта,че знаят какви боклуци продават.
Как и да е.Идеята ми е че каквото и да вземеш си е ролетка.Та успех. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2015, 20:53

Предполагам може да се случи на всяка марка. Което не ги оправдава, но въпреки всичко май остават най-читавата марка на нашия пазар.

Аз съм купувал Аристон за една торба с пари с ЛСД дисплей и тъч .. абе модерна раЛта. Тоя бойлер фактически нямаше и една минута работа. С включването гръмна нещо и тва беше. :dunno:

Ако намериш такъв от бай тошово време най-добре :mhihi: Бил съм на 4-5 години дядо ми като направи баня на село. Сложи един 80лт и 30 години по-късно тоя бойлер все още работеше. Няма и час след включването може да се къпеш. Като нагрее и се окъпеш на другата вечер без да си го включвал повече все още има вода за едно къпане.. Изобщо всички прехвалени днешни марки с всичките нововъведения са пълен таш@к пред това, което се правеше едно време.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Окт 2015, 22:31

slatanic написа:Каквото и да вземеш май в момента е както и винаги е било е въпрос на късмет.

Как и да е.Идеята ми е че каквото и да вземеш си е ролетка.Та успех. ;)

+1 Метай зарчетата и каквото сабя покаже :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 23 Окт 2015, 22:46

Е.Димитров написа:Здравейте колеги,

Та питането ми е такова.
Моля за мнения, кой бойлер с капацитет 80 литра и хоризонтално разположение е най-добрият според вас.
.

Много се вживяваш.

Няма да изпадам в подробности, макар че, имам над 500 поставени. Хоризонталните се броят на пръсти, но не това е важно. Поставянето на бойлери, не ми е основна дейност но е обвързано дейността ми.

Преди 8-10 години имах голямото желание да стана сервиз на водещите Бг производители, но все ми отказваха, защото позицията вече е заета. Сервиза и продавача са най-важната част. Сервиза в Трявна е само бе (а може и още да е) само в четвъртък , и е голям майтап ако ти се повреди бойлера в петък или събота. Оставаш си без него 5-6 дена :mhihi: :mhihi: . Няма значение дали си го купил от Траявна, Габрово или прочие.. Марката също е без значение, обслужваше ги една и съща фирма... :mhihi: . После нещата леко се завъртяха, дистрибуторите на производителите почнаха да ме търсят да им ставам сервиз, но уви вече нямам време и за това.

Хром - никеловите бойлери съм ги "забранил". Правят ги тънки и не е един или два случаите в който се пукат.НЕ ГЪРМЯТ, просто се късат по шевовете. Макар и гаранционни е доста забавно. Сваляш, може сам, може и монтажник, Чакаш кола да го вземе, или си го караш сам, транспорта и сапътстващите разходи - не са част от гаранцията. После ходиш да го вземеш, или чакаш да ти го докарат.. абе забавно е една седмица без топла вода.

Затова - най близкият магазин, със сервиз. И без засукани марки, че там гаранцията... :mhihi: :mhihi: сам си постнал статията... И гледай да ти съвпадат конзолите за монтаж с настоящия, че хоризонталните не са от най - удобните за смяна.

Както казах и в началото - много се вживяваш за 200 лева на 5-6 години...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 24 Окт 2015, 0:23

Е.Димитров написа:Здравейте колеги,
В момента имам такъв на Дипломат, 80 литра хоризонтален.
Проблема е че е на над повече от 6 години и вече му нямам доверие.
Докато беше в гаранция, му смениха нагревателя, след като му свърши гаранцията, аз му смених термостата че нещо се опитваше да не изключва на време и два пъти му сменявам онзи вентил, дето се намира под бойлера и работи като клапа.
В момента си бачка, загрява бързо, но аз смятам че си е изпял песента и не ми се иска да стане нещо и чак тогава да търся друг.
Вероятно ще бъде подарен на някой в последствие.
Та питането ми е такова.
Четох мнения в други форуми, но нищо толкова полезно, което да ми е от помощ.

п/п
Говорим само за хоризонтален, знам предимствата на вертикалните, но мястото за поставяне е такова, че друг бойлер освен хоризонтален не мога да сложа.

Колега според мен Елдом е най-удачният избор но неръждаем: http://www.eldominvest.com/bg/product/50.html И жалко защо не ги пускат и с електронното управление. Освен след гаранцията след 5 години да подменяш нещо по ел. частта аз друго не виждам. Конкурират ги тези на Светльо Шишков, но според мен при Елдом топлоизолацията е с една идея по-добра. Ел. частта също. Предлагат се с плосък гръб. На Шишков гледам като резервна част термичната защита е разработка от 70-те години. Все дребни неща но всеки сам да си преценява.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 24 Окт 2015, 1:37

То всеки си хвали неговото,но нека и аз да си кажа мнението.Вкъщи водата е адски твърда...отделно бойлера го ползвахме и на сондаж с мътна вода... (докато се избистри) в продължение на 3 години,никакви проблеми...един път включи защитата на нагревателя и го отворих и какво да видя....адски много кал,пясък и котлен камък,покрай нагревателя.Рестартирах защитата и изчистих нагревателя и бойлера няма НИКАКВИ проблеми.Марката е EDESA с доста дебела изолация и т.н. а и цената не беше нищо повече от БГ вариантите.Общо бойлера работи над 4 години вече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Окт 2015, 1:40

10 години в къщата сме с хоризонтален бойлер Теси. Никакъв проблем до сега. Дори меките връзки не съм сменял. Няма терморегулатор, май беше с анодна защита, друго не си спомням за него. Клапана го проверявам редовно и това е. Последната година забелязвам точици ръжда по корпуса, но те са няколко и са с диаметър не повече от два милиметра. Опел да беше за тия години, повече щеше да ръждяса :lol: Въпрос на късмет. Понеже нямах проблеми с Тесито в къщата, та си купих такъв, само че вертикален и за вилата преди три години. И с него нямам проблеми. Е, малко по-съвременен ще дойде, понеже има терморегулатор.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата