Хотел за гуми - избор, отзиви и цени

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Хотел за гуми - избор, отзиви и цени

Мнение от goppe » 23 Окт 2015, 10:53

Колеги, тъй като нямам къде да си държа извън-сезонните гуми, имате ли отзиви за читавите хотели, където ги държат в правилната стойка и подходящата температура. Предполагам това се предлага най-вече в големите сервизи за гуми, защото има и малки гумаджийници, които ти предлагат съхранение под навеса в двора им, което си е кажи речи аз да си ги държа на балкона :mhihi:

И дали според вас оставяйки гуми с джанти, дали е сигурен престоя им там? Не бих се учудил ако някой реши да ги повърти малко след като ги оставиш на съхранение или някаква друга изненада да те посрещнат като отидеш да си ги вземеш напролет…

Тук можем да споделяме и цени за предлаганата услуга от съответните фирми, за да сме полезни на колегите, които искат да ползват тази услуга.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Хотел за гуми - избор, отзиви и цени

Мнение от Пресиян Василев » 23 Окт 2015, 15:22

Хотел за гуми.......нова мода от някоя друга година насам.Мазе/килер/прител с гараж няма ли.Едва ли някой с голям сервиз за гуми ще направи тая глупост да кара на клиент с гумите ,но стават грешки и разправията после е неприятна.
Лично мое мнение е ,че бих си ги държал при приятел (ако нямах къде)
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 23 Окт 2015, 16:06

goppe написа:читавите хотели, където ги държат в правилната стойка и подходящата температура.

И дали според вас оставяйки гуми с джанти, дали е сигурен престоя им там?

Наеми им стая в Hilton бе колега. Може да е скъпичко , ама ще бъдат в правилната стойка и подходящата температура. С малко доплащане може да ги къпят по 2 пъти седмично със сапун DOVE за да са мекички :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Окт 2015, 20:16

Аз съм в дълбоката провинция, имам два гаража и естествено - никога не съм се интересувал от такава услуга. Но разбирам, че ако живееш в блок в голям град (гараж няма, мазето 6 квадрата), дори и прибирането на 4 гуми може да е проблем...

Колега, ако се притесняваш за гумите си (предполагам - става въпрос за гуми с джанти?) в "хотела" - имаш решения... Можеш да прибереш само едната у вас и да оставиш на съхранение останалите 3 гуми - тогава едва ли ще се возят с тях. Можеш да прекараш през отворите на джантите верига и да ги заключиш с катинар. Можеш също да извадиш "игличките" на вентилите и да ги оставиш без налягане - едва ли някой ще се занимава да помпа точно твоите гуми и да се вози с тях, ако има на разположение десетки други напомпани комплекти...

А и като се замислиш: егати екстремните дрифтъри трябва да са тия злосторници - да се возят с твоите летни гуми в снега през зимата...
Последна промяна Borymeckata на 23 Окт 2015, 20:22, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Окт 2015, 20:18

А, и още една идея ми хрумна - нареждаш гумите в хола си и ги ползваш като табуретки. От това по-добри условия за съхранение - накъде?

Или ги накачваш по стените на апартамента и ги обявяваш за "инсталация"... Както казах - имаш решения.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от goppe » 23 Окт 2015, 22:44

Ами да, живея в блок, без гараж съм, с неизползваемо мазе, а и имам табуретки в хола, така че остава варианта да ги съхранявам в "хотел". Ако имаше къде да ги държа нямаше да пиша по този въпрос.

Като пита човек за мнения или неточности със някой сервиз, гумаджийница и др., гледам че много остроумни мнения се дават, но като стане проблем с някой колега, който не са му обслужили автомобила, тогава се почват темите с "еди кои си - измекяри", "другите - мошенници" и се оревават темите с по 5-6 страници хранилка...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Окт 2015, 22:52

Иван от Казичене (трудно е да не му намериш данните в нета :mhihi: ), 20 кинта беше 2013 за целия сезон....
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Окт 2015, 23:17

Доста гумаджийници се отвориха,че от тази екстра се вадят добри пари буквално от въздуха (само пространство да имаш).
Доста и са направили минимална инвестиция за да оборудват помещение за склад за гуми (поне аз докато имах сервизи за гуми така бях направил) та няма страшно да ги оставиш в кварталната гумаджийница. Никой няма да тръгне да ти кара гумите
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Окт 2015, 13:02

От къде си?
Ако си от СОфия ела си ги остави в моя гараж. На е30-ката няма да влезнат :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от hepten » 25 Окт 2015, 10:29

Гуми ЕВРОПА предлагат такава услуга. Моите ги държа вече поне шест сезона така. плюсовете - не мислиш за сигурността на гумите, съхраняват ти ги правилно, мият ги, не се гърбиш пред блока да сменяш гуми, не се цапаш, спестяваш площ и преди смяна ти ги балансират.
Минуса е, че не е безплатна тази услуга.
Аз не бих рискувал да си държа гумите в мазето на блока, като знам колко често ги "подреждат". Наивно е да се смята, че някой ще използва оставените гуми, т.е че зимата ще ползва летни гуми, а лятото зимни. Сериозните фирми предлагат сериозни услуги.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от goppe » 26 Окт 2015, 10:05

Колеги, мерси за мненията. Няма проблем, ще ги оставя в някой от сервизите за гуми, където където ще ми сменят летните със зимните, така няма и да ги разнасям насам-натам. Предвид липсата на помещение и друго подходящо място, така или иначе си бях решил, че ще ги оставя в някой склад за гуми, просто исках да се уверя, че няма някой недоволен от тази услуга, но явно всичко е наред :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Окт 2015, 11:42

Радиал, 35 лв., Примекс - 25лв, АДК - 20 лв. Това са цени за 16''-17'' с включена клубна отстъпка.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 28 Фев 2018, 12:04

Да повдигна малко темата!

Искам да си държа гумите на хотел - до тук добре! Обаче има някои тънкости! Зимните и летните ми гуми са на отделни джанти. За зимните не ми дреме особено, защото и без това са поолющени, летните обаче ми се иска да ги дам на някое място, което няма да ги блъскат в земята, няма да ги дерат по стелажи и т.н. Искам да ги оставя там при предстоящата смяна и да знам, че всичко е читаво, че когато отида да ги сменям ще могат да ги сменят, а не само да ги съхраняват там, а да трябва да ги товаря като магаре, защот ов гараж има къде да ги държа и сега. Някой ползва ли подобно място и да е останал доволен.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Назад към Извън Темата