Зимни гуми - съвети
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Зимни гуми - съвети
И аз се поогледах за гуми в последните дни, друг размер разбира се, но от ровенето поне за мен стана ясно, че Барум е най-доброто бюджетно предложение. Следващият вариант по цена е Nokian, от които имам D3 и съм много доволен. Ако искаш най-доброто то това е Continental WinterContact TS 850, разбира се тук са Michelin Alpin - независимо от това какво показват тестовете. Тази година са писали хубави неща за Yokohama V905 и поръчах тях, защото като цена бяха под нокиан дори. Малко съжалявам, но ще видим като пристигнат... ако са със стар дот, може да търся още веднъж гуми 
Има марки споменати тук, на които нямам абсолютно никакво доверие, иначе може да са добри, но няма как да заложа на тях през зимата.

Има марки споменати тук, на които нямам абсолютно никакво доверие, иначе може да са добри, но няма как да заложа на тях през зимата.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Онзи ден на шлепа обухме Dunlop Winter Sport 5 - на пръв поглед имат доста повече грайфер от предишните зимни мишелини (сравнение като чисто нови), доста тихички за момента. Нямам търпение да ги тествам в снега
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Тази май е по-добра на шарка- Firestone winterhawk 3, макар че в тестовете на адак са на кантар с кумхото. Кумхото има превес на сняг, а файърстоуна на сухо

файърстоуна ше дойде с 40-50лв по-скъп и не знам дали си заслужава. Май ще натежи коя гума къде е правена, че китайско кумхо не ми се нрави.
в краен случай може и сава ескимо с3

файърстоуна ше дойде с 40-50лв по-скъп и не знам дали си заслужава. Май ще натежи коя гума къде е правена, че китайско кумхо не ми се нрави.
в краен случай може и сава ескимо с3

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
© написа:И аз се поогледах за гуми в последните дни, друг размер разбира се, но от ровенето поне за мен стана ясно, че Барум е най-доброто бюджетно предложение. Следващият вариант по цена е Nokian, от които имам D3 и съм много доволен. Ако искаш най-доброто то това е Continental WinterContact TS 850, разбира се тук са Michelin Alpin - независимо от това какво показват тестовете. Тази година са писали хубави неща за Yokohama V905 и поръчах тях, защото като цена бяха под нокиан дори. Малко съжалявам, но ще видим като пристигнат... ако са със стар дот, може да търся още веднъж гуми
Тази година има изненада обаче,новия Dunlop Winter Sport 5 е пред Conti-to

В 4ката са Dunlop,Conti,Pirelli ,Nokian D4...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Не намирам TS850P в размери 225/45/17 или 215/60/17. В мен ли е проблема, или тоя модел го няма в тея размери?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
stocky написа:Не намирам TS850P в размери 225/45/17 или 215/60/17. В мен ли е проблема, или тоя модел го няма в тея размери?
Би трябвало да го има,но и аз не го намирам...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Не би трябвало да намерите, защото тази гума е за перформънс (П-то след цифрите това означава) колите и СУВ-овете.
А 225/45/17 не попада в перформънс или сув класациите по принцип.
А и по принцип перформънс моделите на даден производител винаги дават по-лоши резултат в чисто зимни условия от не перформънс моделите. Целта на перформънс гумите е да осигури по-стабилно представяне при високи скорости. За това при тях се залага на динамичните им характеристики при високи скорости, които характеристики обаче се бият срещу зимните такива.
За това е по-добре ако нямате кола, която ще я карате по магистралите с по 250, то да заложите на не перформънс моделите на даден производител, защото винаги в зимни условия ще се представят по-добре, защото има много повече ламели на контактна площ, което предизвиква по принцип огъване на протектора в по-голяма степен, което пък от друга страна е проблем при перформънс гумите. Но пък основния движещ елемент зимата е именно броя ламели на контактна площ. И за това няма универсален избор.
А и по принцип перформънс моделите на даден производител винаги дават по-лоши резултат в чисто зимни условия от не перформънс моделите. Целта на перформънс гумите е да осигури по-стабилно представяне при високи скорости. За това при тях се залага на динамичните им характеристики при високи скорости, които характеристики обаче се бият срещу зимните такива.
За това е по-добре ако нямате кола, която ще я карате по магистралите с по 250, то да заложите на не перформънс моделите на даден производител, защото винаги в зимни условия ще се представят по-добре, защото има много повече ламели на контактна площ, което предизвиква по принцип огъване на протектора в по-голяма степен, което пък от друга страна е проблем при перформънс гумите. Но пък основния движещ елемент зимата е именно броя ламели на контактна площ. И за това няма универсален избор.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- burningb0w
- Потребител
-
- Кара: 330i SMG E46 03`
- Мечтае да кара: 330i SMG E46 03`
Напред в коментарите има споменат BF Goodrich Те влизат в ценовия диапазон на колегата . Един голям плюс от мен получават за цената си . Купувахме ги нови дот 13 .
Изкараха при мен две зими предполагам колегата който закупи колата ми ще ги кара още 2 до 3 години .
Препоръчвам ги за цената си .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Изкараха при мен две зими предполагам колегата който закупи колата ми ще ги кара още 2 до 3 години .
Препоръчвам ги за цената си .
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
JTD написа:Не би трябвало да намерите, защото тази гума е за перформънс (П-то след цифрите това означава) колите и СУВ-овете.
Гумата WinterContact™ TS 850 P е следващото поколение гуми от Continental, отличени за прецизност на изпълнение.
Скоростен индекс: T/H/V/W
Диаметър на джантата: 16" – 20"
Широчина на гумата: 205 – 255
Серии 35 – 70
Незнайно защо точно в 225/45 НЕ се предлага,само на 55 - след като има 225/40/18 не виждам защо няма 225/45/17 но както и да е,така са преценили...
225/45/17 не попада в перформънс - това няма никаква логика ...205/50/17 коя е тая Ultra performance дето е на тоя размер

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Шарката зависи и от широчината на гумата. В
Като искате пърформанс взимайте дънлоп, техния топ модел го има от 195 до 255 и нагоре
Като искате пърформанс взимайте дънлоп, техния топ модел го има от 195 до 255 и нагоре

Аз не съм гледал за конкретния размер, но гледах някакви общи класации и през годините континентал почти винаги ако не е първи, то е по върховете.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 55-R16.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 55-R16.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Гледам горе хвалите Барум...
....за уинтър гума 16 цола 205/55 с дот 2015 може ли да се вземе на 110-115 лева?
И на Е46 със само задно Барум уинтър сравнен с Гуудрич Уинтър Ге форсе мейд ин Словения коя се държи по-добре януари на големи минусови темп???
....за уинтър гума 16 цола 205/55 с дот 2015 може ли да се вземе на 110-115 лева?
И на Е46 със само задно Барум уинтър сравнен с Гуудрич Уинтър Ге форсе мейд ин Словения коя се държи по-добре януари на големи минусови темп???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
ето ти вносителя http://www.adk.bg/?go=products&p=detail&itemId=567 106 - 110лв.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Gqbriel написа:Гумата WinterContact™ TS 850 P е следващото поколение гуми от Continental, отличени за прецизност на изпълнение.
WinterContact™ TS 850 P е точно толкова следващо поколение гума колкото и WinterContact™ TS 850, т.е. излязоха точно по едно и също време. Разлика между двете гуми JTD много добре я описа и е именно това. Няма размер който да се предлага едновременно и от двата модела. Същото беше положението и при TS 830 и TS 830 P. Същата е ситуацията и при Michelin.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
maikooo написа:Gqbriel написа:Гумата WinterContact™ TS 850 P е следващото поколение гуми от Continental, отличени за прецизност на изпълнение.
WinterContact™ TS 850 P е точно толкова следващо поколение гума колкото и WinterContact™ TS 850, т.е. излязоха точно по едно и също време. Разлика между двете гуми JTD много добре я описа и е именно това. Няма размер който да се предлага едновременно и от двата модела. Същото беше положението и при TS 830 и TS 830 P. Същата е ситуацията и при Michelin.
А дано ама надали ...
TS850 P е модел 2014 год и е представена Януари 2014год на Северните тестове.... последвана от специализираната TS850 P SUV...докато TS850 е 2012 год...ако 2 год са едно и също
А я ми обясни като невеж,къв е тоя ултра мега пърформанс кар на 195/70/16,освен някой псевдо проходим ,с не по-голям от 4цилиндъра SUV/crossover ,който освен височината си незнам с какво е по -добър от една 3ка с x-drive и 6гърла?
После ми обясни,ква е разликата в 225/40/18 и 225/45/17 в големината им освен цолажа...
Аз лично предпочитам ,такъв тип гума а не тези ,с шарка като на трактор,НО хората така са преценили....сегмента явно е по-високи в малкия размер и "стандартни размери" при 18ц и нагоре - това е друго нещо,но обяснението,че е за много пърформанс и 16ка на борд 70 ме изгуби
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3