Данък вредни храни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

данък

за
34
38%
против
49
54%
не ме интересува
7
8%

Общо гласове : 90
ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Данък вредни храни

Мнение от JTD » 24 Окт 2015, 0:04

Както казах и ти го потвърждаваш, самата храна по себе си не води до проблем.
Проблема идва от начина на усвояването ѝ през деня.
За това към яйцата може да добавиш и шкембе чорба, с 2 пържени филийки и за десерт 2 палачинки с шоколад.
Ако в края на деня може да изхарчиш въпросната енергия, то пак няма да имаш проблем.

Относно колегата с бързите захари - няма как да изразходваш енергията, а гъза ти да расте, защото физиката се губи в случая. Замисли се малко.
Ако не ти е известно бързата захар се разгражда бързо. Въпросната мазнина след това се разгражда и отново излиза енергия от нея. Точно тук е важното да знаеш, че си взел 2000 калории, а си изразходвал само 1000, а си гладен. Има един период от време, през което тялото симулира глад. Ако не му осигуриш веднага храна, то този момент минава и мазнината започва да се използва за енергия. Точно това е важно да го знаеш и малко ако помислиш ще видиш, че няма как да трупаш маса от този процес. Ако това можеше да стане, то перпето мобиле щеше да т открито отдавна.
Ама ти ако го задоволиш през времето на глад, започваш процеса с растенето на шкембето и гъза.

Разберете, че няма как да вкарвате в тялото си 2000 калории, да изразходвате 2200, а гъза или шкембето ви да расте.

А това кой как се чувства не зависи от храната изцяло. Дори самата храна допринася много малка част от цялото състояние.
Последна промяна JTD на 24 Окт 2015, 0:10, променена общо 1 път
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Окт 2015, 0:09

JTD, ти да не си Марта Вачкова :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 24 Окт 2015, 0:27

Моя индекс на масата ми е 23.
Твоят колко е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Окт 2015, 0:37

JTD написа:Както казах и ти го потвърждаваш, самата храна по себе си не води до проблем.

Чай малко сега.. нещо не разбрах. Аз смятам, че яденето на яйца и месо на закуска в възможно най-доброто от здравословна гледна точка. Какъв проблем би трябвало да ми донесе това?

JTD написа: може да добавиш и .. с 2 пържени филийки и за десерт 2 палачинки с шоколад.

Не, мерси.

JTD написа:А това кой как се чувства не зависи от храната изцяло. Дори самата храна допринася много малка част от цялото състояние.

Малко, малко.. нема и 80% да речем. Нищо не е :mhihi:

JTD написа:Моя индекс на масата ми е 23.
Твоят колко е?

Т.е. взимаш години, ръст тегло и решаваш кой колко здравословно тегло има? Изправяш един 180/90кг със 6-7% мазнини, смяташ му индекса и казваш- бегай бе, дебел. После Слагаш до него един 180/80 с 20% мазнини и казваш- ейй супер, баси индекса извади!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 24 Окт 2015, 1:33

bum_bum написа:Т.е. взимаш години, ръст тегло и решаваш кой колко здравословно тегло има? Изправяш един 180/90кг със 6-7% мазнини, смяташ му индекса и казваш- бегай бе, дебел. После Слагаш до него един 180/80 с 20% мазнини и казваш- ейй супер, баси индекса извади!

Да, това казвам.
В случая 6-7% телесна мазнина е много измислен фактор и става най-често с чиста химия.
20% мазнина е доста по-реалистичен резултат на напълно здрав и нормално изглеждащ човек.
Явно си от тия нацепени батки, които за добро утро дърпат по няколко дозички стил алфамин преди яйцата, за да се чувстват "здрави" и изчистени.
Ясен си ми. И сигурно ако ходиш на финес, след всяко движение си пред огледалото. :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Данък вредни храни

Мнение от b00st » 24 Окт 2015, 8:13

steeN написа:38% гасували "за". Т.е. 38% разчитат на държавата да им казва какво да ядат или може би 38% искат държавата да казва на останалите какво да ядат. Еднакво притеснително ;)

Държавата не ти ли казва, да не пушиш и да не пиеш чрез акцизите на цигарите и алкохола? Не ти ли казва да не взимаш наркотици, като ги прави незаконни? Защо регулирането на хранителната индустрия да е притеснително тогава. Проблема в случая на данъка не е, че ти забранявя нещо, а от чисто финансова гледна точка спрямо хората с ниски доходи и пенсионерите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Окт 2015, 8:34

JTD написа:
bum_bum написа:Т.е. взимаш години, ръст тегло и решаваш кой колко здравословно тегло има? Изправяш един 180/90кг със 6-7% мазнини, смяташ му индекса и казваш- бегай бе, дебел. После Слагаш до него един 180/80 с 20% мазнини и казваш- ейй супер, баси индекса извади!

Да, това казвам.
В случая 6-7% телесна мазнина е много измислен фактор и става най-често с чиста химия.
20% мазнина е доста по-реалистичен резултат на напълно здрав и нормално изглеждащ човек.
Явно си от тия нацепени батки, които за добро утро дърпат по няколко дозички стил алфамин преди яйцата, за да се чувстват "здрави" и изчистени.
Ясен си ми. И сигурно ако ходиш на финес, след всяко движение си пред огледалото. :mhihi:

:mhihi: Ти да беше станал психолог, майна. Баси профила ми сложи от дистанция.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Окт 2015, 12:38

b00st написа:
steeN написа:38% гасували "за". Т.е. 38% разчитат на държавата да им казва какво да ядат или може би 38% искат държавата да казва на останалите какво да ядат. Еднакво притеснително ;)

Държавата не ти ли казва, да не пушиш и да не пиеш чрез акцизите на цигарите и алкохола? Не ти ли казва да не взимаш наркотици, като ги прави незаконни? Защо регулирането на хранителната индустрия да е притеснително тогава. Проблема в случая на данъка не е, че ти забранявя нещо, а от чисто финансова гледна точка спрямо хората с ниски доходи и пенсионерите.

Що си мислиш, че ги одобрявам тия мерки дето си написал? :mhihi:

Мързи ме да пиша, но държавата освен, че взима акциз, субсидира тютюнопроизводителите... ех тази държава... че и за малко да олащат и по-малки осигуровки... да вземе да реши най-накрая, а?

Нароктиците тенденцията в да се легализират... войната срещу наркотиците е една голяма тъпотия... в България така или иначе, който има желание да взима наркотици не съм видял да е спрян по някакъв начин... някакси не сме станали държава от наркомани... ти сигурно щеше да се друсаш по цял ден ако държавата не ри забраняваше преполагам ? :mhihi:

А за контрола на качеството на храните съвсем друга тема... няма нищо общо...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Окт 2015, 12:39

едит: тапаталк
Последна промяна steeN на 24 Окт 2015, 14:15, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 24 Окт 2015, 12:39

JTD написа:

Да, това казвам.

Колега, спри да пишеш, наистина! Виж мнението на колегата в другата тема и тогава продължи ако искаш!

Навсякъде пише, че белите въглехидрати са масовия убиец на хората, всички знаем, че туморите се хранят именно с въглехидрати, така че ни е ясно на всички, кои са вредните храни, както, че и всеки има право на избор.

Относно телесните мазнини, ето ти сравнителна картинка:
Изображение

Да, не изглежда иделано зле 20%-овия, но 6-7% не са мираж и не са непостижими. С правилно хранене и трениривки съм падал под 7%. Не бях тренирал 8 месеца и не минах 10%, сега пак от 2-3 месеца не съм пипал желязо и пак смея да твърдя, че съм под 10%.

Прахове, хапове и т.н. не съм пипал 4 години!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Окт 2015, 13:34

Мистър 30% му е най голям ....синия бански . :mhihi: Тъй че явно тая мазнина се отразява зле надолу в картинката .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Окт 2015, 13:39

Интересно какви неща ти правят впечатление :mhihi: :ok: :gay:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Окт 2015, 16:50

Това, дето виси надолу са дисагите, а не работната част на пакета с инструменти. Т.е. полза никаква, само виси и ги подритваш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Окт 2015, 23:50

Аз викам че имаме нужда от In vitro meat :mhihi: https://en.wikipedia.org/wiki/In_vitro_meat
Най-вероятно ще е по-чисто от сегашната мръвка с антибиотици и хормони, хем ще се кътнат зелените газове от крави & ко

п.с ядете ли пилешко? стават за 25-30 дена... може и на него му сложат данък ;д
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Окт 2015, 9:00

JTD написа:Моя индекс на масата ми е 23.
Твоят колко е?

За ръст 178 см казва следното:
Healthy weight for this height: 58.6 - 79.5 :mhihi:
Представям си 58 кг на 178 см :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата