Нерегистрирана кола в общината

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Нерегистрирана кола в общината

Мнение от KPETEH » 22 Окт 2015, 15:33

drago_pavlov написа:
M-coupe написа:Значи като си купих колата и само си пуснах документите за пререгистрация в КАТ. След което трябваше да мина канал и да я регистрирам в общината... ама не ми се занимаваше с изключително бързия кат Русе :censored: та въпроса ми е дали мога да отида в общината и да си платя данъка без колата да е на мое име по талон, защото не ми се занимава изобщо с кат Русе... :conf:

KPETEH написа:Не знам кой кво ти обеснява, ама за кво ти е да плащаш данък на чужда кола? Треа да знаеш егн-то на собственика на колата и си ти.

Тя колата си е негова... Старият собственик със сигурност я е отписал от данъчното с договора за покупко-продажба.
Ако е отписана от данъчното, вероятно не фигурира при тях и няма как да и плати данъка. За да я впишат ще искат талон, който пък е на името на друг...
Най-лесно е да звъннеш в данъчното и да питаш. Ако извадиш късмет ще попаднеш на някой компетентен, който може да ти отговори. Шансът да попаднеш на компетентен, дето не го мързи да гледа е 1 към 10...

Абе схемата ми е ясна на мене, мотора на колата не е нейния и регистрацията не е Русенска. Са му треа данък за да мине преглед. Иначе няма смисъл да се правят подобни врътки. А това чия е колата полицаите дето ще го спрът некой път ще го преценят, след като им покаже договор, но двуседмичния срок за пререгистрация е изтекъл. От там историята за половин ден пред КАТ и 60 лева за номера ще му се стува песен, ама всеки от ума си пати.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 22 Окт 2015, 15:41

Dimodi не можеш да ме убедиш баце да си купя жигула примерно или да ходя пеш щото виждаш ли не ни достигат заплатите за коли. Да не дава господ ама колелото се върти дано не попадате в среда като нашата та да ви видим тогава по тъпите закони на БълХария ли ще карате или ще мишкувате макар накрая избора да е един... Спирам да пиша щото пределно ясно е че ще ми скочите като кучета на кокъл, не веднъж сте нападали хората. Безнадеждно е да ви се обяснява докато имате пари в повече. То да е х** да ви се набие, ама акъл няма

Нека вие сте добре а останалите кучета ни яли. Купувайте зимни гуми а аз ще глася кучешкия впряг, че не можем да си позволим да караме бмв антика.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Окт 2015, 16:26

dynalias написа:Dimodi не можеш да ме убедиш баце да си купя жигула примерно или да ходя пеш щото виждаш ли не ни достигат заплатите за коли. Да не дава господ ама колелото се върти дано не попадате в среда като нашата та да ви видим тогава по тъпите закони на БълХария ли ще карате или ще мишкувате макар накрая избора да е един... Спирам да пиша щото пределно ясно е че ще ми скочите като кучета на кокъл, не веднъж сте нападали хората. Безнадеждно е да ви се обяснява докато имате пари в повече. То да е х** да ви се набие, ама акъл няма

Нека вие сте добре а останалите кучета ни яли. Купувайте зимни гуми а аз ще глася кучешкия впряг, че не можем да си позволим да караме бмв антика.

Каква среда, какви закони, каква държава? Какво ти е виновна държавата, че си си взел кола, която не ти е по джоба? :dunno: Странно как на мен никога не ми е дошло на ума да плюя държавата заради това, че нямам възможност да карам F10... А като държиш да караш Е36 има такова и с двигател 1,6, което ако не се лъжа е с ниския данък, предполагам го знаеш по-добре от мен това :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Окт 2015, 16:35

dimodi написа:
dynalias написа:Dimodi не можеш да ме убедиш баце да си купя жигула примерно или да ходя пеш щото виждаш ли не ни достигат заплатите за коли. Да не дава господ ама колелото се върти дано не попадате в среда като нашата та да ви видим тогава по тъпите закони на БълХария ли ще карате или ще мишкувате макар накрая избора да е един... Спирам да пиша щото пределно ясно е че ще ми скочите като кучета на кокъл, не веднъж сте нападали хората. Безнадеждно е да ви се обяснява докато имате пари в повече. То да е х** да ви се набие, ама акъл няма

Каква среда, какви закони, каква държава? Какво ти е виновна държавата, че си си взел кола, която не ти е по джоба? :dunno: Странно как на мен никога не ми е дошло на ума да плюя държавата заради това, че нямам възможност да карам F10... А като държиш да караш Е36 има такова и с двигател 1,6, което ако не се лъжа е с ниския данък, предполагам го знаеш по-добре от мен това :lol:

1,6 e 102 коня и си пак в графата мощен автомобил .В белите държави данъка е на база тегло на автомобила , само тук е на база мощност.
А на нова кола 75 коня данъка си е пак 200 лева. Какво излиза? По добре да си караме 2.8 , има една приказка за рибата и вмирисването :) .Системата тук е генерално сбъркана.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 22 Окт 2015, 16:59

Dimodi не мога да разбера защо сравняваш кола за не знам си колко стотин хиляди лева с кола струваща 2000-4000 лева потдържаща се като голф 3. Не мога да разбера аз на 23 години що да не мога да си позволя курник на 25 години за 4000 лева. Та щом в тая умряла държава цял живот няма да мога една кола да карам (силно казано кола щото е гробник и хората отдавна са се отървали от него) за кво да живея за да изкарвам за хляб ли ае моля ти се! В тоя живот трябва да има тръпка. Я да караш 190 куци магарета си е тръпка и в същия момент е тръпка с над 100 да не фръкне някой носач или да не влезе амортисьора при тебе. Ае стига ни принижава като началника ми. Като нямаш пари вика си спри телевизията и си продай колата. Е аз за кво живея в крайна сметка? Дай и в пещера да ида да живея че квартира не мога да си позволя. Разходите намаляват с приходи а не с лишаването от нормалните за живеене нужди. Утре ще ми кажеш и да не ям щото не мога да си го позволя. Ама не ти си на тоя хал и затова ти е огромна устата. Не мога да се въздържам да не пиша щото ме хваща яд кви глупости пишете.

Аз съм ЗА да вдигнат данъците и застраховките на колите над 100 коня драстично за да ви видя като нямате пари ще карате ли корса 1000 кубика или ще ревнете по форуми и навсякъде... Защото докато имате парички сте устати, докато не ви ги вземат, тогава ставате задружни.
history:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Окт 2015, 18:24

Е, щом си на 23 години ти е простен начинът ти на разсъждение. И не забравяй, че докато ти мрънкаш по форумите (вместо да се захванеш с нещо по-ползотворно) и се оплакваш от "антиката", има хора на твоите години, които си мечтаят за Е36 328 :wave:

Спирам дотук с :OT:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 22 Окт 2015, 21:52

KPETEH написа:Абе схемата ми е ясна на мене, мотора на колата не е нейния и регистрацията не е Русенска. Са му треа данък за да мине преглед. Иначе няма смисъл да се правят подобни врътки. А това чия е колата полицаите дето ще го спрът некой път ще го преценят, след като им покаже договор, но двуседмичния срок за пререгистрация е изтекъл. От там историята за половин ден пред КАТ и 60 лева за номера ще му се стува песен, ама всеки от ума си пати.

Нищо общо :ok: Колата съм я купил чрез нотариус та какво има да се разбира чия е :dunno: Подадох си документите в срок, но не съм ходил да минавам канал защото не ми се занимава с тях... Колата е писана без номер на двигателя и си е още стария м42, но след време се счупи и така и не отидох да мина канал. Не съм толкова тъп, че да купя кола със саден мотор :ok: Иначе добра история, сигурно има доста хора дето са се забъркали по този начин :bchug:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Окт 2015, 22:12

Не можеш да регистрираш колата в данъчното без регистрационен талон на твое име, т.е. трябва да минеш КАТ. Срокът за пререгистрация в КАТ е 14 дни след покупката/нотариуса. Дължиш данък от момента, в който колата е станала твоя собственост, какво е било преди това не те интересува. Нещо неясно? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Окт 2015, 22:20

dynalias написа:.....

А за части кинти има ли, или нощем от денонощния ? :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 24 Окт 2015, 0:37

hell's angel написа:
dynalias написа:.....

А за части кинти има ли, или нощем от денонощния ? :mhihi:

Може да ти е смешно ама с 500 лева се оправяме тук. Друг е въпроса, че един разглезен келеш от София, Пловдив, Варна или Бургас не биха му стигали и за глезотийте който си купува от денонощтния за 1 седмица. Сега събирам пари за 2 зимни гуми напролет за 2 амортисьора, че лопат тампоните който не се продават отдолу и до напролет така ще си лопат, но колата си няма да продам какъв е проблема?

ПС: Блъснаха ми старата кола (форд ескорт) и 3 години я разпродавам на части, дори и сега имам още части който са в продавалника. Без парите от тези части никога нямаше да си купя бмв-то. А съм сигурен, че никой не цени такива пари и никой искарващ 1500 лева примерно не би се занимавал да разглабя кола пред блока и да ходи пеш 1 година докато събере пари за по-хубава кола. Ама имаш цел - постигаш я по един или друг начин. Аз исках е36 купе с 2.8 и за 3 години събрах парите...
history:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 03 Фев 2018, 13:07

Да вдигна тая тема малко, че не намирам по-подходяща.

Обръщам нещата наобратно от гледна точка на купувач на такава кола, която е регистрирана в КАТ, но никога не е била регистрирана в общината..

Та, умувам дали да я гледам и ако ми хареса, какво става с тези прословути данъци. На мен не ми се занимава с глупости и шмекерии, та искам да си я
регистрирам и да си ми е редовно всичко. Според собственика, може да се прехвърли колата през нотариус /явно пак е някаква схема/. Мен ме интересува
следното:

Ако успея да я прехвърля на мое име, какво става от тук нататък при регистрация в КАТ, данъчно и така нататък. Едва ли е трудно да се види, че кола регистрирана в КАТ преди 7 години, няма никъде регистрация в българска община. Има ли някаква опасност за мен като потенциален купувач да се налага да покривам данъци от предходни години? Няма никаква логика, но то на нас в Бг логиката ни е толкова развита, че не бих се изненадал..

С две думи, ако нотариус се съгласи да прехвърли колата, има ли някакви потенциални проблеми за мен като купувач. Пак казвам, аз не обичам да шмекерувам, та 400те лева данък за тази година ще отида и ще си ги платя, ама да плащам 2 и косур хиляди, щото колата никога не са и плащани данъци, не ми е много кеф да го правя :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 05 Фев 2018, 11:12

Отговорих ти в темата за Е39:

Ако искаш да е твоя на документи, данъците трябва да се платят. Дори да минете през "ваш" нотариус, ще ти я зачислят в общината и ще ти потърсят данъка. Най-добре е да проверите точната сума на данъците и да поискаш да ти я приспадне от цената на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 05 Фев 2018, 11:16

Knoxville_ написа: ..... ще ти я зачислят в общината и ще ти потърсят данъка.

Няма такъв филм.
Старите данъци са проблем на стария собственик. Данъка на новия собственик, започва да тече от датата на придобиването и /деня пред нотариуса в случая/. Старите данъци, ще си ги търсят от стария собственик.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 05 Фев 2018, 11:45

drifty написа:Да вдигна тая тема малко, че не намирам по-подходяща.

Обръщам нещата наобратно от гледна точка на купувач на такава кола, която е регистрирана в КАТ, но никога не е била регистрирана в общината..

Та, умувам дали да я гледам и ако ми хареса, какво става с тези прословути данъци. На мен не ми се занимава с глупости и шмекерии, та искам да си я
регистрирам и да си ми е редовно всичко. Според собственика, може да се прехвърли колата през нотариус /явно пак е някаква схема/. Мен ме интересува
следното:

Ако успея да я прехвърля на мое име, какво става от тук нататък при регистрация в КАТ, данъчно и така нататък. Едва ли е трудно да се види, че кола регистрирана в КАТ преди 7 години, няма никъде регистрация в българска община. Има ли някаква опасност за мен като потенциален купувач да се налага да покривам данъци от предходни години? Няма никаква логика, но то на нас в Бг логиката ни е толкова развита, че не бих се изненадал..

С две думи, ако нотариус се съгласи да прехвърли колата, има ли някакви потенциални проблеми за мен като купувач. Пак казвам, аз не обичам да шмекерувам, та 400те лева данък за тази година ще отида и ще си ги платя, ама да плащам 2 и косур хиляди, щото колата никога не са и плащани данъци, не ми е много кеф да го правя :D

Собственика ако не я е зачислил в общината до сега,единствено трябва да открие нотариус,който да я прехвърли без данък. Ти като евентуален нов собственик имаш само работа в КАТ. Те вече от там автоматично я регистрират в данъчното към съответната община,за да ги няма вече врътките както до сега за нерегистрирана кола и не плащане на данък. Стария собственик единствено ще го накараш да си плати по-високата сума за нотариуса,който ще свърши работата :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 05 Фев 2018, 11:56

Ами дано да е така, както казвате.
Аз преди няколко години щях да купувам един кош за 2 000 лева, но имаше 600 лева данъци и питах в общината, казаха ми, че ще ми ги търсят.

@boris, a възможно ли е в КАТ да се откаже пререгистрация, докато не се изплатят данъците?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата