Поредната GTA случка на пътя..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Поредната GTA случка на пътя..

Мнение от drago_pavlov » 27 Окт 2015, 8:54

efren написа:Хрумнало ли ви е ако обърнете на някой вратата и не останете на местопроизшествието и "балъка" вземе, че звънне на полиция - идва КАТ и простичка фактология: ПТП, липсващ единия от двата участника в ПТП-то и следи по автомобила му доказващи участието му във въпросното ПТП. :dummy: кой сега е тарикат?

Я сега ти като виден анализатор ни разясни какво толкова ще се случи??? Ще ни осъдят на смърт или ще ни пратят в Гуантанамо с доживотна???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Окт 2015, 9:23

efren написа:Тук на моменти прилича на компютърна игра - всички са нинджи и накъдето и да се обърне човек креативно агресивни. Хрумнало ли ви е ако обърнете на някой вратата и не останете на местопроизшествието и "балъка" вземе, че звънне на полиция - идва КАТ и простичка фактология: ПТП, липсващ единия от двата участника в ПТП-то и следи по автомобила му доказващи участието му във въпросното ПТП. :dummy: кой сега е тарикат?

Батенце, обикновено тия наглите и отворени точно те бягат от ПТП в момента, в който вдигнеш телефона към ухото си точно поради причините, които изброих. Един така му нагънах талигата щото лентите за нищо ги няма и според него съм бил аз виновен, щял да вика КАТ и 'нам к'во си :mhihi: Като първо щял да ме бие, да съм му плащал станиола и т.н, после мина версията с КАТ, а аз просто си чакам :mhihi: Брат ми караше на един светофар разстояние зад мен и като спря при нас оня му се изпари всякаква агресия и сам си припали джапанките. Ама иначе са много отворени. Има си правоохранителни органи стоиш и чакаш, к'во се шашкаш не знам...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Окт 2015, 9:36

drago_pavlov написа:
efren написа:Хрумнало ли ви е ако обърнете на някой вратата и не останете на местопроизшествието и "балъка" вземе, че звънне на полиция - идва КАТ и простичка фактология: ПТП, липсващ единия от двата участника в ПТП-то и следи по автомобила му доказващи участието му във въпросното ПТП. :dummy: кой сега е тарикат?

Я сега ти като виден анализатор ни разясни какво толкова ще се случи??? Ще ни осъдят на смърт или ще ни пратят в Гуантанамо с доживотна???

От опит - нищо не се случва с избягалия. Имам 2 такива случая и при двата нищичко, КАТ просто не прави нищо за да намери хората въпреки, че даваш номера на кола, описание на колата и тн. Виж обаче ако минеш някъде с 20км отгоре ще те гонят за престъпление срещу народа :censored:
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 27 Окт 2015, 9:50

drago_pavlov написа:

Харесва ми, че пишеш с по три удивителни - това е защото си Виден Форумен Драскач. Ако те интересува от финансова гледна точка попадаш в хипотезата на чл.274 ал.1 т.1 от Кодекса от кодекса за застраховането, а именно виновно си се отклонил от проверка за алкохол, наркотик или друго упойващо вещество, което ще рече, че застрахователя ще изплати смело и щедро щетите на другия участник в ПТП-то, защото ще има право на регрес спрямо теб. И пак казвам, че ако мислите, че полицията няма да ви издири след ПТП когато са ви записали рег. номер и по автомобила ви има следи от ПТП-то значи гледате мн филми. Лично при мен се е случвало веднъж и издирването продължи има няма 20 мин., след което момчето, на което не му се чакаше КАТ му излезе доволно скъпо щета, за която можеше да остави 20 лв и да си ходи, ама не - тия филми ви промиват мозъка. Носете бухалки, ножове, спрейове, тръби, стикове и т.н. и се чудете защо видиш ли на момчето дето гледа лошо му налетяло друго дето гледа лошо...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 27 Окт 2015, 10:36

След като и тази сутрин, за пореден път минах някакви си 7-8км, изпълнени с всевъзможни препятствия, лоши погледи, засичне, клаксони и т.н., си мисля едно нещо - хората нямат цел и посока в живота си. Някой, който е тръгнал да си върши някаква работа, едва ли има време и намерения да слиза да се бие по пътищата. Дори и да се появи конфликтна ситуация, нормалният човек по-скоро би я избегнал, за да продължи да следва плана си за деня и да не се бави излишно, занимавайки се с глупости, които могат да прераснат в доста сериозни разправии, включващи големи разходи, нерви, съд и т.н. Прави ми впечатление, че всеки втори шофьор само чака удобен момент, за да започне да псува, засича, заплашва и т.н. Изгнила нация сме си и това е. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 27 Окт 2015, 11:09

mangini написа:След като и тази сутрин, за пореден път минах някакви си 7-8км, изпълнени с всевъзможни препятствия, лоши погледи, засичне, клаксони и т.н., си мисля едно нещо - хората нямат цел и посока в живота си. Някой, който е тръгнал да си върши някаква работа, едва ли има време и намерения да слиза да се бие по пътищата. Дори и да се появи конфликтна ситуация, нормалният човек по-скоро би я избегнал, за да продължи да следва плана си за деня и да не се бави излишно, занимавайки се с глупости, които могат да прераснат в доста сериозни разправии, включващи големи разходи, нерви, съд и т.н. Прави ми впечатление, че всеки втори шофьор само чака удобен момент, за да започне да псува, засича, заплашва и т.н. Изгнила нация сме си и това е. :confused:

+1
само нинджи тук бе, ама колегата с е34ката къде яде ритници от некъф младеж с френски кенеф на бул Ляпчев мълчи :)
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 27 Окт 2015, 11:37

mangini написа:След като и тази сутрин, за пореден път минах някакви си 7-8км, изпълнени с всевъзможни препятствия, лоши погледи, засичне, клаксони и т.н., си мисля едно нещо - хората нямат цел и посока в живота си. Някой, който е тръгнал да си върши някаква работа, едва ли има време и намерения да слиза да се бие по пътищата. Дори и да се появи конфликтна ситуация, нормалният човек по-скоро би я избегнал, за да продължи да следва плана си за деня и да не се бави излишно, занимавайки се с глупости, които могат да прераснат в доста сериозни разправии, включващи големи разходи, нерви, съд и т.н. Прави ми впечатление, че всеки втори шофьор само чака удобен момент, за да започне да псува, засича, заплашва и т.н. Изгнила нация сме си и това е. :confused:

Напълно съм съгласен. Колкото по-бързо се изпари "тука е така и така ще правя" от главите на хората, толкова по-добре ще стане. Докато всички си мислят че тука няма да се оправи в техния им живот и грам не спазват нормално възпитание, норми и поведение, ще бъде по тоя начин. Озадачавам се всеки път като чета как всички бият всички по светофарите. Вече не ми е смешно :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Окт 2015, 11:42

efren написа:
drago_pavlov написа:

Харесва ми, че пишеш с по три удивителни - това е защото си Виден Форумен Драскач. Ако те интересува от финансова гледна точка попадаш в хипотезата на чл.274 ал.1 т.1 от Кодекса от кодекса за застраховането, а именно виновно си се отклонил от проверка за алкохол, наркотик или друго упойващо вещество, което ще рече, че застрахователя ще изплати смело и щедро щетите на другия участник в ПТП-то, защото ще има право на регрес спрямо теб. И пак казвам, че ако мислите, че полицията няма да ви издири след ПТП когато са ви записали рег. номер и по автомобила ви има следи от ПТП-то значи гледате мн филми. Лично при мен се е случвало веднъж и издирването продължи има няма 20 мин., след което момчето, на което не му се чакаше КАТ му излезе доволно скъпо щета, за която можеше да остави 20 лв и да си ходи, ама не - тия филми ви промиват мозъка. Носете бухалки, ножове, спрейове, тръби, стикове и т.н. и се чудете защо видиш ли на момчето дето гледа лошо му налетяло друго дето гледа лошо...

Удивителни, въпросителни, значение нЕма...
Виден форумен драскач си ти, понеже тук ми развиваш някакви теории във всяка тема, които нямат нищо общо с действителността.
Членовете и кодексите ги остави на адвокатите - видно е, че на теб не ти се отдават...
Те застрахователите се избиват да плащат щедро на сульо и пульо, пък после да влачат дела с години и да си чакат парите :mhihi:
Лично на теб какво ти се е случвало хич не ме интересува :yes: Аз знам на мен какво ми се е случвало и как да си реша проблемите :winky:

Boyadjiev написа:

Напълно съм съгласен. Колкото по-бързо се изпари "тука е така и така ще правя" от главите на хората, толкова по-добре ще стане. Докато всички си мислят че тука няма да се оправи в техния им живот и грам не спазват нормално възпитание, норми и поведение, ще бъде по тоя начин. Озадачавам се всеки път като чета как всички бият всички по светофарите. Вече не ми е смешно :conf:

:yes:
Всички бият всички всички по светофарите, но само във форума, действителността е друга :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от efren » 27 Окт 2015, 11:47

Почнах да мисля, че даже не са нинджи ами са камикадзета, защото никой не го интересуват последиците...
Вече пиша само за финансовата страна, защото съм абсолютно убеден, че никой не го интересува наказателно правната, тя някоя и друга годинка нищо не е за едно камикадзе...
Ако все пак има някой, който го интересува - колеги, да се сбиеш и да избягаш си е иди дойди, но да имаш конфликт, да предизвикаш ПТП и да избягаш с малко късмет може да се превърне в кофти няколкогодишно изживяване (достатъчно е някой да получи и средна телесна, което може да е и счупена ръка). С оглед на това помислете пак дали сте чак такива камикадзета...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар

Мнение от efren » 27 Окт 2015, 11:56

Ти си драскач, това е ясно. С оглед на тоталното ти неразбиране на законодателството мисля е безсмислено да опитваш да прецениш колко добър юрист съм - ти просто си нямаш идея и не можеш да имаш преценка, втози ред от мисли мнението ти няма смисъл.
Радвам се, че си намерил начин да решаваш проблемите. Това не е заяждане, а съвет. Ако все пак изпаднеш в някоя от хипотезите, които ти описах по-горе, не съм виновен аз :D
До колегите, които не са ги решили и НЕ са камикадзета - не всички проблеми се решават с агресия и често решавайки проблемите с агресия след време ни се връща на кратуните в пъти.
Последна промяна efren на 27 Окт 2015, 12:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Окт 2015, 12:08

Извинявай, ама ти ли беше оня неагресирания дето сбутваше велосипедисти в бордюра с цел превъзпитание, или те бъркам с някой..?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Окт 2015, 12:15

efren написа:
drago_pavlov написа:
efren написа:. Ако те интересува от финансова гледна точка попадаш в хипотезата на чл.274 ал.1 т.1 от Кодекса от кодекса за застраховането, а именно виновно си се отклонил от проверка за алкохол, наркотик или друго упойващо вещество, което ще рече, че застрахователя ще изплати смело и щедро щетите на другия участник в ПТП-то, защото ще има право на регрес спрямо теб. ...

То членове в тоя кодекс много ама един гласи, че застрахователя плаща само ако има ИЗДАДЕН акт, а както споменах кат не си дават много зор да търсят избягали от птп (дори да им кажеш къде точно се движи колата, пак не ги търсят)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 27 Окт 2015, 12:16

Момче, говориш приказки от обща култура.
Когато в подобна ситуация се обадиш на 112, те те питат дали е имало ПТП. Ако няма те пращат да ходиш в районното по мястото където се е случила случката. След което пишеш 40 минути и си тръгваш и то ако си видял номера, ако не си - сам си си виновен. След 2 до 5 дни ти звънят да ходиш да прочетеш обяснението на отсрещната страна което описва точно обратното на твоите твърдения. Подписваш се и ако искаш можеш да ги съдиш за собствена сметка, като адвоката ти може да изиска показанията от полицията. Това е. Ако нямаш запис нещата отиват към студена вода.
Смятам, че когато човек си държи на предимството не е редно да пуска който и да е. Хубаво е да имаш поне спрей. Аз нямам нищо, но едно 80% от движещите се по улиците имат или голям нож или бухалка.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Аватар

Мнение от efren » 27 Окт 2015, 12:19

Nickelback написа:Извинявай, ама ти ли беше оня неагресирания дето сбутваше велосипедисти в бордюра с цел превъзпитание, или те бъркам с някой..?

Аз съм оня неагресивния, дето смята, че правилника за движение важи за всички и не забелязващ всички олигофрени яхнали велосипеди и мислещи си, че тук е Бангладеш и опитващи да прилагат правилника за движение на Бангладеш в България. Същите онези палячовци, които смятат, че дори и споменаването на това, че нарушават правилника за движение е обида спрямо тях и щяха да се саморазправят с такива като мен, НО за всеки случай и заключиха темата :)
Напълно разбирам, че тук всяко споменаване на спазването на каквито и да било правила, било то за движение или други веднага създава крайно негативно мнение за онзи който си го позволи, но все пак всеки си отстоява каузата, вие вашата за нуждата от битки по пътищата, ние нашата за малко по-спокойно и малко по-спазващо правилата общество.

Аватар

Мнение от efren » 27 Окт 2015, 12:30

Don_Diego написа:
efren написа:
drago_pavlov написа:
efren написа:. Ако те интересува от финансова гледна точка попадаш в хипотезата на чл.274 ал.1 т.1 от Кодекса от кодекса за застраховането, а именно виновно си се отклонил от проверка за алкохол, наркотик или друго упойващо вещество, което ще рече, че застрахователя ще изплати смело и щедро щетите на другия участник в ПТП-то, защото ще има право на регрес спрямо теб. ...

То членове в тоя кодекс много ама един гласи, че застрахователя плаща само ако има ИЗДАДЕН акт, а както споменах кат не си дават много зор да търсят избягали от птп (дори да им кажеш къде точно се движи колата, пак не ги търсят)

В моя случай написаха акт. И си дадоха зор да намерят избягалия. Недейте да разсъждавате с логиката, че полицията никога не търси избягалия - наивно е. Просто понякога не го намират. Но не винаги.

KPETEH написа:Момче, говориш приказки от обща култура.
Когато в подобна ситуация се обадиш на 112, те те питат дали е имало ПТП. Ако няма те пращат да ходиш в районното по мястото където се е случила случката. След което пишеш 40 минути и си тръгваш и то ако си видял номера, ако не си - сам си си виновен. След 2 до 5 дни ти звънят да ходиш да прочетеш обяснението на отсрещната страна което описва точно обратното на твоите твърдения. Подписваш се и ако искаш можеш да ги съдиш за собствена сметка, като адвоката ти може да изиска показанията от полицията. Това е. Ако нямаш запис нещата отиват към студена вода.
Смятам, че когато човек си държи на предимството не е редно да пуска който и да е. Хубаво е да имаш поне спрей. Аз нямам нищо, но едно 80% от движещите се по улиците имат или голям нож или бухалка.

Мислиш ли наистина, че 80% от движещите се са въоръжени?
Аз специално не вярвам и за 10%.
Ако не си видял номера ще е трудно наистина. Все пак в полицията не са ясновидци. Пък и те имат жени и деца за да ги ядосват, и тях ги домързява в петък следобед, така, че ако искаш да проявят ентусиазъм е хубаво да забележиш поне номера. Както споменах по-горе ако няма ПТП няма сериозни проблеми, но с ПТП 100% ако има един останал на местопроизшествието и един липсващ, липсващия винаги губи, ако си му видял номера и не е сина на шефа на РПУ-то:)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата